Inlägg

Inlägg som Laggeman har skrivit i forumet
Av Laggeman

Någon som upplevt problemet med "sönderklippta hus" i spel?

Tjena folks. Inte ofta man är inne i denna forumsdelen då jag inte spelar på datorn, men lillebror fick ett Club 3D GeForce 6600 256MB grafikkort i julklapp för att hans kulle kunna spela på sin gamla maskin. Inga problem vid installation eller vid vanligt användande av datorn, men så fort man kommer in i ett spel, så blir hus och liknande precis som man gett en sax till en 3-åring och låtit barnet gå fritt på allt. Bitar av texturerna är liksom utskurna och fattas, svårt att förklara, men så är det iaf. Det blir dock inte så på människor, men hus, bilar och annat blir så.

Lite info om datorn:
Ett gammalt moderkort med en Athlon TB 1400 på
768MB ramminne
40GB HD
dvd-brännare

Win XP sp2
Direct X 9.0c

Inget speciellt alltså. Men den funkar fint för övrigt och vi har testat med lite olika drivrutiner, de som medföljde och även andra här ifrån filarkivet, samt Omega.

Tips är välkomna på vad som kan orsaka dessa problem.
Mvh/ Jimmy.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keefa
Det är själva tekniken bluetooth som är farlig.
Med denna produkt kan man använda t.ex handsfree.
Handsfree använder bluetooth tekniken

Sårbarheter som finns då på en handsfree som använder bluetooth tekniken...

Om personen t.ex ska använda mobiltelefonen kan man då göra

*gå förbi pinkoden utan besvär
*man kan avlyssna samtal utan besvär
*man kan ändra, skicka sms, läsa sms ja så gott som ha total kontroll över telefon.

Sen så finns det massvis med exploits att utnyttja inom bluetooth tekniken.

Jag förstår inte hur du menar med att Bluetooth är farlig, du får gärna utveckla din teori. Så länge du har en enhet sammankopplad med en telefon och inte har telefonen på "Synlig för alla" så är det ju ingen som kan gå in på din telefon och se dina sms o allt det där. Mig veterligen så kan man inte med hjälp av ett headset lyssna av andra pågående samtal heller. Men du kanske har andra bevis för detta? Misstolka mig nu inte, jag vill inte dumförklara dig på något vis, det är bara det att detta är något nytt som jag vill veta mer om. Sidan du länkade till är också rätt seriös i ämnet. Harpers Ferry Conservancy?
Så länge man har telefonen synlig för alla är det som att ha ett trådlöst nätverk utan någon form av kryptering, dumt helt enkelt.

Av Laggeman

Så länge man får ett kollinummer med mailet man får där det står att man kan fälja paketets väg från post till utlämningsställe, så behöver man inte vänta på avi. När man ser att paketet är i butiken, så tar man o skriver ned numret o går o hämtar ut paketet. Gör jag alltid, sen får man avin dagen efter.

Oj, missade den sista meningen i inlägget ovan.

Av Laggeman

http://www.backpacking.se/Discussion/ShowBoard.asp?BoardId=60...

Där har du lite att läsa på. Finns en del matnyttigt.
Hoppas resan går bra.

Av Laggeman

Du har väl inte glömt bort den utomordentliga FAQ'en längst upp bland trådarna?
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=40650...
Där står detta och mycket mer som du kan ha nytta av i framtiden. Så slipper det komma upp fler trådar som är besvarade. Sök nästa gång, så hittar du svaret utan att behöva vänta.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djdiff
Dum fråga kanske, men hellre det än att inte utforska alla alternativ:

Du håller väl PS_ON kortsluten till jord hela tiden och inte bara en kort stund? Nätagget har ingen självhållning utan det är moderkortet som sköter det i vanliga fall.

Som sagt, hellre fråga dumt än inte alls.

Håller du inne powerknappen på din dator hela tiden för att den ska vara igång? Då tycker jag synd om dig..
Håller man inne knappen (PS_ON) hela tiden så kommer datorn att slå av sig efter ca 4 sekunder igen, så det är ingen direkt bra idé... Men man ska så klart fråga, annars får man inga svar.

