Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman
Skrivet av Conny_St:

Sennheiser HD820 är ju ungefär din drömlur då
Jag är otroligt nöjd med mina, de låter som HD800S med lite mer bas och slutna.

Jag har förstått att det finns en del som är rätt nöjd med den luren fast den också fått sisådär reviews. Bäst är väl att skaffa sig en uppfattning själv då de faktiskt finns i STHLM för provlyssning. Samtidigt kan jag tycka att den är lite för dyr med tanke på allt annat som finns. Ta t ex LCD-XC då som går att få för 13:-. Jag har inte hört den själv men folk jag litar på säger att den låter underbart med rätt förstärkning. Ska väl vara något neutral jämfört med märkets signatur men samtidigt lite rundare och djupare än kristallklara lurar. Då finns också mer utrymme för en bra bärbar batteristärkare.. Det som tar emot är att LCD-XC känns "minst portabel" av typ alla slutna jag kan komma på förutom de fina ZMF som visades nyss här i tråden..

Mest troligt är väl att jag letar upp ett par Aeon Closed och börjar där. Men jag är lite orolig att jag kommer tycka de är lite varma/mörka. På kurvor ser den där Ether CX lite trevligare ut jämfört med mina preferenser. Har tyvärr inte särskilt stor möjlighet till provlyssning av några lurar alls där jag bor. Därav detta forumtjat..

Av Lizardman

Furutech har ett par rätt fina, använde F35 i Rodium tidigare och den glappade aldrig. Men som andra säger, kolla hela kedjan innan du köper nått dyrt.

https://www.svalander.se/shoppen/adaptrar/telekontakter

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Lcd-2 har ju snortight bas bara den får sina watt. HD 800s har inte alls samma predtanda där. Har ingen koll på Sine så vet inte om det är en uppgradering men Mobius är rätt kul att lyssna på även om den inte matchar lcd-2. Men relativt lätt och enkel att transportera. Trådlös dessutom.

Jo, LCD-2 funkar utmärkt med DAC-10H (som är stark pch lite ljus/analytisk) men inte lika bra på mina bärbara grejor. Sine låter förvånansvärt bra. En grej skulle vara atr skaffa over-earpads från t ex Vesper Audio men nu har ju senaste iPaden USB-C och jag tycker den luren behöver cipherkabeln (med lightningkontakt) och lite EQ för att inte låta för mörk. Var på väg att skaffa Mobius men fick rådet att avstå från Audeze då de menade att de ljudmässigt låg efter Sine. Har nån här testat Ether C Flow eller Aeon Flow och har något och säga kring dom?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

@oatp1b1 Jag har funderat på LCD-XC men dom verkar ju vara både tunga och svårtransporterade. Har aldrig lyssnat på dom heller men alltid varit väldigt sugen. Samtidigt skulle basen kunna få vara lite stramare än på LCD-2. Alltså, egentligen skulle drömluren vara typ en sluten HD800S med lite höjd bas och något lägre spik där på höjden. Tänker mig att kanske Ether CX är lite så men frågan är om det ens är lönt att försöka få tag på dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Jag skulle behöva lite råd, eller kanske tips? Det gror en tanke om att skaffa ett par nya slutna lurar. Bakgrunden är den att jag ofta lyssnar med min iPad. Använder den mycket privat men har även börjat använda plattan jobbmässigt på resa och jag reser kanske 2 dagar per vecka. Har använt en vanlig padda med ett par Audeze Sine + cipherkabel till detta. Funderar nu på nya iPad Pro som då har USB-C. Mina Sine passar helt enkelt inte. Känns också som om det skulle vara roligt att passa på och levela lite.

Tanken är då ett par slutna som gärna får låta bättre/större än Audeze Sine. Tanken är väl också en OK DAC till detta som funkar med batteridrift.

Lurar jag finderar på är:
MrSpeakers Aeon Flow Closed
MrSpeakers Ether CX om dom skulle öppna dropen igen..
Focal Elegia
Audeze LCD- Closed (rätt tunga och kanske mörka men jag gillar vanliga LCD-2)

Driva med:
Mojo? Finkar på USB-C/iPad?
Ifi idxd? Samma?
Andra inte allt för dyra lösningar?

Åsikter kring detta? Kör för tillfället LCD-2 på en NuPrime Dac-10 hemma men har samtidigt blivit förvånad kring hur mycket jag gillar ljudet från HiFiman HEXX på en lite varmare AMI Musik DDH-1 på jobbet?

