Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Någon som testat FanTest på 40gb ?

http://www.ps3hax.net/other-misc-tutorials/4079-ps3-fan-test-...

Kan vara roligt att veta hur man gör när man vill städa ur ps3an

Jepp, jag körde det tidigare idag för att trycka ut lite damm ur min PS3 (i förebyggande syfte). Min PS3 har aldrig låtit mycket - och verkligne inte så mycket som under "dammtestet" nu. Tidigare har PS3:an min susat lite vid idle. Nu hör jag den inte alls. Kanske bara lurar mig själv dock...
Hur som helst så är det ett smart drag av Sony att implementera en hårdvarufunktion för att trycka ut damm ur PS3:an (om det nu är det den är till för). På så vis kanske de/man slipper demontera PS3:orna för att göra rent inuti. Härligt...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zoddan
haha älskar folk som röstar "vet ej"

Hehe, ja. Det är just sådana personer som UAC är till för.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DoZ
Någon som har koll på varför det inte dyker upp något nytt på Playstation Store? Jag har inte fått några uppdateringar där på två veckor nu, varken på EU, US eller JPN. :/

Jepp. För att Sony fixar en ny store som lanseras på tisdag. Se följande URL:er för officell information:
http://blog.us.playstation.com/2008/04/03/update-on-the-plays...
http://blog.us.playstation.com/2008/04/10/firmware-v230-detai...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Jupp, tog denna nyss:
[bild]

Ah, OK. Det hade jag inte en susning om. Öppen beta för online-delen av MGS4 tackar vi för. Synd att den är begränsad bara... men det kanske kommer en ny, uppdaterad version framöver sen.

Av sibbor

Troligtvis inte, herr allvetare.

Av sibbor

Nerladdningen av patchen kan strula något enormt. Måste ha något med deras servrar och deras satta värden för "keep-alive" eller något. Trist faktiskt! Men när väl patchen är nere så är det satans kul ;)!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedBear
SiBBoR - När det gäller Mediaspelare av denna kaliber så finns det helt enkelt inga buggfria spelare. Mjukvaran utvecklas med rasande fart och det blir lite så att man får acceptera buggar om man vill befinna sig i framkanten. Klarar man sig med stöd för färre format så finns AppleTV/Linksys2100 etc. men då förlorar man å andra sidan mycket av flexibiliteten.

Självklart förstår jag nästintill samtliga produkter buggar på något vis. Det såg endast underhållande ut att se: "SweC rekommenderar denna buggade produkt". Inget ont menat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedBear
Re: PS3 och SRT/SUB. Hmm, ska testa det. Allt jag hittade handlade om att det var bitmap-subbar som stöddes. Ska se om jag hittar en avi med text redan inne och annars trycka in en text.

Bitmap subs, ja, därför du måste kör en "remux" på den externa undertexten samt filmen via ett program (t.ex. aviaddxsub eller sub2divx). Den "remux:ade" filmen får ev. filändelsen *.divx, men då är det bara att ändra tillbaks till *.avi, så skall det fungera. Verkar som om PS3:an inte ens försöker spela upp materialet utan går efter filändelsen? Lite märkligt kan tyckas.
För att aktivera en undertext så spelar man upp filmen, trycker upp on-screen-menyn med <triangel> och därefter väljer att aktivera stödet för undertexten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedBear
Jag tror det är lite smaksak när det gäller PS3-navigering. För mig personligen blir det lätt rörigt när man har mycket filer i en bra mappstruktur. Jag föredrar att gå ner i mappar än att fälla ut dem och sen fälla ut nästa nivå och nästa. Men det är lite en smaksak.

Jo, smaken är som baken, men ge den lite tid så sitter navigeringen förhoppningsvis. Minns i början när jag klickade fel på knapparna och stoppade filmer och ökade uppspelningstakten osv...

Lycka till och det så kul :-)!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Rätt inressant att följa nordichardwares crews kommentarer också....

Hehe, att jag skulle tillhöra NH:s crew är rätt underhållande att läsa - och en otroligt onödig kommentar. För bra många år sedan utvecklade jag ett par funktioner åt dem, och då ingick jag temporärt i "crewn"*. Sidan är mer eller mindre "död" sedan något år tillbaks, så jag föredrar SweC alla dagar.

* http://www.nordichardware.se/redaktion/

Av sibbor

Så SweC rekommenderar en buggig produkt? Hehe, rätt underhållande faktiskt. I övrigt så är det ett bra och mycket omfattande test! Det vore bra om ni höll det uppdaterat allt eftersom uppdateringar till de olika apparaterna kommer ut på marknaden.

Då jag använder nyttjar en Sony PS3 nästintill dagligen, som bl.a. mediaenhet/-center, så kommer här ett par kommentarer:

Just PS3 har en hel del att vänta vad gäller mediahantering. Jag kan nämna ett par intressant ting, såsom
* "Manage Copy". En legal funktion för att rippa BD-skivor till PS3:ans HDD.
* Deinterlacing av 1080-signal
* Stöd för ytterligare ljud- och videocodecs; såsom DTS-HD MA
* "PlayTV". En DVB-T-modul man kopplar in i PS3:an och gör att man kan kolla på digital-TV via PS3:an. Stöd för timeshifting, tablåer och okomprimerade inspelningar direkt till HDD. M.m.

