Inlägg

Inlägg som Cod har skrivit i forumet
Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bmb
Texten till vänster ligger för nära fönsterkanten. Texten till vänster är för "kompakt". All text i allmänhet ligger för när vänsterkanten i sina respektive rutor. Annars verkar det bra.

Men vad är det för fel på PriceRunner?

Ja, måste fixa till marginalerna bättre..

PriceRunner är en prisjämförelsesajt, vilket inte onlinehandel är. Pricerunner har inte jättemånga butiker inom varje genre och är man intresserad av en viss typ av vara, inte en specifik produkt vill man nog hellre leta runt på butiker. Säg att du ska köpa ett kylskåp, vet du att det är Electrolux XF32423 du vill ha, går du in på pricerunner och kollar var det är billigast. Men är du ute efter kylskåp men inte har bestämt dig(eller inte har en aning) om vilket du vill ha, är det bra att kunna hitta lite olika butiker att kika runt i.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smurphen
Så som den är nu är det bra...

hehe, tyckte också det blev bra..

Av Cod

persson78: ah, det hade jag inte lagt märke till tidigare.. måste åtgärdas.. tack för tipset..

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smurphen
kan du inte använda ett css script på sök grejset?

mjo, det skulle jag kunna göra... hur tycker du den ska se ut då? samma gula färg som raden under?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kensai
+ Lättnavigerad.

- Dåliga marginaler.
- Hemsk logotyp.
- Färgerna är inte den mysigaste kombon.

ja, att marginalerna är dåliga vet jag.. ska fixa det snart..
så hemsk är väl inte logotypen?
Dessutom tycker jag att färgerna passar utmärkt ihop, men smaken är ju som baken

EDIT: Fixat marginalerna nu. Vad tycks?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iGora
Enkel att använda, lite få länkar bara. Annars är den bra för det är inte massa skit som det är på många andra sidor.

Bra om du skriver länken så man kan klicka på den.

http://onlinehandel.mine.nu

Lite få länkar? Om du menar innehållet så är det på gång
Ja, precis, det ska vara lättanvänt och stilrent.

Av Cod

Onlinehandel.mine.nu

Vad tycker ni om designen och funktionaliteten på
Onlinehandel.mine.nu?

Av Cod

"Min tänkarknapp lyser bajsbrunt" - En polare till mig på DH Summer -02 när han försökte säga att hans HDD-led är orange...

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaNiC
Jasså gör de så som jag skrev? Hade jag ingen aning om :).

naje, jag skrev ju att jag inte trodde detta var en sån grej, iom att gasen är så brandfarlig.. men vad vet jag?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av konkret piket
Gastuber är tunga att släpa omkring på så antagligen har de som använt den inte orkat flytta på den. Eftersom man bör förvara den stående upprätt så har man surrat fast den i skåpet. Slutligen har man försökt gömma den för att inte någon annan skall knycka den. Tror inte att det är mer komplicerat än så.

usch vad jag hatar såna glädjedödare som du hade varit så mycket mer spännande om det hade varit en bomb!

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaNiC
Tror ju inte att de skulle göra det med brännbar gas.. Eller man vet ju inte iofs. De går kanske runt med tändare och ser var det tar fyr. Där är hålet

precis det jag menade.. skrev ju att detta inte verkade vara något sånt

Av Cod

hmm... det ser jävligt mysko ut... kom att tänka på att televerket använder gas/tryckluft för att se var det är hål på en ledning eller ngt sånt.. men detta verkar inte vara nåt sånt...

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av liv&helvete
Okej. Sitter med Kabelvisions Kabelmodem, den på 500kb/s. Så då ska det inte vara några problem att få det att gå runt.

Hur ser man om nätverkskoret/en börjar bli dåliga ?? Dum fråga, kanske..

nätverkskorten börjar inte bli dåliga, antingen är de bra, antingen dåliga... exempel på sämre kort är realtek 8139 och de flesta 3com-kort är bra..