Av Laggeman

Koppla in någon form av last, tex en cd/dvd eller HD.

Av Laggeman

De som tror att Sweclockers ingår i den skaran av "seriösa" forum som låter sig köpas av tillverkarna av de produkter de testar kan ju hålla sig till andra forum. Själv håller jag på Swec, då jag anser dem vara ett ovanligt opartiskt och seriöst forum på nätet.

Detta har varit i diskution förut, och precis som innan har det framkommit varför resultaten varierat från andra sidor. Det kan ju räcka med att man inte använder samma drivrutiener eller annan hårdvara för att resultaten inte blir desamma. Det vet vem som helst som har lite koll på vad det hela handlar om. Dessutom är ju detta (delvis) produkter som inte finns att köpa än, och nya drivrutiner kan ju lösa problem som uppkommit i detta test tex.
Självklart ska man vara kritisk mot det man kan läsa av grafer och i text, men man får sätta det i sammanhang med vilken site det är som publicerar det också. Gör man det så hade ett par av dagens frågor i tråden inte behövts ställas.

Allt enligt min egen åsikt.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
En kompressor kan vara en dum idé. Blir det för varmt så slår det över och du har en skenande värmeökning. Lite som en härdsmälta. Bara stänga av fort som fan när det händer.

Men den klockar ju åtminstone bra. Tror man kan få ordentlig prestanda ur den. Men inte så att den blir ett alternativ framför AMD.

En kompressor är ingen dum idé , om man bara ser till kylningen den tillför. Skulle den mot förmodan gå i sönder, så stängs datorn av direkt, eftersom det sitter en kontrollenhet i kompressorn som reglerar startströmmen till datorn.
Jag har svårt att se att den värme som utveckals i just den stund då datorn stängs av har någon möjlighet att öka temperaturen på evaporatorn(heter den delen det som sitter mot processorn?) då den fortfarande har ett aktivt kylningsförlopp i sig igång. Det blir nog ett dött lopp där.

I övrigt tycker jag det var ett intressant test, och tackar för möjligheten att ta del av det så här "i förväg". Det ska bli intressant att se hur andra siter gör när det kommer sig, ifall de får liknande resultat osv. Ett test med kompressorkylning hade varit väldigt kul, så man hade fått se hur långt man kunde pressa de nya och resultaten därutav.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikael_Berglund
"Vi rapporterade rapporterade för ett tag sedan" tänk va fel det kan bli.

Ja, o tänk vad bra den knappen som det står "Rapportera" kan va bra för att just rapportera sådana felskrivningar.

Ska bli intressant o se vad den kommer kosta i svenska butiker när den kommer hit.

Av Laggeman

Bästa julrimmet jag läst, ever!!:D
God Jul på er alla, och tack SweC för ännu ett år, hoppas det kommer bli ett ännu bättre år som kommer!

Av Laggeman

Det skulle vara straffbelagt att inte veta det..

http://www.google.com/search?hl=sv&rls=CNDB%2CCNDB%3A2004-21%...

Tänk på det nästa gång.

Av Laggeman

Tackar för det! Blir att läsa på lite.

Av Laggeman

Håller med ovanstående talare, med tanke på vad dagens datorer är kapabla till som de är utan att behöva överklockas eller hårdvarumodifieras, så är man mer mån om ljudnivå och stabilitet. Förr kunde man ju köra fläktlöst på många system och hade väl då mer tid och ork att få ut mer av datorn på det viset. Men hårdvaruentusiasmen lever ju fortfarande, det är ju bara till att läsa runt i forumen, kanske inte i samma utsträckning bara.

Av Laggeman

Var kan man hitta info om detta? Har en 400MHz/1.6 i min ACER.

Av Laggeman

Ja, jag säger då det. Detta är ett av skälen till att jag verkligen inte känner något som helst för detta land kallat Sverige. Hade jag haft chansen så hade jag flyttat långt bort, så man slipper bli skrattad åt när man nämner var man kommer ifrån. Man kan ju bara hoppas att de som röstade JA till EU nu är lite efterkloka och börjar inse vad de har satt igång... Eller rättare sagt, vidarutvecklat. Bryssel styrs av andra än de länder som är medlemmar, de som har tillräckligt med pengar kan också köpa sin del av kakan och styra med en liten marionett i kabinettet. Jag tycker man ska kunna använda information i form av "terroristbekämpning", men det ska inte inkräkta på mänskliga rättigheter. Ska bli kul att se ifall någon kommer stämma sin internetleverantör för brott mot de mäsnkliga rättigheterna...

