Inlägg

Inlägg som rikke har skrivit i forumet
Av rikke

När jag var utan internet i nya bostaden en vecka surfade jag med telefonen och hade 3gb, jag spelade dota2 samt använde mumble (som teamspeak, ventrilo) i princip varje dag och det var inga som helst problem.

Av rikke

Tror jag har fyra stycken sådana liggandes nerpackade i en flyttkartong.

Av rikke
Skrivet av Heinkel92:

http://i40.tinypic.com/1z4z7ue.jpg

Äntligen mekaniskt! Över förväntan, aldrig mer rubberdome.

Vad är det för ett tangentbord? Har letat efter ett med bruna switchar och vita leds.

*Edit: Hittade vilket det var, CM Storm QuickFire TK Keyboard White LED.
http://www.maxfps.se/produkt/6222

Av rikke

Jag kör med detta till min AMD fusion bräda (asrock E350M1):

http://mini-itx.se/picopsu80acdc12v5a60wadapter-p-392.html?cP...

Då har jag bara moderkort, ram samt en 60gb SSD disk i min htpc.

Som föregående sa, tänk på 4-pins kontakten till moderkortet, mitt moderkort använder ej en sådan.

Av rikke
Av rikke
Skrivet av kerbo:

Annars kan man boota mot nätverk (pxe-boot måste ju vara aktivt i BIOS) när macadressen kommer upp tryck "paus" skriv av och stäng ner datorn med powerswitch!

Så gör vi på jobbet när vi tar mac-adresser nu när vi inför Windows 7 på alla burkar, inte så roligt att behöva starta upp ett femtiotal burkar och logga in bara för att kolla macen.

Av rikke
Av rikke

Vad fick du tag i den sköna bakgrundsbilden?

Av rikke

Får samma problem någon gång i bland, brukar hända om jag börjar skiva och jag sen markerar allt och trycker på "return", så när jag skall börja skriva igen så blir det spegelvänt.

Av rikke

Untanför chassit menar han att du köra moderkortet på tex ett träbord eller liknande. Golvet borde väl också fungera, bara det inte ligger på något som är statiskt laddat?

Om du kör utan chassi och inte orkar koppla in startknappen från chassit kan du starta datorn genom att ta en plattmejsel eller liknande och sätta mot dom två pinnarna som du vanligtvis kopplar in "power switch" på.

Av rikke

Jag hade samma problem med min htpc till en början, försökte som en galning ställa om inställningarna i nvidia kontrollpanel, men det blev aldrig riktigt bra.
Gick någon månad till jag kom på att det kanske var någon inställning på tvn som var fel, och se på fasen, fanns nått som hette "Overdrive" på min Panasonic tv, stängde jag av detta så blev det perfekt. Bilden blev fullscreen.

Av rikke

Tänkte updatera hur det gick med datorn, det verkar som batteriet var kasst, då jag nu sitter hos polarn och testeade hans flickväns batteri och det FUNGERADE! Så nu är man med Mac för första gången i sitt liv.

Nu blir det till att klura om man skall köpa ett orginal batteri från applestore för 1400kr eller ett batteri från batterikungen för 829kr. Någon som testat batterier från batterikungen och kan säga hur dom fungerar?

Av rikke

Update efter jag startade macbooken idag, nu hittar den inte batteriet igen. Har gjort både reset på PRAM NVRAM och SMC, vilket inte hjälpte.

Av rikke

Nä, jag gjorde ingenting vad jag vet om själv iaf. Jag tog bara ut strömkontakten, flyttade mig ut till vardagsrummet och i med strömkontakten där för att surfa lite i tv-soffan, så hittade den batteriet.

Av rikke

Jaha, uppdatering på batterifronten, nu kände datorn helt plötsligt att känna att ett batteri satt i rumpen på den, dock så laddar den inte och datorn säger "Conditon: Replace now", blir nog till att köpa ett nytt batteri och se om det fungerar.

Av rikke

Efter lite trixande, eller ja, mycket trixande så är ni Snow leopard inlagt på den och den fungerar bra. Dock är nästa problem batteriet, datorn säger att inget batteri är inkopplat, vilket det är.
Kan det vara så att kretsen som styr batteriet är trasigt, och isf är det något som går att laga till en vettig peng?

