Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
14

AMD är strömsnål med Phenom X2 GE

AMD släppte nyligen en strömsnål 45 watt-version av deras Athlon X2-serie. Den fick namnet Athlon X2 BE. Nu planerar AMD en liknande strömsnål variant av AMD:s Phenom X2-processor. Den kommer att få namnet Phenom X2 GE.

7

PC Power & Cooling 1000 watt-nätaggregat en besvikelse

En amerikansk hårdvarusajt har recenserat värstingnätaggregatet PC Power & Cooling Turbo-Cool 1KW-SR. PC Power & Cooling är kända för att tillverka bra nätaggregat i mycket hög kvalitet, men just den här modellen levde inte upp till förväntningarna.

134

Kd-medlem: Förbjud våldsamma datorspel

Kristdemokraterna diskuterar ett förbud mot våldsamma datorspel. Anders Bergsten (kd) säger att det är viktigt att sända en signal att man inte uppmuntrar mord, inte ens i spelform.

13

AMD förnekar uppskjuten lansering av Phenom

Igår dök det upp rykten om att lanseringsdatumet av AMD:s nya processorserie Phenom skulle ha skjutits upp till första kvartalet nästa år. AMD förnekar nu dessa anklagelser och lovar att lanseringsdatumet är fjärde kvartalet av 2007 som tidigare planerat.

16

Linus Torvalds inte oroad över Core 2-buggar

För någon vecka sedan blev det rubriker då det kommit fram att Intels Core 2-processorer har många buggar. Grundaren av OpenBSD, Theo de Raadt, menade att flera buggar var riktigt allvarliga och kunde orsaka säkerhetsproblem. Nu säger Linux-grundaren Linus Torvalds att buggarna faktiskt inte är så allvarliga.

125

Att lära sig av andras missar

Det är mycket att tänka på när man ska köpa ny hårdvara. Det är inte enbart socklar, minnesstandarder och liknande att hålla reda på utan även designmissar och andra problem att undvika. Vad kan man lära sig av andra?

46

25 stycken socket 775-kylare i stort test

Hårdvarusajten Hexus har jämfört 25 stycken kylare för Intels socket 775 mot varandra. Testet innehåller kylare från tillverkare som Arctic Cooling, Cooler Master, Scythe, Thermaltake, Thermalright, Tuniq och Zalman, för att nämna några.

60

Iriver T60

Iriver T60 är en billig flashbaserad mp3-spelare med en lagringskapacitet på 2 eller 4 gigabyte. Den drivs av ett utbytbart aaa-batteri och utlovar 19 timmars speltid. SweClockers undersöker vad den här mp3-spelaren går för.

52

Microsoft visar upp bordsdator

Är det ett bord, eller är det en 30 tum touchscreen? Microsofts nya produkt "Surface" är båda delarna. Microsofts nya bordsdator är utrustad med en stor touchscreen som tål både repor och smuts.

23

AMD och quad Crossfire

AMD RD790 är en kommande styrkrets från AMD. Det mest intressanta med den här styrkretsen är att den stödjer fyra stycken grafikkort som jobbar samtidigt i en quad Crossfire-konfiguration.

47

PQI introducerar solid-state-disk på 256 gigabyte

PQI skriver i ett pressmeddelande att de har tillverkat en solid-state hårddisk på 2,5 tum som har ett lagringsutrymme på 256 gigabyte. PQI utlovar en överföringshastighet på 60 megabyte per sekund tack vare Serial ATA-gränssnitt.

20

Priset på lcd-skärmar på väg upp

Lcd-paneler på 17 och 19 tum kommer att bli dyrare enligt paneltillverkare. Prisskillnaden mellan dessa paneler och 20-tum widescreen kommer därför att minska.

46

Western Digital My Book Essential Edition

Western Digital My Book Essential Edition tillhör en av de billigaste externa hårddiskarna man kan köpa i dagsläget. En modell med 250 gigabyte lagringsutrymme kostar under 800 kronor och då får man en extern hårddisk med usb 2.0-gränssnitt och inte mycket mer. SweClockers har undersökt vad den här hårddisken går för.

205

Microsoft har sålt en miljon Zune

Microsoft lanserade sin mp3-spelare Zune för ungefär ett halvår sedan. Nu säger Microsoft att de har sålt en miljon exemplar av deras digitala mediaspelare.

48

AMD Athlon X2 på 45 W siktad

AMD jobbar på nya strömsnåla versioner av sina Athlon 64 X2-processorer. Till skillnad från de nuvarande modellerna som drar 65 W kommer nya versioner dra enbart 45 W.

43

Razer Tarantula

Sedan lanseringen av musen Boomslang i slutet av 1999 har Razer tillhört de mest välkända tillverkarna av rena gamingprodukter. I den här recensionen ska vi undersöka vad Razers tangentbord Tarantula går för. Är det ett bra tangentbord för gamers? Fungerar det även för vanliga användare?

18

Nvidia introducerar budgetstyrkretsar för Intelsystem

I september börjar Nvidia tillverka budgetstyrkretsar som stödjer 1333 megahertz systembuss. Nvidia säger att deras styrkretsar är mycket billigare än Intels P35.

60

Intel visar upp världens tunnaste laptop

Den är enbart 18 millimeter tjock och väger nästan exakt 1 kg. Intel har visat upp en prototyp på en ny bärbar dator som får dagens små laptops att se överviktiga ut i jämförelse.

23

Snart försvinner Netburst – enbart Core 2 gäller för Intel

Sista kvartalet i år slutar Intel tillverka konsumentprocessorer med den gamla Netburst-arkitekturen, känd från Pentium 4. Netburst karakteristiska egenskaper var mycket höga klockfrekvenser och hög värmeutveckling.

39

Epox går i graven?

Moderkortstillverkaren Epox ekonomi är i spillror. Anställda har inte fått lön på två månader och flyr nu företaget. Ett nytt företag, Supox, kommer att skapas istället. Detta om man får tro de senaste ryktena från Asien.