Av Cod

hm okej, vilken skola går du på?
offtopic så det skriker om det jag vet

Av Cod

Re: Hur får man bort "klicket" på pekplattan?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av purity
Har en laptop med "pekplatta", bara det att när man trycker för hårt på pekplattan, blire "klick", lite jobbigt, hur får man bort det i X-Window? Någon som vet?

Väldigt Off-topic: Var i stenungsund bor du och vad heter du?

On topic: Använder du drivrutiner för touchpaden eller kör du med nåt generic?

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
"1 petabyte=1000 terrabyte=1000 000 gigabyte=1000 000 000 megabyte"
1 petabyte = 1024 Terabyte = 1048576 Gigabyte = 1073741824 Megabyte.
Ärligt talat så orkade jag inte läsa mera just nu.

jag är faktiskt fullt medveten om att så är fallet ;P men tror du på fullt allvar att min musiklärare bryr sig/är tillräckligt insatt? ;P

Av Cod

så här långt har jag kommit hittils, kommentarer önskas:

Musik på Internet

Jag valde att skriva om musikens spridning via internet för att det är ett ämne som jag har stor personlig erfarenhet av.

För att det ska bli lättare att förstå arbetet tänker jag nu i början försöka förklara lite olika termer och vad lagen säger om piratkopiering.
CD=Compact Disc
WMA=Windows Media Audio
MP3=MPEG 3 Layer 1(även kallat MPEG Audio Layer-3)
MPEG=Moving Picture Experts Group
1 petabyte=1000 terrabyte=1000 000 gigabyte=1000 000 000 megabyte

Mp3 är det absolut vanligaste filformatet på musik i dagsläget, av den enkla anledningen att musiken komprimeras till en tiondels storlek(jämfört med filstorleken på cd-skivor) och ändå behåller den kvaliteten. En MP3-låt behöver dock inte nödvändigtvis ha särskilt bra kvalitet. Det beror på hur hög bitrate och samplingsfrekvens låten har.
Komprimeringen av MP3 fungerar enkelt förklarat så här:
Om det är ett högt ljud på något ställe på ett av låtens olika ”spår” kan kompressionsalgoritmen ignorera de andra spåren på samma ställe i låten, om de ändå inte hörs. MP3-tekniken använder även ett annat system som kallas ”perceptual noise shaping”. Vilken innebär att kompressionsalgoritmen använder en teknik speciellt utvecklad för det mänskliga örat. Med andra ord, vissa ljud som inte inte människans öra hör rensas ut och ljud som vi hör bättre än andra förstärks.
Människans öra fungerar nämligen så att om vi hör 2 likadana ljud som spelas samtidigt men med olika volymer hör vi det starkaste ljudet men kan inte höra det lägre, därför sorteras det ut ur MP3-filen.

WMA är ett annat relativt nytt filformat utvecklat av Microsoft som även det behåller kvaliteten när det komprimeras.
Det har även börjat dyka upp alternativa filformat, till exempel Ogg Vorbis.

P2P(Peer to peer) är den vanligaste typen av fildelning. Den går ut på att man ansluter till centrala servrar och delar ut en del av filerna på hårddisken(t ex musik eller film) och sedan kommer åt andras utdelningar. På så sätt kan man få tag på i stort sett vilken musik eller film som helst. Exempel på detta är Napster, Kazaa eller Edonkey. Detta sättet att sprida musik har fått stor utbredning och även stor kritik. Napster t ex har nu efter stora påtryckningar från skivbolag blivit tvungna att stänga igen fildelningstjänsten, och istället arbetar de på att få fram en laglig avgiftsbelagd tjänst i samarbete med de stora musikförlagen. Kvaliteten på musiken man kan ladda ner på P2P-nätverk är dock bristfällig. Hos t ex Kazaa kan man läsa att det just nu delas ut cirka 6 petabyte data i över 800 miljoner filer från cirka 3 miljoner användare världen över, och det är bara ett av fildelningsnätverken.