Av rikke
Skrivet av b0bzor!:

"Mac OS X cannot be installed on this computer" säger den för att du använder en återställningsskiva som är gjord för en annan dator. T.ex. en iMac eller Macbook Pro.. de är låsta till typen utav dator de såldes med. Be om skivan som kom med datorn eller köp Snow Leopard hos valfri handlare för 319:- så lär du kunna installera det utan problem.

Angående batteriet så låter det lite skumt, men ser alla kontaktytorna bra ut?

När jag läser på cd-skivan, så står det "Mac OS version 10.5.6" vilket jag också såg att datorn hade installerat, när jag kollade runt i installer applicationen, så jag tycker nog allt att det skall vara rätt cd-skiva.

Är det så att han kan ha skickat med sin flickväns cd-skiva, som egentligen är identiskt, bara att den är bunden till just hennes dator?

Ang batteriet så ser kontaktytorna helt nya ut, fick dock ett tips om att göra en reset på batteriet, men det får jag göra när jag har fått igång OsX.

Av rikke

Problem med Macbook white 2.1, långsam + ominstallations problem.

Det är så att jag fick med mig kompisens lite äldre MacBook version 2.1 hem, då den krånglade för honom och han köpte sig en ny Macbook pro. Så han tyckte att "Fixar du den så kan du ta den". Som den optimist man är så tog jag självklart med den hem för att försöka luska fram vad felet kan vara, men då jag i princip aldrig rört en Mac innan, så vänder jag mig till er här på forumet.

Så till problemet!

Laptopen startar, men det tar väldigt lång tid vid äpple skärmen där en flashliknande laddningsindikator snurrar, väl inne på skrivbordet i OsX så startar två fönster (Ett fönster som liknade "Den här datorn" på en PC och ett fönster där jag ser lite av min kompis musik, antar det är något som kan liknas vid ett explorer fönster i windows), dessa fönster kör någon form av loop genom att öppna sig och efter en stund försvinna och öppna sig igen medans muspekarn är någon form av färgglad snurra, kan tänka mig det är OsX version av timglasset I detta läget kan man inte göra mer, då det inte går att klicka på något, men muspekarn går att flytta runt på skärmen.

Det jag har gjort nu är att med hjälp av ominstallations skiva, är att bootat från skivan genom att hålla in "c" på tangentbordet, vilket skall starta ominsstallationen, men när den skall starta får jag upp ett fönster som säger "Mac OS X cannot be installed on this computer", trycker OK och har då "Mac OS X installer" baren längst upp på skärmen, där kan jag använda utilities etc utan problem.

Så där ifrån kör jag igång Disk Utility och startade en "repair Disk" vilket genomfördes utan problem, sedan gick jag vidare och gjorde en "Erase" på hårddisken" med "Zero out data" som option och volume format som "Mac Os extended (Journaled)". Tog mig ungefär 40 minuter, där är jag ungefär nu, då jag valde startup disk från DVD skivan, men fortfarande samma ruta när datorn startat om; "Mac OS X cannot be installed on this computer".

Någon som har något tips eller varit med om något liknande? Känner mig helt handikappad inom Mac och OsX.

Kan även tillägga att datorn inte startar upp på batteriet heller, inte ens när vi testade med kompisens flickväns batteri (Hon har en identiskt Mac), utan jag måste ha i strömadaptern.

Av rikke

Jag använder mig av denna:
Plantronics Audio Headset Switch - Inet.se

Fungerar bra, men då har jag inga dyra leksaker inkopplade till den.

Av rikke

Jag är på jakt efter exakt samma sak. Har en stationär med en 22" skärm och en laptop med en inkopplad 20" skärm. Den stationära använder jag bara till mina spel och laptopen gör jag mina grafikarbeten på.

Söker efter en KVM-switch där jag kan koppla in mitt tangentbord (Logitech G15), min mus (Logitech mx518) och mina två skärmar utan problem.

Har kollat runt lite, men har inte riktigt hittat något som inte kostar skjortan. Hittade någon billig lösning som såg ut som ett gäng kablar med en knapp-switch på, men det var tydligen inte kompitablet med ett G15.

Ungefär detta är jag ute efter, fast den MÅSTE stödja två skärmar.
ATEN KVM SWITCH 2-PORT USB/DVI - Produktinformation