Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman
Skrivet av makatech:

Ok, lite osäker på hur bra de senaste mobilerna från tex Samsung och Apple är, om man verkligen behöver dac för IEMs eller ej.

Alltså, en del menar att apples lilla lightning-3.5mm-dongle mäter minst lika bra som betydligt dyrare och klumpigare lösningar..

https://www.kenrockwell.com/apple/lightning-adapter-audio-qua...

Av Lizardman
Skrivet av Strumpa:

Okej, jag förstår. Är inte så sugen på att börja bygga om och renovera det första jag gör. Tar nog en sväng förbi en affär så kan jag ju jämföra den billiga jag länkade med något dyrt och se om jag ens hör någon skillnad. Kan ju börja där iallafall!

Alltså, jag tycker det här med vinylspelare ibland blir lite som kabeldiskussion. Har du som intresse att pyssla med sljälva spelaren ska du självklart köpa något som inbjuder till just det. Vill du dock komma igång och spela vinyl är det tokmycket enklare att bara köpa en Rega eller liknande plug-and-playspelare. Blir du sugen på mer så är det inte så dyrt att byta ut, är det inte din grej sitter du inte fast med nått som kräver teknisk disputation bara för att byta nål.

https://hifitorget.se/visa_annons.php/rega_planar_3_107117.ht...
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=386159

Av Lizardman
Av Lizardman

Alltså, grejen med att jag letar nya HD650:s alt HD6XX är att jag vill ha ett par lurar som skalar bra på olika förstärkning. Jag har haft HD650 förr, gillade ljudet rätt skarpt, men testade aldrig särskilt mycket förstärkning på dom. Kom på nu i veckan att jag gärna vill återuppleva lurarna just på det sättet. Har på sistone lyssnat mest via Ananda som låter otroligt bra men skalar liksom inte beroende på vad du proppar in dom i. Ni som har HD650 och en del annat att jämföra med, tänker jag rätt? Eller ska jag backa till ett par HE5:or typ? (Hade HE6 och efter mina förra HD650:s och testade inte såå mycket på dom heller men de lurarna har ju blivit så dyra).

Av Lizardman

Alltså, jag tänker lika som du, sett en del rätt nya HD6XX cirkulera för typ högre än det på begagnatmarknaden.

Skrivet av makatech:

Hmmm, blir det inte större påslag än så? Vad är det man åker på? Frakt, moms och tullavgift? Ibland verkar de ha långa leveranstider hos Drop men möjligt att de har just HD6XX i lager.

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Hur många dollar inkl frakt?

235..

Tullverket säger 2591.79:- & det skulle ju vara en tusing billigare än HD650 från prisjakt.

Av Lizardman

Hörni, ni som klickat hem HD6XX från DROP, hur lång tid har det tagit och typ vad hamnar tull/moms/frakt på?

Av Lizardman
Skrivet av Agustavsson:

Jag köper endast kablar som blir för dyra att göra själv samt endast om det verkligen behövs. Nästa projekt blir att göra ett par HD25 balanserade med 2.5mm så jag kan få ut lite mer kräm ur min Fiio BTR3K.

Vi får dock ser hur det går med tanke på att man har ett nykläckt litet gossebarn som lär ta upp den mesta tiden framöver

Ha, har precis ett nytt par HD25or (Har haft två par förr) i min ägo tänkt för videoljud. Har självklart testat lite olika källor samt referenslåtar och förvånats lite hur nyktert spelglada lurarna är. Inte tokstor ljudbild, men det mesta andra sitter rätt bra på ett ”neutralt med stänk av värme” sätt. Beställde ett par YAXI-pads för o se om de blir mer bekväma så..

Av Lizardman

Sony ZV-1, gjord för vlogging. Ska systemkamera användas så måste det vara en som kan skicka ren HDMI-signal och sedan måste du ha en grej som gör om HDMI till webkamera-signal, El Gato har prisvärda. Sony ZV-1 har samma sensor som RX100 på 1” men är billigare. Dock dubbelt din budget.

