Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen

@vracer: Trevligt att höra, själv har jag ett EVGA 980 Ti som jag är grymt nöjd med, inte haft några problem med det än iaf och hoppas jag slipper det, men skönt höra att servicen från EVGA lever upp till vad man har hört och läst om på internet i övrigt.

Av Rappen

@vracer: Låter toppen! Jag ser fram emot att höra vad du tycker!

Vad är det för fel på ditt 1080? om man får fråga.

Av Rappen
Skrivet av vracer:

@Nreko: Man får ju hoppas att dom fixat g-synk på denna modell verkar ju vara de som gör att det krånglar.
Riktigt bra skärm i övrigt annars!

När du har fått PG278QR har du lust att skriva en sammanfattning eller t.o.m en liten recension av den kanske?

Sitter själv i tankarna att köpa den men är nyfiken att få höra lite vad andra tycker om den, finns ingen information än direkt om den och väldigt dåligt med recensioner överlag om några alls på nätet än.

Hade en Predator från Acer innan, men den var ju bara ett rent helvete rent ut sagt.. bara massa krångel och läste att ASUS har haft en del problem med sina skärmar och G-Sync med.

Av Rappen
Skrivet av Lothbrok:

Borde det inte vara.

Jag tappade ca 30 fps sist jag testade och det var iofs i world of warcraft, men iaf. :/

Av Rappen

Okej, ja det låter ju inte som att jag kommer få det löst omgående, antar att det får vara så och så får jag hoppas en lösning kommer framöver. försökte köra andra skärmen över det interna grafikkortet men det var ju en jätte stor prestanda förlust märkte jag :S

Av Rappen

Vet nu iaf att det är G-sync som orsakar problemen och det verkar inte som jag är ensam om att ha dom problemen.. frågan är ju om det är så att nVidia kommer fixa problemet.. lite irriterande när man spelar och går in i loading screens och Youtube, Twitch, VLC eller andra media program med video lider av problemet.. det är jävligt illa av nVidia iaf och jag har inte hittat ett fix för det.. nån som har några ider?

Av Rappen

Hej!

Tackar för svaret, jag har själv funderat på om det är så att det är två olika Hz som är problemet, ska testa och köra det med 60 på båda och se om det kvarstår. Du får gärna kolla om du hittar nått med på google osv. jag har inte haft nån större lycka och har forskat i det ett tag nu.. :/

akaRappen

Av Rappen

144hz Gsync skärm och 60hz skärm utan Gsync, lagg på 60hz skärmen.

Hej!

Jag har ett bestående problem som jag inte blir av med och tänkte jag ska fråga om nån här på Sweclockers har en ide om hur jag löser det eller har egen erfarenhet av problemet och vet hur jag blir av med det.

Min PC består av följande.
i7 6700k
EVGA 980 TI SC+ ACX 2.0+
Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz
MSI Z170 Gaming M7
Samsung 850 PRO 256GB (OS)
Samsung 850 EVO 500GB 2st (Spel)

till det kör jag två st skärmar av följande modell.

Acer Predator XB271HU - 144hz, 2560x1440, Gsync, DP
Dell Ultrasharp 2715H - 60hz, 2560x1440, DP

Problemet jag har är att när jag t.ex spelar och kommer till en plats där spelet ska ladda t.ex man zonar in i en instance i wow eller man laddar en match i league of legends, där även om jag har laddat klart i League så fortsätter problemet och det är att har jag twitch, youtube eller bara en serie i VLC eller vad som uppe på andra skärmen och kollar på det så tappar jag nästan alla frames på den skärmen och det går inte att kolla på vad det än är, dock har jag märkt att ljudet verkar hänga med som vanligt. Då kommer säkert nån att fråga varför spelar det nån roll så länge det inte påverkar mitt spel eller bara är under de här tillfällena, jo för det är väldigt irriterande när man slänger ett öga på t.ex en Twitch stream just när ett spel laddar och allt man ser är vad som kan beskrivas som ett dåligt bildspel...

uppdatering: ska tillägga att det händer bara när gsync är igång verkar det som, iaf vad jag hitintills har upplevt.

och snälla inget orelevant om grafikkorts märke hit eller annat liknande, jag försöker bara få hjälp med ett problem som jag har försökt att hitta svar på själv under en väldigt lång tid nu.

Tackar på förhand

akaRappen

Av Rappen

Andra monitorn laggar i YT/Twitch när jag spelar.

Hej!

