Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen

Tråkigt att det ska behöva vara så här, men Webhallen sitter ju som mellan hand och det gör ju alla andra butiker, det kanske är så att dom inte har fått så pass bra siffror från Bergsala att de kan säga om X person som bokade i Januari är garanterad eller inte. Kan ju vara så att dom får flera eller färre än vad de fått besked om och då får man ju kolla bakåt i ledet och se är det som tidigare inlägg nämnt Bergsalas eller Nintendos fel? eller det kanske är företaget som tillverkar switch som rent av ställer till det. är bara 9 dagar kvar nu så snart kan vi alla slappna av och glömma hela den här stressen tills nästa konsol släpps xD

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Drygt nog om man inte hinner få den på fredagen utan den kommer med posten på måndagen eller kanske tisdagen. Det är ett scenario jag nästan oroar mig mer för än att jag missar första leveransvågen. Alltid drygt att vänta på något paket över en helg, jag är personligen för att alla veckans dagar är postdagar, vi lever inte på 1800-talet direkt.

Nej precis, postutdelningen är ett helt annat ämne, överlag tycker jag den fungerar bra men det finns väl några tillfällen, speciellt när man väntar på saker som ska dyka upp till en fredag. Alltid lite kallsvettigt när man ser fram emot nått och väntar på det där sms:et från postnord. Ska säkert mycket till för att utdelningen på lördagar och söndagar ska hända. Vill inte ens tänka på all byråkrati kring ett sånt beslut..

Av Rappen
Skrivet av pege75:

Jag gillar också Webhallen. Alltid grym service, men när det kommer till förbokningar, är det inte snyggt att skriva "tyvärr, vi har ingen information om du kommer få en konsoll vid release", trots att jag har bokat i december 2015. Då har man inte koll på sina förbokningskunder. Det märkliga är att andra butiker kan "garantera" leverans. Jag har också idag fått mail från Inet om jag kommer få Switch vid release trots att jag bokad hos Inet så sent som i början på januari 2017. Det är självklart att jag då kommer att hämta min konsoll hos Inet istället för Webhallen.

Webhallen bryr sig nog inte särskilt mycket för de kommer att sälja "min" förbokade konsoll till någon annan, men varumärket webhallen har fått sig en törn i mitt tycke i alla fall.

Testade att ringa dem på telefon idag och kolla om svaret var annat då, enligt han jag pratade med så lång jag bra till i kön, fast om jag fick den på release dagen hade att göra med hur många flera än just dom som redan blivit garanterade de kommer få. alltså hur många extra switch de lyckas få fram till release dagen. Så återstår att se. men jag håller inga tummar. Kommer konsolen så kommer den.

Av Rappen
Skrivet av toobypls:

Börjar bli sjukt taggad nu! Bara en och en halv vecka kvar nu. Blir att sitta inne hela helgen och nöta Zelda (om man får den i tid av Spel&Sånt).

Vad har folk bokat för "paket" för releasen? Tillbehör etc..

Har du bokat första batchen hos Spel&Sånt bör du ha den till 3/3 om inte posten strular med leveransen, det är ju tyvärr inget som nån butik kan styra över.

Personligen har jag bokat Switch (Grå), Pro Controller, Zelda BotW, en av varje av Zelda BotW amiibo figurerna och Zelda BotW Guide Collector's Edition. Om jag nu har tur och får den på releasen dagen av Webhallen så vet jag vad jag kommer göra den helgen.

Ska tillägga att jag tycker personligen det är tråkigt att man börjar "hata" på en butik som t.ex Webhallen pga en sån sak som att de har många förhandsbokningar på en konsol, visst det kan verka dåligt att alla inte kan få men det är ju faktiskt långt ifrån Webhallens fel. Sen vad det gäller förhandsbokningar av en konsol många år tidigare så instämmer jag med en tidigare post att det kostar ju faktiskt inget att förhandsboka, om du inte betalar ordern direkt då får man ju ligga ut med X antal tusen kronor. Men vem gör det 2-3 år innan varan har släppts och priset inte är satt. Webhallen har inte gjort mig besviken tidigare och de har alltid levererat som jag skrev tidigare. Trevliga är de i kundtjänsten om något kryptiska nu när det kommer till Switch releasen. Fast jag kan ha överseende med det då de faktiskt är sånt tryck efter den och jag skulle kunna gissa att de är den butik på nätet som har flest bokade konsoler överlag.