Det finns även andra fildelningstjänster, dels Direct Connect, som är en speciell variant på P2P där användarna har mer kontroll och det sköts inte från en central server utan från ett större antal privata servrar(s.k. hubbar). Kvaliteten där är också i många fall bristfällig.

Vad säger lagen?
Det är lite oklart, det finns nämligen ingen rättslig praxis, men följande gäller:
Man får låna ut en cd-skiva som man själv äger till sin närmaste vänkrets, man får även kopiera skivan och ge bort den till närmaste vänkretsen. Men man får aldrig lägga ut musiken på Internet, såvida man inte själv har upphovsrätten förstås.
Straffet för intrång i upphovsrätten är böter eller fängelse i upp till 2 år. Den drabbade upphovsmannen eller rättighetsinnehavaren har dessutom rätt till skadestånd på grund av intrånget.

Under det senaste årtiondet har användandet av digitala verktyg, från datorer till Internet gjort det allt enklare att exempelvis kopiera musik och film med bibehållen kvalitet. Givetvis har alla de som lever på sin upphovsrätt såsom artister, skivbolag, fotografer och filmbolag fått stora problem pga. detta. När det gäller upphovsrätten till musik- och filmverk är det inte helt säkert om den svenska lagstiftningen idag erbjuder ett fullgott skydd på Internet.

Genom dagens digitala teknik kan nästan perfekta kopior erhållas. Internet har blivit en mötesplats för de som vill ta del av och sprida piratkopierade alster. Inte minst gäller detta musikaliska verk.

Flera band, med Metallica i spetsen har protesterat kraftigt mot fildelning över Internet, samtidigt som många mindre band som aldrig hade fått så mycket publicitet och trogna lyssnare utan fildelningstjänster jublar över det.

En sak som dock måste klargöras är att, filformatet MP3 är inte på något sätt olagligt(även om många tror det), det är helt enkelt bara ett sätt att lagra musik på. Inte heller de olika fildelningsprogrammen är olagliga, det är först när de används för att dela ut upphovsrättskyddad musik som något olagligt pågår. Är en brödkniv olaglig för att man KAN döda någon med den?

Det har på senare tid börjat dyka upp prototyper av flera olika typer av lagliga avgiftsbelagda tjänster för nedladdning av musik, där användaren betalar en månadsavgift och får ladda ner musik godkänd för detta av skivbolagen, alternativt att de betalar en engångsavgift för varje nedladdning.

Jag tror att spridning av musik på Internet är vad skivbolagen borde satsa på, istället för att motarbeta det helt och hållet borde de samarbeta för att få fram ett bra system för att erbjuda folk möjlighet att köpa och ladda ner musiken över Internet i bra kvalitet. Vem vet? Om ett par år kanske musik-/skivaffärer är helt försvunna.

Det finns webbsidor som sprider laglig musik på Internet, t ex MP3.com. Där har små, okända artister en chans att göra sig kända genom att lägga upp egenhändigt gjord musik och låta folk lyssna på den gratis.

Av Cod

tackar!

Av Cod

Mp3-formatet, bitrate osv.

Jag håller på med ett skolarbete om musikens spridning på internet, och en stor del av det har med formatet mp3 att göra. Det är dock ett par uttryck jag undrar om ni skulle kunna förklara. Bitrate=exakt vad är det?. Vad innebär att låten är på 160kbps? och 44khz, vad är det? Behöver så mycket information som möjligt. Även webbsajter om fildelning på internet(allmänt), uppskattas.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Percy
Nu har man skickat ett mail till Guinnes world records. Till nån redaktion i London var man tvungen o vända sej.. Det skulle ta 6-8 veckor innan jag kunde få svar... Det sög stenhårt.. Går det att vara så seg??????

får man fråga hur mycket du har tränat på att skriva alfabetet?

Så, vem tar på sig uppgiften att sammanställa en sweclockers-top10 lista?