Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen
Skrivet av Flutters:

Mirror´s edge Catalyst collectors edition till PS4.

http://i.imgur.com/RPWs0oX.jpg

slog du också till när Webhallen hade en drive för 399kr?

Av Rappen
Skrivet av gire:

Ica hemma har fortfarande exemplar kvar av såväl basenheter som tillbehör.
http://www.icahemma.se/ShowSearchResult.aspx?pagesize=20&sear...

La själv en beställning efter att jag fick det tråkiga beskedet från webhallen att jag inte fick en konsol av första leveransen.

Gjorde likadan och beställde det jag ska ha från dem, Switch Grey, Pro Controller och Zelda. Smidigt måste jag säga att få levererat till en ICA butik. finns ju gott om dem iaf..

Av Rappen

Sitter och funderar på om man ska chansa på Elgiganten på fredag eller om man ska avvakta.. sugen på att spela men är ett jädra krångel att ta sig till deras butik för mig :S

Av Rappen
Skrivet av lossah:

När beställde du och vilken färg?

Beställde den 17/1 och en grå. det var sent så mycket visste jag redan, så var ju inte helt inställd på att jag skulle få den

Av Rappen
Skrivet av joeldanielsson:

@DocStargazer: Sitter i samma båt. Jag ska se till att vara utanför Elgiganten innan dom öppnar på Fredag morgon. Gör du samma sak tror det inte ska vara några större problem. Lycka till!

Skrivet av sime:

@joeldanielsson: Samma plan för mig. Får man Zelda-rabatten (3990:- för konsol och Zelda) om man köper i butik tro?

Så Elgiganten kommer ha Switch på hyllorna på Fredag?

Av Rappen

Fick mail från Webhallen, ingen switch för mig till release. Tråkigt men så är det, inget att göra åt nu

Av Rappen

Kommer tillbaka till tråden och det är total anarki och kaos, ingen verkar veta nått och alla bara springer runt som yra höns, i slutändan tycker jag att det största felet ligger hos Nintendo och företaget de har anlitat för att producera Switch. Men det kanske är långsökt att säga här då vi pratar om butikerna och återförsäljarna

Sitter och väntar på att Webhallen ska ge nått besked.. :/ hoppas det kommer snart. börjar bli segt att vänta.. aja antar att det får bli Horizon: Zero Dawn hela helgen annars. inte hela världen antar jag. men surt iaf när man har bokat och väntar på nått!

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Låg de bara framme alltså? Lite oväntat när det är en knapp vecka kvar till lanseringen. De var inte köpbara redan?

Låter ju bra det med. Något slags skydd vill man ju ha till den om man låter den lämna hemmet. Även hemma med förstås.
Hehe, förstår det. Riktigt jobbigt att vara sjukt och tiden går så sakta. Och inte kan man göra något heller oftast utan bara försöka ta det lugnt och krya på sig. :/

Precis, Stardew Valley är i grunden väldigt lik just Harvest Moon men bygger även på en del annat. Lite rollspelande, springa runt och utforska olika grottor och samla föremål. Samt att hålla igång sin bondgård, se till att man kan plantera grödor, ta hand om djur, bygga ut och uppgradera allt eftersom samt sällskapa med den närliggande byns invånare samt dating-delen av detta.
Finns egentligen hur mycket som helst att göra. Jag fastnade rejält med detta spel när det släpptes på PC förra året. 107 timmar blev min första genomspelning på och fick mer eller mindre avbryta då det var för svårt att slita mig från annat. Lätt ett av de bästa spel jag spelat.

Wii VC borde vara möjligt, verkar finnas möjligheter att emulera wii-mote och nunchuck med joycons. Ska även finnas stöd för att peka med dessa när Switch är dockad.
VC kommer behövas, ju förr desto bättre. Hade gärna sett att Nintendo var tydligare med vad vi kan vänta oss av detta.

De pratade ju om att det inte var omöjligt att de skulle göra så man kan använda t.ex Wii/Wii U handkontroller osv i framtiden. Får hoppas på det, skulle vara trevligt om man kan utnyttja sina tillbehör som annars bara ligger i en låda för det mesta annars.