Av Rappen

Jag har varit kunde hos Webhallen många år och alltid haft produkterna levererade i tid innan när jag har bokat dem utom nu för några veckor sen när Yoshis Woolly World kom till 3DS, men det visade sig att så var fallet som sagt för flera jag känner som köpte från olika sidor och felet här låg hos Posten istället. Så jag har alltid haft bra intryck av dem. Dock aldrig bokat en konsol 1-2 år i förväg. Väntar med att boka hårdvara tills det finns ett datum för release och vad priset blir osv. Ska bara säga att de här är min uppfattning av Webhallen och dom har alltid varit trevliga och bemötande tidigare i alla typer av frågor och hantering av eventuella retur ärenden. Så är lite besviken den här gången av hur tvetydliga svar man får. Tycker man ska kunna få veta hur man ligger till i en kö när man betalar för en produkt. Hoppas det inte blir ett mönster som upprepar sig framöver och det blir mera uppstyrt, samt hade varit intressant att veta hur de hanterar bokningar. Som sagt utöver de senaste dagarna har jag alltid haft en positiv bild av Webhallen. Får hoppas den fortsätter vara det.

Nån som vet hur många enheter Europa får totalt?

Av Rappen

Precis haft en längre mail konversation med en på kundtjänsten från Webhallen angående min beställning och har fått det mera eller mindre bekräftat att jag kommer få vänta tills efter release med min leverans. Samt att jag kunde inte få nått svar om hur länge jag skulle behöva vänta heller, förhoppningsvis inte allt för länge. Men det lätt på svaret som att det kommer ta minst en vecka efter release innan jag får min konsol. Vilket inte är hela världen, men fortfarande ett tråkigt besked. Beställde som sagt den 17/1 om det är till nån hjälp för nån annan som har lagt en beställning där omkring från Webhallen.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Samtidigt kostar tillverkning och lagerhållning såväl som transporter. Kan bli dyrt om Nintendo skulle ha missbedömt marknaden helt och inga säljs. Nu har förvisso Nintendo råd att experimentera då ekonomin är bra men viktigt att få till en lyckad plattform med. Nu har satsningarna på mobilspel gått rätt bra men rätt begränsat hur mycket man kan göra där.

Jag har personligen svårt att tänka mig att Switch blir lika eftertraktad som Switch inledningsvis, det är en betydligt dyrare produkt vilket kommer göra att andelen kunder blir färre, iallafall inledningsvis.

Sony har varken fattat marknaden eller supportat PSP eller PS Vita samtidigt. De släpper hårdvaran och sen gör de inget. Personligen skulle jag vara extremt försiktig om Sony faktiskt släpper en tredje mobil spelplattform med tanke på deras track record. PS Vita går inte ens att köpa i Sverige idag, snudd på helt borta från marknaden. Var ett år sedan eller kanske längre sedan ändå som butiker slutade lagerhålla produkten, förutom Gamestop med sin oseriösa prissättning. PS Vita är inte dödad av Sony ännu men är i praktiken det då de inte gjort något med den på flera år. Eventuella spel som dyker upp står främst indie-utvecklare för, och det är mest bara sådanna spel som dyker upp.
Nu gillar jag min PS Vita även om den används väldigt lite. Men Sonys hantering av den är en skandal som det talas på tok för lite om. :/

Den där Sega-produkten gjorde en del rätt men levererade inte totalt sett. Jag tror personligen att NES Classic borde ha varit en dyrare konsoll som helst skulle ta riktiga kassetter också. Retro-folket är inte rädda att betala för sig.
Får hoppas att Nintendo lärt sig av den lanseringen till nästa produktsläpp.

