Inlägg

Inlägg som Skrotis har skrivit i forumet
Av Skrotis

Win+R - regedit - HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders

Av Skrotis
Av Skrotis

Det kan kanske stämma, aldrig testat att köra det utan Admin-rättgheter av naturliga orsaker.
Om TS inte får mer information med WinDirSTat är det väl bara "System Volume Information" som det kan ligga i, ja iof. så finns ju Recycler, men den får vi anta att den är tömd.

Av Skrotis

Ta ner det här och kör på D: så hittar du nog vad det är som tar plats.
http://portableapps.com/apps/utilities/windirstat_portable

Av Skrotis

Gissar på att du har W7 och då ligger .Net Framework 3.5 SP1 med och du aktiverar det enbart, du ska alltså inte installera något separat.

Av Skrotis

Speedfan.

Av Skrotis

Du behöver inte använda 2 celler för att nyttja SUM i Excel, =SUM(B9/20*60) kommer att fungera utmärkt genom att ta det som är i B9 och dividera det med 20 och sen multiplicera med 60, så jag gissar att det står 65 i B9.

Du behöver inte använda någon cell (fast det är ju inte direkt produktivt), formeln =SUM(1+1) fungerar utmärkt och ger en fin 2:a i cellen.

Ang. frågan så höll jag på att trilskas med Excel och omvandling av tid för något år sen, ska se om jag hittar det.

Edit:
Här är facit.
Formatera cellen E9 som Time (Tid) och ange hur du vill att tiden ska presenteras, t.ex. HH:mm
Lägg sen i den här formeln i E9: =SUM(B9/20*60/1440) så kommer det att stå 03:15.

Av Skrotis

Skönaste lösningen jag sett hos en kund är en vanlig digital termometer med luftfuktighet från typ Clas Ohlson och en web-kamera.
Nackdelen är ju det där med automatiska larm...

Av Skrotis
Skrivet av Alpha77:

Brukar väl vara så att icke svenska program per automatik skapar och installerar sig till 'program files' medan svenska program installerar sig i 'program' vanligtvis kan du ändra sökvägen när du installerar... till vad du nu vill ha 'D:\program\winamp' eller 'D:\program files\winamp'.

Bara om det är dåligt gjorda installationsprogram med hårdkodade sökvägar.

Av Skrotis

Då är det bara att söka runt, kanske finns någon annan tillverkare som har motsvarande chip med XP-drivrutiner, eller så är det så illa att det bara fungerar i nyare OS.

Av Skrotis

Upptäckte att mitt förslag bara stödde Works wps-filer...

Av Skrotis

Det jobbiga är dessutom att om man kör engelsk Excel med svensk språkinställning i Windows så är det ju olika skiljetecken och avgränsare mot alla exempel man hittar.
Annars är Excel ett bra program, det enda från Microsoft som jag kan komma på rak arm.

Av Skrotis

DisplayChanger borde kunna lösa det.

Av Skrotis
Skrivet av greencor:

Testa JRiver skrotis! Bara jag fick koll på hur parsingen av alla filmer och serier fungerade så funkade i stort sett allt out of the box. Gränssnittet är väldigt bra och jag får behålla min underbara kvalité som jag hade i MPC-HC. <3

När jag sa browsa avsnitt så menar jag att jag kanske letar efter ett särskilt avsnitt så jag startar och stoppar ganska många avsnitt i följd. Då skulle det bli olidligt om det fanns en extra fördröjning mellan mediaportal och den externa spelaren.

Får försöka ta mig tid till det, utvärderar grafikkort, splitters, codecs inställningar o.s.v. just nu.

Du vet väl att du i MPC-HC kan starta nästa avsnitt genom att klicka >| (next) på fjärrkontrollen även fast du inte har någon spellista?

Av Skrotis

Vilka extensions är laddade enligt phpinfo?

Av Skrotis

Sen kan jag rekommendera att adminsitratörerna får speciella administratörs-konton och att deras vanliga konton bara är Domain Users som alla andra.

Ska man göra det korrekt ska iof. alla ha konton med användar-rättigheter när de jobbar och använda admin-konton när de behöver göra något som kräver det på sina datorer.

Av Skrotis
Skrivet av greencor:

Det kan jag i Mediaportal också men det är liksom en lite osnygg lösning.

Man startar filmen, MPC-HC öppnas som ett fönster ovanpå MP för att sedan gå till fullscreen.
Därefter är det ganska meckigt att få MCE-fjärren att fungera ordentligt så att man sedan återgår till MP när man stoppar filmen osv + att det lägger till en fördröjning på ca 5 - 10 sekunder innan man kan starta en ny film. Skulle slita mitt hår om jag exempelvis satt och browsade TV-avsnitt.

Jag har iMon-fjärr och den har jag haft konfad för MPC-HC sen det var MPC som gällde, så det var inget större problem för mig med fjärren.
Det är ju inte optimalt att använda XBMC med MPC-HC, men jag tar den smällen hellre än att använda XBMCs interna spelare...

Hur menar du browsar ansnitt, en bunt i följd för samma serie eller de senaste avsnitten för olika serier?

Men du verkar ha hittat ett alternativ som fungerar så då är det ju bara att köra på det, man kanske skulle kolla in det är ju inte helt nöjd med XBMC...

Av Skrotis

Man kan slipstreama in SP3 på en ren XP utan SP1.

Man kan lägga till hur många olika drivrutiner som man vill när man slipstreamar, problemet är väl om man vill ha det på en CD med utrymmet.

För att få reda på vilken drivrutin man behöver är PCI-id:t bra att ha, t.ex. VEN_197B&DEV_2362&SUBSYS_84601043&REV_10 som jag har, sen söker man på det.

Mobility Radeon Drivers borde finnas på tillverkarens hemsida.

Av Skrotis

XBMC kan du använda med MPC-HC som extern spelare.

Av Skrotis
Skrivet av anon81912:

En tidning är inte samma sak som en användargränsnitt heller. Nu har jag inte läst vad dem blev stämda för men, domaren brukar inte låta det gå igenom om det inte finns någon risk att man förväxlar produkterna med varandra. Jag hade i alla fall inte förväxlat en tidning med ett användargränsnitt.

Det är en tysk affärskedja, Metro AG, som stämmer, så det känns lika relevant som tidningen Metro eller tunnelbanan i Paris.