Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
38

Intels nya budgetprocessor överklockar bra

Det var inte länge sedan Intels bästa processorer hade namnet Pentium. Nu har namnet nergraderats och kommer att användas på några budgetprocessorer som Intel kommer att lansera i början av juni.

33

Antec introducerar Sonata III

Antec har idag introducerat den tredje versionen av deras populära tysta chassiserie Sonata. Antec Sonata III kommer med ett 500W-nätaggregat och har en frontmonterad eSATA-port.

13

Anandtech testar ddr3

Styrkretsar och moderkort som stödjer den nya ddr-standarden ddr3 kommer att dyka upp snart. Anandtech har frågat sig om det är någon poäng att använda ddr3-minnen i dagsläget eller om ddr2 fortfarande är det bättre valet.

4

AMD Barcelona och Intel Harpertown på Computex

Under datormässan Computex Taipei 2007 som äger rum 5 till 9 juni kommer både AMD och Intel visa upp sina nya fyrkärniga serverprocessorer.

104

22 juli sänker Intel priserna igen

AMD kommer som bekant att lansera sin nya processorserie Phenom det tredje kvartalet. Intel passar därför på att sänka priserna innan dess och lanserar dessutom några nya modeller. Intel Core 2 Quad Q6600 kommer att kosta 266 dollar, från nuvarande 530 dollar.

27

Intel planerar minimoderkort, konkurerar med Via

I sommar kommer Intel lansera ett Mini ITX-moderkort med en integrerad Celeron 215-processor på 1,33 GHz. Moderkortet är i samma storlek som Vias populära Epia-serie moderkort.

23

Unreal Tournament 3 kommer att stödja DirectX 10

Nvidia avslöjar att Unreal Tournament 3, som lanseras någon gång nästa halvår, kommer att stödja DirectX 10. Spelföretaget Epic Games placerar då det nya Unreal på den korta listan över spel som hittills har planerat DirectX 10-stöd.

38

Nvidia släpper nya betadrivrutiner för 8800 och Vista

Nvidia ForceWare 158.42 är en GeForce 8800-drivrutin för Windows Vista som löser väldigt många problem från tidigare drivrutinsversioner.

66

AMD avskedar 400 anställda

AMD gick back 611 miljoner dollar första kvartalet 2007. Nu sparkar AMD 400 anställda vilket är 2,6 procent av hela företaget. AMD:s ekonomi har beskrivits som "oacceptabel" av Hector Ruiz som är Chief Executive på företaget och han hoppas att uppsägningarna kommer att spara 40 miljoner dollar per år.

31

Ny teknik från Fujitsu ökar lagringskapaciteten

Fujitsu hävdar att de kan öka lagringskapaciteten på dagens hårddiskar med upp till 500% med deras nya högdensitetsplattor i ett nytt material.

65

Intern humorfilm från AMD läckt

En film som visades för anställda på AMD har läckts från företaget. Filmen ska vara en hyllning till Opterons fyraårsjubileum men är i huvudsak kritik och pikar mot Intel och Itanium.

35

Hundradollardatorn till Uruguay

Det har varit mycket skriverier om One Laptop Per Child-projektet som går ut på att konstruera en dator som fattiga länder har råd att ge till skolbarn. Nu har de första OLPC-datorerna delats ut. Dessa gick till 160 barn i en skola i Uruguay.

34

Nya Core 2 tidigare än väntat?

Lanseringsdatumet för Intels nya processorarkitektur Penryn har länge varit satt till sista kvartalet 2007, eventuellt i början av nästa år. Nu har desktopversionen av Penryn, kodnamn Wolfdale, gått in i sista testfasen hos Intel. Det spekuleras om att en lansering under början av fjärde kvartalet inte är omöjlig.

28

Modifiera Scythe Infinity för bättre kylning

En populär kylare för både Intel- och AMD-system är Scythe Infinity, en stor pjäs med värmeledningsrör och 120 mm-fläkt. Moddarna på Madshrimps visar i en artikel hur man kan modifiera den här kylaren för att förbättra kylningsförmågan.

34

Vattenkylt Radeon HD 2900 XT på bild

Ett fotografi på ett Radeon HD 2900 XT har publicerats av hårdvarusajten Tweak Town. Det handlar om en vattenkyld modell från tillverkaren MSI.

10

Hitachi skeppar 2,5-tum hårddisk på 200 GB

Enligt Hitachi själva är Travelstar 7K200 den 2,5-tum hårddisk för bärbara datorer som har störst lagringskapacitet och bäst prestanda. Hitachi lovar 18% till 33% bättre prestanda än motsvarande produkter från andra tillverkare.

21

Grafikkortsmarknaden första kvartalet 2007

21,2 miljoner grafikkort såldes under första kvartalet 2007. Nvidia ökade sina marknadsandelar till rekordhöga nivåer, på AMD/Atis bekostnad.

191

Damm i datorn

De senaste åren har tillverkare talat mycket om låg värmeutveckling, god ergonomi och låg ljudnivå. Men dammet då? Dammiga datorer är snarare regel än undantag för datoranvändare och entusiaster. Måste det verkligen vara så?

58

Vistas användargränssnitt batterikrävande för bärbara

Hewlett-Packard är missnöjd med Windows Vistas nya användargränssnitt Aero Glass. Det är för krävande för bärbara datorers hårdvara och drar därför mycket mer ström än det konventionella gränssnittet, vilket gör att batteritiden blir lidande.

45

The Pirate Bay kommer att åtalas

Kammaråklagare Håkan Roswall kommer att väcka åtal mot ansvariga bakom Bittorrent-trackern The Pirate Bay. Åtalspunkterna är brott mot upphovsrättslagen, medhjälp till brott mot upphovsrättslagen och förberedelse till brott mot upphovsrättslagen.