Att Sony PS3 skall ha en "Stökig navigering" kan jag inte hålla med om, då det fungerar alldeles ypperligt! Det är givetvis en vanesak, som allt annat, men Sony har verkligen lyckats dölja massa onödig information på en mycket behändigt vis - utan att för den delen utelämna den helt. Genom en simpel knapptryckning av standardutförande så får man tillgång till den information eller funktion man vill ha.

Stöd för undertexter finns i PS3:an, om undertexterna ligger som ett spår i filmen. Det finns program som trycker in en *.srt/*.sub-fil i en *.avi-fil på ett par sekunder, varefter det sedan fungerar.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Edit2:

Under en nyligt översatt intervju angående PS3:s firmware 2.20 framkom följande:

[...]

Har du någon källa? Ruskigt mycket information och smarrigheter för oss PS3-ägare där.

Av sibbor

Pain är roligt både ensam och flera samtidiga spelare; man kan ex. köra bowling. Super Stardust HD är också grymt både ensam och med flera (två). Har båda två och är nöjd med köpen.

Av sibbor

Vi behöver se just sådan här mjukvarutveckling; stöd för native 64 bitars-kod. Även multithreading vore ju kul och fler mjukvaruutvecklare kunda nyttja också. Har ju ändock existerar multi-CPU-plattformar ett bra tag hos oss, konsumenter/slutkunder.

Av sibbor

Pain!

Av sibbor

Kanske för dammig?

Av sibbor

Om nu bara Microsoft kunde trycka in DirectX 10 i Windows XP så väl majoriteten blivit nöjd. Själv kör jag Windows Vista och gillar det, men det kräver ju att man har sin dator också

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lasermannen
Spelet lider inte av de problemen, nej.

Jag är i en dockfabrik som brinner nu, någon jävla bitch som e svår att döda. Hon kastar brinnande dockor som exploderar!
Kul att ha gasmask på sig iaf.

Ok, det låter bra. Demot är ju inte alltid samma som slutprodukten. Kanske får bli till att testa spelet iaf. Läste precis en intervju, och där sade det inte heller något om FPS-problem eller tekniska problem.

Recensionen finns här:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=95101&page=2

Av sibbor

Jag spelade Condemned 2 Bloodshot-demot, och märkte låg FPS direkt vid start nästan. "Dåligt optimerat" tänkte jag och slog ner två fiender. Sedan dess har jag inte spelet det mer och kommer ej göra som det ser ut heller.

Fan att de inte kan optimera spelen innan spelutvecklarna trycker ut de marknaden. Tycker det är jävligt dåligt med tanke på att alla PS3:or har samma hårdvaruförutsättning.

Sega... lata/dåliga kräk!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lasermannen
Någon mer som köpt Condemned Bloodshot?
Det är faktiskt skitkul att köra online. Finns flera olika spelsätt. Trånga mörka banor med mycket kurragömma.

Inte kommit så långt i singleplayer än, men läskigt e det ibland. Det nya sättet man undersöker brottsplatser på är väldigt bra gjort. Man måste bla. ta reda på hur blodet har stänkt, har offret försökt att fly eller ligger det där brottet skedde? Hur sköts offret, ingångshål bak eller fram osv. Rätt lätt ändå, men kul att man måste göra lite mer själv nu.

Fightingsystemet tar ett tag att komma in i men är rätt bra när man får klämm på't. Riktigt snygg grafik ibland. Blodigt kan man säga att det är utan att överdriva. Skjuter man någon så kan man se kroppsdelar flyga av på ett snyggt sätt (om det nu kan vara snyggt :s).
Ljudet e riktigt bra, man får en riktig närvarokänsla.

7/10 skulle jag ge i betyg.

FPS-drops? Eller slowdowns som jag erfarade?

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rolle90
sedär Hoppas det blir snyggt och specielt lätt/snabbt att använda

Det både tror och hoppas jag. Förhoppningsvis en mörkare design som inte skär sig så förbannat med XMB och allt annat snyggt och välutformat.

Bättre kategoriering och snabbare browsing, samt lite smidigare användande. Lite mer liv i hel storen är vad jag vill ha. Behåller de webbläsare-konceptet, så lite Ajax och JavaScript; ev. lite Flash för banners etc.

Vad jag mest av allt vill ha är en vettig sökfunktion; ett vanlig inputbox samt en avancerad, där man kan söka i spec. kategorier, ex. trailers/film, demos/fullgames... ja!

Spännande tider (som vanligt med Sony) ;)!

Av sibbor

PAIN, någon som fattat tycke för det spelet och kan ge mig lite för- och eller nackdelar med det? Sett ett antal videos på nätet, och det verkar så där i mitt tycke.

Kan säkert vara riktigt underhållande efter ett par öl, eller?

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
spännande, är multiplayer ingång på GT5 Prologue redan, annars väntar jag med att köpa det.

Spelar ingen roll, måste ju fixa lite ballar bilar innan man kan racea ordentligt ;-)!