Inlägg

Inlägg som Supra-GeeK har skrivit i forumet
Av Supra-GeeK

Cooler Master Hyper 212+ står som "Tillfälligt Slut". När tror ni att ni har den i lager igen?

Av Supra-GeeK
Skrivet av Ramsam:

Du har ingenting klockat? kan ha något med det att göra om det är fallet... Kan oxå vara att minnena börjar spöka för dig, dra hem memtest86 eller vad det heter & se hur det ligger till. Kanske kan vara OS disken som börjar ge upp, ladda hem HD tuner (http://www.hdtune.com/download.html) och se så att disken mår bra

Hittar vi inget lustigt här så får vi jobba vidare, men det är en start iaf

Ingenting är klockat och det glömde jag men jag har kört igenom memtest 2ggr med 0 errors. Vet dock att man kanske skulle låta det köra några gånger till. Ska ta o testa HD tuner och se vad den säger. Tack!

Skrivet av Wixner:

Låter som att diskarna håller på att ge upp. Kollat eventloggen i windows?

Har öppnat eventloggen, finns mycket att läsa här, vad ska jag kolla efter?

EDIT: Tror det är min OS-hårddisk som håller på att ge upp. Tog 9 timmar att skanna igenom den med "Western Digital Data LifeGuard Diagnostics" (dock hittar den inga fel!). Tog bara 2 timmar att skanna igenom den andra hårddisken som är precis lika stor och används lika mycket.

Av Supra-GeeK

Ingen belastning på ram & CPU men ändå otroligt seg dator, var ligger felet?

Hej!

Detta har kommit smygandes de senaste två veckorna. Vet inte om det har med felet att göra men det hela började med att datorn fick svårt att starta, den fastnade väldigt många gånger precis innan loginscreen. Reboot löste inget ej heller Windows-skivan gjorde någon skillnad utan man fick enbart hoppas att datorn gick att starta. Problemet löste sig av sig själv efter en dag och sen fungerade datorn normalt i ca två veckor.

I måndags (13e) startade datorn normalt men när jag skulle spela World of Warcraft så frös spelet till i 3-5 sekunder flera gånger varje minut vilket gjorde det ospelbart. Jag misstänkte att det hade med addons/grafikinställningar att göra så jag sänkte allt till lägsta och avaktiverade alla addons, tyvärr uppvisade spelet samma symptom. Jag testade även wow-repair-tool utan resultat. Efter det har jag börjat misstänka att det är någon hårdvara som spökar.

Nu några dagar senare har problemet bara blivit värre. Det går komma förbi launchern på World of Warcraft men vid characterscreen tar det över 2 minuter att byta karaktär och logga in är bara att glömma. Startar jag många program på datorn samtidigt så blir det värsta "svarar inte"-festen. Dvs de flesta program bara står o tuggar eller tar oerhört lång tid att starta. Det går bra att surfa och ha msn igång men mycket mer så börjar krånglet direkt. Tom den oerhört pålitliga aktivitetshanteraren brukar låsa sig och få "svarar inte". Allt detta medan CPU ligger på 1%-13% belastning och ramminnena används enbart till ca 20%.

Två gånger för ca 3 veckor sen har mitt nätagg gett ifrån sig små knallar när jag satt på strömmen fram till datorn, därför misstänker jag att det är den komponenten som gått sönder. Men jag sitter även och funderar på om det kan vara ramminnen, eller hårddiskarna som är påväg att gå sönder.

Det jag har försökt göra är att söka efter trojaner och virus men varken AVG, Nod32 eller panda har hittat något och jag kör nästan dagligen Spybot och Ad-aware. Jag har bytt både sladdar och sata-portar på hårddiskarna för att se om det var något där som spökade. Jag har gjort en /sfc scannow utan resultat.

