Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Inte ens vanliga PS4 är bra här. Kan väsnas en hel del i krävande titlar.

Synd att PS4 Pro inte uppdaterades bara. Även om det inte blev mer prestanda så hade ny design (jag ogillar designen på Pro, PS4 såg faktiskt riktigt bra ut), bättre kylning och gärna en UHD-BD läsare varit bra nyheter.

Skrivet av martinot:

Håller med om både designen, kyllösningen UHD-BD-läsare som hade kunnat vara en bra uppdatering av Pro.

Gillar formgivningen på PS4 klart bättre än både Slim och Pro.

När det gäller utseendet på konsoler så är det PS2 och PS4 som är mina personliga favoriter hos Sony. Rkitigt snygga, stilrena och välomponerade geometriska förhållanden.

När det gäller Microsoft så är det faktiskt nuvarande XB1 S som är snyggast (gillade inte alls gamla XB1). Nog allra snyggast konsol hittils för mig (även om XB1 X påminner om både PS2 och XB1 S).

När det kommer till Microsoft och Sony så föredrar jag Microsofts design val på senaste tiden mera än Sonys. Sen vad det gäller PS4s ljudnivå var det horribel och man undrar vad deras ingenjörs team tänkte på eller om det var faktumet att design triumferade över funktion, det vart väl bättre med PSs PRO men inte bra. Har ingen erfarenhet av just Xbox ONE S men tycker att min Xbox ONE går tystare än vad PS4an gjorde iaf, ska bli intressant att se hur ljudnivån på XBOX ONE X blir men det ser ju iaf lovande ut.

Håller med om att ONE S är en snyggt designad konsol förutom ventilations hålen på ovansidan, förstår de måste vara där pga hur konsolen kyls men tycker inte det är snyggt för det, där i min meningen är ONE X snyggare och troligen en av de snyggaste designade konsolerna på väldigt länge. Oavsett så måste man säga att Microsoft har verkligen hittat rätt när de kommer till sitt nya design språk och jag hoppas det är en fortsättande trend över kommande generationer av konsoler för dem.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Jag instämmer, ett bra exempel på senare tid är ju NES Classic som köps upp så fort de dyker upp i de butiker som inte har kö-system. Svårare att få tag i något. Max 2 eller något, ibland köper man ju för att ge bort till någon med. Men när vi är uppe i mer än fem exemplar så bör man nog anta att det är någon form av affärsverksamhet det handlar om.

Nice, ser ut som att du har en ganska komplett samling då. Är det rubbet du samlar på eller köper du de som intresserar dig?

Finns god chans. Detta spel ser ju ut att bli något mer i stil med Super Mario 64, ett spel som av många är något av det bästa/det bästa som någonsin gjorts. Kan vara en ny Galaxy, vilket inte är fy skam utan riktigt bra med. Men "Mario 128" har vi ju väntat länge på nu. Typ... 20 år ungefär.

Men vad nya Zelda gjort med både genren och Zelda-serien är verkligen inte lite. Årets spel fortfarande för min del. Men detta kan bli större än vad det spelet blev. BotW må vara ett underbart spel men har samtidigt en brist, durability-systemet.

Halvvägs igenom så fortsätter ett överlag trevligt spelår iallafall.

Smalar för att ha en komplett samling av det som inte är exklusivt som de jag nämnde, dock började de med en toon link och zero suit samus för ett bra tag sen nu. Sen vart målet en komplett super smash bros amiibo samling sen har de gått vidare där ifrån. Aldrig samlat på nått tidigare förutom möjligen Blizzard Collector's Edition sen Vanlilla wow och framåt. Så det är roligt att se den här samlingen växa, tycker det är en relativt billig samling om man inte ger med sig till scalpers osv, vilket man inte ska och förhoppningsviss försvinner de.. kan ju hopppas iaf. Min enda fundering just nu är ett bättre sätt att ha alla figurer framme, för tillfället står de i en billy bokhylla med glasdörrar från ikea. Men vill ha nått som visar upp samlingen bättre men samtigit ska vara lätt att komma åt och använda sig av och vara bakom glas för vill slippa torka av varje figurer från damm..