Jag har under några månader nu försökt att lösa mitt problem med att mina andra skärm börjar lagga när jag spelar, det kan vara att t.ex en twitch stream eller en youtube video som är igång på min sekundära monitor och när ett spel börjar ladda så börjar det lagga. Det kanske inte låter som ett jätte stort problem men det är inget jag har haft tidigare och jag försöker att gå tillbaka och kolla vad som kan ha gjort att det har börjat. Ska tillägga att tabbar jag ut ur spelet som laddar så försvinner laget. Även så börjar t.ex mitt ljud att lagga temporärt i t.ex Discord när jag pratar med någon just när spelet börjar ladda. Så om nån vet eller har varit med om nått liknande så får ni gärna ge mig tips eller andra ider om vad det kan vara. Jag har även testat att köra min andra skärm via Displayport på mitt moderkort och problemet kvarstår även då.

Jag vet att det finns andra trådar som har med liknande problem att göra och jag har läst dem och testat vilka tips jag än kan hitta på internet när jag har googlat på problemet.

Vad jag har för delar i min PC står i min signatur.

Tackar på förhand för all eventuell hjälp som kan ges!

Av Rappen

Väntar på den här skönheten och hoppas den fungerar lika bra som jag har läst att den ska göra! blir fösta gången med 144hz (165hz) samt G-Sync.. så nu får vi se om det är nått att ha!

https://www.komplett.se/img/p/2400/9ad28c9e-311c-444e-b43f-d09b4...

Av Rappen

@goffemannen: Nice monitor! Sitter och väntar på att komplett ska få in min i lager så de kan skicka den. Vad tycker du om den hitintills?

Av Rappen

Blev lite från Systemets lilla sortiment!

http://i.imgur.com/Ta4mQ5Z.jpg?1

Har flera men bara hunnit testa den här!

Av Rappen

Det blev att testa nått annat efter 10år+ av AMD/ATI Radeon nu

ASUS Geforce 980 Ti Strix

http://i.imgur.com/dH329Kp.png

Ursäkta dålig bild.

//Rappen

Av Rappen

Okej, Får tacka för svaren var osäker på hur det fungerade. Trodde att XMP var profiler som var förinställda på minnena och var optimerade för t.ex ett X99 Moderkort och att man då behövde ha minnen med förinställda profiler för Z170 nu istället. Men om jag förstår er rätt så spelar det ingen roll vilka minnen jag kör på? XMP är alltid samma oavsett plattform mellan Z170 och X99? Eller finns det några minnen som skulle orsaka problem eller som man inte borde använda? Svårt att vet då Z170 inte finns i butikerna än iofs.

Av Rappen

Hej!

Tänkte jag kan låna tråden istället för att skapa en ny, jag sitter och funderar lite på det här med minnen till just Skylake och om nån vet om man ska vänta på minnen med XMP eller om det är bara att köra på med de minnen som finns, men att man istället måste fixa manuellt istället för att förlita sig just på XMP. Antar att de är just knutna till X99 platformen och Haswell-E och att det kommer minnen som har XMP anpassade för just Skylake och z170?.

Av Rappen

Tråkigt att läsa..

RIP Iwata

//Rappen

Av Rappen

raspberry pi 2 med osmc vill inte starta.

Hej!

Jag har ett tag nu försökt att få igång allt på min pi 2 med osmc men en sak får jag inte att fungera.. Den vill inte starta utan att jag drar ur ström adaptern och sätter tillbaka den. Kan inte starta den med appen kore eller med t.ex ett Logitech k400. Vad är felet? Har inte hittat ett bra svar när jag t.ex har googlat och kollat på swec forumet.

Tackar på förhand

Rappen

Av Rappen

Köpte ett ASUS Radeon R9 290X på Netonnet för 2490kr och dagen där på var det uppe på 2990kr igen. Vet att ASUS inte har fått de bästa lovorden när det kommer till ljudnivåer osv, men jag är nöjd än så länge. Det kommer fungera tills jag inskaffar ett system i framtiden. Kändes väldigt prisvärt för mig i alla fall då jag hade ett 6990 kort.

//Rappen

Av Rappen

Hej!

Snabb fråga. Jag köpte precis ett Asus r9 290x. Det rullar på bra osv i spel men jag stör mig på det "hummande/surrande" ljud som kommer från mitt system nu :S och det är inte från några fläktar vad jag kan höra. Allt är tyst i jämförelse med mitt tidigare kort.

Är det jag som inbillar mig och det kanske har varit där hela tiden iom att jag innan hade ett 6990 som inte var det tystaste kortet. Eller kan det vara nätaggregat? Har ett corsair ax750. För system kolla signatur.

Tacksam för svar

Rappen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rappen

Har en Xperia Z3 Compact, använder den mest till Hearthstone. Utöver det blir det en del att läsa artiklar och nyheter från diverse spel/tekniksidor, som många har sagt tidigare så blir det ofta i sängen innan man ska sova att man använder den. Kan bli Youtube och Twitch en del med. Testade även Playstation Remote från PS4an och det fungerade väl helt okej måste jag säga.

//Rappen