Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov

Kör Wifi6, uppgraderade en gång endast av anledningen att köra trådlös PCVR med Quest 2 VR headset.
Nu har jag Quest 3 som stödjer Wifi 6E men känner inget behov av uppgradera där.

Av Molotov
Skrivet av flightsim18:

Bra summering av VR läget tycker jag.

Meta gjorde visserligen rätt att möjliggöra PCVR via Airlink/kabel men dom skulle ha skippat inhouse konkurrens med Quest Pro. Quest 3 skulle även haft en vanlig displayport-anslutning för riktig PCVR. Då hade det sålt utav bara helsike och blivit en total succé. Det sker rätt mycket förlust av prestanda och kvalité i länken såvida man inte har ett 4090.

Men alla som tillverkar VR headset får hybris och tror att den potentielle kunden är techbolag som står på löpande band och vill kasta pengar på "high-end headsets" men som av någon märklig anledning endast hamnar hos youtubers ändå.

Den långsiktiga och trogna VR marknaden tror jag är just PC Gamers. Folk tröttnar till slut på Beatsaber och pingis i vardagsrummet. Vi kommer nog dit så småningom. Ett ultralätt VR set som är som ett par skidglasögon i storlek och vikt och 8K i upplösning. Kanske lagom till RTX 6090?

Det finns inga indikationer på att Quest 3 skulle sålt av sjuhelsike mer. Jag tror snarare att det skulle sälja en sån litet antal fler att det är det dom precis räknat med och därför skippat.
Trogna VR-marknaden just nu är inte PC-gamers utan just gamers som kör mest native på Quest. Det är inte Beat Saber och Pingis som bara spelas på Quest det syns tydligt vilka spel som är mest populärast.
Med det sagt så vill jag säga att jag äger Quest 3 kör PCVR till största del och använder den nästan dagligen.

Av Molotov

Varken apple vision pro eller det kommande Samsung headsetet är "AR Headsets".
Det är exakt samma typ av headset som Meta Quest 3.
Dvs ett VR Headset som möjliggör "AR" via passthrough även kallat Mixed Realiy "MR"

Edit: tillägger att med det sagt på en betydligt mer high end nivå än Quest 3

Av Molotov
Skrivet av dblade:

Är det någon annan som är lika kritisk till den grafiska kvaliteten på spel för Quest? Jag har svårt att njuta av Asgards Wrath 2 även om spelet är bra, eftersom grafiken påminner om ett mobilspel, och jag skulle säga att den är jämförbar med grafiken från PS2-eran.

Efter att ha använt PC-VR på en högpresterande dator under flera år, har jag också testat många Quest-porteringar. Nyligen testade jag Blade & Sorcery Nomad på min Quest 3 och fann det nästan omöjligt att spela. Spelen ser markant bättre ut när de körs på PC-VR och streamas med Virtual Desktop. Om det inte hade varit för den här möjligheten, hade jag nog returnerat min Quest 3.

Det finns en del undantag, som t.ex. Red Matter 2 och enklare spel som Beat Saber och diverse sportspel men spel som utspelar sig i större världar är nästan alla vidriga om man är van vid PC-VR.

Jag väljer också PCVR versionen av alla spel men jag tycker att en hel del Quest spel ser ok ut, speciellt med Quest 3.
Senaste jag kört som var Quest spel var Red Matter 2 som ser riktigt bra ut och Dungeon of Eternity som ser helt ok ut och riktigt bra gameplay. Det beror på den grafiska designen och hur man använder ljus och skuggor. Quest 2 kunde ju inte alls hantera ljus på samma sätt som Quest 3. Man ser ju dessutom på spel som får specifika Quest 3 versionen hur mycket bättre det kan se ut än Quest 2. Vi är bara i början ännu
i långa loppet är det gameplay som gäller. PCVR spel har ett brett spektra från att i princip se ut som Quest spel till att vara riktigt snygga (och tungdrivna om utvecklarna inte vet vad dom sysslar med)

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

hehe Git Gud ;)! Jag siktar utan ögonspårningen. Men bågskytte är svårt, så det tar tid att lära sig. Sedan finns det primärt två sett att sikta med en pilbåge. Modern bågskytte siktar med pilen som om det vore ett gevär; hitta en ankarspunkt med draghanden och använd spetsen av pilen som en riktpunkt. Den andra, historiska metoden, är att ha båda ögonen på målet och sedan peka med hela pilen mot målet. Den sistnämnda metoden jämförs ofta med att kasta en boll.