Operativsystem: Microsoft Windows 7 Professional SP1
Processor: Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz
Processorkylare: Scythe MUGEN-2
Moderkort: ASUS P5N-D
Minne: 4x 2048MB (kommer ej ihåg märke o hastighet, köpta samtidigt dock)
Grafikkort: XFX Geforce 9800GX2 1024MB PCI-E
Hårddisk: 2x WD 500GB SATA
Nätaggregat: Corsair TX 650W
Övrig kylning: 1x120mm insug i front och 1x120mm utblås bak.
Övriga komponenter: Samsung DVD-brännare och Creative Audigy2 ljudkort
Temperaturer: Vet ej.

Datorn har haft denna konfiguration sen 2008/2009, bytte till windows 7 för ca 1 år sen. Använder datorn dagligen till surf och chat, spelar World of Warcraft någon gång i veckan annars så spelar jag mest på ps3an.

Har säkert glömt något men jag börjar tröttna på problemet, så lite som jag använder datorn så vore det kul om den fungerade. Om ni behöver mer info så är det bara att fråga så ska jag försöka leta fram det.

Tack på förhand!
//Jonas

Av Supra-GeeK
Skrivet av 1guy:

newsflash:
det är konsolfasoner som har skapat en situation där man betalar för sånt som borde varit gratis,

Skyll icke det på konsolerna, problemet stavas piratkopiering, det fenomenet skapade DLC.

Av Supra-GeeK

http://www.gtpla.net/wp-content/uploads/2010/09/jsmenugtauto03.j...

Ska nog finnas en möjlighet att måla om bilar iaf, kanske dock inte de specialbilar med racingdekaler som Pimpim666 säger.

Av Supra-GeeK

Jag kör BFBC2 utan problem på ps3, skillnaden är att jag har kabel när jag spelar. Trådlöst har jag aldrig riktigt kunnat lita på när det kommer till spel. Kan ju vara värt o prova med kabel och se om problemen försvinner. En kabel behöver ju inte vara speciellt dyr.

Av Supra-GeeK

Men snälla, ta kontakt med DICE/EA istället för att sitta här o klaga o vänta på att det ska lösa sig själv!

Jag har lärt mig att när något inte fungerar kontaktar jag support, jag går inte runt o gnäller. Om jag sen inte får någon vidare support, då är det dags att börja sprida lite gnäll!

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sonyboj
Du skrev ju också lönger, med att man inte kan sitta i soffan och spela om man har PC.

Svårt och läsa? Hur fan förvandlar du "jag sitter mer bekvämt i soffan " till det?

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
Precis, haha..

Klart det är skönare att halvligga i en soffa och spela, men koppla in datorn till din TV så är de löst och du har en maskin som är 100 gånger snabbare, grafiken är sjukt mkt snyggare, du KAN ändra grafiken som du vill beroende på hur mkt du la på din PC helt enkelt. Står fortf. fast vid att konsollspelare har ej råd med en dyr speldator Och sist men inte minst TANGENTBORD+MUS = EPIC

Sluta skriva massa lögner är du snäll! Dina siffror är ju bara tagna ur luften, dig kan jag ju inte uppfatta som seriös. Tänker främst på att du påstår att en PC är 100 gånger snabbare, källa på det tack! Och vad grundar du påståendet att konsollspelare ej har råd med en dyr PC? Varför skulle de inte ha det?

Tillbaka till topic, fick 833poäng av ett headshot igår, spelade recon på Arica-bana.. någon som toppar det?

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
Såna som köper konstoll är såna som ej har råd med en dyr dator, enkelt och simpelt

Tillåt mig att skratta....HA!

Anledningen till att jag sitter vid min konsol är att jag sitter mer bekvämt i soffan med en handkontroll, att sitta o spela vid min pc med skrivbord och kontorsstol känns inte lockande längre.

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
De är bra som de är.

Sjukt jobbigt annars, och så skulle de bli ännu mer snipers. Kul med 16snipers vs 16 snipers??

Sen kollar ni sista snipern man kan låsa upp så är dess dmg full, gissar på att med en sådan dödar man nog folk med ett skott...

