Inlägg

Inlägg som ztenlund har skrivit i forumet
Av ztenlund
Skrivet av pine-orange:

Nej det är det inte. Bilar och motorcyklar kan köras långt fortare än max tillåten hastighet så någon logik i lagen finns inte.

Det var ju inte fordon utan krav på teknisk hastighetsbegränsning saken gällde, eller hur? Går elsparkcykeln för snabbt är det inte en elsparkcykel, precis som en moped som går för snabbt inte längre är en moped.

Av ztenlund
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

En manuell cykel har faktiskt hastighetsbegränsning. Men den ligger på 70kmh så det är knappast möjligt att nå upp till. Så fort man har hjälp med drivningen så gäller 20kmh.

Hastighetsbegränsningen är den som gäller på platsen för alla fordon. Sedan är det ovanligt att polisen har så tråkigt att den bötfäller cyklister för "fortcykling", men det har absolut hänt.

Av ztenlund
Skrivet av Yoshman:

Försökte kolla upp svenska termer, det jag hittade var

HEV: milhybrid
PHEV: laddhybrid
BEV: elbil

Nej! En mildhybrid har ingen elmotor som klarar av att driva bilen framåt i någon meningsfull utsträckning. Det är i princip ett glorifierat start/stopp-system med högre spänning, typ 48 V e dyl. MHEV är logiskt nog den engelska förkortningen.

https://www.toyota.se/elbilar/elhybrid/vad-ar-skillnaden-mell...

Av ztenlund
Skrivet av 0cool:

"Vanlig hybrid" är mildhybrid, den i särklass vanligaste är Toyota Prius.

Nej, Prius (eller Toyota HSD-system) är inte en mildhybrid.

Av ztenlund
Skrivet av huttala:

Nu är inte jag någon gymbro, men att gå till gymmet och klaga på att de låter om vikter dom dunkas i backen är ju lite som att gå ut och klubba för att sen klaga på att musiken är för hög så man inte kan prata.
Vill man prata gör man det bäst i en miljö anpassad för just det.

Vänder på steken och säger att de som gnäller över ljudnivån på gym bör vara hyggliga människor och anpassa sig efter miljön, det kostar inget. Orkar man inte lyssna på stånk, stön o skrik kan man bygga sitt egna gym och vara där i lugn och ro bäst man vill.

Har du ens läst diskussionen?
#20364847
#20371039

Av ztenlund
Skrivet av SwedZi:

Stör mig på att jag inte hade sentry mode aktiverat på Teslan igår kväll. När jag kom ut från gymmet hade nån ritat en penis i snön på motorhuven, visst det är harmlöst, men ändå, varför kan vi inte bara låta varandras grejer vara?

Stör mig på att man inte får ta ut saker ur sin egen fickparkerade bil utan att bli filmad av Musks övervakningsmaskin.

Av ztenlund
Skrivet av Herr Kantarell:

Den du kallar nyare har CPU från 8:e generationen och den "gamla" från 11.
1135 har betydligt starkare grafikdel och är bättre på det mesta. Så detta är den bättre om nu inte den "nya" har ett dedikerat grafikkort.
Den andra (8 gen) är helt ok för kontorsarbete m.m.

Vilken som är vilken beror på vilket inlägg man tittar i. I skärmdumparna från aktivitetshanteraren är det tvärtom. Man kan för övrigt notera att de vid tillfället går på hela olika klockfrekvens.

Av ztenlund
Skrivet av Mayhem SWE:

I Windows ja. Denna tråd handlar om macOS. Skulle gissa på att stöd för att spara till PDF via standard utskriftsdialog funnits sedan Mac OS X Public Beta släppt år 2000. Fanns åtminstone definitivt i Mac OS X 10.1 släppt året efter när det blev tillräckligt moget att köra på daglig basis för undertecknad (och jag köpte ny dator som klarade av det prestandamässigt).

"Jag tycker det är smidigt att tex. kunna skriva ut valda sidor i en pdf-fil (eller från annan fill) till pdf på min Windows-jobbdator."

Tror du att det finns ett samband mellan tanken och vad som framgår av startinlägget? Att det sedan inte behövs, är en annan sak.

Tillägg: Sedan har en del program en egen Save to PDF i utskriftsdialogrutan, t ex flera webbläsare, och det är väl det Jumpcut visar i den nedre skärmdumpen, fast på Mac. Så om jag i Firefox på den här Windows-burken väljer utskrift finns det alltså två möjligheter i Firefox egen utskriftsruta att få ut en PDF: Firefox egna och Windows. Byter man till systemets utskriftsdialogruta så försvinner Firefox egen och det blir bara den i Windows inbyggda kvar.

Av ztenlund
Skrivet av Mayhem SWE:

Varför skulle du behöva lägga till en specifik skrivare för PDF när alternativet att spara som PDF redan finns i systems utskriftsdialog oavsett vald skrivare?

(I alla program som använder systemets utskriftsdialog då. Program där de valt att göra sin egna, alltid mycket sämre, utskriftsdialog såsom Chrome och Acrobat kan det variera…)

Den inbyggda funktionen i Windows är en skrivare som heter Microsoft Print to PDF...

