Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor

Du har inte övervägt att köpa allt ifrån samma butik? Det blir betydligt lättare den dag någon av dina komponenter går sönder, om det nu skulle bli så.

I övrigt känns E6400 onödig. Ta en E6300 (som du lätt överklockar till en E6400) el. gå upp till en E6600.

Själv hade jag lagt några hudralappar mer för ett par bättre minnen. Om du spanar in veckans erbjudande (på Komplett.se) så finner du Corsair Dominator (2GB) för ca 2500 kr.

Hiper-nätagg har jag inga goda upplevelser av. Jag föreslår att du väljer ett Enermax, Seasonic eller Tagan istället.

Ska du bara surfa, se film osv. så spelar inte grafikkort etc. in alltför mycket, men det kan beror så klart på vilket material du tänkt spela upp. Du kan ju kika lite och jämföra med ATi's Avivo och nVidias PureVideo här: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2551&p=2 för att avgöra om du vill lägga pengar på ett ATi- framför ett nVidia-grafikkort...

EDIT: typos

Av sibbor

SATA-problemen sägs vara åtgärdade nu. Kör själv mitt eVGA på P23B2-versionen, men skall uppdatera om några få minuter. Det är nämligen som så att P23 gått "final" nu. Se: http://evga.com/support/680i/

P23B1: Löste RAID0-SATA-relaterade problem
P23B2: Löste NCQ-problem
P23: Ovanstående + annat

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pelleg
Det här är ju fixat nu, provat på polarns board och det funkar fint

http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID...

Jag får mitt striker i veckan hoppas jag, så får vi se hur det är

Då skall de bara åtgärda problemet med PS2-portarna samt inkompatibilitetsproblemen med Logitech-enheter då... och SLI-buggarna.

Av sibbor
Citat:

Enligt orginalkällan ska minnesstorleken ligga på 768 megabyte, dock är det mycket underligt på grund av att det ryktats att kortet skall ha 12 minneskretsar. Då GDDR3/GDDR4-kretsar använder sig av en 32 bitars minnesbuss blir det totalt en 384 bitar bred minnesbuss. Detta betyder att varje krets är 64 megabyte. Normalt blir minnesbussarna och storlekarna dubbelt så breda för generationer som kommer, och att introducera en 384 bitars minnesbuss och 768 megabytes total storlek är mycket underligt.

Citat:

384-bit memory interface (256-bit+128-bit)
768MB memory size (512MB+256MB)
GeForce 8800GTX : 7 TCPs chip, 384-bit memory interface
GeForce 8800GTX : 6 TCPs chip, 320-bit memory interface

... och så låter det inte lika underligt längre?

Av sibbor

Hämtade ut mitt Tagan Easycon 580W tidigare idag. Installerade det precis. Nu fungerar datorn klockrent. Inga mer "cold boots", stabila spänningar, och frekvenser (propp, GFX). Skall även testa att överklocka senare idag.

Btw, fick bättre prestanda i en hel del spel och benchmarkapplikationer. Trevligt.

Utöver ett bra nätaggregat är även tillbehören fina. Bra kablar och buntband.

Av sibbor

herb, då får jag tacka så mycket för hjälpen. Slänger iväg en beställning nu, så får jag förhoppningsvis nätagget i nästa vecka.

EDIT: http://www.pc-experience.de/Bilder-Reviews/Maxpoint4/tagan.9....

Av sibbor

Jag är själv intresserad av Tagan Easycon 530W/580W. Jag är såpas intresserad att jag kommer slänga iväg en beställning senare idag, bara jag lyckas få någorlunda bra svar på mina frågor.

1. Jag har ett ASRock 939Dual-SATA2, vilket "Endast fungerar med ATX 2.2, inte 2.0". Därför, vilken revision har Tagan-agget? Läste någonstans att det som skiljde 2.2 mot 2.0 är 20/24-pins-kontakten, men att tagan har en 20+4-pins, med löstagbar 4-pinnars på detta nätagg. Korrekt?

2. Lite information om kablarna som medföljer. Ex: hur långa är de? Vilken typ? Hur många?

3. Går det att köpa till fler kablar efter hand?

EDIT:

Kundrecension ifrån Komplett.se:

Citat:

Längden som är på 50 cm räcker även till detta chassi där nätaggregatet sitter längst ner i lådan.