Nintendo hade fått stöd av tredjepart innan lansering men dessa backade vid lanseringen. Tanken var att dessa skulle släppa titlar men Nintendo blev snabbt snudd på ensamma med att släppa spel. Spelutbudet för Wii U har varit bra överlag, även om jag gärna sett mer av allt. Min Wii U är här för att stanna iallafall och förhoppningsvis inser folk med tiden hur pass bra den ändå var.
Även 3DS, som inledningsvis kallades för flopp av många, fick rejäl fart efter ett tag. Plattformen står sig väl även om den nu börjat bli rätt gammal förstås.

Intressant att se hur det blir med Switchen. Då den är en mobil produkt så är Nintendo på hemmaplan.

Jo det är sant att lagerhållningen och transport kostar, men som du säger så är ju inte Nintendo företaget med dålig ekonomi. Även vad personer världen över vill påstå ibland.

När det kommer till deras satsning på mobil spel har jag varken fastnat för Super Mario Run eller Fire Emblem Heroes, jag är inte mycket för strukturen av hur mobil spel fungerar överlag och då är jag dock en stor fan av Fire Emblem serien.

Jag hoppas Switch kommer sälja bra även efter den initiala lanseringen, vill se Nintendo vara med och köra sitt egna race sida vid sida av det två mans race som Sony och Microsoft alltid har nu mera. Tror som sagt på Nintendo den här gången och hoppas att det går bättre än med Wii U och jag håller med angående det du sa om Wii U, underbar konsol och många bra spel, hade gärna sett flera men nu vart stödet som du säger dåligt från tredjepart och det är som de är helt enkelt. Verkar ju som att stödet för Switch ser lovande ut iaf och hoppas det kommer fortsätta så även långt efter lanseringen nu den 3/3. Dom är ju delvis på hemmaplan med att den är handhållen och portabel och jag tycker om att de inte ska skrota 3DS utan att dom snarare verkar kolla på en värdig ersättare framöver under kommande 2 åren. Det är en bra instegskonsol med både 2DS och 3DS som alternativ och alla spel som finns tillbaka till DS och fram till 3DS.

Jo jag håller med dig om att Sony har varit dåliga på att ge stöd för sina konsoler som är handhållna, känns som att de släpper dem och bara rycker på axlarna och säger "it's done, let's move on" och sen sitter man där med en konsol som saknar vettigt stöd från själva tillverkaren och en mängd med Indie spel som man i vissa fall redan har spelet på t.ex PC eller andra konsoler och blir lite sur för man känner sig lite snuvad på hela upplevelsen som faktiskt ett företag som Sony kan leverera om de bara får tummen ur arslet. Jag gillar Vitan och tycker om de få spel jag har spelat på den. Tråkigt att de slutade som de gjorde och nu får man väl hoppas att om de gör en konsol till som ska leva i det handhållna utrymmet att de tänker efter och faktiskt ger den ett riktigt stöd med.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

2 miljoner ska vara redo vid lanseringen, om de hinner få ut fler till lanseringen så är det nog bara bra. Inte Nintendo själva som tillverkar utan troligen Foxconn eller något annat kinesiskt företag. Fler leveranser kommer in alldeles efter lanseringen med förstås.

Svårt att avgöra hur många som kommer intressera sig för en produkt innan lansering. Se bara Pokemon GO som överraskade alla, inklusive Niantic och Nintendo. NES Classic var det nog ingen som antog skulle bli så galet populär som den faktiskt blev med. Officiella retroprodukter är förhållandevis ovanligt och säljer lite. Sega har skräp de licensierat men som inte säljer i några större volymer. Efterfrågan av NES Classic är enorm.
Man får också tänka på att Nintendo trodde att Wii U skulle sälja bra redan från början, men det gick trögt redan vid lanseringen och fortsatte också så. Switch är annorlunda. I Japan lär den sälja bra då mobilt spelande är riktigt stort där. Men i resten av världen? Väldigt svårt att läsa av markanden faktiskt. Lättare om de lanserat ny konsol som direkt utmanat PS4 och Xbox One med snarlik hårdvara, vi vet redan hur den marknaden fungerar. Men något helt nytt.... svårt.

