Inlägg

Inlägg som fabbe101 har skrivit i forumet
Av fabbe101

Marknadsföring/reklamkampanj/layout tävling-sida?

Minns att det fanns en hemsida där företag kunde lägga upp tävlingar för nya reklamkanpanjer osv. Alltså att privatpersoner fick designa tex dells nya logga å sen skicka in. Minns inte vad sidan heter dock å kan inte hitta den.
Någon som vet vilken sida jag pratar om?

Av fabbe101

Det va ju typ därför jag beställde från england å inte usa, för att slippa strul med tull :s.
Mm, det blir väl till och ringa runt lite..

Av fabbe101

Fick svar på ett av mailen med en ny trace kod, paketet har tydligen varit i sverige i 2 veckor. Känns som det har fastnat..
Är det någon idee att ringa posten/tullen och höra?

Av fabbe101

warehouseexpress.com/

Jag la upp en tråd här för ett tag sen om kameraköp från Usa. Efter fått tips och kollat runt lite så verkade ett köp från England det bästa alternativet. Köpte från sidan warehouseexpress.com/ som många rekommenderat, både här och på fotosidan.
De skickade iväg min 450d till mig den 10 juni. Jag har fortförande inte fått hem den. Enligt sidan skulle det ta 3-7 dagar.

Jag mailade å frågade var den höll hus, då fick jag en kod så jag kunde spåra paketet. Paracelforce.com stod tydligen för leveransen.
Paketet har kommit till Danmark 12 juni och lämnat senare samma dag.. sen finns ingen mer historik. Står bara "In progress" på status.

Om nu min kamera försvunnit/ blivit stulen, någon som vet vad man kan göra?

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BosnianX
Det du kan göra är att ringa de och fråga om det är OK att du skickar en kopia på körkortet eller pass. Många som har gjort så och det gick de med på.

Hur ska jag skicka en kopia på körkortet om jag inte har fax/scanner?

edit: äh får väl bli å gå till pappas jobb och scanna in körkoret, inte allt för jobbigt. verkar ju som det funka för många som du sa. halvskumt system men men.
tack för svaren

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BosnianX
Japp, grejerna kom precis en vecka efter jag lagt beställningen. Schenker ringde för att leverera men jag frågade om man kunde ändra så de levererar till jobbet iställt och det var inga problem. Jag rekommenderar varmt warehouseexpress.com. Har funkat förträffligt bra med allt.

Jag beställde en 450d där ifrån för ett par dagar sen. Pengarna har dragits från kontot. Men jag har fått mail ifrån dom om att dom behöver nått sorts bevis på att kortet är mitt. Förstår faktiskt inte riktigt vad jag ska göra, har beställt med kortet förrut på internet. Har ett visa kort från nordea..

"...we would need address verification from you, such as a bank statement if possible."

Av fabbe101

Någon som känner till denna sida?
http://www.elecgate.com/ .. tycker dom har nästan skumt låga priser.

Av fabbe101

Oki..
Om det inte blir 40d + 18-55 så tänkte jag nån av dessa:
D80 + 18-135 DX eller 450d + 18-55 IS. Va tycker ni?
D40 är ju klart bäst, men den har jag endast råd med om jag väljer det där objektivet. D80 verkar va en bra kamera, men börjar bli gamal, ska man bry sig om det?
450d är ju väldigt ny, men känns lite typ amatörmessig.
Alla kitten går att hitta för ca 6000 kr på ebay, alla är ju prisvärda alternativ iaf.. just 40d känns ju väldigt lockande med det priset.

Av fabbe101

Tittat runt lite på ebay osv.., har sett en hel del rätt billiga paketpris där 40d säljs med en canon 18-55 objektiv, fast utan IS, är det kasst?. Jag vet vad IS gör men är det något man Bör ha? Som jag förstått är dom mycket dyrare iaf. Sorry för amatör fråga..

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NightFlash
Om du inte har någron kamera redan med massa objektiv så kan det vara värt att kolla upp alla kit som finns på ebay, nya kameror och nya objektiv till grymma priser. Finns många som skickar worldwide också.

Beställde nyss en D300 med 18-70 och 70-300 + DB800 blixt för 14,400. Nypriset i Sverige ligger väl på ca 25,000 för samma.

Har du fått hem grejjerna? Om du har.. hur lång tid tog det? Slapp du moms, tull osv? Vad kostade frakten?

Av fabbe101

Usa import?

Hejsan

Att köpa en kamera från USA, kan det vara en bra ide? Dollarn är ju rätt låg.. Någon som har nån erfarenhet av detta? Tips på bra sidor är välkommet. Pricerunner kanske räcker...
Funderar på en 450d, är specifikationerna annorlunda på usa-modellerna?

Av fabbe101

ddr2 minne till lanpary nf4 ultra-d?

