Inlägg

Inlägg som fabbe101 har skrivit i forumet
Av fabbe101
Skrivet av Morgan:

1. Öppna en kommandotolk och kör SFC /SCANNOW (ändra enhetsbokstav med cd), eller
2. Ta bort det trasiga windows, kolla disken så den fungerar med t.ex. hd tune och installera på nytt.

Tack för svaret. SFC fungerade till viss del. Använde detta kommando för att laga på annan hårddisk "sfc /scannow /offbootdir=d:\ /offwindir=d:\windows" iaf någon annan undrar. Stod att det lagade filer men att allt inte kunde fixas. Så jag kunde fortfarande inte starta datorn :P. Men men, jag tröttnade och drog över det viktigaste till en annan hd och formaterade disken istället.

Av fabbe101

Program för att reparera windows 7?

Jag har windows 7 installerat på tre stycken diskar i min dator. Men har haft två av installationerna som "reserv" när det skiter sig. Vilket det har nu.
Nu är det så att det windows jag vill komma åt har nått fel så jag kan inte boota på den. Jag kommer till repair läget men den kan varken återställa/reparera. Jag har ingen dvd-läsare i datorn heller så jag kan inte köra någon återställningsskiva. Skapde en recevory fil som jag la på ett USB minne men detta gick inte heller.

När jag väl är inne i windows från någon av mina andra hårddiskar så kan jag ju fortfarande gå in i den "trasiga" windows mappen från "den här datorn". Så jag misstänker att det bara är någon fil i mappen som behöver lagas/ersättas.

Det jag söker är ett program som kan reparera windows. Men där man har möjligheten att välja mellan sina diskar!

Av fabbe101
Skrivet av datawigge:

Ser ut som en klon av Apples bluetooth tangentbord som jag skriver på nu. Apple gör bäst produkter och alla kloner är beviset. Nu saknar de bara trackpaden som jag också använder nu. (Blir svårare att klona för Apple har garanterat patent på teknologin)
Once you go Mac you never go back.

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/140646-logitech-wirel...

Av fabbe101
Skrivet av aMp:

Mitt trådlösa Logitech K400 har jag haft ett riktigt bra tag nu, minst sedan slutet av 2011 och jag har aldrig behövt byta batterier. Och då använder jag det dagligen. Använder det tex nu, är väldigt nöjd med det, men det är inte det snyggaste, är plastigt och har inte så många funktioner. Men det fungerar perfekt att styra datorn när man är i sängen som jag är nu eller styra netbooken när man har den kopplad till en TV

Synd att K810 inte har en styrplatta, då hade det definitivt varit något för mig. Bakgrundsbelysta tangenter + att kunna koppla till mobilen och surfplattan hade lockat Men som några skrivit så känns priset lite väl dyrt, dock så har Logitech alltid väldigt höga riktpriser enligt vad jag märkt och att det oftast går att hitta produkterna på Prisjakt för nästan halva priset ibland. Så var det med mitt K400 iaf, tror att det låg på 499 SEK på Logitechs sida, men att jag fick det för 249 SEK hos Komplett eller liknande.

Exakt! Hade detta kommit med touchpad hade det varit perfekt. K400 är lite för simpelt och billigt gjort. Och dinovo edge är för stort och dyrt! Det finns för lite små tangentbord med touchpad/kula. Jag har ett från Ace och det är helt värdelöst.

Av fabbe101

Du kommer inte få mer än 60 "riktiga" hz oavsett. PS3 går förövrigt inte över 30 fps om jag inte minns fel. Jag köpte nyligen en Samsung UE40ES6305 som ska ha "200 hz" men vart ganska förvånad över att jag aldrig kan få över 60 hz när jag kopplar den till tex datorn, iaf inte med HDMI kabel. Det kan hända att man kan kanske pumpa upp hz med Dvi kabel (torskar ljudet) eller ev sänka upplösningen till 720p.. läste lite blanat om det.