Själv då? Hur ser din samling ut om du samlar det vill säga? ska tillägga att mitt intresse för spel överlag började med Nintendo en gång i tiden så är mycket nostalgi med många av amiibosen för min del.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Nice, är det Tyskland eller UK? Synd att vi fortfarande inte fått en skandinavisk butik bara, hade varit nice och förmodligen gjort att jag bara handlat där med förvisso.

Jo, blev lite förvånad när jag snubblade på de imorse så blev en impulsbeställning till hehe.

Hm, då det känns som den butiken är rätt liten idag så bör det vara få exemplar de fått tilldelade eller också någon som beställde rubbet. Lite surt att ha missat.

Webhallen fick jag inget givande svar av, de har inget avtal om att köpa in dessa tre men min fråga har blivit vidarebefodrad till deras inköpsavdelning. Då de hitills sålt allt som dykt upp lär det nog vara en tidsfråga, och förhoppningsvis lättare att hinna på dessa där.

Tycker att när det kommer till förhandsbokning av t.ex. amiibo osv borde det finnas ett max antal av en per figur, såklart är det ju upp till butiker men oavsett om man är webhallen eller discshop är min personliga åsikt att man borde sätta den begränsningen på beställningar iaf. Om det nu är så att det är slutsålt p.g.a att en person t.ex. köper 10 av varje och sen sitter och säljer dem för 2-3 gånger priset på tradera och ebay t.ex.

Jag samlar själv på amiibos men jag har inte någon lust att betala ockerpriser i andra hand.

Saknar dock Golden Mario, Silver Mario, Golden Megaman och Box Boy. Men har kommit fram till att dom får vänta pga ovanstående.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Här var det tyst hehe. Vad tyckte ni om Sonys E3-uppvisning? Personligen tyckte jag det var för mycket fokus, som vanligt, på att lansera om PS2 och PS3-titlar. Sedan väldigt mycket VR-utgåvor av gamla spel och väldigt lite nytt. Lämnade mycket att önska för min del.

Men det är väl Gone Days som fortfarande ser halvintressant ut samt möjligen Horizon: Zero Dawn-DLC't för min del.

Skrivet av Tenerezza:

Inte sett konferansen med tanken på tiden den sändes, men listan av spel som annonserades

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy – Final Trailer
Life is Strange: Before the Storm
Undertale coming to Vita!... also PS4!
Uncharted: The Lost Legacy
Days Gone
Monster Hunter World
Shadow of the Colossus
Call of Duty: WWII
Horizon: Zero Dawn - The Frozen Wilds
PlayStation VR Titles
God of War
Detroit: Become Human
Destiny 2
Spider-Man
Gran Turismo Sport
Marvel vs. Capcom: Infinite
Hidden Agenda
Knack 2
Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Final Fantasy XIV: Stormblood
Strange Brigade
Everybody's Golf
Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom
Matterfall
Ace Combat 7: Skies Unknown
Dissidia: Final Fantasy NT
Kingdom Hearts III

Dold text

Så för min del är det inte ett enda nytt spel annonserat jag bryr mig om, en hel del äldre titlar men inte precis något nytt då alla har varit kända i mer än ett år ( Ni No Kuni 2, Detroit: Become Human samt FF14 ) Samt tredje releasen av Shadow of the Colossus är mer skrattretande än något...

Håller med om att överlag var det en väldigt tråkiga uppvisning och mycket om spel som redan var kända. Är väl Spider-man, God of War och Days Gone för min egen del som ser intressant ut och de spelen var ju redan kända sen tidigare iaf så.