Av Laggeman

Hehe, jag sitter dagligen framför datorn, men anser inte mig själv vara beroende för det. Jag kan om jag vill hoppa över det under en längre period, men man saknar ju alla forum man kollar i dagligen iofs.
Allt detta som nyhetssidorna rapporterar skulle vara gift för barnen osv, det skrattar jag bara åt. Så sa de om tv'n när den kom, och sen när tv-spelen blev fler och fler i hemmen. Så kommer det säkert bli med fler "hemska fenomen" som kommer bli allt vanligare i hemmen runt om i landet.

Av Laggeman

Jag minns också den där pennan man skulle rita på kanten av skivorna med för att ljuset inte skulle försvinna och därmed få den pickupen som samlar in ljuset igen att läsa lättare och därmed få mindre avläsningsfel.
Hade en polare som var benhård på att han kunde höra skillnad på en målad och icke målad skiva, så vi satte honom i blindtest. 4 par skivor, hälften målade och hälften icke. Gissa om han klagade på öronvägs infektion när han prickade in 2 av 4.

Själv kör jag med standardkablar när det gäller den mesta utrustningen här hemma, optiskt när det tillåts, mest för enkelhetens skull. Till högtalarna går det vanlig elkabel.

(Vad har förresten tråden med forumet att göra? )

Av Laggeman

Håller med Festis123, jag ska dra från detta gudsförgätna land så fort ekonomin tillåter. Blir svårt att övertala svärföräldrarna att få med tjejen bara. Finns inget här som jag kan säga att jag är stolt över direkt. Så fort man talar om att man är svensk utomlands, så skrattar ju folk åt en,
"-Jasså, från landet utan rättvisa!"
Jo tack, inte mitt fel, inte jag som valt grisen Persson & Co...
Nog om det, hela grejen med piratkopiering av filmer kan man ju diskutera, en VHS-kasset som folk kopierade så fort de kom hem från videobutiken kostade en hel del att producera. Ingen som gnällde då. En DVD som man(oftast) måste ha en dator till att kopiera kostar inte i närheten att ta fram, men de kostar fasiken så mycket mer att köpa! Så att de inte skulle gå med storvinst som det är redan är en myt skapad av de bolagen som vill tjäna ännu mer pengar!
(Samma sak som att "Mjölk ger starka ben!" är skapad av mjälkproducenterna. Av de 5 länder i världen som har störst % benskörhet är det samma 5 länder som konsumerar mest mjölk... Tänk på det.)
Varför det gnälls så mycket just nu är att internet gör det hela mer tillgängligt. Jag kan idag få tag i en film som annars bara skulle släppas i tex asien eller i en specialutgåva från USA utan att behöva gå genom en svensk agent. Det är detta som gör dem så sura.

Av Laggeman

Det de flesta här inte verkar förstå är att ErgoNomiC's morsa inte är ute efter spelprestanda, utan en dator som kanske inte tar så mycket plats på ett skrivbord i form av låda,, skärm tgb o mus. Allt detta är inbyggt i en bärbar dator fast tar mycket mindre plats. Får man dessutom en 17" skärm på köpte så hade iaf jag vart glad, vem bryr sig ifall datorn väger ett kilo mer eller mindre när den förmodligen mest kommer ligga på ett arbetsbord eller i en väska?
Vill man ha en större skärm så får man ta dess nackdelar i form av mer vikt, men för vissa så väger det upp (:)) mot de fördelar man får. Har man lite dålig syn så kan det vara avgörade med en större skärm också. Slutligen, ErgoNomiC, låt din morsa köpa datorn ifall hon(du) vill.
Det går ju faktiskt att undervolta datorn så den inte blir så varm. Och man kan ju klocka ner den vid de tillfällen man inte gör så krävande jobb på den också.
Lycka till!