Personligen hade jag räknat med att vi fått både höra och se fler titlar som dyker på på lanseringsdagen och första veckorna vid det här laget, mjukvara behövs för att sälja hårdvara. Zelda: Breath of the Wild kommer troligen vara tillräckligt vid lanseringen men efter 1-2 veckor kommer nog många vilja ha något mer att spela på sin nyköpta konsol. Jag själv köper alltid minst 2-3 spel varje gång jag köper en ny konsol, samtidigt så köper jag så gott som aldrig på lanseringsdagen utan ett par månader/år senare när utbudet har utökats.

För mig är det främst Zelda, Mario Odyssey, Stardew Valley (har på PC men vill dubbeldippa, underbart spel att ha portabelt), troligen Mario Kart 8 Deluxe. Dragon Quest-titlarna, kanske My Name is Sakura med, men vill veta mer om dessa innan. Sedan hoppas jag på Virtual Console samt titlar som inte presenterats ännu.

Jag var nog otydlig i det jag skrev, men jag menade såklart precis som du skrev att det finns 2 miljoner klara vid lansering och att flera kommer strax därefter om inte flera hinner till butikerna redan innan. Jo jag vet att Nintendo själva inte tillverkar sin egna hårdvara, det jag menade var ju att de kunde ha producerat flera iaf eller ja beställt flera enheter av företaget som producerar dem. Tänker ju i de banorna att oavsett om det skulle vara slutsålt eller inte på lanserings dagen så gör ju det inget, de går ju åt allt eftersom iaf. Sen såklart är det som du säger med att det är en svår marknad att läsa av här i väst. Japan har traditionellt alltid varit väldigt förtjusta i att kunna ta med sig sina spel t.ex 3DS och Vita för den delen med mot vad vi i väst är, även om 3DS säljer bra här överlag så har ju Vitan inte haft nått jätte stor framgång överlag. Dock tänker jag mig att den portabla naturen av just Switch kommer ge den ett ess i rockärmen och att du bara kan trycka ner den i en docka vid tvn hemma och sen luta dig tillbaka och fortsätta spela. tidigare har det varit halv taskiga lösningar för det från Sony med streaming ifrån PS4an och nu har ju även Microsoft gjort det möjligt via ONE med. Men som sagt ville man ha en bra portabel upplevelse tidigare fanns det ju bara två val innan och det var ju 3DS och Vita. Switch kommer förhoppningsvis att visa att det finns en marknad för hybrider med, fast jag vet inte om jag är intresserad av att se både Sony och Microsoft hoppa på det båda två och enbart ha en hybrid..

På tal om det, såg nått om att Sony har tagit patent på en portabel enhet med. Tycker det ser ut som ett fäste för t.ex en mobil eller tablet men de kanske redan är på gång med nått, återstår att se.

Länk dit jag läste om Sonys patent.

När det gäller NES mini classic så är det väl försåtligt att den kanske inte var förväntad att bli så populär som den blev. Inte efter att tidigare försök till nått liknande från t.ex Sega som du säger inte har varit så framgångsrikt. Har sett och läst en del om den tidigare och de verkar ju inte ha gjort bra ifrån sig de som har gjort jobbet med den

Stämmer som du säger att det behövs att det rullar ut nya spel i en hyfsad hastighet i början eller att det iaf visas mera kommande spel för att personer som köper en konsol inte ska sälja den igen och tycka det var inte värt det. sånt skadar ju ryktet för ett företag med och jag tror att det var lite de som Wii U led av. Kom lite dåligt med spel i början. Sen nu i efterhand ska man inte klaga direkt tycker det finns många guldkorn till Wii U och hoppas nästan att de faktiskt portar flera av dem till Switch. Nog lite det som har hänt när vi har sett flera olik titlar komma till 3DS i efterhand med, som Nintendo antagligen spenderade en del pengar och tid på att utveckla själva eller ett företag åt dem.

Av Rappen
Skrivet av Zotamedu:

Det beror på vem som utfärdat garantin. Är det tillverkaren får tillverkaren stå för garantin. Är det butiken beror det lite på. Vid uppköp kan den nya ägaren välja att ta över alla garantiärenden vilket brukar ske vid så här stora affärer men det är inte säkert.