Av fabbe101
Skrivet av Läkarn:

Men köp din telefon på cdon då, pucko.
Det är ingen som tvingar dig att gå dit. Expert har alltid varit dyrare så det är la klart att deras rabbater in blir så MINDEBLOWING som folk trodde.

Jag kom ifrån Expert i skövde med en blueray spelare, hdmi kabel och en as nice musmatta för 800kr, klagar inte.
Folk som blev lack på att inte hela utbudet fanns där när det kom in. Jag kom till expert 10 när de öppna och kom in i butiken två timmar senare, under hela den tiden strömma det ut folk med både en och två tv-apparater var. Klart som fan att dem tar slut.

Dvs du köade 2 timmar för att köpa nått som du kunde hittat för samma pris på tex webhallen?

Av fabbe101

Be quiets agg är verkligen gryma. Visst kostar dom, men det är inget man behöver byta ut på många år.. då tycker jag man lika gärna kan kosta på sig ett. Har ett Dark power pro 650w som jag bla kör gtx 570 SLi och fungerar hur bra som hellst.

Av fabbe101
Skrivet av hACmAn:

Vad kör du med nu. Då jag läste sisst innan innat så skrev du att du skulle lämna in det i alla fall.

Två st evga gtx 570 sc, köpte av polarn. Flyter på fint nu

Av fabbe101
Skrivet av Curemylife:

Jag hoppas att du förstog disskutionen nu och inte lämnar tillbaka gradikkortet för att su trodde sin dator "flaskade":) Med tanke på din sista kommentar i inlägget så tror jag att du förstog och det blir jag verkligen glad över.

Hoppas att Blazin blir tillsagd av en moderator eller avstängd ett tag för sina personangrepp och det tråkiga beteendet. Jag tycker att det är jättebra att du argumenterar för din sak men du svajade väldigt långt från ditt eget ämne och du började faktiskt säga emot dig själv vid flera tillfällen. Vad hände med ospelbart till spelbart? Vad hände med att fabbes dator flaskhalsade 7970:it i fråga?

Som tidigare sagt så är det en väldigt stor skillnad på teoretisk och praktisk prestandaökning.

Hehe, ja det förstod jag rätt snabbt... Lämnade inte tillbaka det för att jag trodde datorn flaskade. Var bara riktigt missnöjd med det. Kan nog varit drivisarna som var dåliga. Behöver inte fortsätta den diskussionen iaf.. Kul tråd

Av fabbe101
Skrivet av Blazin87:

I vissa spel gör det mer skillnad i än andra.

Och vi kan alla komma överens om att dessa spel är: SWTOR, WoW, SC2, D3 och mer eller mindre alla RTS spel.

De spel som vi vet att det inte gör någon skillnad i: Crysis, Metro2033, BF3.

Okej, så du håller också med om att mina minnen och cpu Inte flaskar ner mitt 7970 i bf3?

Av fabbe101

Haha, shit vilken het diskussion det blev Pga mig allt startade *stolt*. Nu har man väl lärt sig nått. Hur som hellst så ska det där förbannade 7970 tillbaka till butiken imorgon! Btw, Zcenicx du är boss!

Av fabbe101
Skrivet av Dumsnuten:

Har du Vsync av eller på? Jag själv sitter med 7970 också och behöver köra med Vsync på för annars tappar jag FPS (Från konstant 60FPS till 30-40 FPS där det ser ut som om du har 15-25 FPS, jävligt mysko men troligtvis så är det Amds förträffliga drivrutiner som fungerar prima).

Titta också så att gpu'n går upp i 9xx Mhz och inte stannar på 400-600 mhz (En del som haft problem med att kortet inte klockar upp sig när den går från idle till load).

Hur varmt är grafikkortet & processorn?

Jag kör med vsync av. Kan prova ha det på. Nej mitt grafikkort går inte ner i lägre klockfrekvens. Gpu 72 C load. Cpu 70-75 @ 3,95 ghz. (ja, det e lite varmt med tror inte det ska va nå problem). Eftersom det är endast bf3 ska ska spelas så lutar det mot att jag kommer byta till ett nvidia kort, har redan lite grejjer på g.

