Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Med t ex en Radsone ES100 kan du höja och sänka kanalerna separat. Det är en liten buetooth-DAC/hörlursförstärkare som kostar en tusing.

Skrivet av wilsontaylor:

Jag testar hos er audiofiler som är betydligt mer pålästa än mig.
Jag har ett stort intresse av att lyssna på musik, utan större krav. Har tidigare gillat Bose QC 35 och Sonys motsvarighet WH-1000XM2 - men nu (verkar det som) har jag fått en permanent hörselskada i höger öra som lyckligtvis inte är allvarlig, men jag har väldigt svårt att höra frekvenser mellan 2khz-8khz om jag minns rätt.

Frågan lyder då: Finns det några lurar öht som man kan justera volym av frekvens på EN av öronkåporna? Vad har jag för alternativ?

Saknar ren & klar musik.

Av Lizardman

Kanske är för att de saknar swivel..;)

Skrivet av oqvist:

Hifiman ananda där känner jag inte av det. Begriper inte hur de lyckas jag har seal. Annars har jag för vana alltid ha skalmarna ovanför öronkåporna. Mindre diskomfort än ha dem innanför.

Av Lizardman

Jag köpte Hifiman Ananda av precis den anledningen. Går att driva ok rakt ur mobilen. Vissa hävdar iof motsatsen. Får rätt hög volym rakt ur min iPad Air. Men visst gillar dom mer ström.. Dock inte världens största soundstage, men helt ok. Gillar allt annat med ljudet. Men är det öppna eller slutna lurar du vill ha?

Skrivet av Headphone:

Tack för tipsen!

Med "lättdrivna" så menar jag att jag inte vill behöva dras med en massa förstärkare (osv), då jag planerar på att åka runt en hel del.

Angående Fostex så låter den väldigt bra, men har hört att den är väldigt "basig" och att deras mids inte är klockren.
Focal låter bra, men jag är tveksam över deras soundstage, jag behöver något med mer av en 3D upplevelse.

Av Lizardman
Skrivet av ensure:

Är väldigt nära köpknappen på ett par Hifiman HE4XX just nu men tänkte först kolla här om någon kan hjälpa med lite input?

Hade först ett par fidelio x2 som jag älskade pga den breda ljudbilden och tyckte allmänt dom var roliga att lyssna på. Tyvärr gick dom sönder och när jag letade ersättare landade det tillslut på Sennheiser 599. Efter några veckor har jag märkt att dom inte alls passar mig och jag kan bäst beskriva det som att till skillnad från x2 där det kändes som man blev omringad av ljudet låter det på 599 som om musiken spelas upp inuti huvudet samtidigt som dom är ganska tråkiga att lyssna på. Har förstått att HE4XX inte är lika bastunga som x2 och det tror jag inte ska vara något problem utan det är nog främst den breda ljudbilden jag är ute efter.

Om någon här har testat 4XX (eller någon annan från Hifiman 4 serie) och vill dela med sig av sina erfarenheter hade det varit väldigt uppskattat Har en fiio e10k som jag tänkt driva dom med.

Jag har ett par HE4XX jag varit väldigt nöjda med. För det första sitter dom skönt och har en bra kvalitetskänsla. Sedan är ljudet också väldigt bra. Jag gillar dom mer än jag gillade mina HE400i. De är rätt neutrala med bra detaljåtergivning. De är snabba, har bra detaljseparation och fin rumskänsla, särskilt för sitt pris. Basen går inte tokdjupt men har gott om detalj och är härligt snabb. Luren kan vara lite vass med vissa ljud och inspelningar men klarar de flesta genres du slänger på den galant.

Extremt bra lurar som växer med bra förstärkning men kan drivas ok direkt ur en telefon om du är tvungen.

Är det något mer du vill veta säg bara till. De HiFimanlurar jag haft är HE400i, HE560, HE4XX och Ananda som jag ju lyssnar genom.

Av Lizardman

Tycker du ska lyssna på Hifiman Ananda eller ögna igenom denna tråd för o kolla om de stämmer med dina preferenser:

https://www.head-fi.org/threads/hifiman-ananda.879628/

Av Lizardman

Tackar för tips, Pelican tänker jag blir för stort, går inte ned i en ryggsäck. Tänker mig något som MrSpeakers Aeon travel carrying case. Borde finnas liknande tycker jag.

Av Lizardman

Travel case till stora lurar? Skulle vilja ta med stora lurar när jag sover borta på jobb. Reser nästan alltid med tåg och ryggsäck så ett så litet hard case som möjligt skulle vara att föredra. Lurarna i fråga är HiFiman Ananda. Någon som har span på nått lämpligt?

Av Lizardman
Skrivet av Doomfarer:

@Tanax:

Ljudet? Väldigt annorlunda är väl första intrycket jämfört med mina tidigare lurar. Inget negativt alls, bara inte förberedd på skillnaden. Väldigt, väldigt öppet ljud. Är inte alls bra på att förklara sånt här men gillar det.

Intressant det där. När jag lyssnade på LCD-3 första gången kände jag lika. Svårt att beskriva hur de kunde låta öppna, detaljerade och samtidigt så köttiga på samma gång. Sedan finns det ju en risk att även Audeze upplevs som basfattiga om man gått från basförstärkta slutna lurar, men de brukar gå djupt och med detalj. Bra köp tror jag!