På ps3-betan låste jag upp den sista snipern med full dmg, men det krävdes fortfarande ett headshot för att döda någon med ett skott. Men det var ett riktigt skönt gevär. Märktes att ett skott i bröstet på fienden gjorde att de fick söka upp en medic eller ta skydd i en lång stund.

Av Supra-GeeK

Man ska "ganka" med stil!

För cirkus 2 veckor sedan samlade jag ihop ett par vänner jag brukar spela med. Vi sprang iväg till Stormwind. Hoppade upp på muren vid ingången och skickade iväg vårat lockbete, en feral druid. Han sprang in i Stormwind på sin stora mammutmount och lockade med sig 5-6 alliance ut. De blev väldigt förvånade när de blev påhoppade av 10st lvl 80 horde med iaf hyfsad gear. Det blev rätt roliga strider och några av våra kamrater stupade för att vi inte är de bästa pvparna dock hade vi övertaget tack vara överraskningsmomentet!

Proceduren upprepades ett par gånger och jag måste säga att det var en av de roligaste stunderna jag haft under den tid jag spelat wow. Låter såklart inte kul i textform, detta måste upplevas!

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Men en bot som inte förstör spelupplevelsen (Dessa existerar tro det, eller ej) för en annan spelare, ser jag inga problem med, då det enbart främjar upplevelsen för den bottande spelaren.

Har otroligt svårt att tro att en sån bot existerar i ett multiplayerspel, speciellt i ett spel som World of Warcraft. Utveckla gärna?

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Brukar du missförstå ironi ofta?

EDIT: Angående den andra quoten menade jag WoW bottar i jämförelse till andra bottar, behöver jag förtydliga posten för dig?

Nej, jag förstår klart och tydligt vad du menade med den andra quoten, känns bara som att du först säger att alla får använda bottar för att alla kan ladda ner dem. Och sen säger du att det är skillnad på bottar och bottar.

En aimbot om jag förstår rätt siktar åt dig i ett fps-spel.
En bot i World of Warcraft dödar saker åt dig för erfarenhet, samlar guld oc honor-points så du kan köpa bättre utrustning, eller skippa tråkiga delar av spelet.

Aimboten ger ju helt klart ett övertag, och skadar andra spelares spelupplevelse utan närmre förklaring.

I mina ögon så är det samma visa med en bot i World of Warcraft, jag sitter och försöker njuta av ett spel men helt plötsligt dyker en ful datorstyrd orc upp och dödar mobs jag behöver döda för quest, han tar upp en plats i battlegrounden och gör att vi förlorar den rundan. Han lägger upp 500st Cobalt bars för helt förvridna priser och detta leder att ekonomin på servern blir förstörd.

Att använda 3rd party programs är emot spelets regler, programmet ger dig saker och fördelar MEN följderna blir att det saboterar andras möjligheter till att ha roligt i spelet.

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Att ha ett övertag är att ha något ingen annan har, om du inte har en browser för att tanka ner botten är det ditt problem, har du det så är det ditt val om du vill göra det eller ej. Men alla har samma möjlighet, alltså har ingen något övertag.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Om någon skrattar är det jag som skrattar åt dig medans du sitter där och spelar upp en karaktär från 1-80 för att kunna ha kul när du är på level 80.

Köper jag ett spel bör det vara upp till mig att göra vad jag vill på spelet, betalar jag dessutom en månadsavgift för det är det en självklarhet i mina ögon.
Nu talar jag dock om bottar, jag hoppas ingen kommer dragandes med jämförelser till aimbots elr. liknande, då det inte alls är samma sak.

Brukar du skjuta dig själv i foten ofta?

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Postaldude
Jag tittade på E3 live när året var 2006 och Ken idioten stog o skrek Riiiiiiddddggge raccccerrr. Sen kom dom som gör GT5 up och demade spelet.
Ken idioten babblade om 1080p och att dom har det därför blir störst osv osv.