Som sagt, tips och råd mottages gärna kring vad som kan funka på resande fot.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Efter ett hyfsat antal timmar med HiFiman HE4XX är jag beredd att säga att de är bättre än mina gamla HE-400i. Jag upplever det som om den lite skärande toppen rundats och basen fått mer nyans. Ljusa röster låter faktiskt helt OK med dessa! Tycker också lurarna har bättre rumslighet och samtidigt minst lika mycket detalj. Att de till på köpet är mycket bekvämare gör ju inte saken sämre heller. Nu har jag parat dessa lurar med en något "varm" förstärkare på jobbet. Kör jag dom hemma med NuPrime Dac-10H så vinner de lite detalj men känns faktiskt något "skrikigare". Jag tycker faktiskt HE4XX är roligare än HD650. Jag skulle nog välja dom alla dagar förutom vid typ bakfyllelyssning. Måste säga att de är grymt prisvärda, även med frakt och moms från Massdrop.

Av Lizardman

Hemma: Audeze LCD-2, NuPrime DAC-10
Jobb: HiFiman HE4XX, AMI Musik DDH-1
Resa/rörelse: Audeze Sine eller RHA T20i
Kameran: Sennheiser HD 25-1 II

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Då har jag ( tack @xTG! ) blivit ägare till ett par Hifiman HE 4XX som är tänkt att tjäna som kontorslurar! Drar mig direkt till minnes vad som gjorde att jag sålde HE 400i förr. Diskanten kan skära till på vissa inspelningar och basen rullar av rätt tidigt. Men samtidigt har dom i övrigt en väldigt fin ljudbild. Kanske unik för slantarna? Det finns massor av nyans och detalj mellan del lite skrikiga toppen och något linjära subbasen, och då har jag bara testat dom på telefonen med en HiFime Sabre som är rätt klen och ljus. På jobbet har jag en varmare, starkare låda som blir mycket intressant att lyssna av! Löjligt mycket lurar för pengarna är i alla fall en spontan reaktion!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av GarfieldPower:

Hur är DAC-9an? Åsikter

Jag har varit väldigt nöjd med den. Grymma detaljer i basregistret och en rätt detaljerad men något rund topp. Lite på den varmare skalan av ljudbild men relativt neutral.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Jag har kört mina Swans M1 på en Roxcore och det fungerade förvånansvärt bra på mitt förra kontor. Rätt stark faktisk. Nu kör jag Pro-ject amp box S2.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av stoltz:

En kompis har ett par https://www.moon-audio.com/astell-kern-rosie-in-ear-monitors-... som han försöker sälja till mig, som inte jag vill ha. Kanske kunde vara något?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag vet faktiskt inte om jag törs gå på sådana lurar? Har liksom en förmåga att börja uppgradera och där finns deet nästan inget stopp. Det är därför jag funderar på kinalurar...

Av Lizardman

Alltså, det här med prisvärda IEM:s.. Har länge drullat runt med ett par RHA T20i som jag iof tycker är helt OK och lyfter lite med en amp. Kan dock inte låta bli att titta lite på allt som cirkulerar på Aliexpress eller Massdrop osv.. Nån som har koll om det kommer kännas som en uppgradering med t ex ett par BGVP DM6 mot mina RHA eller måste jag helt enkelt gräva djupare i plånkan?

Av Lizardman
Skrivet av xTG!:

Om någon är intresserad av ett par HE-4XX så kan ni skicka PM, då dessa kommer antagligen säljas inom snar framtid

PM.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Har också rätt svårt att lyssna där jag bor (Söderhamn) men jag brukar passa på när jag är i Stockholm.. Annars är det till att lita på reviews.. Jag har inte lyssnat på 880 pro men jämför jag mot Beyer t 5 så tycker jag faktiskt Sundara låter trevligare.

Av Lizardman

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=495924.jpg

NuPrime
DAC-9
STA-9 x2
Aurum Cantus
Melody M-102

Av Lizardman
Skrivet av xTG!:

Nu har mina HD6XX fått köras varma nästan dygnet runt i en vecka.
Har idag kört ett tiotal låtar på både HD6XX samt HE-4XX, och HD6XX är i mitt tycke en vinnare.

Tycker det är en större ljudbild i HD6XX, samt att jag saknar lite detaljer i ljudet emellanåt i HE-4XX.
HD6XX är en väldigt bra allround lur som är nästan löjligt prisvärd jämfört med allt annat jag lyssnat på i 2000kr-klassen.

