Inlägg

Inlägg som Laggeman har skrivit i forumet
Av Laggeman

Ska den användas som arbetsstation men att hon som min morsa inte gillar en massa sladdar överallt och lådor stora som hus(löjligt, jag vet) så kan den ju funka hur bra som helst. Möjligheten finns att ta den med någonstans och den är ju ändå ganska kraftfull. Sen fjärrkontrollen som medföljer gör den smidig att ha som presentationsdator ifall man har nytta av det i sitt jobb.

Av Laggeman

Jag tror inte att de som vill köpa ett system för spel köper detta kortet. De som det inriktar sig på är de som vill köpa ett kompakt kort för en HTPC/HTEC med inbyggd komponentvideoanslutning.

Av Laggeman

Är det bara jag, eller kom den bilden upp igår redan för att sedan vara borta en stund senare?

Säljer den bra, så lär den nog komma i 120mm's versioner också.

Av Laggeman

Polaren köpte en N70 härom veckan, han är nöjd med den.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LimeCarter
sen är det endå bättre att du väntar tills Playstation 3:an släpps för den kommer va bra myche kraftfullare än vad Xbox 360 kommer va...

..& Xbox 3 kommer vara ännu kraftfullare...
Bla bla bla, väntar man bara hela tiden så får man ingen användning av det!
Köp en xbox NU och skulle det vara så att du vill ha 360'n sen, så kan du säkert sälja den gamla utan någon större förlust.:D

Av Laggeman

Är det den trådlösa varianten? Har den en mottagare med PS/2 kontakter då?
Jag satt nämligen och kollade runt lite på alternativa tangentbord först, och hittade Ultra-X Flat med USB-kontakt: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=LOGOEMUXFLUS...
Fast denna versionen är kanske nyare då? Jag vill komma ifrån den platta versionen av tangentbord helst, är van vid Logitech Comfort, det delade.
Sen en extern lagringsdisk som står här hemma, och en 23" WS-skärm, så klarar jag mig en bit på vägen.

Av Laggeman

Nu ska man ju kunna sitta på McD o snacka gratis också, då kan det vara kul med den funktionen.

Av Laggeman

Koppla tangentbord och mus till USB?

Tjena.
Går i tankarna att skippa den stationära datorn helt och koppla in skärm, mus och tangentbord till den bärbara istället. Jag har PS/2 koppling på tangentbordet nu, och känner inte för att byta tangentbord, finns det någon dosa där man kan koppla in tangentbord och ev. mus så man kan stoppa den i en USB-kontakt? Musen kör jag via USB nu, så det ska ju kunna lösas på den biten iaf.

Tacksam för upplysningar/ Laggeman.

*Edit: Haha!! Hittat det själv: Kjell & Co har en sådan
Datortillbehör / Kablage/Kontakter / PS/2 - DIN kablage / Tangetbordsadapter / 38011

http://www.kjell.com/content/media/images/items/38011.jpg

Citat:

USB till Mus och tangentbord
USB till PS2 mus- och tangentbordsadapter. Perfekt till bärbara datorer.

119:-

Ska inhandlas.

Av Laggeman

Det finns förlängare till ATX-kontakten annars.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ackelind
Jag bytte dock ut mitt nätagg nyligt mot ett passivt Antec Phantom 350W. Det har mycket längre kablar och de räcker utan problem dit du vill. Sen kan man kyla det med en Nexusfläkt på 5V i nedre kammaren, då får man det både riktigt svalt och tyst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alexi
Antec har en serie PSU som heter Phantom ett är på 350W och är helt passivt kylt = 0dB
Det större 500W har en 120mm fläkt som sätter igång vid behov. Tystare en så kan man inte få det.

Ibland lönar det sig att läsa föregående inlägg innan man svarar.

Själv har jag sattt i ett Levicom 500W men var tvungen att byta plats på två av fläktarna, då den som satt i den nedre kammaren var lite tjockare än de andra två. Men sen funkade det perfekt.

Av Laggeman

Jag tror detta kommer öka den oseriösa nedladdningen utav låtar istället för att gagna musikindustrin, som det gör idag. Tråkig inställning de har, EMI. De ser inte så långt tydligen.

Av Laggeman

Kan inte tänka mig att NEC får ut lika mycket av detta som SONY gör... Nec är ju en riktig storsäljare här i Sverige iaf, tror SONY kommer ha svårt att ta igen det. Frågan är ju vilket varumärke som kommer stå på enheterna och vilka program som medföljer installationsskivorna...

Av Laggeman

Inte nödvändigt vis. Finns många som fortfarande sitter med gamla plankor och därtill hörande processorer. Visst kommer det nytt hela tiden, men så länge det inte överträffar det gamla så ska man inte behöva köpa nytt.
Jag är övertygad om att AGP fortfarande kommer rocka på ett bra tag till, så länge man kör med bra kort. Man kan utan bekymmer köra alla spel idag om man bara har bra kort nog.

Det var ju en lite synd nyhet detta...

Av Laggeman

Intressant nyhet, ska bli kul och se hur de blir utformade, ifall de får plats i Shuttlen, eller om man får köra vidare på det inbyggda ytterligare...
Priset lär ju så klart vara intressant det med.

Av Laggeman

Men jösses, de som vill kopiera deras skivor kopplar en vanlig cd med digital kabel till PC'n, sen är problemet ur världen...

Men jag kommer iaf inte att köpa några skivor från SONY även om det (skiten) inte finns här i europa. Det handlar mest om att ta en ståndpunkt. Visar man att man inte tolererar vad de håller på med så kanske det går upp ett ljus för dem.

Av Laggeman

Är väl samma kontakt som används på grafikkort som har VIVO, dvs den har kontakter för både in och utgångar i en och samma.

http://www.sweclockers.com/html/recension/asus_9800xt/kort_io...
http://www.sweclockers.com/html/recension/asus_9800xt/tillb_s...

En lite bättre och större bild:
http://www.ask-corp.jp/pic/gecube/r96p128-vivo-2.jpg
http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1348/vivo-...

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ksw
nej.

Och det begrundar på på vad?
Ett så direkt svar kräver en källa som kan påvisa det.

Av Laggeman

Vad är det som strulat för dig?

Av Laggeman

Trevlig recension med bra info och bra bilder!
Intressant att se fler som skriver egna och lägger ut.
Vill man inte att DVD'n ska snurra så mycket o därmed spara in lite på batteritiden när man tittar på film, så kan man använda ett program som heter DVDIdle Pro. Det läser in en bit av filen till HD'n åt gågnen och spelar upp filmen därifrån istället. Eftersom HD'n kräver mindre ström än DVD'n för att snurra så blir resultatet att den blir tystare och DVD'n snurrar bara upp en kort stund en gång i kvarten för att läsa in data på HD'n.
Tummen upp!

Av Laggeman

Jag har en Travelmate, den har inget svampigt tangentbord iaf. Men visst kan det vara en individuell känsla, då jag tror det sitter samma tangentbord på bägge modellerna. Är nog bara storleken och utformningen som kan variera.

Annars får du ju se till dina behov, är den där procenten i spel mer värt än några tusen att lägga på tillbehör, kanske en ordentlig väska? Garantin finns ju alltid, så ifall dvd'n skulle strula så får de ju ersätta den tills det sitter en bra i. Kanske rent av höra ifall det finns möjlighet att sätta i en väl fungerande modell från början.
Framtidssäkerheten, ska du köra 64-bitars OS på den kanske? Eller applikationer som kan dra nytta av processortekniken?
Hoppas du finner svar.