Om det gäller reklamationsärenden ska man vända sig till nästa steg i säljledet vilket generellt är importören alternativt direkt till tillverkaren. I fallet Nintendo skulle det alltså i första hand vara Bergsala AB och nästa steg Nintendo Europe.

Okej, misstänkte det det var fallet, har en Sony TV i sovrummet som jag köpte för ca 1 år sen och var lite fundersam bara på om nått skulle hända, vart jag vände mig då. Men antar att om inte "Power" tar över det så är det importören av Sonys produkter som tar hand om det då.

Får tacka för svaret, mina tankar om hur det låg till vart bekräftade

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

2 miljoner Switchar (för hela världen) ska skeppas till lanseringsdagen vad jag läst. Och större delen av dessa ska ha bokats upp väldigt fort med. Så visst finns det risk att man missar att få tag i en vid lanseringen.

Har man beställt innan 2017-01-13 (andra uppvisningen) bör man ligga bra till. De som beställt Neon bör ha högre chans vid senare beställningar då denna SKU inte gått att boka lika länge.

Själv börjar jag snart klättra på väggarna, så nära lanseringen nu att man börjar sukta efter att få den i händerna. Spela nytt Zelda på helt ny konsoll inom två veckor? Nice!

Skickades från m.sweclockers.com

Jo jag läste också att det var 2 miljoner switchar som hade tillverkats till releasen och att anledningen var att Nintendo inte ville göra samma misstag som med Wii U. Tycker det ser mera ut som att de skapar en efterfrågan på konsolen så att trycket efter den ska öka och där av skapa mera rubriker kring det, sen om det är bra eller dålig marknadsföring är en annan sak. Själv tänker jag väl lite att varför inte bara producera så att alla kan få till release för de lär ju iaf sälja slut på de extra konsolerna som inte går åt på release dagen och veckan efter hur som helst. Sen ligger det säkert mera saker bakom allt det här än vad vi konsumenter någonsin får veta. Bara det inte blir en Nintendo NES mini av det hela, vilket var horribelt gjort av Nintendo..

Jo jag håller med! snart dags att spela nya Zelda och på toppen av det på en ny konsol (förhoppningsvis) med.

Är det nån som ser fram emot några andra spel som ska komma till Swichen då? Personligen ser jag fram emot Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 och Mario Odyssey.

Av Rappen
Skrivet av toobypls:

Bokade 2017-02-10 så var ganska sen med att boka

Skickades från m.sweclockers.com

Okej Jag hoppas att alla som har bokat kommer få den 3/3. Men trycket verkar ju vara väldigt stort över Europa och USA när man läser på diverse spelrelaterade sidor på nätet.

Av Rappen

Av nyfikenhet hur blir det med produkter man har köpt hos dem som det är garanti på? tänker om man har t.ex en TV och den skulle ge med sig? vänder man sig till "Power" då eller vad kommer hända?

Av Rappen
Skrivet av Tiamat:

Håller med det är inte lätt att få reda på vad.

Spel & sånt har samma person som köper in och levererar så därför får man klara besked där:

Vidare så har jag frågat komplett om de skickar dagen innan den 3:e de visste inte. Kollade med Inet men fick inget konkret svar då. Så även om man är garanterad en vid release kan det vara så att en del skickar den 3:e och då får man den efter helgen.

Jo jag såg det där från Spel & Sånt angående vad de skrev och det är ju korrekt som de säger att de skickar det innan för jag har fått saker jag har köpt från dem och fått dem på release dagen och jag har även fått det efter för som sagt, det är en mellan hand som ska leverera paketet.

När det kommer till Webhallen som jag har varit kund hos sen 2007, då jag la min första beställning där. Så har jag alltid fått alla saker på release dagen utom nu för några veckor sen när jag inte fick yarn yoshi + amiibo bundlen på release dagen, utan helgen efter. Men då var det tydligen nått strul hos posten för jag var inte den enda personen som inte hade fått sitt paket i tiden, pratade med några kompisar som inte heller hade fått sina spel till release dagen och de hade alla köpt från olika butiker. Men det är enda gången jag inte har fått nått i tid från dem. Så om jag nu mot alla odds har en plats i kön så att jag får en Switch på release dagen så hoppas jag på att postbilen inte åker av vägen när den ska leverera mitt paket.