Hej

Jag har ett LANPARTY UT nF4 Ultra-D, enligt hemsidan stödjer det bara ddr minnen, och det stämmer säkert.. men vill vara helt säker.
Jag behöver nämligen mer minne till min dator.. och såg att ddr minnen har börjat försvinna helt och att ddr2 är mkt billigare..

Någon som vet om jag kan ha ddr2?

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Ingen mening i att fortsätta om fel upptäcks. Ballistix vill väl ha högre än standard, så ge dem vad som rekommenderas.
http://www.crucial.com/kb/answer.asp?qid=4048

Det rekommenderas 2.8v... jag ändrade det till. Vart fortförande errors, kanske lite färre. Provade 2.9v, då vart det många fler errors. Vågade inte testa högre.
Vad mer kan man exprimentera med? Bör jag be om nya minnen?

Av fabbe101

Trasiga minnen? (ballistix)

Hej

Efter några windows ominstallationer och fortförande endast blåskärmar vid start har jag börjat inse att det är hårdvaren det måste vara fel på.

Provade köra memtest86+ igår,
det har stått på i ca 15 timmar nu. Det är första gången jag gör det, vet inte exakt hur det fungerar. Men... jag ligger uppe i över 800 errors nu, så nått är ju fel? Det har inte hängt sig eller nått, utan det tickar på rätt bra.
Avslutar memtest sig själv? Eller avbryter man bara själv.

Är mina minnen helt förstörda? Eller vad kan man göra åt saken, typ höja volten?

Just nu har jag bara ena stickan isatt. Har två st ballistix 1gb. Haft dom max två år. Känns rätt pissigt om de skulle vara sönder, med tanke på att de var bland de dyrtaste man kunde få tag på då. Finns det kanske garanti på Crucial minnen?

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kanel
Ok, det brukar vara ett symptom på att Windowsinstallationen är skadad på något sätt. Du försöker väl reparera med samma Windowsversion som du har installerad?

Japp, samma skiva.

Nu lyckades jag komma in i windows utan att reparera... men det är helt klart ostabilt. Måste starta om datorn typ 10 gånger innan jag kommer in, och då hänger det sig väldigt lätt inne i windows.
Såg en annan grej nu, när jag går in på "den här datorn" och klickar på en av hårddiskarna som är utan windows, står det att den behövs formateras! Hade lagrat det mesta på den

Av fabbe101

Ja, asså allt som står där känner jag redan till. Med en tidigare xp skiva jag hade kom alla de där alternativen upp...

Nu har jag en annan, och jag får aldrig välja om jag vill reparera. Kan endast göra en nyinstallation.
Jag har provat söka en hel del, vet att många har problem med windows installationer men har inte sett någon med samma problem.

Just nu kommer jag inte ens in i windows, får olika blåskärmar varje gång jag startar med Stop medeladen som tex 0x000000D1.
Vill hellst inte köra en nyinstallation, då jag har en del viktiga grejjer att spara. Kan inte lägga över dessa filer på de andra diskarna heller, eftersom dom redan är nästan helt fulla.

Av fabbe101

xp reprations problem!

tja

Mitt windows xp strular rätt mycket. Så jag vill reparera det... har sett att om man vill ha kvar alla filer men ändå en ny windows istallation, så ska man inte gå in reprationsdelen direkt när man bootar med skivan utan gå förbi läget där man ska trycka "F8" och sedan trycka "r" på den partion man vill reparera.
Problemet är att jag får aldrig dessa alternativ... Det kommer aldrig ett läge där jag ska acceptera med "F8" och jag kan inte heller välja att reparera senare. Kan endast formatera.
Hjälp tack..!

Av fabbe101
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WalterEgo
http://pici.se/pictures/WJROEeJzU.jpg
Städade lägenheten idag.

Syns...

En annan grej, var hitta du din bakgrundsbild?

Av fabbe101

bios problem, dator startar ej.

hej

jag har haft en del problem med blåskärmar och random omstartningar under senaste tiden...
fick för mig att prova uppgradera bios. tänkte att det kanske kunde hjälpa.
på dfi's hemsida stod det att man kunde uppdatera bios i windows med hjälp av deras program... tror det heter "winflash"..
hur som hellst, efter installationen behövdes en reboot... direkt efter omstarten så kommer jag nu inte ens förbi första fönstret, där man i vanliga fall kan välja om man vill gå in i bios setupen, vilket jag inte heller kan göra! händer ingeting när jag trycker på delete.
så just nu är min dator helt oanvändbar. tacksam för hjälp!

har ett dfi lanparty ut ultra-d.

Av fabbe101

lättanvänt musikprogram att klippa i?

Mm.. kan någon ge lite tips på bra musikredigerings program? där man bla kan klippa i låtar? Och kanske kan få flera låtar att fade'a ihop.. att en låt går över till en annan på ett fint sätt.. har hört att det ska finnas..