Dock så har jag märkt att pilens riktning styrs enbart av båghanden, inte av händerna i kombination med varandra. Förmodligen en teknisk lösning då handkontrollen i draghanden kan försvinna utanför spårnings-zonen för headsetet vid full draglängd (smart lösning för att slippa gitter). Använder man det historiska metoden och siktar man med hela pilen så märker man inte det. Försöker man hitta en ankarspunkt med draghanden så kan det vara förvirrande, eftersom draghanden inte påverkar pilens position.

Ja jag är ingen som skjuter pilbåge på riktigt men det är just det där att det bara är främre handen som siktar.
i Horizon om man håller bågen spänd så kan man vrida på handen som håller i bågen så är den helt frånkopplad från handen som spänner. Handen håller strängen men den är inte kopplad till kontrollen längre.

i In Death Unchained och alla andra VR-spel med pilbågar så håller man hela tiden i bågen även i strängen när man spänner, därför tycker jag att pilbågen känns väldigt off i horizon. Den är mer som ett skjutvapen än en pilbåge känns det som.
Hade pilbågen betett sig som andra spel hade jag kört utan eye-tracking

Av Molotov
Nytt bud: 1 500 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Molotov

Glöm det.
Leta fram ett beggat Quest 2 ist om du vill testa VR. Fungerar böttre, slipper ont i ögon och betydligt smidigare användarupplevelse.

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Ja alltså klättring är en stor del av Horizon Zero dawn. Sedan blir ju tempot lite långsammare i VR. Generellt sett så brukar dessa spel (Uncharted, God Of War eller Last of Us) använda terrängförflyttning för karaktärsutveckling och dialog. Det är något som jag saknar i Call of the mountain. Hade man haft en NPC kamrat med sig att snacka med så hade det blivit mer underhållande.
Bågskyttet tycker jag är klockrent. Så pass bra att jag skulle kunna använda detta spel för att förbättra min riktiga bågskytte skicklighet.
Priset är lite dyrt, jag köpte också paketet vilket var värt det. Men det skulle vart lägre med det man får. Men när det kommer till visuell detalj rikedom och animationer så är de det mest imponerande jag har sett.

Det har du rätt i, jag har inte spelat många av deras spel men i God of war snackas det en hel del medans man klättrar på banorna

Hehe, man kan tycka olika. Jag tycker att pilbågen är bland dom sämsta pilbågar jag använt i ett VR-spel. 😅
Funkar inte utan eye-tracking imo. Men den är inte dåligt, den känns bara väldigt "spelig"
Men då har jag spelat väldigt mycket In Death Unchained vilket jag tycker har den mest realistiska pilbågen i alla VR-spel jag testat

Av Molotov

4000+frakt för allt

Av Molotov

2900+frakt för allt

Av Molotov

2700+ frakt för allt

Av Molotov
Nytt bud: 3 800 kr +frakt för allt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Molotov
Skrivet av Fetskaft:

Har haft Quest 2, som har 2 års garanti, i ca 2 år och det har gått sönder 2 gånger. Första gången fick jag ett helt nytt set och andra gången fick jag pengarna tillbaka eftersom Inet inte längre är återförsäljare för Quest. Så nu står jag utan VR och är så klart sugen på ett Quest 3 men ser att de bara lämnar "1 års begränsad garanti" vilket gör mig väldigt fundersam. 7k för en produkt med ett års garanti känns inte ok. Ser så klart framför mig hur det kommer gå sönder efter 13 månader.

Jag vet inte, Meta har alltid varit väldigt tillmötesgående.
Jag fick min Quest 2 utbytt som var 3år gammal pga laddproblem medbatteriet.

