Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Förra julen såldes Fidelio X2or för ca: 900:- nya vilket var extremt prisvärt. Ingen säger väl egentligen att de är bättre än HD650/HD6XX, men för det priset var det inget att snacka om. Jag tycker de lurarna spelar mot samma håll, det litemörkare. HD650 är mer balanserade, har bättre separation, större ljudbild och snyggare detaljen men Fidelio är något djupare i basen och kanske lite sammetsfjäskigare. Till HD650 bör du ha en förstärkare så de blir lite dyrare. Skulle jag köpa en lur till både gaming, film och musik just nu skulle det tveklöst bli Audeze Mobius. Men den är lite dyrare..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av yrfhar:

Jaha, slopar Apple Music. Gör inte som Spotify och Google Play music dvs varnar om man lägger in dubbletter i en spellista. Deal breaker för mig så blev att gå tillbaka till Spotify av samma anledning som jag slopade Tidal.

Gillar verkligen både Spotify och Google Play musik. Men ska jag använda den lilla iPhone SE till träningsrundor går GPM bort för avsaknaden av EQ och det är ett måste med Airpods. Lite bas vill man ju ha med den musik jag tränar till. Förstår fortfarande inte varför Apple inte tillåter en EQ-app som verkar globalt över hela systemet, men det är kanske för att man inte ska kunna välja fritt?

Apple har väl allt att förlora på en sådan app? Så länge den inte finns går folk i tron att det skulle gå att EQa airpodsen till bättre ljud, men lite krasst uttryckt så går det inte. Visst, stärka basen, men du kommer gröta mellanregister och topp. Airpods är kanske de bästa trådlösa pratlurarna till iOs, men till musik är de rätt mediokra..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

BGVP DM6? Nån som lyssnat? Klickade hem ett par till sist men det verkar kunna dröja ett tag innan jag får dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av mrqaffe:

Formatmässigt är lp sämre än det mesta, möjligen så är kasettband uslare sett till teknisk ljudkvalitet.
Streamingtjänsterna har generellt ganska låg ljudkvalitet liksom även många moderna inspelningar, är man intresserad av bra ljud så streamar man alls inte utan lagrar lokalt endera okomprimerat originalformat eller i flacformat.
Tidal är den enda tjänst som ens försökt låte bli att förstöra innehållet än mer än det redan är misshandlat, det är oerhört underligt att inte tillräckligt många bryr sig om bra ljud så att 24/96 flac varit normen och man sluppit se all nedgradering av ljudprestandan som skett i "svenssonsystem" de sista 50 åren.

Ja, kan hålla med lite grann även om jag inte alltid tycker det är så illa som
http://dr.loudness-war.info Vill få moderna inspelningar att framstå. Enl vissa är ju allt efter 80-talet komprimerat skit och så illa är det ju inte. Samtidigt är det väl detta so gör att vissa lägger 100000-tals kronor på att försöka få LPn att låta bättre. Själv är jag ändå hyfsat nöjd när jag matar Tidal genom en NoPrime DAC-10 till ST-10 och ut i mina Aurum Cantus. Men visst går det hatt höra att det är skitinspelning ibland trots de där 1410Kbps...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Jo men eller hur. Vad är bättre? Om bättre är = hög bitrate vinner ju Spotify. De ligger väl på 320Kbps och Apple Music på 256Kbps. Men så är det olika komprimeringar, så klart. Finns massor av diskussioner kring detta där smaken är som baken.. Samtidigt har både Deezer & Tidal en bitrate på 1411Kbps men snårigare gränssnitt, algoritm och utbud. Jag tycker tveklöst de två senare låter bättre ur en hyfsad stereo eller OK lurar än de två, så trots att de är sämre på vissa sätt är de bättre för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Av Lizardman
Skrivet av moreempty:

Fick precis hem THX AAA 789...
ska bli intressant och se om det blir någon skillnad mot tidigare upplevelser av hörlursförstärkare..
denna går väl däremot inte att lämna tillbaks så.. får väl duga för mig

Jag tänker att du kommer bli missnöjd och sälja den till mig!

Av Lizardman

Jag funderar lite så här, är tanken att hela riggen ska vara för dina HD6XX eller kommer det fler lurar? Rent spontant tycker jag det känns som overkill att driva dom med A-100. Hade fattat om det var ett par HE-6:or eller liknande. Det är inte det att jag inte tycker att HD650 sjunger något bättre med fin förstärkning, det är snarare så att jag tycker man generellt får mer ljud för slantarna genom att lägga det på lurar. Och beroende på det så är det enklare att ge råd kring DAC tänker jag.. Jag har också läst mycket positivt om A-100 som budgetlösning kring riktigt trögdrivna lurar dock!