Av Rappen
Skrivet av n4ight:

Har också varit i kontakt med Webhallen om min förbokning ( från Augusti förra året ) och fick liknande lulligt svar.
Bokade den gråa förstås eftersom den färgade inte fanns tillgänglig då om jag minns rätt.

Nåja så svårt skulle det väl inte vara för butikerna i fråga att skicka ut ett mail till kunder som är såpass högt på listan att dom får sin konsol på release.
Eftersom dom skiter i det så kanske dom förtjänar spammet? Sitter ju tydligen gärna och tar tusentals förbokningar ibland år i förväg, då får man förvänta sig detta.

Skrivet av Bascule666:

Jag bokade min 14/1 från Webhallen och fick i veckan följande besked: "Du bör få din order till lanseringsdagen, det ska inte vara några problem då du ligger bra till i kön. Vi kan inte ge några garantier förrän vi har fått in enheterna!"

Jag bokade en Blue/Red och Zelda.

Skrivet av NFRS:

Jag mailade dem för ett par dagar sen och fick detta som svar:
"Vi får tyvärr inte gå ut med exakta köplatser, så vi måste desvärre be dig avvakta tills releasedag då du kommer att få ett mail angående hurvida du kommer kunna hämta ut denna eller inte."
Det jag fråga var i stort sett hur min bokning låg till, kommer jag kunna hämta ut på release etc. Bokade 13/1, vilket är rätt så sent så jag är skeptisk att jag får den på release.

Är det jag som missuppfattat eller kommer man inte få information kring sin bokning några dagar innan release? Med tanke på deras release event på fridhemsplan så skulle det vara rätt så hårt o gå dit och sen få veta på plats att man inte kommer få hämta ut.

Måste säga att jag blir lite besviken på hur visa butiker nästan är nonchalanta med sina svar, Några butiker verkar veta exakt hur många konsoler de kommer ha och kan säga exakt om du får den eller inte på release dagen. Sen är det butiker som tillhör de större i Sverige som inte kan svara på om du får den eller inte.. :/

Men antar att det är så att många av dom stora butikerna får så många bokningar att det är svårt för dem att täcka upp antalet beställningar till release, bollen ligger ju lite hos Nintendo med som måste producera konsolerna med och skicka ut dem med.

Visst det är säkert mera till allt det här än vad vi konsumenter vet om, men känns i alla fall som att man kunde ge lite bättre information.. Några svar känns mera som "vi tar det säkra före det osäkra" och så säger vi till kunden att vi kan inte garantera att du får det du har bokat till release utan du får se, som att man inte ska bli lika besviken om man inte får den på release dagen då.

Av Rappen
Skrivet av toobypls:

Mailade Webhallen imorrse och frågade ifall de kunde garantera en leverans på releasedagen eftersom jag var ganska sen på att förboka. De svarade att jag ligger långt bak i kön och att det inte är säkert att jag får det dag 1.

Vet någon var jag kan beställa för att få/hämta ut på releasedagen?

Vilket datum hade du bokat din Switch hos Webhallen?

Av Rappen

Fick svar på ett mail jag skickade till Webhallen igår angående hur det ser ut med att få konsolen på release dagen 3/3, jag bokade den 17/1 och som det ser ut nu är det tveksamt om jag får den till release.. :/

"Tyvärr så ser det inte ut så, du har med sannolikhet bokat för sent. Det är högt tryck på Switch och det finns en del som bokat redan flera år sen, så tråkigt nog kommer du med sannolikhet inte ha konsolen på release. Vi tar annars in så många vi kan och förhoppningsvis lyckas vi täcka även din beställning, men annars så tar vi in så många vi kan även efter release, så att så många som möjligt får sin konsol på release."

Sista meningen var lite förvirrande men antar personen som svarar menar efter release? Hur som helst så var det tråkigt att få det svaret iom att jag hade hoppats på att ha konsolen på release dagen då jag precis har jobbat nattskift och såg fram emot att spela nya BotW under Fredagen och min lediga helg.