Av Molotov
Skrivet av SittingDuck99:

Spelet är roligt men skamligt att det var Sonys egna lanseringsspel till PSVR2. Man hade trott att de kommer med något riktigt AAA spel med tanke på alla spelkaraktärer de äger. Det blev mer ett tecken att Sony inte bryr sig om sin egna produkt utan förlitar sig på tredjepartsutvecklare att släppa spel till PSVR2. Alldeles för mycket klättring och löjlig combat i Horizon VR. Hade det inte varit för Resident Evil Village så hade lanseringen varit en besvikelse när det kommer till AAA spel. Sony får ta tummen ur och sluta kasta resurser på tillbehör och onlinespel som då tar tid och kraft från vanliga och VR AAA spel.

Absolut som lanseringstitel så är det kanske ett misslyckande, går inte att jämför med Half Life Alyx som ingår Valve Index eller Asgards Wrath 2 som släpps i övermorgon men ingpr till Quest 3 som verkar vara 100 timmar+ AAA titel..

Tror det är pga oerfarna utvecklare det blev som det blev.

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Tillägg: Sony XM3 hörlurar passar till headsetet, om man har dem under headsetet.
Har börjat ta mig igenom Call of the Mountain nu. Riktigt, jäkla, kul! Jag föredrar handgester som förflyttning, man får betydligt snabbare action gentemot att använda teleportering.
Det är även en betydligt intimare upplevelse att prata med karaktärer i VR jämfört med en vanlig display. Inlevelsen är gigantisk. Bågskyttet är klockrent. Superkul

Horizon är ett underskattat spel.
Jag har inte spelat dom vanliga Horizon spelen men folk klagade väll mest pga det skiljer för mycket från dom. Det blev ett "The climb - Horizon edition" enligt många.
Har man inget emot klättring så är det ett riktigt bra spel faktiskt
Tycker också själva fightingen mot fiender var bra, även fast det är vissa speciella regler som gäller under fighter och inte liknar originalspelen så är dom ändå underhållande. Det var ju fighterna som kritiserades mest när man såg trailers innan själva spelet var släppt. Jag hade velat ha mer strider mot robotfienderna

Fick med spelet när jag köpte PSVR2, spelet kanske är något dyrt för vad det är därav kritiken mot det också.

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

Imponerande att du hållt kvar vid Vive fram tills nu. Jag fick en när jag var på jakt efter begade light houses. Någon dag ska jag installera och återbesöka min första vr erfarenhet. Fresnelringar är ett minne blott nu kan jag tro även om det verkar betyda att headseten ska kosta dubbelt så mycket.

Jag blandar trådat och trådlöst märker ingen direkt skillnad ärligt talat. Jag är för trött när jag kommer hem för att flänga runt ändå så jag håller mig relativt stilla. När kabeln lyckas komma ivägen så stör det men det är otroligt sällsynt. Men Quest 3n är smidig bara man minns var man lagt den mindre process om man bara vill snabbkolla något

För mig gick det bra behövde skaffa Wifi 6e router för pcvr. Sen har jag förvisso haft problem med diverse vr lir. saints and sinners ex men det stöder tydligen inte open vr utan kräver open xr.

indie som styr när det gäller roomscale liren får vi nog leva med ett bra tag till. Det enda jag är besviken över är hur få lir som de bara släpper vr läge till. Kräver inte att det ska optimeras för roomscale eller motionkontroller men verkar finnas någon idé att det inte är någon idé att släppa spel i vr om du fortfarande måste använda mus/tangentbord eller gamepad som liren är optimerade för. Tidigare hade vi stereo3D och där var det inga problem lägga in stöd. Oftast kostade det inte ett öre extra om man hade hårdvaran...

Att få VR att lira är mer avancerat men hur avancerat bara få 3D motorn att fungera? Går bra i div racingsimulationer ex som inte har brutalt höga budgetar. Under vive eran lekte man ju en del med vorpx också och det var fascinerande hur nära de kom att faktiskt va att föredra. Jag körde igenom halva alien isolation i vorpx. Smått fantastiskt. Mother modden var 15 resor bättre men den slutfördes aldrig tyvärr vilket är en tragedi.

Vi är i en remaster/remake trend men vr glöms bort för ofta.

Att ett lir som ex starfield inte kommer med VR stöd från lansering är en skam. Inte för att det mäter sig på något vis med fallout 4 VR jag lirar nu men ändå av princip.

