Inlägg

Inlägg som Ant3ri har skrivit i forumet
Av Ant3ri
Av Ant3ri

mediabibliotek app med dlna

Hej
Har idag en tizzbird kopplad till tv:n som jag är toknöjd med förutom en sak, man kan inte se vilka avsnitt / filmer man redan sett.
Startar filmerna från min NAS på surfplattan genom tizzremote.
Letar efter en videospelare till android med mediabibliotek som kan hämta filer från NAS, typ archos, mplayer. Men där jag även ska kunna skicka filmen till tizzbird med dlna. Nån som har nått förslag? Har hittat en massa appar som kan göra det, fast ingen där det går att se vad man redan tittat på...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ant3ri

har du provat öppnat det genom terminalen? eller provat lagt till mappen i wine som en enhet?

Av Ant3ri

Även jag lägger en röst för Garmin XT... Använder det på min Nokia N95 och det fungerar helt klockrent!

Av Ant3ri
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spottkopp
Det gör det ju visst upptäckte jag precis.

Jasså? hur fick du till det?

Av Ant3ri

krusader är det bästa alternativet jag hittat. Funkar dock ej med arkiv

Av Ant3ri

Jag har använt mig av PlayOnLinux, tycker det fungerade hur bra som helst i början när jag inte kunde så mycket! Den sköter installationerna av dina spel, fast du bör kolla så det finns ett färdigt install script till dina spel innan du kör.

Annars så är det inga problem att endast använda Wine, kolla på winehq så att dina spel funkar först. Du kan även få jättebra hjälp där med hur du installerar just ditt spel!

Av Ant3ri

För mig tog det ungefär lika lång tid att få igång systemet som jag vill ha det på kubuntu som i XP. Handlade om ungefär 2 timmar, och då har jag inte använt linux särskilt mycket genom åren. Har nu bytt helt å hållet. Det enda som strulat för mig var att spela steam spel med två skärmar. Massa knas med upplösningar å så, men det löste sig efter ca 2 h googlande och testande av olika ändringar.

Visst är linux lite krångligare, men det beror ju på att man inte är van vid det! Det var det 1:a jag märkte iaf, man försökte hela tiden fixa problem genom "windows-tänk". Och det är väl inte så konstigt, om man bara använt windows i 15 år så sätts det ju vissa rutiner.

Men det är här linux har en kraftig fördel tycker jag! Med Terminalen så är det ju bara klistra in den kod du hittar på nätet för att fixa problemet. Jag vet inte hur många låååånga timmar jag suttit och försökt hjälpa släkt & vänner via telefon när de haft nått problem i windows... Så enkelt att bara kunna skicka ett kommando till dom!

Av Ant3ri

har 10 invites att ge bort, pm:a mig mejladress bara

Av Ant3ri

Ok, ska testa det imorgon... dags att sova nu så

Av Ant3ri

trodde ultramon bara var till windows.... jag kör kde 4.2, vad är feh för nått?

Av Ant3ri

Två skärmar, en bakgrund

Hejsan,
Som det står i rubriken så undrar jag om det går att få en bakgrund som sträcker sig ut över båda mina skärmar? har googlat runt men inte hittat nån lösning på detta. Har xinerama igång, upplösning 3360x1050 men kan bara välja bakgrundsbild på en skärm i taget. Någon som vet nån lösning? MVH // Andreas

Av Ant3ri

Även jag hoppar på tåget! skulle vara trevligt med nått annat än msn, hatade verkligen när först folket övergav det älskade mirc till icq. Icq gick ju ann, men sen när alla bytte till msn, då gick det utför tur att det fanns så man kunde köra msn i irc

andreas.trangarde@gmail.com

peovade lägga till dig nu Arius, måste ju börja nånstans

Av Ant3ri
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KlavKalashj
Fedora finns att få med Kde4.x, iaf 11 alpha. Dina önskemål går att uppfylla i de flesta stora distar, så det spelar nog inte så stor roll. Om du inte tvunget vill ha KDE vill jag nästan slå ett slag för Ubuntu ändå. Provade senaste alphan häromdagen, och det är verkligen ett mycket bra system. Prova gärna Arch annars! Det är en lite mer avancerad dist, man måste göra mycket mer själv, men när man väl är klar så fungerar den som vilken annan dist som helst, oftast lite snabbare Finns en skitbra wiki (på hemsidan som är länkad i min sign) där du får hjälp med allt du kan tänkas behöva.