Av fabbe101
Skrivet av Blazin87:

5-10fps ja, beroende på spel titel. Vilket är väldigt mycket om man redan sitter på låg fps.
T.ex, kan det avgöra skillnaden mellan spelbart->njutbart.
eller ospelbart->spelbart.

Länken du posta visar med andra ord att skillnaden är minimal.. så länge man inte byter från 1066/1333 till snabbaste

Av fabbe101
Skrivet av Blazin87:

Eftersom du är så fruktansvärt jävla lat så här har du:

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/sandy-bridge-...

Mhz vs Latency = Mhz vinner.

Högre Mhz = mer FPS, SPECIELLT VID ÖVERKLOCKNING.

Ja men att byta från 1333 till 1600 kommer ge mig typ 5 fps extra?

Av fabbe101
Skrivet av tsc:

För att man väljer att spendera pengar på att ha det bästa. I mitt fall blev det att jag ville ha gtx 680 över 7970 som senare skulle visa sig vara ett klokt beslut när kortet fick sällskap och sweclockers presenterade frametimejämförelser.

Jag tror jag litar mer på dig, vekar veta vad du pratar om. att min dator skulle "flaska sönder" mitt 7970 verkar ju vara bs.

Av fabbe101

Okej tack för svaren Är inte hemma så jag kan inte dra en benchmark men rätt säker på att lira på ultra inte kommer bli någo vidare.. det är nog nvidia kort man ska satsa på iaf om det är bf3 som ska spelas

Av fabbe101
Skrivet av tjobbo:

Han vet inte vad han pratar om, om en I7 920 på 3.9 Ghz skulle flaska "ETT" 7970 skulle jag lira på ett ps3 ist

Skrivet av Legopappa:

jag ska testa på min nya rigg se vad jag får i MP i BF3 återkommer sen med resultat

Okej, tack grabbar. Spelade med en kille igår som kör likvärdig dator med ett gtx580 och han hade bättre fps än mig i alla lägen. Ska ev försöka reklamera kortet i helgen

Av fabbe101
Skrivet av tjobbo:

Nej byt inte ut din 920 mot en 2500k, sen tänk på att 2500k rullar 600Mhz snabbare än vad 920 gör i testerna.

Skrivet av Lasergurka:

Vilken klock går ditt kort i, och hur mycket load ligger kortet i när du spelar?

Blazin87 verkar vara helt övertygad om att mina grejjer flaskar grafikkortet..
Jag har provat att köra grafikkortet i standard klock, och nu har jag dragit upp gpun till 1ghz. Den ligger alltid på 95-99% load. Så den använder ju all kraft. Tempen är ca 72 C. Kör senaste drivisarna.

Av fabbe101
Skrivet av Blazin87:

Där har du ytterliggare en flaskhals i din dator, så i det stora hela har du 2st saker som flaskar sönder ditt nya grafikkort... din CPU och dina RAM.... hoppas du lärt dig av misstaget och tänker till nästa gång innan du uppgraderar något så du vet att allt kommer lira som det ska

i5 2500k 3.3ghz vs i7 920 2.66ghz.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=47

1333mhz minnen vs 1600, 1866,2133.

http://www.xbitlabs.com/images/memory/sandy-bridge-ddr3/civ.p...

Så om jag köper en 2500k och bättre ram så kommer det flyta som ett rinnande vatten? Jag hörde mig för rätt mkt innan jag slog till ska du vet. Folk var rätt övertygade om att en 920 inte skulle flaska, det är ju inte en dålig processor, speciellt inte när den rullar i 3,9ghz.. och det där med minnena, jag tror fortfarande det är väldigt liten skillnad.

Av fabbe101
Skrivet av add9400:

Vad har du klockat den till då? och det är fortfarande orimligt, nu kan inte jag så mycket om flaskhals hur det fungerar.. men det där är på tok för låg cpu %

3,95ghz.. kanske kan fixa en printscreen