Införskaffade VR Rock linserna. Vet inte om de har eviga kampanjer som startar om men de bjuder på frakten nu förutom MACINVR koden Molotov tipsade om

Unreal Engine VR Injector är nog en mod som kommer vara perfekt för UE-spel. Verkar vara helt otroligt vilka möjligheter det kommer ge för VR i vanliga spel.
Allt från bara få "VR-läge" och vanliga kontroller till 3dof och 6dof med motion controllers.
Ligger på målsnöret att släppas. Vad jag förstått jobbas det fortfarande att optimera "modden" med ett "easy mode" alternativ så det ska vara så enkelt som möjligt.
Sen kommer man kunna spara olika profiler för varje spel, dela sina profiler och ladda ner andras profiler.
Goda tider väntar

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Tack, tror jag ska flytta fåtöljen ur rummet för att få mer utrymme. Har 1,2m x 2,2m ledig yta nu. Jag använde hörnet av en matta för att orientera mig till mitten av ytan, men man blir lite vilsen haha. Jag ska nog flytta på mattan och klippa till den.
Hoppas treadmills slår igenom.

Spelar på ett område på 4x4m.
PSVR2 låter mig inte riktigt utnyttja utrymmet helt men man slipper krocka

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Slog till på VR2 i helgen och har installerat det idag. Hoppa upp och skjut mig i huvudet vad kul det är! En sån jäkla inlevelse. Har bara testat Kayak VR och The Fisherman's Tale än så länge. Men det är så häftigt. Det krävs lite träning så att man inte går utanför zonen. Och att om man går, att ta sig tillbaka. Känns som att de flesta spel fungerar bäst när man står till?
Skulle behöva en hållare till kabeln att montera i taket, och ett par nya hörlurar (hade hoppats att mina Sony XM3 hade passat, men det gjorde dom inte). Jag har Call of the mountain och No man's sky härnäst på listan, när Fisherman's Tale är klart.
Nu hoppas jag att VR treadmills slår igenom haha

Ett tips är att ha en matta i mitten av din spel area.
Då är det lätt att känna vart man är nånstans. Man kan skippa guardian tom

Av Molotov

Ny lista på veckans releaser

Five Nights At Freddy's: Help Wanted 2 - 14 December - PCVR / PSVR2
https://youtu.be/88zU6TbGiqY
_____

Les Mills XR Dance - 14 December - Quest
https://youtu.be/l8D73_4PxLU
_____

Neko Atsume Purrfect - 14 December - Quest
https://youtu.be/QKMii17tnHc
_____

Not For Broadcast VR - 14 December - PSVR2
https://youtu.be/lem2J5atdO8
_____

Racket Club - 14 December 14 - PCVR / Pico / Quest
https://youtu.be/r7Yj9tdJWOc
_____

Asgard's Wrath 2 - 15 December - Quest
https://youtu.be/Dg6J40ighC4
_____

Towers & Powers - 15 December 15 - PCVR / PSVR2 / Quest
https://youtu.be/R3TWgCop0kU
_____

Förra veckans releaser

ForeVR Pool - 4 December - PSVR2
https://youtu.be/bf24DaSHIlg
_____

Warplanes: Air Corp - 4 December - PCVR
https://youtu.be/OBkpk4dMtWA
_____

Among Us VR - 5 December - PSVR2 / Pico
https://youtu.be/udg_jSMG7SQ
_____

Arashi: Castles of Sin - Final Cut - 5 December - PCVR / PSVR2 / Quest
https://youtu.be/1Yzi5BQih6U
_____

Arizona Sunshine 2 - 7 December - PCVR / PSVR2 / Quest / Pico
https://youtu.be/JRyfleRImVY
_____

LEGO Bricktales VR - 7 December - Quest
https://youtu.be/gjZG94IKHtc
_____

Ancient Dungeon VR - 8 December - PSVR2
https://youtu.be/Tj8g5VdTfqo
_____

Resident Evil 4 Remake VR - 8 December - PSVR2
https://youtu.be/8fbtx0D2Wyk
_____

Dold text
Av Molotov

2400+frakt
cpu+mb+ram+gpu