Av Rappen
Skrivet av Mega-Dark:

Fråga om man köper mer plus nu och lägger på den jag redan har (ca 1/2år), förlänger jag det då på det redan befintliga eller skrivs det gamla över och dom dagarna försvinner?

Och kan man kanske se någonstans hur många dagar man har kvar? då jag satt mitt att inte automatiskt förnya sig.

Hittade inget på deras hemsida om det, men vet att man kan kolla det under settings på Playstation 4.

Settings -> Playstation Network/Account Management -> Account Information -> Playstation Subscription -> Playstation Plus

Där hittar du information om när du aktiverade din subscription senast och när den går ut bland annat.

Sist jag förlängde min sub var några månader innan den skulle gå ut och dom nya 12 månaderna las direkt på dom redan existerande.

Av Rappen

Sånt här är alltid intressant hur ett land "anser" sig ha mera rätt till visa saker och struntar överenskommelser som gjorts. Fast å andra sidan verkar de ju inte vara bekanta med ord som demokrati eller rättvisa så man är ju inte förvånad.

Av Rappen

Ja det är klart man höjer på ögonbrynen och undrar vad som ska bli av det här.. Sen som sagt att Microsoft ens utvecklar en sån här version går ju att ifrågasätta. Men antar att pengar spelar en stor roll och att också hålla en god relation till kina iom att de flesta av Microsofts produkter och hårdvara tillverkas där.

Av Rappen

Även om det som Polygon skriver stämmer så är jag å andra sidan ingen fan av Polygon som "nyhetssida" dom kan ofta vara lite ensidiga i vad de skriver, fast å andra sidan vilken sidan är inte det när det handlar om "nyheter". Personligen har jag inte bojkottat Steam och Valve, Men jag köper mycket mindre med spel överlag som använder steam som platform. Sen håller jag med angående dom som de skriver om EA dock, de har fått mycket hat men har gjort mycket för att skapa sig en bättre bild på PC gaming marknaden. Men alla dessa exklusiva platformer som spelföretag använder sig av är ju ett sätt att få sin del av kakan och inte behöva ge t.ex. valve en del av den. Men att sluta använda Steam helt är som att säga "jag ska sluta äta en matprodukt t.ex. kött från ett visst land eller djur" grannen kommer göra det iaf! Det är svårt att nått ska hända om det inte kommer ett alternativ som visar sig är bättre och effektivare eller billigare.

Men jag tycker det är trevligt att Blizzard öppnar upp sin platform för spel inom företaget Activision Blizzard, det dröjer väl iofs inte länge innan den döps om till just Activision Blizzard. Vilket inte är helt omöjligt när jag tänker efter nu, det skulle innebära bättre priser på spel som t.ex. CoD iom att de kanske inte behöver göra en höjning av priserna till 60 euro för att kompensera förlust av 30% som går till Valve, men det är bara en teori. De kan ju ta ut de priserna för att de är så pass populära spelserier med.

Personligen tycker jag iaf att Activison Blizzard och speciellt Blizzard sköter sig bra som företag, iaf vad jag har sett. Sen finns det säkert många personer med hemska upplevelser av dem också. Men bra att flera förtag tar initiativ och håller hårt i sina IPn, även om det skapar en uppsjö med program vi måste installera på våra datorer så tror jag de är bättre för stunden än vad det är att t.ex. en platform tar allt som Steam/Valve.

Av Rappen

Är väl iofs inte så konstigt att det kommer till Blizzard Launcher kan jag tycka iom att Bolagen faktiskt går under namnet Activision Blizzard även om de släpper spel under sina respektive tidigare bolagsnamn Blizzard och Activision.

Av Rappen
Skrivet av Lathranir:

http://i.imgur.com/vrMsj9h.jpg

Efter typ 1,5 månads försening av greppet till mitt 3DS kan jag posta.. 😁 Köpte mig ett begagnat 3DS via Spelochsånt samt lite spel. Kan inte rekommendera Spelochsånt nog, suverän service med snabba leveranser.