Av ztenlund
Skrivet av mangemani:

försöker så gott jag kan just nu att tänka tillbaks till då jag var 8-9 år nått då jag hörde låten.
det kan mycket väl stämma det du säger då jag inte minns mer än rocken och tåget, men jag har för mig att det var mer rockigt än det där, mer gitarrer, i ett lugnt men hårt tempo utav trummorna, typ som en metal ballad.

har bara hört låten en enda gång också, vilket gör minnet ännu klurigare, men tåget var det som stack ut från låten då jag sällan hör tåg i låtar.

Den är lite nyare (1992) och saknar gnissel, men det är ett förslag som slår mig på rak arm.

De är mer kända för What's up...

Av ztenlund

Det är iofs en etta. Sätter du manuell uppdatering (av iOS) så kommer det att bli en tvåa när det finns en.

Av ztenlund
Skrivet av boibo:

hur hade du tänkt dig utföra bankärenden osv utan någon giltig legitimation?
Du har väl knappast körkort heller, det kommer alltid EFTER pass/id-kort..

I "det fria landet" (dvs usa) finns inte ens motsvarande tjänster som bankid och ofta måste man ha med sig 2 eller fler giltiga utfärdade IDhandlingar vid många ärenden. Att bara ha körkort räcker inte där heller.

Ehh? Man behöver inte vara svensk medborgare för att ha svenskt körkort. Man kan inte, förstås, få svenskt nationellt id eller pass om man inte är svensk medborgare.

Av ztenlund
Skrivet av Trent023:

Gäller även reklam på gratis Spotify.

Reklamen för Ving är dubbelt så hög volym jämfört med all annan reklam.

Edit:
sen vill jag även gnälla på min lokala ICA!
6-pack 2.8 öl kostar 23.90kr.
1 lös 2.8 öl kostar 16.90kr.
Wtf?

Du vill alltså att priset på 6-pack ska höjas?

Av ztenlund
Skrivet av bjonss13:

Asså nej det är inte därför de tar 40 gånger mer i frakt än i Kina.
De miste en kund på ren girighet för det kostar inte 200kr att skicka det till brevlådan. det är så här de tar mina 200 köper ett frimärke stoppar de andra 195 i fickan för det inte finns nån lönsamhet att skicka en komponent till mig som lagar tvn själv, utan de vill laga den själva och ta ut ännu mer betalt och det i sig har jag inget emot då det tar en liten stund att plocka ner en tv...

Du tror inte att det går åt någon arbetstid etc för att skicka din ensamma kondensator? Sedan vet jag inte vad det är för frimärken du köper för 5 kr. Om vi optimistiskt antar att man faktiskt klarar sig på ett så kostar vanliga frimärken 18 kr för inrikes. Huruvida 200 kr är rimligt eller inte kan man förstås diskutera, men det är helt uppenbart att ditt Kina-pris (om det håller) är fullständigt orimligt om någon faktiskt ska få betalt och inte andra än de inblandade ska få stå för ditt kalaset.

Av ztenlund
Skrivet av ELF:

Borde inte tvkanaler nu för tiden ha lite bättre ljud normalisation för reklam..?
Två reklamer har nu på kort tid haft SÅ HÄR HÖG VOLYM.
Toyota och Mina Försäkringar.

Du ser hur bra den fungerar! Vi får till och med veta vilken reklam du har tittat på.

Av ztenlund
Skrivet av nu1mlock:

Det var menat som en retorisk fråga.

Jag fattade att det var modell "suck, låt meningslösheten med livet vila i frid", men det bryr sig nog inte den som övertar varumärket om.

Av ztenlund
Skrivet av nu1mlock:

För att de tror att varumärket har ett värde, men inte de fysiska butikerna.

Av ztenlund
Skrivet av Razken:

<Uppladdad bildlänk>
How about håll käften?

De vill vet hur din kundupplevelse är.

https://sverigesradio.se/avsnitt/spraket-som-far-dig-att-bli-...

Av ztenlund

Jäs, i spik Inglisch...

Av ztenlund
Skrivet av xxargs:

Detta är något man får lära sig den hårda vägen att gå från brf/hyrehus till eget boende i villa/stuga att detta att kunna stå en halvtimme och mer i duschen utan att varmvattnet tar slut är en förgången tid...

...och man ser på elräkningen vad det kostar att stå länge i duschen... - kostnader man inte såg innan med brf/hyreshus...

Med direktvärmade oljepanna kunde man stå så länge som någon eller några kubik olja räckte. Sedan går det ju faktiskt att ha ganska stor tank eller beredare om man har plats för det. Inte oändligt, men kan räcka rätt länge, men sedan vill man ju ha en värmekälla som klarar att värma upp den samma århundrade också, vilket man kanske främst har i ett större hus med större värmebehov. Vissa småhus och radhus har också fjärrvärme eller gemensam panncentral, men det är en mindre del av totalen.