Dock är det något visst med HE-4XX, där röster och gitarrer etc får ett väldigt naturligt ljud tycker jag, dessa var helt fantastiska till akustisk (gitarr+sång) musik, men nästan allt annat tycker jag HD6XX är stråt vassare.

Jag kör Tidal -> Audio-GD R2R 11 -> hörlur.

Sitter och funderar på dessa som kontorslurar. När jag hade HE400i upplevde jag dom som riktigt detaljrika men som om det tyvärr fattades lite känsla i detaljer på nästa hela registret. Ja, lite tomma liksom. Har testat Sundara som har minst lika mycket detalj men både bättre placerad och något rundare. En del beskyller ju HiFiMan för att ha lite hissad diskant för att låtsas ha bra upplösning på toppen och kring HE400i kan jag tycka att det stämmer. Lite dyrare HiFiMans tycker jag inte haft precis det problemet så då funderar jag så klart ifall HE4XX har den där lite hissade diskanten?

Av Lizardman

Jo, när jag lyssnade på Sundara så tyckte jag den lät mycket trevligare än mina gamla HE400i. Inte lika tom och spikig diskant som dom och en trevligare bas. Eller kanske överlag mer känsla i detaljerna lite flummigt uttryckt. Jämförde med LCD-2C som ger samma detaljnivå men överlag varmare ljud och maffigare bas. Sundara är helt klart lite kyligare i ljudbilden och nykter i basen. Jag tror jag skulle välja Sundara över LCD-2C som är en bra bit dyrare..

Av Lizardman
Skrivet av Simon^L:

Har insett att jag behöver en DAC då jag får skumma missljud när jag drar upp volymen på min O2. Händer bara när jag har datorn som källa och inte mobilen.

Frågan jag har är dock, Hifime Sabre 9018 eller Schiit Modi 3? Modi 3 är nästan dubbelt så dyr och vet inte om jag kan motivera det. Ska huvudsakligen användas till en Objective 2 och HD6XX.

Edit: Även hittat ännu en kandidat, Topping D30. Men det gjorde ju inte saken lättare...

Alltså, jag har Hifime Sabre till min iPhone och där gör den ett OK jobb med bra IEMs. Men som jag förstått så ska både D30 & Modi 3 vara bättre på nästan alla sätt förrutom just det extremt bärbara. Men jag hade också Sabren som dac mellan datorn och slutsteg till ett par fina stativare och där upplevde jag att de gjorde en hel del skillnad. Det är väl helt enkelt så att den inte riktigt räcker till som förstärkare åt annat än riktigt lättdrivna lurar och IEMs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Finns ju många alternativ men appstödet och att den faktiskt verkar ha OK ljud tycker jag väger högre än byggkvalitet när den kostar en tusing. Jag tänker framförallt som drivkälla till hyfsade IEMs men möjligen också som hotellsällskap till större lurar när jag vill resa lätt. Skulle också kunna vara lysande joggingsällskap. Att kunna EQa lurar har jag lärt mig kan vara riktigt användbart efter lite tid med Audezes ciphercabel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman
Skrivet av D3str0yer:

För dig som vill lösa dilemat med att färre och färre mobiler mister sitt 3.5 mm uttag så finns det en fantastiskt lösning.

https://www.amazon.co.uk/EarStudio-ES100-24bit-High-Resolutio...

Det är en trådlös bluetooth DAC/AMP, som har fått helt fantastiska omdömen, läs bara amazon recensioner (både UK, Tyskland, USA etc.).

Har aldrig upplevt en sådan utmärkt feedback ifrån tillverkaren, de har släppt ungefär en ny uppdatering per månad, mestadels baserat på feedback ifrån Head-Fi tråden.
https://www.head-fi.org/threads/radsone-earstudio.867366/

För någon månad sedan så adderade dom LDAC (högupplöst BT-codect), måste erkänna att hörlurarna med ES100 låter bättre än vad de gjorde med min LG V30 (inbyggd DAC/AMP) med sladd.

Väldigt bra app i Andorid/IOS, EQ och batteritid rekommenderas starkt.

Väntar på en ny 2,5 mm sladd till mina hörlurar (Massdrop Plus IEM), som kommer att göra min portabla upplevelse fulländad.

Såg detta nu, lång tråd att läsa igenom... Fortfarande intresserad av intryck och kanske jämförelse mot typ Shanling M0 men även mot ifi xdsd och andra lite dyrare liknande lösningar.

Skickades från m.sweclockers.com