Av Lizardman

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/65476977_101576976...

Alltså, det är en rolig liten apparat Radsone ES100. Lödde ihop en balanserad kabel till mina HE4XX och plötsligt ger apparaten dubbelt med kräm i 2x voltage mode som bara finns tillgängligt just balanserat. Gjorde mer skillnad än jag trodde. Nu använder jag leende lurarna trådlöst hemma!

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Mycket simultanhype på dom nu
Ser fram emot att höra vad du tycker.

Skickades från m.sweclockers.com

Eller hur! Man kan ju också undra om Tin HiFi precis som vissa andra ChiFi-snubbar tummar på kvalitet när de behöver leverera massor av lurar pga Zeos/BGGAR osv. Kul om de lyckats tuna planars rätt för det priset i vilket fall.. Chansning från mig i alla fall..

Av Lizardman
Skrivet av kozmos:

Någon som har några tips på bra in-ear med löstagbar kabel?
Ska vara hyfsat slitstark då jag har haft sönder föregående på löpande band, pris 500-2000SEK.

Har beställt dessa olyssnade. Dröjer innan de kommer men hoppas de ska vara värda besväret: https://www.linsoul.com/product-page/tinhifi-p1-iem

TinHiFi som verkar fått till ett par planar magnetiska IEMs för ett pangpris om man vågar hoppas på tidiga omdömen..

Av Lizardman

Kanske kan fylla på denna tråd med en ny fråga som handlar om grafikkort. Var på väg att skaffa en bärbar med RTX 2060 men enl Adobes sida så stödja inte det kortet av Premiere? Nån so har koll på det?

Av Lizardman

Sennheiser HD6XX eller HiFiMan HE4XX från massdrop.com Båda enl www bättre än X2 men med lite olika karaktärer.

Av Lizardman
Av Lizardman

Klart att HD650 är lika bra som när de släpptes. Och som flera nämner finns det mer roliga saker att driva dom med än då de var nya. Men det finns också mer bra alternativ nu än då. Ibland kan det vara roligt att testa lurar med annan ljudkaraktär. HD650 är fortfarande erkänt bra, men samtidigt saknar de gnistrande topp som en del lurar och lika djup och detaljerad bas som andra. Det beror ju helt enkelt på vilket ljudideal du föredrar och till vilken musik. I ca: samma prisklass finns andra, både dynamiska och planar magnetiska lurar, som absolut ger lika mycket för pengarna men så klart låter lite annorlunda.

Av Lizardman
Skrivet av Matsson:

Nu har jag inte läst igenom vad folk har rekommenderat tidigare i tråden.

Men jag kan starkt rekommendera att du kikar på en o2/odac combo. Jag personligen skaffade min från Walter på Head N Hifi. Generellt räcker den gott och väl för alla olika hörlurar du kastar mot den.
Du kan även titta på Magni/Modi från Schiit, de tar lite mer plats än vad o2/odac combon gör men presterar ungefär lika bra som o2/odac.

http://www.headnhifi.com/amplifiers/OBJ_O2_ODAC_digital2

eller

http://www.schiit.com/products/magni-1
http://www.schiit.com/products/modi-1

Jag har hört mycket positivt kring o2/odac när det gäller tröga lurar så billigt som möjligt. Schiit drar säkert ett längre strå men är ju dyrare. Magni/Modi verkar dessutom inte finnas i lager på europasidan..

Av Lizardman
Skrivet av GoldenFan:

Tjena!

Vad kör ni på resande fot? Mina IEM's är inte många dagar från graven och behöver ersättare.

Kollat en del på HD4.40 då jag tycker de känns vettiga i pris och aldrig vart besviken på Sennheiser!

Någon som har erfarenhet av dessa lurar alternativt på andra in/onears? BT är ett plus då jag tror jacket i telemobilen är påväg söderut också, tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har kört Audeze Sine med Cipherkabel i snart två år men tänker testa IEMs igen. Inte för att jag ogillar ljudet i i Sine, det är fantastiskt, utan för att lurarna tar för mycket plats när jag vill resa modernt och smidigt. Nu väntar jag på ett par BGVP DM6 som jag kommer köra trådlöst via en Radsone ES100. Tror det blir grymt. ES100 driver på mina RHA T20i bra mycket bättre än min gamla pytte-dac!

Av Lizardman
Skrivet av keyser:

Fast, det där är en mottagare för hörlurar, inte en sändare?
(Vet att rubriken säger mottagare, men det är uppenbarligen en dongle till datorn TS är ute efter.)

Det stod mottagare i frågeställningen men nu när jag läser igen så fattar jag ju att det är en blåtandssändare som efterfrågas då hörlurarna är trådlösa.. My bad...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

https://www.head-fi.org/showcase/radsone-earstudio-es100.2328...

Annars, googla. Finns hur mycket som helst att läsa. En digital signal är en digital signal, visst, men den ska också göras analog och förstärkas. Det gör billiga apparater kasst. Andra fördelar med es100 är t ex balanserad utgång med dubbla förstärkningen om man gillar sånt och en app till iOs/android där du har flera inställningsmöjligheter + en bra EQ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Det är visst skillnad. Här ar en riktigt bra för runt tusen spänn.. https://www.radsone.com/earstudio

Skickades från m.sweclockers.com