Av Rappen
Skrivet av Jojjo90:

@AKA_Rappen:
Ååå ja det spelet har jag tittat på lite med men eftersom jag inte äger något ps4 så får jag skippa det så länge, men ja jag håller med dig om den kvinnliga karaktären, hon ser grym ut och spelet i sig ser riktigt bra ut, älskar öppna spelvärldar ^^

Ja det spelet krockar lite med släppet av switch och Zelda BotW.. Men det får vara som det är.. Kommer få tid sen att spela igenom båda så. Kan vara skönt att ha nått att variera sig med Ja dom har verkligen lyckats med allt Guerrilla games som har visats upp från spelet, men håller mig reserverad för besvikelse. hänt förr med andra spel så!

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

Det ser ut vara en hel del skillnader, det nämndes även om mycket bättre ljud på Switch versionen där upplevelsen av fotsteg, vinden och omgivningen i allmänhet är förbättrade. Men precis som det nämndes ovan vill man ändå ha spelet till Wii U samlingen. Fast i så fall väntar jag till efter E3 och kör på Switch istället så avvaktar jag när priset på U versionen har gått ner i framtiden.

https://youtube.com/watch?v=cJXpZLLebLg

Skrivet av Sheytan:

Verkar också vara ett problem vid vanligt spelande

https://youtu.be/O6w536jv1g8?t=16m44s

Zelda i TV läge verkar droppa rätt mycket frames när det är mycket gräs

https://youtu.be/Z9t2uY91kyg

Får hoppas på att de kan patcha spelet och på så sätt höja prestandan lite, är säker på att jag såg nånting om att teamet som gjorde BotW inte var helt överens med hårdvaran i Switch. Kan tänka mig att det kan bli så att patcher framöver gör saker och ting bättre iom att spelet ska ju leva ett tag nu med Expansion Pass bland annat.

Av Rappen
Skrivet av SimpanDirr:

Säger inget ont om Webhallen, är Postnord jag ej litar på därav att jag förbokade enbart på butiker som jag kunde hämta på. Vore så surt om Mitt Nintendo blev skickat på torsdagen men att jag får vänta till måndagen

Vad jag som förklarade mig dåligt, det är samma här att jag litar inte på postgången, ville bara påpeka att Webhallen sköter alltid sina utskick perfekt. Som sagt mellanhanden här och boven i dramat är Posten som förvisso har 1-3 leverans dagar men tycker det borde gå att fixa så att paketen alltid är framme i tid när det handlar om release osv. pga det idag är så pass vanligt med handel online.

Skrivet av CrazyBlueberry:

Eftersom det bara är Breath of the Wild som intresserar mig kan jag beställa den till Wii U istället och vänta med Switch till efter E3 utifall de Nintendo skulle bestämma sig för släppa ut någon form av exklusiv version av konsolen eller en bundle.

Är det någon stor skillnad mellan Wii U och Switch versionen av BotW förutom lägre frame rate?

Skrivet av kiyoshi:

Wii U versionen utnyttjar inta alla färger och har även en lägre draw distance men borde ge en ok upplevelse ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av NFRS:

Nintendo har sagt att de ska vara samma upplevelse och den enda skillnad vi har kunnat se hittills är något sämre FPS ibland samt lite annorlunda färger och mindre draw distance. Med tanke på hur lika Wii/GC versionerna av Twilight Princess var så tvivlar jag på att det kommer vara någon extrem skillnad mellan WiiU/Switch versionerna av BotW.

Som jag har förstått det är väl Wii U version 720p också, där Switch version är 900p i dockat läge och 720p i handhållet. Sen det som ovanstående nämner med, t.ex draw distance, lite sämre färger och några FPS drops ibland. Annars ska de vara helt identiska spelupplevelser. Inget innehåll ska skilja eller så.

Skrivet av Hurtigbullen:

Dessutom är ju inte spelsamlingen till WiiU komplett utan Zelda BotW

Håller med det, jag känner att jag måste iaf en dag skaffa det när de gått ner lite i pris och bara ha det i hyllan.. Så att samlingen för min del är komplett..

Av Rappen
Skrivet av SimpanDirr:

Just därför jag valde att boka för hämtning i butiker istället, då ingen kunde lova att paketet kom fram innan helgen pga posthantering osv.

Tycker ändå det är konstigt att så många butiker säger att dom inte vet när Gamestop till och med ringer och grattar mig för mitt exemplar.

