Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
54

DRAM-tillverkare kontrar fallande priser

De senaste månaderna har DDR2-priserna varit kusligt låga. Vad sägs om 700 kronor för 2 gigabyte PC5300? Priserna är faktiskt så låga att DRAM-tillverkarna hellre skulle stoppa tillverkningen helt än att sänka priserna ännu mer.

31

Dell lanserar Linuxdatorer

Idag kan datoranvändare i USA köpa Dells första linuxsystem. Det handlar om tre stycken datorer, två stationära och en bärbar, som har linuxdistributionen Ubuntu 7.04 förinstallerad. När dessa datorer kommer att kunna köpas i Sverige är inte känt ännu.

13

DDR3-överklockningen fortsätter att imponera

Den asiatiska överklockaren Simani har överklockat två stycken DDR3-minnen från 1066 megahertz till 2036 megahertz. Skillnaden från gårdagens resultat är att dagens rekord handlar om två minnesstickor i dual channel-konfiguration.

96

Nvidia släpper sitt "Human Head"-demo

Nvidia har idag släppt ett imponerande 3d-demo på ett ansikte som renderas i realtid. En varning utfärdas dock: demot kräver ett GeForce 8800 Ultra för att fungera smärtfritt.

15

Gigabyte visar upp sitt GA-P35T-DQ6

Vi skrev igår att Gigabyte tagit ett världsrekord i minnesöverklockning då moderkortstillverkaren lyckades överklocka ett DDR3-minne från 1066 megaghertz till 2200 megahertz. I rekordet användes ett moderkort som ännu ej lanserats. Gigabyte har nu publicerat detaljer om moderkortet på sin hemsida.

25

Gigabyte tar hem ett överklockningsrekord

Moderkortstillverkaren Gigabyte har överklockat ett DDR3-minne från 1066 megahertz till 2200 megahertz.

22

Toshiba jobbar på högre lagringskapacitet

Toshiba och ett universitet i Japan har utvecklat ett nytt läshuvud till hårddiskar som klarar av att läsa och skriva till hårddiskplattor med mycket hög densitet.

46

Intels 45 nm-processorer miljövänliga

Intels nya processorer är helt blyfria och därför miljövänliga, skriver Intel i ett pressmeddelande.

40

Dell om deras linuxdatorer

Dell kommer som bekant att börja sälja datorer med linuxdistributionen Ubuntu förinstallerad. Dell har nu avslöjat några detaljer om vad man kan vänta sig från Dells första linuxsystem.

36

Stor förvirrning kring företaget bakom produkten

En ny undersökning visar att många personer har problem att para ihop produktnamn med rätt tillverkare.

9

Reportage från Intel Modding Expo

Intel har i dagarna hållt ett stort chassimoddningsevengemang i Kina. Flera världskända moddare var inbjudna att visa upp sina skapelser för besökare och media. Två kända svenska moddare var där.

35

Hundratusen poäng i 3dMark03

Överklockaren K|ngp|n har med ett överklockat datorsystem lyckats få hela 100089 poäng i 3dMark03.

162

Apple stämd över skärmar

Skärmarna på Apples nya bärbara datorer är defekta menar en grupp Appleanvändare som stämt företaget.

19

Kingston lanserar DDR2-800 med snabba timings

Kingston blir den första minnestillverkaren att lansera PC2-6400 minnen som officiellt klarar av mycket låga timings på 3-3-3.

12

P35-moderkort från Gigabyte

Intels nya styrkrets P35 lanserades officiellt igår trots att moderkort med styrkretsen funnits i butik ett tag. En hel del moderkort har därför lanserats officiellt, bland annat hela 7 stycken P35-moderkort från tillverkaren Gigabyte.

10

Dell börjar sälja tablet pc

Tablet pc, bärbara datorer i anteckningsblockformat med touchscreen som kan användas istället för tangentbord och mus, blev aldrig riktigt populära trots stort stöd från bland annat Microsoft. Nu anser Dell att marknaden är redo och säger att de kommer att lansera en tablet pc senare i år.

8

HDMI kritiskt granskat

En ljud- och bildtidning har kritiskt granskat det nya gränssnittet HDMI, som är tänkt att ersätta DVI. Enligt tidningen är HDMI ett onödigt krångligt gränssnitt både för hårdvarutillverkare och konsumenter.

39

AMD Barcelona blir försenad

AMD:s nya serverprocessor kodnamn Barcelona kommer att bli försenad. Den nya quad core-processorn för servrar var ursprungligen planerad att lanseras i juni men kommer förmodligen att lanseras i augusti eller september istället.

53

Microsofts framtida operativsystem enbart 64 bit

Windows Vista och Windows Server 2008 blir Microsofts sista operativsystem för 32 bit-processorer.

26

Början på slutet för DRM?

Apple och EMI gick förra månaden ut med att de kommer att sälja viss musik i Itunes Music Store utan digital restriktionsteknik (DRM). Nu har även Amazon gått ut med att de kommer att sälja musik utan DRM i sin musikbutik.