Inlägg

Inlägg som mornn har skrivit i forumet
Av mornn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aegon
Det är just precis det här jag menar! Nu kommer denne jonazz gå runt i skolan och säga att han hejar på ifk, heta efter sitt msn-namn "sm-guld!" och i ett par veckor känna sig glad över att hans ifk vunnit för att sedan glömma bort alltihopa, och historien upprepar sig nästa gång sillstryparna tar guld (förhoppningsvis aldrig).

Ja, för gud förbjude att det faktiskt finns någon som hejar på ett lag som klarar av att vinna. Fy fan för dem alltså, jävla as...
Sedan när måste man vara en supporter för att gå på matchen som avgjorde allsvenskan? Jag såg Valencia mot Elfsborg i somras nere i Valencia endast för att biljetten bara kostade 20 euro och det var den bästa zonen borträknat vip osv.

Av mornn

Hur många får man köpa per skalle ^_^

Av mornn

Bygg en robot som kan vara med i robot-sm?
Om skolan pröjsar kan ni tjacka rätt så bra prylar.

Av mornn

Visst. alla har sina egna tankar kring det här som mannen som ville att organdonatorer ska ha förtur till transplantationer.

Jag har funderat på tanken en längre tid och är fortfarande inte förberedd att ta steget och anmäla mig. Det kan ju självklart ändras ifall något drastiskt skulle hända inom min familj men än så länge är jag tveksam huruvida jag vill donera mina organ eller inte. Oavsett om jag inte använder dem när jag dör har man växt upp i ett kristet samhälle vilket får mig att tycka att än så länge vill jag ha kvar alla mina organ när jag dör. Det är enklare för mig att tänka så nu när jag lever i alla fall. Vi får se om det ändras senare.

Av mornn

Skogga, värt att ha i åtanke är då att samtidigt som USA mer tycker det är förtal på hemsidor ifall hemsidan är Amerikansk så finns tycket mer inom EU att de ansvariga av en hemsida ska kunna åtalas i alla länder där brottet begås dvs alla länder där man kan få tillgång till sidan vilket kan bli rätt så stora summor pengar ifall det skulle handla om stämningar där folk vill ha skadestånd.

Av mornn

Finns en anledning varför deras regler är så jävla långa så man inte orkar läsa skiten. Men jag vet inte.

Av mornn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Nej nej, det är ju lätt en av de godaste shottarna! Fernet å andra sidan, fyfan vad den smakar skit. Speciellt när man blir lurad i tron om att det är Jäger...

Smakar skit? Vad snackar du om egentligen. Nej nej.
Däremot Nermald Smurf (ShotIT) är alldeles förfärlig, det är dock oklart vad fan det är i den förutom någon sorts klumpar av okänt pulver.

Av mornn

Klockan 00,00 så funderade jag på att ta min sista buss. Men jag bestämde mig för att vara kvar och sälja öl och annat najs i baren under den fina pubrundan.
Vid 1 så stängde vi och började städa till 03.00.
Efter det så åt vi lite mat och hade en liten egen efterfest med diverse alkoholhaltiga drycker som för oss var gratis, trevligt trevligt. Sedan sprang vi vidare och efterfestade hos några andra.
Runt 6 på morgonen bestämmer vi oss för att dra tillbaka till puben som nu inte är en pub längre (ett hak helt enkelt) där vi ser på futurama tills vi somnar och blir väckt vid 7 av städare och 7.30 av en elev i vår klass och klockan 8 var det lektion.

Sedan har jag halvsovit hela jäkla dagen.

Av mornn

5 veckor låter ganska ont om tid. Beror väl på om du har andra kurser att läsa samtidigt eller något jobb att lösa. Personligen tyckte jag inte att matte e var den svåraste kursen men e på 5 veckor känns lite osäkert att man klarar det. Speciellt med de förutsättningar som du nämner i tråden.

Av mornn

Karim, vilket gymnasie läser du på?
Hum hum, jag fick bara Engelska C och sedan föreberedelsekurs för CAE. Sedan var det slut på engelskakurser

Av mornn

Jag kan säga så här, det är ju inte heller omöjligt att studera utomlands via sitt svenska betyg.
Själv fick jag åka till Cambridge på intervju men fick dock inte plats pga min prestation under intervjun men blev erbjuden plats i Surrey, Sheffield, Nottingham och Bath universiteten i England.

