Inlägg

Inlägg som rikke har skrivit i forumet
Av rikke

Jag skrev ett lite fint brev om hur ledsen jag var och att en så dyr skärm allt borde hålla bättre än så. ^^

Av rikke

Har nu också fått min nya skärm, vilket blev en 226bw istället. Inte så taskigt byte på en drygt 2 år gammal skärm.

Av rikke

Vet inte riktigt om allt blev rätt nu, men detta resultat fick jag med min Dell 2007WFP

Resultat:

Graphics mode: 1680x1050 @ 32 bpp
Frame rate: 59.9 Hz
Gamma factor: 2.0666

Flag test: b->w: 100.0%, w->b: 100.0%, b->g:-, w->g:-
Chase test: 1(1.7ms), 4(6.7ms), 4(6.7ms)
Readability: Tempo 1
Game: Score: 302 Points, hit rate: 16%
streaky graphic: Graphic no. 3, Tempo 16, Gamma 0.20, r.exp 0.02, r.time 4.0, r.delay 1.0, f.exp 0.00, f.time 4.0, f.delay 1.0, s.tempo 16

Av rikke

Du kan börja med att läsa i våran tråd här: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Av rikke

Jag skickade först ett mail till deras vanliga mail address, info@powermill.se typ, där fick jag svar att jag skulle göra en felanmälan och skriva i felrapporten att jag ville ha en annan modell. Skall bli spännande och se vad dom erbjuder.

Av rikke

Skall lämna in min skärm för tredje! gången nu, dom två första blev foten slapp på, nu på den tredje så har jag fått en vertikal röd rand, väldigt irriterande. Mailade dock powermill och frågade om jag fick byta till en annan modell, vilket tydligen skulle gå. Får se vad man får dock ^_^

Av rikke

Hittade till slut en färgaffär där dom sålde isopropanol alkohol (som förövrigt också rekommenderades, bara att jag hade missat att läsa det) det fungerade också bra.
Men vilket jäkla bök än så länge, har precis gjort hål för slangen till radiatorn bak på chassit. Va lite hjärtekrossande att "förstöra" ett 3000krs chassi, får hoppas det blir bra nu bara ^^

Av rikke

Rengöring av radiator/block

Har införskaffat mig ett vattenkylnings-kit; http://www.coolerkit.dk/product.asp?product=657&sub=91&page=1

Tänkte jag skulle börja med att montera in det i mitt nyköpta Lian-Li PC-V2100+, följer guiden jag hittade på xtremesystems.com.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=54331

Där säger dom att man skall göra rent radiator och coppar-blocken till cpu/gpu med vinäger, så jag tog mig en tur för att inhandla detta, men va fan, jag hittar inte vanlig vinäger någonstans, det ända som fanns var: Vitvinsvinäger, balsamvinäger och äpplecidervinäger. Har ju faktist vitvinsvinäger hemma så jag undrar om någon kunnig vet om det går bra att använda det? eller om det finns något annat bra att göra rent med första gången. För det är lite skit i radiatorn som skall borta.

Av rikke

Jag använder en VF900-CU och ett asus X1900XTX, kortet idlar på 43 grader just nu, enligt Everest, full load vet jag inte.
Men har kört denna setup i snart ett år och har inte haft några problem ännu. Dock tröttnade jag på ljudnivån och införskaffade mig vattenkylning som jag just nu packar upp! Dock är ljudnivån klart bättre än orginalkylningen.

Av rikke

Tack för svaret.

Av rikke

Sata kablage

Tänkte införskaffa mig vinklad S-ATA kablar till mina diskar. Har kollat in dessa; http://www.inet.se/kablar/pc-kabel/serial-ata-haarddiskkabel-...
då jag inte bor så långt ifrån affären ifråga. Nu står det att det är för S-ATA 150, alltså S-ATA 1, men jag har S-ATA 2 diskar i min burk, går det lika bra att köra med dessa eller får jag leta vidare?

Av rikke

Hur har du fäst moderkortet? Köpte du en moderkorts-plåt från gtek?

Av rikke

Jag har lämnat in min skärm två gånger pga av det här felet, har aldrig behövt uppvisa kvitto. Men jag tror man va tvungen att skriva inköpsdatum men är inte helt hundra.

Av rikke

www.widescreengamingforum.com har väldigt bra guider för att ställa in widescreen på olika spel, finns en lista med spel dom har testat under fliken "Games" längst upp i mitten på sidan. Hoppas du hittar nått som fungerar för dig.

Av rikke

Har fått det problemet två gånger på 1 år på min samsung 970p, kontaktade www.powermill.se som tar hand om samsungs reparationer i Sverige. Fick en ny till dörren och sen hämtade dom den gamla skärmen vid dörren också, Snabbt och simpelt.
Nu tröttnade jag dock på att det hände och köpte mig en "dell 2007WFP"

Av rikke

Beställde min 2007WFP för cirka två veckorsen och jag fick en S-IPS panel. Kan ju bara säga att skärmen är helt underbar

Av rikke

Köpte mig ett Logitech G15 för cirka 2 veckorsen och kan säga att jag inte ångrar mitt köp alls. Helt klart det bästa tangentbordet jag har använt, knapparna är otroligt sköna, det har ett skjutreglage som gör att du kan stänga av windows knapparna (mycket bra när man spelar), den har även en USB-hubb vilket är skönt när man skall koppla in sin joystick. Dock är det bara USB 1.1 så att trycka in sitt USB-minne som är 1GB stort och fylla den vägen är väl inte så roligt.
Som dig spelar jag också WoW och har inte riktigt haft användning för G-knapparna ännu då dom sitter lite klurigt till om du skall använda dom medans du strider. Men man kan säkert lägga lite roliga emote eller dylikt där.

Priset va dock väldigt högt enligt mig, 750kr, men jag ångrar inte mitt köp.
Det finns ju ett Logitech G11 som är precis likadant, förutom att det saknar LCD skärmen (Använder knappt LCD skärmen ändå, mest för att se vilken låt som spelar på winamp medans jag spelar)

Gick från ett Logitech media keyboard elite.

Av rikke

mUpp: Du kan ju vänta lite och kolla på Dell's 22"are som är på G, det skall jag göra iallafall. Annars har dom "Viewsonic 22" vx2235wm" på El-giganten i Sisjön för 3890kr.

Av rikke

Powermill är jätte bra, byte min Samsung 970p när leden på fotstödet började ge sig, skickade ett mail och så ringde dom några dagar senare och skulle lämna min bytes skärm vid dörren. Fick packa upp den nya skärmen och kolla så den va hel osv och sen fick jag ringa till posten så kom dom och hämtade den defekta skärmen vid dörren. Väldigt smidigt, allt som allt tog det ungefär 5 arbetsdagar.

Av rikke