Dock var 3DSen så liten att hålla och jag fick typ kramp i händerna av att spela längre sessioner.. Men nu har äntligen greppet kommit!

Tack för hjälpen med att få till bilden Ågren!

Spel&Sånt är grymma, dom har verkligen service till sina köpare i åtanke med allt dom gör. En liten detalj som jag kan uppskatta är att dom t.ex. har en siffra på sin hemsida som visar hur många saker som är bokningsbara så man ser att man faktiskt kommer få ett exemplar och inte bokar i blindo som jag har upplevet på vissa andra sidor. Skulle kunna tycka att en sån sak vore standard att ha på alla online sidor som säljer saker speciellt när det kommer till saker som är limiterade eller begränsade i upplaga. Btw, det där greppet har jag med eller ett liknande till min New 3DS XL det är ett måste för mig personligen då jag med fick kramp i händerna av att spela längre pass utan ett. Så det är ett måste nu mera!

Av Rappen
Skrivet av ToJa92:

http://i.imgur.com/zH55RFc.jpg
Köpte mig ett PS4 tillsammans med Horizon: Zero Dawn och Uncharted-trilogin. Jag är mycket nöjd än så länge, har tröttnat på att sitta vid datorn och spela och PS4 har ganska så många exklusiva spel som är bra. Har bara hunnit med Horizon än så länge och det har verkligen imponerat.

Håller med dig i det du skriver, man tröttnar efter ett tag att sitta vid datorn endast och även om du kan spela på TVn via t.ex. steam link eller andra liknande lösningar så är det skönt att starta upp en PS4 eller vilken konsol man nu väljer att spela på. Det är avslappnande på ett annat sätt. Tummen upp på valen av spel, körde uncharted på ps3an men har även plockat upp dem på 4an för att spela om dem. Horizon är väldigt imponerande, det håller jag med om!

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

Det är tur, men däremot blir priset fortfarande ett problem... Jag var redan emot 149 när figurerna först kom ut särskilt då man köpte de mest av samlings skäl, men nu är standardpriset på 199-299 beroende på amiibo figur vilket är lite överdrivet enligt mig. För jag tror knappast USA har samma högt pris.

Priset kan jag hålla med om är rätt högt, när de kom och kostade 149-179kr var jag dock inte speciellt intresserad. Men av nån anledningen så började jag. tror allt började med att jag köpte zero suit samus och sen fortsatte det där ifrån. Men vad priserna gäller i USA tror jag de betalar max 14,99 dollar.. tror jag har sett nån amiibo som guardian gå för 17,99 eller 19,99 på subredditen för amiibo. I USA är det som sagt galet där de jagar exklusiva till visa affärer.. usch hade inte hållet på då kan jag säga. Gillar att gå in på en butik och slänga ner allt i en varukorg sen vara klar Men håller som sagt med att priserna är höga, fast det kan man ju säga om mycket när det kommer till spel idag.

Skrivet av martinot:

Har sagt det förut; tycker hela grejen att jaga dockor är rätt märklig (för de som inte har den sidan/hobbyn). Hade Nintendo varit smarta så hade de släppt DLC/koder på normalt sätt som alla andra.

Jag har det som en kul sidogrej/hobby även om jag samtidigt anser mig själv vara en samlare, dock så går jag inte upp i småbitar om jag inte får tag i en amiibo. Sen vet jag inte om definitionen docka är korrekt, figur passar bättre och jag tror den är korrekt. Sen kan jag tycka att Nintendo kunde gott och väl släppa just DLC till de spel som de passar till t.ex. Zelda BotW att du en gång om dagen kan få föremålen som kommer från varje respektive amiibo ifrån just Zelda figurerna. Sen kunde de samtidigt ha amiibos som man kan köpa och både få samlings objektet och DLC via NFC, känns som det hade varit en lyckad situation för alla.