Av mornn

Delirium är ju sjukt najs.
Vilket lov? pfft. Jag är glad att det blir en pubrunda på Chalmers torsdagen den veckan och sedan trevligt kalas på lördag, sjukt trevlig vecka alltså.

Av mornn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
Är det första året (1:an) så är det något som kallas Pre-dp (pre diploma program) typ inledning, man läser "vanliga" kurser, motsvarande det man läser första året på natur/teknik. Det är andra året som det blir allvar (Då börjar IB1) då väljer du dina 6 ämnen du vill läsa och nivå, samt att massa annat börjar TOK, CAS och EE.

Så om det är första året du ska börja så är det inte mycket du missat om du gått teknik hittills

Sen angående betygs "översättningen" så var det innan att 36/45 (ib poäng, vet inte om det var 36-38, något sånt iaf) motsvarade 20.0 ("svenska"). Men de skulle göra om det förra året eller något, vet inte hur det är nu...

Edit: Swiifty jaha? En kompis brorsa gick vanliga SP - ekonomi och pluggade sen på handelshögskolan...

Det stämmer inte helt. Mitt natur läste bara Engelska A i ettan samtidigt som de i "pre-dp" läste engelska A och engelska B. (engelska B är obligatoriskt enligt CSN att ha minst VG i, alt G men tror vg, för att kunna få studiemedel vid studier utomlands, jag kollade England). Utöver det så läser "pre-dp" inte bara matte a och b utan läser även in trigonometri och diverse andra delar som annars kommer senare i åren för vanliga natur-elever.

Av mornn

shadow, det kan du ju egentligen göra, ladda ner gratis eller för nån pence och sedan köpa det igen

Av mornn

Sluta snåla och ladda ner den bara för det är gratis. Jag har tidigare inte lyssnat på Radiohead men jag köpte den bara för att stödja tanken.

Av mornn

Läste natur, i början utav tvåan så bytte jag lite till IB. Engelskan var ju direkt svår egentligen. Bytte dock tillbaka då jag saknade lite utav kurserna (som de hade läst före mig i ettan). IB känns som ett mycket bättre system men det blir ju också svårare då du inte bara kan plugga till tentor.

När jag skulle byte hörde jag att "översättningen" av ditt IB-snitt till svenska betyg för sökning till högskolan var fördelaktigt till IB dvs de fick mer poäng än vad de kanske borde ha. Kan dock ha ändrats då studievägledaren sade att det var planer att ändra det.

Ett tips är att verkligen fundera över vad du själv vill göra, själv fick jag gå på några lektioner de hade och kollade in lite innan jag valde men tänk själv och låt dig inte bli övertalad av kompisar, får ju alltid nya från den utbildningen du läser.

Av mornn

Blir nollad på Chalmers, sehr gut. Gyckel är det med förnedringsfulla man får göra typ, inte alls farligt utan bara skitkul och allt annat.

Av mornn

Utanför men minns jag korrekt så hade de utbud med fiskeatteraljer med, är mest dock en stor båttillbehöraffär.
Jag minns inte affärens namn men den ligger i Björlanda Kiles småbåtshamn.

Av mornn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av August
Ot/
Nja, det är inget bestämt ännu, förslag har lagts men mer än så de inte kommit. Sen så är det nog inte fel med nautisk kompetens, det behövs för en del vet inte ens om väjningsreglerna utan kör på devisen störst/fortast går först.

Senast jag hörde så har i alla fall segelbåtarna här (ifall de seglar och inte använder motorn) företräde gentemot de stora färjorna.

Av mornn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123

Betygen är lägre än jag hade tänkt mig vilket kanske beror på att jag chillade lite väl mycket denna termin.. 2dagar "ledigt" varje vecka typ, jag var faktiskt sjuk. Sen så är min skola verkligen inte lika generös med betyg som andra skolor, det är inte något jag bara säger utan det är så.
Fast jag tänker att det viktiga är att komma in på det gymnasiet man sökte in på och jag tror att jag klarar det.

Oj, så var ju min skola med. För jag hade lägst intagningspoäng trots att jag var en utav de smartaste i min klass, tihi. fnizz. För alla säger ju inte så, men så var det för mig.