Kan vara på sin plats att notera att den 24-stiftkontakten som matar 12V, som på t.ex. ASRock 939 DUAL SATA2, där 20-stiftkontakt skall användas.

Dela då bara kontakten till 20-stiftare och montera på moderkortet.

OBS. Använd inte den överblivna 4-stiftaren till den andra matningen. Den kontakten matar endast 5V.

Använd istället en P4-kontakten som ger 12V.

Där fick jag svar på några frågor.

Kunden skriver även:

Citat:

Har aldrig använt kablage som är så kraftigt med avstörning kan vid val av fel chassilåda bli ett problem.

Så det gäller att tänka igenom innan man beställer.

Detta gör mig lite avskräckt. Hur tolkar ni detta?

Av sibbor

128MB USB-minne, precis av samma typ som M1M3R.

Av sibbor

Chill. Min ligger på uthämtningsstället och väntar, men jag är så jäkla lat att jag inte pallaö-är hämta skiten

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonas/Viper
ASRock 939Dual-SATA2 har socket 939, AGP-port och SATA2, något mer du behöver?

Fick hem detta moderkort idag. Har dock problem med att moderkortet inte känner igen min nya Venice 3200+. En polare kommer snart över med en sådan där föråldrad mojäng som krävs för att flasha till en nyare BIOS-version dock. Kan även tillägga att moderkortet har stöd för PCI-e, utöver AGP som sagt. Off-topic: Var du tvungen att flasha ditt moderkort när du fick det?

Har en Raptor 36 som OS-disk och installerar endast väsentliga programvaror på disken. Har emellertid märkt att 36GB är för lite. 74GB hade antagligen varit lagom, men med den nya Raptorn kan man skaffa ett par stycken sådana och använda som lagring.

God jul!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the_guru
Generellt så kan man säga att AMD64 är snabbare än Pentium 4 vid högre upplösningar och kvalité, så brukar det vara i de flesta benchmarks. Ett par exempel här: http://www.tomshardware.com/cpu/20041019/athlon64_4000-08.h...
http://www.tomshardware.com/cpu/20041101/925xe-07.html#opengl...

vid 640x480 så ligger Pentium 4 mycket bättre till än vid 1024x768. Detta behöver dock inte stämma för dothan, men jag tror att det är så. Vi får helt enkelt vänta på lite fler benchmarks.

Pentium M är en riktigt bra processor, det bästa Intel gjort på länge. Jag tvivlar dock på att den slår AMD64 i prisvärdhet...

Eftersom Dothan != P4 vilket du antyder i andra stycket i ovan citerad text.
Skulle nu Dothan visa sig prestera bra (bättre än AMD64) även i högre upplösningar så spelar priset inte så stor roll för en äkta entusiast.

Lite tråkigt att Dothan verkar prestera sämre på mediaapplikkationer än P4-arkitekturen dock. Detta har ju varit ett av Intels större fördelar gentemot AMD. Att Intel skall ha så svårt att fixa fram en processor som presterar bra på samtliga områden. Suck. Iofs så är denna procesor skapad för att sitta i en laptop, men väntar vi lär vi får se vad Intel kan göra med denna arkitektur om dem lanserar den på desktopmarknaden.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the_guru
Dessutom är benchmarksen missvisande i detta test på DFIs sida. Vid tex 1024x768 HQ så vinner AMD.

Hur vet du det? Vart finns detta test?
Som ovanstående talare just sagt, så bevisar detta test i D3 w/ LQ vad CPU:n går för. Dock är det inte bra om CPU:n inte pallar högre upplösningar p.g.a. en dålig minnescontroller.
the_guru, visa mig test i D3 med denna processor med inställningar 1024x768 HQ så jag vet vad jag ska tro.

Av sibbor

:]

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boomhauer
Native Command Queuing är väl nytt i och med SATA-2? Inte fy skam.

Äkta NCQ existerar även på en del av dagens S-ATA-diskar, från Seagate och Maxtor. För att nyttja NCQ måste emellertid S-ATA-kontrollern ha stöd för detta, vilket det inte är många som har, speciellt inte billigare varianter eller sådana som finns integrerade på moderkort.