Sen när det kommer till varför Nintendo gör som de gör och släpper amiibos har nog till stor del att göra med succén hos t.ex. skylanders samt att Nintendo har alltid varit företaget som valt att gå sin egna väg och inte kollat på vad konkurrensen gör, både till det bättre och sämre. Men antar att det är väl det som gör Nintendo till Nintendo och att de fortfarande är kvar i marknaden än idag.

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

Tack så himla mycket! Jag var i Gamestop idag och där fick jag veta att enligt personalen är de figurerna exklusiva för just deras butiker och att de har blivit totalt fullbokade i hela landet. Vad skönt att det inte stämde

Är inte förvånad att de skulle påstå nått sånt, iom att i USA har de ju exklusivitet mellan flera stora kedjor när det kommer till produkter. Har svårt förstå varför Nintendo tillåter sånt hända. Fast det kanske är så stort tryck från butikerna eller nått. Jag är bara glad att vi inte behöver jaga amiibos i flera butiker runt om i landet..

Av Rappen

@Giuffria: Tänkte mera permanenta prissänkningar, vet att den går ner ibland under diverse reor osv.

Av Rappen

Känns som att Logitech har ett ganska säkert grepp om just den trådlösa marknaden just nu. Som tidigare inlägg skriver så är det konstiga val och kombinationer från deras sida. Det enda positiva med det här släppet är väl att priserna kanske går ner något på g900 så man kan införskaffa en inom en snar framtid

Av Rappen

shin megami tensei iv apocalypse

Hallå!

Har sökt runt på internet ett tag och försökt få nån information om när följande spel kan tänka sig släppas i Sverige shin megami tensei iv apocalypse. Men tycks vara bristfällig information om det och sitter då och funderar på om det är värt beställa det på t.ex. Amazon från England men funderar hur det blir med DLC med mera som det verkar finnas till spelet.

//Rappen

Av Rappen
Skrivet av Karazhan:

Var köper ni erat PS plus, hatar att man måste betala för online...
Tydligen så har folk fått rabattkoder mailade till sig, så kolla erat PS newsletter

Webhallen eller direkt i deras online affär. har mitt mest för just spelen varje månad då jag äger ps4, ps3 och vita samt rabatter i deras online affär. Har inga problem med att man måste betala för att få tillgång till online services, förhoppningsvis ska det leda till att det blir en bättre service samt att efter att ha spelat wow till och från i över 12 år samt andra mmo spel så stör det mig inte med månadskostnader för åtkomst till online funktioner eller liknande, även om t.ex wow inte är nått du kan spela utan att betala för det.

Av Rappen

http://i.imgur.com/CkHwTaO.jpg

Finns mycket saker som skulle kunna representera min nördighet i lägenheten. Men känns som att Collector's Edition av Blizzard spel representerar mig bäst i den här frågan. Sen att det är en 144hz monitor som står på spel gör ju inget, då jag inte har en monitor som går över 60hz och att den är Freesync är ju bara bättre då jag sitter i tankarna på att uppgradera till Vega sen.

//Rappen

Av Rappen

Läser igenom artikeln och kommer till prestanda indexet och ser att mitt 980 ti hänger fortfarande med, antar att deras 980 ti är referens modell i testerna? har själv ett EVGA 980 ti, känner att jag kommer kunna sitta ett bra tag till på det och se hur hela AMD och Nvidia historien utvecklar sig framöver.

Av Rappen

Nån som har koll på om det går att använda sig av en extern hårddisk t.ex WD my Book som kräver extern ström adapter till ps4an efter patch 4.50 där de introducerar de som användning för t.ex spel osv och inte bara backup som det är nu.

hittar nämligen inte nått svar som säger att det går eller inte går när jag kollar runt på nätet. bara det självklara att t.ex wd my passport som försörjs med ström via usb kabeln fungerar.