Beror ju på hur många som faktiskt bokar på Gamestop, jag personligen har bara köpt en konsol där och det var min PS4 PRO, bytte in min PS4 och fick 1900kr för den i mellan skillnad, då blev det inte jätte blodigt att byta upp sig. Innan dess har jag aldrig gillat att handla från dem och det är nog mera avsmak för att de delvis tar minst 100kr mera för varje spel och att de försöker sälja begagnande spel över nya spel, vet att de tjänar mera på att sälja de begagnade men iaf. Sen har jag haft så bra upplevelser av att handla online t.ex från Webhallen. dom har alltid varit on point med sina leveranser osv, kräver ju såklart att Postnord gör sin del med. men så blir det ju när det finns en mellanhand, de kan ju bara skicka varan och hoppas på att den kommer fram i tid. Vad det gäller allt de här med de som inte kan lova att man får sin konsol osv så har jag iaf accepterat att det ligger ju inte hos återförsäljaren just nu utan det är ju företaget som återigen är mellanhand i det här fallet och ska se till att återförsäljaren har sin vara och det verkar ju vara så dumt att t.ex Webhallen inte ens har fått veta hur många exemplar de får från Bergsala. Det var så jag uppfattade det iaf när jag pratade med deras kundtjänst på telefon.

Hur som, bara en vecka kvar nu så återstår att se om jag kommer spela Zelda på fredag eller om jag kommer spela Horizon: Zero Dawn. I vilket fall som helst kommer jag nog överleva helgen.

Av Rappen
Skrivet av SimpanDirr:

Som jag skrev i tråden innan har mitt redan kommit till Gamestop, bara att hämta upp den 3 e och jag beställde sent (tidigt februari). Även Zeldat.

Jo jag såg det, mitt svar var mera riktat mot de som väntar på online beställningar och att postnord ska lyckas få fram paketen i tid

Av Rappen
Skrivet av Jojjo90:

Hoppas man får svar i början av nästa vecka om man inte får sin beställning den 3e. Dom sa på CDON att dom skulle meddela det i så fall så slipper man gå och få upp förhoppningarna inför release dagen...kommer förmodligen spamma uppdateringsknappen på deras sida för att se om det hänt nått med ordern under hela nästa vecka haha ^^;

Skickades från m.sweclockers.com

Ja precis! Jag har haft så många förhandsbokningar på Webhallen tidigare och vet att dom börjar packa beställningarna i lagom tid så hoppas på att se att min ordrar flyttas från "mottagen" till "behandlas" under början av nästa vecka. i Onsdags fick jag nästan en hjärtattack när jag såg att jag hade fått en uppdatering på sidan, gick in och kollade och såg att det var mitt Horizon: Zero Dawn Collector's Edition som blev behandlat. Släpps på onsdag nästa vecka. Tar en lite chansning med det spelet och hoppas att jag gillar det.. Statyns om följer med ser ju episk ut iaf. En av de bästa designande kvinnliga hjältarna jag har sett på länge. lite off topic..

Antar att vi kommer få lagom med spam i början av nästa veckan angående att personers beställningarna blir paketerade och börjar skickas osv

Av Rappen

Om nu folk börjar avboka hos Webhallen så ökar det ju chansen för att man själv får sin från Webhallen på release dagen..

Av Rappen
Skrivet av kiyoshi:

Enligt dem själva så säger de ju att de har stenkoll på vart man är i kön, så de borde väll inte vara några konstigheter för dem att svara på vart i kön man är?

De lovar ju ingenting om de bara säger vart i kön man står t.ex plats 98, då är de bara transparenta med vad de vet.

Du får se vad dom säger, jag fick inte veta nån kö plats iaf. Du kanske har mera tur!

Av Rappen
Skrivet av kiyoshi:

Slängde iväg ett mail till Webhallen för att se om man kan få reda på vart man står i kön, för det borde de väll i all fall ha koll på?

Är ju en ganska bra fingervisning om man är nummer 11 eller 957 i kön.
Återkommer när jag fåt svar av dem med bokningsdatum och om möjligt könummer.