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Verkar va nära samma vikt. Bara vikten som påverkar långtidskomforten för min del med mina lcd-2 pre fazor. Kanske skulle gå att uppfinna avlastare som vilar på axlarna

Jag har också precis sålt mina LCD-2F pga vikten och min kanske inkomptibla skalle. Gillar verkligen ljudet men pallar inte trycket. Nu funderar jag allvarligt på Ether 2.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av RCA56:

@Clibben: Ok! Ganska självklart egentligen. Men tänkte att det kanske var någon speciell audiofil grej.

Vill man ge sig in i denna del av hi-fi genren så finns det massor att googla fram. Vad som är placebo och inte tycker jag är upp till var och en. Själv gillar jag snygga sladdar för ögat också.. Kan börja att titta vad Svalander skriver under sina kabeltips: https://www.svalander.se/tips_fakta/hifi-tips/kablar/

Där finns också en del tråd, strumpor, kabel och kontakter för den som vill diy:a själv..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av oatp1b1:

HE560 låter skitbra, men kvaliteten är också skit tyvärr. Jag har inte hört V3, men känns tveksamt att de ändrad signaturen så mycket. Hört att de tonat ned diskanten lite vilket antagligen var bra.

Jo, jag vet, har haft första versionen, med gamla kopplingarna, vet att den lät rätt bra. Tyckte dock att LCD-2 passade mig bättre så jag bytte till sådana.. Nu har jag sålt dom och letar nya.. En del har klagat på att de tror v2 & v3 an HE560 är tunade annorlunda och med tanke på HiFiMans strategi & inställning skulle det inte vara någon omöjlighet. Med jag är rätt övertygad om att det där är en bra lur för det priset i vilket fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av oatp1b1:

Bra priser, jag var nära att köpa HE560 men vågade inte riktigt med tanke på byggkvaliteten.

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte hört den själv men HE560 V.3 är väl känd för att inte låta som första versionen som kan låta riktigt bra under vissa förhållanden?

Av Lizardman

Efter att ha testat Audeze Mobius så spelar det ingen roll att de ser ut som en (iof rätt slimmad o snygg) gaminglur. Ljud för både spel och musik är så pass mycket bättre än annat liknande jag hört så det lätt är värt det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av Overlord_Manga:

Frågar här då jag tröttnat på att läsa recensioner eller hur alla tester rekommenderar bosequiet 35 då man söker på "bra hörlurar".

Jag köpte ett par Audio Technica ATH-M50 RED i december 2013. Älskade ljudet i dem, förra året gick de sönder och jag hade alltid velat prova AKG som tillverkare. Skaffade mig ett par AKG K702 och upplevelsen var totalt olika. Ljudet på AKG lurarna smet ut mer, släppte in mer ljud utifrån och med de inställningar som jag har på mixern var jag tvungen att höja volymen så pass att jag kunde gå från att ha lagom volym till att nästan bli döv mellan två låtar trots att "soundet" eller vad man ska säga inte skiljde sig mellan låtarna.

Så nu är jag på jakt efter ett par nya lurar. Kan tänka mig att lägga 1000-1800 på ett par nya lurar som kommer användas exklusivt till dataarbete, lyssnade på musik via dator och att spela med på dator. Vad jag vill ha är ett par lurar som när jag plockar på mig dem kan stänga ute ljudet från andra ljudkällor så att jag kan fokusera inne i min egna värld utan att behöva som nu sitta och lyssna på musik men ändå klart och tydligt höra vad andra människor i huset kollar på för program på TVn. Samtidigt är ju ljudkvalitén viktig och jag vill kunna följa med i musiken. Då jag lyssnar på allt mellan avslappning till hårdrock ställer det krav på lurarna då allt ska låta bra.

ATH-M50 löste detta ypperligt. Men nu verkar dessa lurar vara väldigt populära och slutsålda i alla butiker eller är utgången modell.

Har även fått uppfattningen att Audio Technica M50 inte ska vara några bra lurar i prisklassen? Om man läser på diverse recensioner.

Så nu vänder jag mig till er som förmodligen har bättre koll på detta än jag. Samtidigt så rekommenderas BEYERDYNAMIC DT 770 Pro väldigt starkt av personer. Är det något att kolla närmare på?

Sennheiser hd 300 Pro känns mer som lurar till mobillyssnande eller i studio?

ATH-M50X? Nyaste versionen? Jag skulle säga att de alltid kommer tillbaka som GRYMT prisvärda i klassen, dvs slutna runt tusingen.

Av Lizardman
Skrivet av Kolsvart Katt:

Tack för råden. AKG 702 och 701 låter lovande, likaså HD600.