Annars är tipset att köpa en El Gato-sticka för 1300 och leta begagnad a6000 typ.

Av Lizardman

Kan det inte vara bra att låta folk tro vad de vill så denna tråd inte blir som vissa HiFi-forum på FB?

Av Lizardman
Av Lizardman

En till från Belkin, verkar ha lite blandade omdömmen..

https://www.belkin.com/us/p/P-F2CU070/

Av Lizardman

https://www.maxgaming.se/adaptrar/lightning-hona-till-usb-c-h...

Vet inte om det funkar? Nån som har koll? Skulle vilja använda med Audeze Sine:s cipherkabel.

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Hör lätt skillnad mellan min nfb10.32 och rme adi-2 ex men ja miltals större skillnad med hörlurar. Förstår inte de som rekommenderar att man ska spendera lika mycket eller mer på förstärkare/dac än hörlurar. Även lurar som sägs va trögdrivna som Sennheiser HD 800 låter mycket bättre ur de sämsta källor jag kan hitta än enklare lurar som ex hd 650 med vettig förstärkning. Skulle gå all in på hörlurarna. mindre hopp mellan tusen kronors dac/amp än mellan 1000 och 10000 kr hörlurar. Går inte att jämföra.

Måste bara säga att jag håller med. Visst är det kul med nyanserna i förstärkning, men prisvärt? Sedan finns det ju så klart undantag där en del saker är så trögdrivna.

Av Lizardman
Skrivet av muaysub:

Nice! Har du testat att använda DAC funktionen via PC också?

Jag jar uteslutande kört osx fram tills för två veckor sedan. Nu har jag en PC och har faktiskt inte riktigt fått till det med den. Men jag har flera andra hörlursförstärkare och DACar och använder ES100 som blåtandsförstärkare när jag är ute. Det är den helt grym på. Särskilt balanserat med extra kraft!

Av Lizardman
Skrivet av muaysub:

Radsone har sänkt pris på deras ES100 (MK1). Någon här som har erfarenhet av denna?

https://earstudio.store/products/es100mk1 $84.99 $69.99 (gratis frakt)

Jag har använt min dagligen i över ett år och är fortfarande riktigt nöjd.

Av Lizardman
Skrivet av Klaebu:

Förlåt mig för mina nybörjarkunskaper men vad är det för skillnad mellan 4800H och 4800HS? Är det bara strömförbrukning?

4800H går på 45W och 4800HS är strypt till 35W. Prestandaskillnaderna verkar inte vara lika stora i de flesta fall.

Av Lizardman

Jag fick lite panik när jag filmat en timme 4K i 400mbps (Pana GH5) av misstag till någon som snabbt behövde 1080p som funkar i imovie (imovie tar inte det formatet från GH5) men G14 bara typ käkade filerna med hjälp av Adobe media encoder. Det gick verkligen så mycket snabbare än jag förväntat mig. Bara en sån sak.. Klart, det hade det gjort med en MSI GS66 också, kanske tystare, men den är större och dyrare.

Skrivet av makatech:

Kul att du är nöjd med 4800HS CPUn. Ja, för visst typ av arbete bör det ge märkbar skillnad med flera cores.

Av Lizardman

Alternativet för den som vill spela på en tyst ultrabook är ju egpu. Men jag vill kunna spela på hotell när jag jobbar borta så det går bort..

Av Lizardman
Skrivet av makatech:

Låter utmärkt att din G14 är nästan tyst på låg belastning när du kör batteri, det är viktigt, är det 1660Ti varianten du har?

Egentligen bör jag sluta läsa om laptops nu, känner ändå att jag analyserat för mycket, annars kommer jag bara ångra mitt köp och bli fast i en oändlig cirkel. Har väl hyfsat koll på stationära och komponenter till dem men det här med laptops tycker jag är ett enda stort mörker.

Håller med, laptops är en ända dimma.