Om du syftar på Switch förhandsbokningskön hos Webhallen så är det svårt att få ett exakt svar, de vill inte ge folk hopp eftersom de inte finns några exakta nummer från deras leverantör (bergsala antar jag det är) När jag frågade sa de att det ser bra ut för dig, men eftersom vi inte vet exakta nummer så finns chansen att du inte får den till release, jag bokade 17/1-2017. Bokade versionen med gråa joy-cons.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

I Skylanders är väl dessa figurer en vital del av spelet då man måste köpa dessa för att kunna spela själva spelet? Jag är inte så insatt, inte fattat intresse för spelet riktigt.
Problem med scalpers kommer alltid finnas, är ju inte direkt ovanligt idag att produkter inte tillverkas i den mängd marknaden vill ha. Jag själv väntade länge och väl på att få tag i en Samsung 960 SSD, tog två månader ungefär innan jag hade en i handen.

Samla är väl att ta i lite, kom av mig då Zero Suit Samus blev så svår att få tag i, men jag har 14st själv, senaste är Yarn poochy som jag fick hem förra veckan.

Härlig samling du har!

Jo det stämmer att de är en vital del av spelet som jag har förstått det, inte intresserat mig mera än så för de spelen.
Jag gjorde bara jämförelsen för att de är figurer med en funktion till tv spel. amiibos är ju inget måste jämfört med t.ex skylanders.
Jo men så är det, men jag tycker att man iaf borde producera i flera vågor efter släppet av t.ex amiibo. De gjorde ju flera av de mera sällsynta amiibo figurerna sen som t.ex Zero Suit Samus och Fire Emblem figurerna.

Mitt intresse för samlandet började med just Zero Suit Samus, Toon link och Fire Emblem Lucina. Var spel och sånt kommer jag ihåg som annonserade ut att de nu hade fått tag i några extra av just de här figurerna. då slog jag till sen vad jag fast.. Nintendo är första konsolerna jag hade hemma och spela på så många karaktärer som är i amiibo form köper jag ju för att de blir lite nostalgi känsla. sen tycker jag överlag att de håller bra kvalitet. t.ex Wolf Link är ju väldigt detaljerad.

Tackar, är väl nästan det enda jag samlar på i spel väg, utom just Blizzard Colletor's Edition av deras spel, där är det dock snarare tvärt om att det var exklusivt med t.ex Vanilla och TBC collectors sen vart det mass produktion xD

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Snake Pass såg faktiskt rätt mysigt ut, blir nog att kolla närmare på.

Det verkar vara ungefär som med tidigare Amiibos att själva Amiibon är som en fysisk DLC som kan låsa upp småsaker i olika titlar. Stämmer det att prylarna man får med Amiibos även kan hittas i spelet så ser jag inget större problem med det. Nu har jag Wolf-Amiibon men kommer inte vilja använda den så jag får 20 hjärtan eller låsa upp en massa annat. Vill uppleva hela spelet själv.

Bra för de som vill komma igång snabbare antar jag, blir ju en liten genväg för dessa.

amiibos är en väldigt trevlig ide som inte är unik direkt med tanken på skylanders osv, men tycker om konceptet. du får en fin "samlarpryl" till hyllan som du också kan använda för att få små saker i spel. Har man problem med det så behöver man ju varken köpa eller använda dem, inte direkt så det är som att köpa extra kraft. sure du får lite saker i början av Zelda BotW t.ex men du kommer ju kunna hitta dem i spelet med. Wolf Link amiibon är väl det som kan ses som lite "fusk" av visa, men man får tänka på att om wolf link dör så är det en dags CD innan du kan summona honom igen med din amiibo. Det enda tråkiga med amiibos överlag kan jag tycka är scalpers som köper dem och säljer dem dyrt på t.ex ebay osv.. men det är ju inget man kan göra nått åt när Nintendo är så dumma ibland att de väljer att begränsa upplagan av visa.. hoppas det inte blir problemet med BotW amiibo:sen.. hoppas verkligen att det kommer in flera i lager om det är så att man inte har tur och får dem nu vid släppet pga förhandsbokningar osv.

Nån som samlar på amiibos här eller?

Personligen har jag alla som har släppts i affär inom Sverige. Utom animal crossing figurerna då dom spelen aldrig har tilltalat mig, med undantag för villigare för att han är med i super smash bros. (öppnade, för hör och häpna jag använder dem faktiskt!)

Av Rappen

Embargot på Nintendo Switch för diverse spelnyhetssidor, recensenter och youtube kanaler har släppts nu och de har fått börja packa upp och kolla närmare på Nintendo Switch. Tog bara en video ur mängden av alla och lägger upp här, känns inte som de är nån skillnad på vem som gör det. samma saker i lådan iaf.