Av sibbor

Nice! Blir rent och fint i lådan eftersom man antagligen kan slippa en hel del onödiga kablar. Kabeldragningen lär dessutom bli lättare. Perfekt med ett sådant här nätagg om en kabel skulle gå sönder eller om man får för sig att skaffa vanliga S-ATA-strömkablar istället för adaptrar (SATA>PATA) exempelvis.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Jag tycker det handlar om professionalism. Skriver jag något på en annan sajt så representerar jag SweClockers, det är mina åsikter och jag har inte några planer på att ändra dem heller.

Blir kanske lite konstigt när jag är "förbjuden" att vara kritisk, det gäller väl fortfarande?, men visst får jag komma med kritik så finns det säkert något jag kan ta upp Frågan är bara vad det skulle leda till, knappast något som gagnar någon.

Bara att inse att om man "jobbar" för en sajt så ses man som en representant för denna. Konstigt vore väl det annars??

1. Jag tillhör INTE NH på något vis.
2. Jag "jobbar" inte på NH, då jag inte är bunden på något vis.
3. Detta är _mina_ åsikter och inte NH:s - jag är inte NH:s talesman.
4. "Du kanske inte var medveten om detta, men det råder en inofficiell överrenskommelse mellan SweClockers och NH och den säger att vi inte postar skit om varandras artiklar/tester/forum/whatever." - det hade jag inte en aning om. Att det skulle vara "förbjudet" att komma med kritik anser jag är emot mina mänskliga rättigheter; yttrandefrihet.
5. Vill du föra denna diskussion vidare föreslår jag att du addar mig på ICQ.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Vi tackar som vanligt NH för upplysningen

Dra inte in NH i det här, för det är mina åsikter. Var istället nöjda med den positiva feedback jag gav skribenten.
Bara för att jag bidrar med mina kunskaper inom programmering åt NH innebär det inte att jag tycker deras material på något vis automatiskt är bättre.

Sluta upp med allt larv nu och koncentrera er på annat istället, för jag har sagt mitt och ändrar inte mina åsikter:
- innehållet faller inte riktigt i min smak, då jag kände till allt redan.
- språket i artikeln var bra och lättläst.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Än en gång, att berätta att den var välskriven är väl positiv kritik. Motsatsen till det är väl att skriva att den var dåligt skriven???

Alla åsikter är väl till för att man ska ta till sig, om ingen klagar så blir inget bättre. Han kunde kanske använt andra ord för att föra fram sin kritik, men det är en annan discussion.

Kul att se att någon är på min sida.

Jag tycker inte att ni skall kalla mig lamer för att jag påpekade att jag hade förkunskaper inom området innan jag gav mig på denna artikel. Jag förstår inte riktigt hur ni resonerar när ni säger åt mig att skita i att läsa artikeln, då jag inte innan jag läst den vet vad den innehåller! Menar ni att jag skall struna i att läsa artiklar som jag _tror_ mig vet "för mycket" om redan?

Jag läste artikeln p.g.a. mitt djupt rotade intresse för datorer och trodde att den kunde tillföra mig ytterligare kunskaper. Vad är det ni säger, att SweC artiklar och forumstrådar till artiklarna endast är till för dem med mindre kunskap? Då kanske man ska ge blotta fan i att läsa SweC material i fortsättningen då.

Tack för mig.

Av sibbor

Vilken otroligt meninglös artikel - för oss som redan kan lite - och har sett bilder på ATi:s grafikkort tidigare. Visst är det roligt med lite ny läsning alltid, men denna artikel var i tunnaste laget. Därför anser jag att det inte är något speciellt att hurra över.

För övrigt kan tilläggas att det var välskrivet och lättläsligt, vilket antagligen underlättar för dem som inte kan så mycket.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kennel
Om jag blir påtvingad det där kriminellt fula gränssnittet i framtiden kommer jag definitivt byta kort. Hur det här skulle vara ett steg framåt har jag jävligt svårt att se.

puckon. det går att ändra gränssnitt. det var bland det första jag gjorde. Kör WinXP med det klassiska utseendet och valde därför att köra CCC utan tema.