Inlägg

Inlägg som Cod har skrivit i forumet
Av Cod

kryptera! vad har du för station och kort?

Av Cod

Certifieringar (MCP, A+ osv)

Hej! Jag är intresserad av skaffa olika certifikat, t ex MCP och A+.
Har redan tagit ECDL och det var skitsimpelt. Någon som vet hur man ska gå tillväga? Går det att göra det online eller måste man leta upp utbildningsplatser? Hur är svårighetsgraden på MCP och A+?

Av Cod

GPS=Global Positioning System
Använder man för navigation.

GPRS=General Packet Radio Service
Används bl.a. för att surfa på mobiltelefoner och bärbara datorer anslutna till mobiltelefoner

Av Cod

RecSet.Addnew
RecSet("ip")=Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR")
RecSet.Update
RecSet.Close

testa det istället. funkar det inte kanske du borde testa ändra datatypen i databasen till PM eller ngt.

Av Cod

Det får bli delphi för min del då. Någon som har tips på guider osv?

Av Cod

Att säga PPC om pocket pc är FEL, helfel! Alla vet att PPC är PowerPC, en gammal processorarkitektur för Macar.

Av Cod

Jag borde kanske skrivit i första inlägget att jag har använt VB litet också. Intrycket jag har fått av det är att det är allmänt slött, och klumpigt iom dll-er som man måste skicka med programmet för att det ska funka osv.
Visserligen är säkerligen VB något man borde kunna, och som säkert kommer förbättras(det är ju trots allt världens största mjukvarufirma som står bakom det). Och precis som du säger kommer jag lära mig det mycket lättare än delphi, pga VBScript i ASP. Men jag ska nog ändå försöka lära mig delphi.

Av Cod

Det är intrycket jag har fått också. Men hur vanligt är det på arbetsplatser osv? Jag vill inte lära mig något som jag ändå inte har nytta av på eventuellt programmeringsjobb i framtiden.

Av Cod

Delphi, Pascal

Här är ännu en "jag vill börja programmera, vilket språk?"-tråd.
Jag har programmerat ASP i snart 2 år, tidigare programmerade jag Perl. Även kunnat C++ litet(endast konsollbaserade program). Jag har kikat lite på Pascal och Delphi, det verkar intressant, någon här som programmerar Pascal och kan säga om det är ett bra val osv? Sen söker jag även bra guider till Pascal på internet, om någon känner till ngn.

Av Cod
Citat:

Interaktivt multimediasystem i ett enda hölje (43,8 x 31,75 x 9,4 cm), som via en skärm, högtalare eller hörlurar kan återge ljud-, grafik-, text- och videodata som finns upptagna på en kompaktskiva (CD).

En infraröd fjärrkontroll för enhetens speciella ljud– och videofunktioner utgör en integrerad del av systemet.

Genom att ytterligare tillbehör (t.ex. diskettstation, tangentbord och mus) läggs till kan enheten användas som persondator. Höljet innehåller följande komponenter:
— Ett kretskort med en digital centralenhet (CPU, 1MB RAM och 512 KB ROM), en grafikkomponent, en
videokomponent, en ljudkomponent med egen ljudenhet för CD, och
— Ett CD-ROM (för data-, ljud- och bildåtergivning endast från kompaktskivor på 5 tum).

Systemet kan i ca. 70 minuter återge hifi-musik och hög- och lågupplösande grafik. Videoåtergivningskapaciteten är begränsad till en följd av stillbilder med en varaktighet på högst 5 minuter. Förordning 754/94.

löjligt.. för det första, interaktivt videosystem? är detta tv-spel eller dvd-spelare vi talar om? den måste tydligen ha infraröd fjärrkontroll, absolut inte radiovågor..sen kan man tydligen lägga till diskettstation, tangentbord och mus så blir det en persondator, och höljet måste innehålla en cpu, 1MB RAM och 512kb ROM, en grafikkomponent och en videokomponent, och "ett cd-rom" "endast från kompaktskivor på 5 tum", tydligen kan systemet också i cirka 70 min återge hifi-musik och grafik. och "Videoåtergivningskapaciteten är begränsad till en följd av stillbilder med en varaktighet på högst 5 minuter."...

Av Cod

Finns även att köpa för 123:- hos DVD4YOU. Lite svår att hitta, men ligger i kategorin "Dokumentärer"

Av Cod

Jag undrar också var man kan köpa de om man inte vinner.

Av Cod

annars funkar t ex t-sprit, lacknafta, fotogen(ej provat) också... bara att ta ett vanligt papper och torka...

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Hehe, smart grej!

MEn jag ska nog ta bort 'Clipboard Capture'-grejen, ju mer jag tänker på det, destå mer jag inser att det liksom inte passar in. Måste fixa till hemsidan, behöver byta server, så om någon vet var jag skulle kunna lägga upp programmet gratis, skulle jag gärna villja höra det.

Har inte så mycket tid att jobba med ShirusuPad p.g.a. lumpen, men det jag vill fixa till i första hand är en bättre "custom scrollbar", är inte alls nöjd med den nuvarande.

Jag har plats på min server om du vill. Uppe 24/7 och stabil. Dock bara en ADSL 0.5-lina.

Av Cod

Jag fick nyss ett meddelande från botten, ny nyhet på samurize... funkar perfa!

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strogge
Det kan ju vara så att det har inte kommit någon ny nyhet sedan kl 14 på varken sweclockers eller samurize...och därför har boten inte skickat nån nyhet

Haha, det har du rätt i

Av Cod

Kändes onödigt att skapa en ny tråd, när det ändå gäller samma webbsida. Är det någon som har URL till någon guide som beskriver hur man använder meta-taggar och title så effektivt som möjligt? Jag vet alltså hur man använder dom men vad jag vill veta är hur man (ur en sökmotors synvinkel) effektiviserar det.

Av Cod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strogge
Vad har du för icq nummer?

EDIT: Hittade ditt icq nummer...
Får du något svar alls från boten när du t.ex. lägger till en nyhetssida?

japp, då får jag svar, men inga nyheter..

Av Cod

hm, botten har inte skickat något till mig, och jag lade till mig vid 2-tiden idag... har även lagt till nyhetssidor.. får ingenting från den..

Av Cod

Precis när man ska testa är den nere