Såg att nån mera hade varit i kontakt med Webhallen i tråden, finns det flera som har pratat med dem och fått liknande svar?

Av Rappen
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag menade bara att det verkar bli en "xbox one pro" och ingen vanlig uppföljare eller har jag missuppfattat? Inte att det skulle vara en dålig prestanda ökning.

Phil Spencer har ju redan uttalat sig om att det. ONE kommer finnas kvar tillsammans med "Project Scorpio" så att kalla det en sorts semi uppgradering som PS4 Pro stämmer ju, med andra ord ska man kunna spela t.ex kommande och redan existerade spel på båda konsolerna utan att behöva känna sig tvingad till en uppgradering om man inte har behovet eller ekonomin för det. Sen har jag för mig dock att jag läste nått om att den ska vara bra mycket kraftfullare än vad PS4 Pro är, mera minne osv. Men det återstår ju att se när den väl ser dagsljuset och allt är färdigställt, lovord om prestanda är en sak men vad som verkligen kommer ut på marknaden är ju en annan.

Av Rappen

Som många andra har sagt så köper man inte en Nintendo konsol för att spela diverse mainstream spel. jag kommer att skaffa den för diverse Nintendo exklusiva spela, som så många andra kommer göra. Visst framtiden kanske inte ser ljus ut för Switch om man lyssnar på utvecklare som Respawn, det klart man blir negativ inställd då. Men personligen tror jag nog att den kommer göra bättre ifrån sig än vad Wii U gjorde, då den led av dålig kommunikation från Nintendos sida. Sen kan man spekulera så mycket man vill för än så har inte konsolen släppts och det är bara efter ett tag man kan se hur populär den verkligen har varit.

Av Rappen
Skrivet av JimmieSan:

Så vart är dessa 1440p IPS/va skärmarna utan massa weird stuff som curved, tobi etc och som inte kostar 8000:-

Var 279Q lr vad den nu hette den ENDA skärmen som hade 1440p ips, 144+hz och inte kostade en miljon?

Verkar som dom bara gör snordyra skärmar nu, och alla stora är curved, va, kostar 10k.

Rip the dream :/

Acer har ju sin XB271HU, haft en själv och den hade problem med sin G-sync/panel som så många andra av dom skärmarna har haft, de fick ju återkalla alla som var tillverkade innan juni eller juli 2016, ska tillägga att det fick även ASUS göra, de använder ju alla samma paneler från au optronics. testade även deras nya TN variant av samma storlek och upplösning och även den hade problem med panelen osv. Den skärmen var även släppt nu i höst vilket även ASUS uppdatering av PG278Q var vid namnet QR var. Så mycket barnsjukdomar dom här skärmarna haft haft med paneler bland annat så verkar det inte värt att lägga tid eller pengar på dem, det är ju ett lotteri bara. :/

Edit: håller med om att det är lite rip the dream på det... bättre kvalitetskontroll och mindre med oväsentliga saker på skärmarna tack

Av Rappen
Skrivet av Kevlarheart:

Helt sjukt va mkt LoL dragit in, inte konstigt att dom ge sjuka vinster i i div. turneringar.

Med tanke på hur mycket dom drar in så borde dom kunna ha större prispool under t.ex League of Legends World Championship, Dota 2 har ju en mycket större prispool under the international. En snabb sökning på internet visade att lol hade 6,700,000 dollar spritt över 1:a till 16:e plats, Medans Dota 2 hade 20,770,460 dollar spritt över 1:a till 16:e. Visst Dota 2 har större delen av sin prispool från att personer spenderar pengar på föremål i shoppen under the international, men League började med det i år med. Tycker fortfarande att prispoolen borde vara större än den är med tanke på hur mycket pengar företagen drar in.. iaf riot games. Valve är ju inte direkt fattiga heller.

FYI säger inte det här för att starta en league vs dota 2 hat diskussion, ville bara peka ut hur "små" prispoolerna är, i jämförelse med företagens inkomster. Men det är alltid nån som uppfattar det fel på internet iaf