Nu snart slutet på 2009 inget än.... ett demo? var det verkligen det.
Var det inte så att det kostade?

Gran Turismo 5: Prologue
Developer: Polyphony Digital
Publisher: Sony Computer Entertainment
Platform: PlayStation 3
Price: $39.99 (Shop.Ars)
Rating: Everyone

Jodå ett demo för $39.99
Är det kanske dom svinhöga kostnadera för slö utveckling som kommer fram så dom måste ta betalt FÖR ETT DEMO så skiten ska gå runt.

Vi får se vad dom säger på TGS nu. Kanske kommer det men säkert inte i år som vanligt.

"Håll dig till vad du har en aning om och håll sedan käften"

Roligt att du nämner E3 2006, då Gran Turismo HD Concept visades upp. Vilket inte var mer än ett upphottat Gran Turismo 4.

http://ps3.ign.com/e3/2006/games/

En lista på spel som visades upp på E3 2006, inget GT5 där inte!

Och ja, jag håller med om att $39.99 för en demoversion av ett spel är grymt dyrt, men till deras försvar så är det ett stort och imo väldigt bra demo. Jag var ju tvungen att nämna det för att du gick här och påstod att inget visats upp av GT5 sedan tiden innan Playstation 3 kom, vilket vi båda kan komma överrens om att det var en ganska grov lögn va? Och vem sa att demoversioner alltid är gratis?

Av Supra-GeeK
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Postaldude
Nya Gran turismo som dom gjorde jätte stor reklam för ionnan PS3 kom syns fotfarande inte till. Tur att Son har en livstid på 10år på PS3 så kanske spelet hinner komma ut när det är 3 år kvar.

Hmm, jättestor reklam för GT5 innan ps3 kom? Innan Playstation 3 kom så bekräftades det bara att en nytt Gran Turismo var på G. Det är inte stor reklam imo.

Sedan har det släppts ett "Gran Turismo 5 Prologue", ett stort demo-spel som ger ett smakprov på vad som komma skall. Och ett flertal rykten pekar på att spelet släpps under Q4 2009. Detta lär antingen bekräftas eller dementeras på Tokyo Game Show 24-27 september.

Så min fråga till dig Postaldude, Vad fan babblar du för skit?

Av Supra-GeeK

Det var ju inte överdrivet svårt i de tidigare GT-spelen, lite utmaning är väl ändå kul?

Kan säga att allt nötande för att ta alla licenser i GT-spelen speciellt GT2 och vidare har gjort mig till en bättre spelare när det kommer till bilspel. Dra nytta av utmaningen så klår ni alla polare med ögonbindel sen!

GT5 är ju ändå en form av simulator, det är inte burnout eller need for speed vi sitter här o dreglar över o väntar på att få spela!

Av Supra-GeeK

Himla massa gnäll man läser här då. Vad är det alla "hardcores" är ute efter. En guldstjärna i hörnet eller en klapp på axeln?

World of Warcraft är ett spel, man ska spela det för att ha kul. Om jag som spelar 5 timmar i veckan får tillgång till samma gear/raids/mounts som en annan som spelar 5 timmar per dag får vad är det för fel med det?

Personen som spelar 5 timmar per dag får ju säkerligen saker snabbare än jag, det är väl lagom som reward för allt "arbete" personen ifråga lägger ner på ett spel!

Jag kan hålla med om att det var större skillnad pre-tbc. Då var det en större klyfta mellan instans-folk och raid-folk. Men jag ser det bara som positivt att blizzard gör saker tillgängliga till alla som spelar så man kan hålla sitt spelande på en mer lagom nivå och ändå ta del av hela spelet.

Av Supra-GeeK

Enligt Dirt2 officiella sida på Facebook så finns tyvärr ingen splitt-screen i detta spel och om minnet inte sviker mig så fanns det inte heller i GRID.