Kanske kan nämna HD25 bara för att de även rek:ades. Har haft..fyra par och vår relation är över. Finns inga bättre för bussen. Lånade ett par som fungerade utan problem, efter nåt år började de glappa där kablarna går in i kåpa så att delar av ljudet föll bort. Köpte ett par nya för älskade utseende och ljud. Efter lite mindre än ett år- samma sak. Fick utbytta på garanti - refurbished uppenbarligen för de hade exakt samma fel direkt vid leverans! Fick ett nytt par som inte krånglade...förrän ca ett år senare. Uppenbarligen var inte mitt användarmönster kompatibelt med de där sakerna (de slängdes som mest på sängen eller sätet bredvid på bussen, såg aldrig skadade ut). Har en ett par ATH-ES7 som jag gillar till mobilspelare/tele och de har aldrig krånglat. Man ser ut som en vattenskalle i dom och de går inte att ha på sig i mer än en timme för då känns det som en narval balanserar mitt uppepå ens hjässa som någon recensent uttryckte det, men de låter bra.

Själv har jag haft samma par HD25:or i 8 år. I år bytte jag pads för första gången.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Det kommer med stor sannolikhet låta annorlunda än T20 iallafall. Dynamisk driver mot fem balanserade armaturer. Hade hoppats hitta något omdöme om BGPV DM6 som jag litar på, just nu är det bara randoms för mig. Är lite orolig att de är tunade för milt i basen också, just nu vill jag ha in-ear bas som känns i halsen Vi får se kampanjen gäller tom imorgon....

Håller med, den där ”Bad Guy Good Audio Reviews” gillar dom rätt skarpt på youtube. Han är ju rolig men jag vet inte om det går att lita på. Han testa dock en hel del chi-fi..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Jag funderar på dessa. Senaste chi-fi hypet. £159.68 inkl frakt med £16 vouchern från Amazon UK. De har sålts på Massdrop nyligen också. Jag har ej hört dom tyvärr.
BGVP DM6
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07HH33SXL/

Headphone Drivers: 5 balanced armature
Sensitivity: 122dB/mW
Frequency Response Range: 10-400000Hz
Impedance: 20Ω
Distortion:<0.5%
Plug type: 3.5mm
Cable type: Detachable MMCX Cable
Cable length: 1.2m
Plug Type: straight plug
Waterproof Grade: IPX3

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1umsJXizxK1RjSspjq6AS.pXab.jpg

Ah, dom har jag också funderat på! Vill dock ha nån uppgradering från nuvarande RHA t20i som gärna går att köra balancerat också.. Vet inte om DM6 är det även om de fått finfina omdömmen. t20i spelar förvånansvärt bra men sladdarna börjar bli slitna. Berätta gärna vad du tycker om du klickar hem dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av oatp1b1:

Jag kör på ett par E-Mu Teak när jag är ute på resande fot. Tycker de låter väldigt bra, speciellt med Mojo, och är mycket bekväma. Inte riktigt i samma prisklass som det du tänkt dig däremot.

Men du, de där E-MU Teak, hur bra är de egentligen? Läste någonstans där någon tyckte att de var en av de mest underskattade lurarna. Kommer inte ihåg var det var men du kanske har mer koll?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Japp. Har Ether C Flow. Den är fin, stor ljudbild för att vara sluten. Spelar härligt med Eddie Current ZDT Jr. Inte mörk och gosig som LCD-2 (som jag också gillar). Jag har Sine, Mojo, LCD-XC också mm. Ether C Flow är ju inte alls lika portabel som Sine. Gillar du Hifiman ljudet så borde du gilla Ether C Flow.

https://i.imgur.com/VBv030T.jpg

Oh, det där ser ju mysigt ut. Jag vill nog ha så öppen ljudbild som möjligt också. Får liksom aldrig tid att lyssna på LCD-2orna längre då jag har rätt skrikiga kottar hemma. Så det blir mest Sine vid iPaden hemma också. Tanken är väl att ett par bra slutna ska tillfälligt få ersätta LCD-2orna som hemmalyssning också. Fick jag välja vill jag gärna ha ljudet mitt mellan säg Hifiman X v2 och LCD-2 och då så stort som möjligt i en sluten förpackning. Velade så mycket så jag missade dropet på Ether CX som jag som sagt misstänker prickar mina preferenser hyfsat.

Den dära Eddie Current, är det Massdropvarianten som en del sade var tokprisvärd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av Buddaz112:

Hörlurar för 20k då får man vara lite crazy. Gå runt med lurar som är lika stora som en hjälm

Skickades från m.sweclockers.com

Brukar tänka lite så här; För bara nån hundralapp i månaden finns nästan 100 år av världens musikaliska arv tillgängligt. Fatta vad mycket svett, hjärta och själ som är nedlagt i det. Det vore en synd att inte försöka få det att låta så bra som möjligt.

Sedan lägger vi ju gladeligen massor med pengar på andra apparater/intressen. Det kan vara allt från mobiltelefoner till snöskotrar, cyklar, hästar eller resor. Ett par lurar kanske jag använder 4h per arbetsdag i 200 dager/år. Mina polares cyklar kostar säg 80000 och används i bästa fall en gång per vecka. Vissa saker får kosta och ses som status tom. Jag tycker inte den audiofila hobbyn sticker ut otroligt mycket jämfört med andra kostnadsintensiva intressen.

Olika intressen och prioriteringar bara.