Vad är pacman för pakethanterare? hur funkar den?

Av Ant3ri
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KentRoyal
Själv tycker jag KDE 4.x är rätt risigt rent generellt. Har inte testat 4.2 men 4.1 var bara problem och gillade inte direkt mina två skärmar (panelerna var helt omöjliga att ställa in).

Har hört det med, men det verkar ju som dom löst det mesta från KDE 4.1.3 och uppåt?

Av Ant3ri

Har kollat runt på dom sidorna. Därav att jag har begränsat det till de 4 distarna som nämns ovan. Mer ute efter synpunkter av användare. Jag vet inte om jag är lite för insnöad på KDE, har kört Gnome förr, men kändes inte som den passade mig.

Av Ant3ri

Övergång till Gnu/linux

Hej,
Har tänkt gå över till linux helt och hållet nu när jag istortsett slutat spela spel. Det enda jag spelar är väl lite cs då och då, kan nog lika gärna köra det genom wine eller gå över till quake eller UT som skall gå att köra native i linux har jag för mig?

Har genom åren kört lite OpenSuse av och till och har tyckt att det funkar ganska bra efter att man installerat lite grejor och lagt till rätt dep's i yast. Men man kan ju inte låta bli att undra vad som mer finns att erbjuda

Önskemål:

* KDE, helst 4.1+
* Bra stöd för 2 skärmar
* Stöd för att skriva till ntfs. Detta eftersom jag ännu inte känner mig helt redo att konvertera om 1.5tb utifall att jag vänder mig mot windows igen.
* Bra tillgång till olika program via dep, samt ett smidigt pakethanterings system
* Bra tillgång till "How-To's" och annan hjälp

Har kikat in några olika distar, vill gärna ha lite synpunkter på dom:

* Mandriva 2009.1 - Den ser ut att vara intresant, dock bara rc ännu ju, värt att vänta tills den släpps?

* OpenSUSE 11.1

* Kubuntu - Har dock sett på många ställen att deras KDE inte ska vara så himla bra? Vet inte sanningshalten i detta, men många som klagat.

* Debian - Känns som jag vill ha nyare versioner än vad som finns i stable, eller funkar det bra att installera stable och uppdatera till KDE4.2 eller nått?

Kom gärna med egna förslag på vad jag skall tänka på i mitt val! MVH // Andreas

Av Ant3ri

hehe ok... jo självklart vänjer man sig. Det är ju bra med 22" när jag ritar med. skulle nästan helst vilja sitta vid det först för att se nu på jobbet måste jag ju nästan snurra runt i stolen för att kolla från en sida till den andra tycker jag

Av Ant3ri

Val av skärm, dubbel 20 eller 22"

Hejsan!

Nu tänkte jag byta skärm, och har länge kännt att jag skulle vilja ha 2 st. Det jag använder dom till är visst spelande, inte mycket men lite cs blir det ju då å då iaf sen 3D ritning i solidworks/ironcad. har varit inne hela tiden på att ha 22", men fick nu i veckan en ny 22" till jobbet och fasen! vad stor den är. Känns hemskt stort att ha 2 st sånna bredvid varandra!

Har hittat en billig 20" på webhallen:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=93777

Men jag är lite skeptiskt till den.... är inte sugen på att lägga ut allt för mycket pengar så dom vore ju perfekt! Någon som har nån erfarenhet av den?

Funderar även på:
http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=414408

Eller om någon har något annat förslag? Övre tak är dock 1800, men ju billigare desto bättre

// Andreas

Av Ant3ri

kan även tippa om tweakhounds guider. Har dock inte provat hans vista guide än, men har kört efter xp guiden i många år nu och det funkar riktigt bra!
http://www.tweakhound.com/vista/tweakguide/index.htm