Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov
Skrivet av Fearnox:

Det är kanske lätt att glömma att det är Sony som betalt för rätt mycket 3rd party som inte hade utvecklats till VR annars.
RE7, Village, RE4, Synapse, Firewall ultra och antagligen Switchback är exempel på detta.

Rätt fantastiskt hur mycket mjukvara som släppts under första året av enheten, ska bli spännande att se hur 2024 går och vad de får till för samarbeten då.
Att man inte vet så mycket om framtiden gäller inte bara VR utan Playstation överlag, så jag tror knappast att man behöver vara orolig för den saken skull.

Jo så är det men inte lika uppenbart. Resident Evil är Capcom och VR-mode till vanliga spel, det är bra men smäller inte lika högt hos dom ej invigda. Hybrid spel gör mer att sådana som jag tex som kör 99% VR spel även får för sig att spela "vanliga spel" fast i VR då.
Synapse, Switchback är relativt små spel och Firewall Ultra en megaflopp och dåligt VR-spel som nu utvecklaren lägger ner.
Med det sagt, Sony har i skymundan delfinansierat titlar men bara gett ut en egen. Så hopp finns fortfarande för 2024.

Skrivet av Söderbäck:

Problemet är kanske inte bara relaterat till sonys satsning.

Jag tror ju en del av problemet ligger i att kundskaran är liten. Spelutvecklarstudios behöver cash flow som vilken busibess som helst.
Gör man vanliga spel så kan man nå mångfalt fler spelare och då också få in mycket mer från försäljning. Kalkylen underlättar väl varken banklån eller intresse från finansiärer med sämre säljmöjligjeter.

Därför blir väl mycket av VRspelen mindre projekt från eldsjälar - eller att ett större företag så som sony eller valve trycker in pengar för några få större produktioner.
Dessutom är det väl svårare. Alltså inte motorn, men man måste tänka annorlunda och verkligen få till rätt känsla med hur välden, UI, detaljnivåer och sådant funkar.

Det innebär inte att det blir helt tomt på VR spel. Men den lilla mängd som produceras drunknar väl lite i mediebruset från den enorma mängd vanliga spel som kommer ut.

Sen tror jag lejonparten av VRköparna skaffar ett gäng titlar och sedan blir dåliga konsumenter. Alltså köper mycket mindre. Då ökar mängden VRheadsets efterhand på marknaden, men antal sålda spel skalar väl inte upp riktigt på samma sätt utan hänger mer ihop med mängden nya VRkonsumenter.

Kundskaran är kanske liten men många VR-utvecklare som kör multiplattform går bra (mest tack vare Quest). Av vad man hör så är VR-spelare väldigt trogna och köper det mesta som kommer ut, frågan bara är hur stor kundgruppen på just PSVR2 är.

Av Molotov

Sony har bara sig själv att beskylla.
Själva headsetet jämfört med en Quest känns som en leksak i jämförelse men den duger till vad den ska göra.
Men Sony marknadsför inte PSVR2 speciellt bra och man teasar inte framtida spel heller.
Det ör 3e part aom håller upp PSVR2 inte Sony.

Skrivet av Swedman18:

Jag älskar mina psvr2 glasögon men ja det är verkligen fattigt med spel till den

Fattigt med Sony spel ja, annara finns det över 100 spel till PSVR2 och det kommer nya varje månad.

Av Molotov
Skrivet av link71:

Förlåt för trippel post men har en fråga.
Om jag rensar hela ssd i BIOS och sen installera Windows Windows som vanligt, tror ni att datorn skulle fungera?
Eller om jag låter den va helt som den är och skicka in den till inet?

Vad menar du med att rensa SSD i bios?
om du beslutat att låta allt vara är det väll bäst så.
Har du saker på datorn du inte vill "inet ska se" så spara det i molnet eller en separat usb hd och radera från datorn.

Av Molotov

Du har 2st ram stickor 2x16gb
Prova köra dom 1 åt gången, då har du bara 16gb men fungerar det med ena men inte det andra så är ju problemet lätt löst och du kan kontakta inet om att ett minne är trasigt.

Sen heter det Dator, inte data

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Batteritiden hade inte påverkat mig så mkt eftersom jag inte spelar så långa sessions.

MEN jag valde i slutändan ett Quest 2 + elite strap från komplett. Mest bara för att det troligtvis är enklare att få support om något går sönder eller om något spel har problem med kompatibilitet.

Har någon koll på vad bästa alternativet är för länkkabel? Har inte USB-C uttag på datorn så den från Meta är ett no-go.

Köp från amazon deras alternativ har ofta usb a i ena änden. Betydligt billigare kablar också

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Jag läste/har sett videos om att 3an hade sådana problem när det släpptes men att de i stort sett har åtgärdats sedan dess. Men ja, att inte kunna testa själv gör ju så klart att det finns en viss osäkerhet där.

Trådlöst i all ära men kabeln störde mig inte med mitt Rift. Föredrar bättre bildkvalitet och mindre latency. Att min router suger hjälper inte. Nyare headsets har ju också högre upplösning men det i sin tur kostar prestanda. Jag som klarade mig hyfsat med Rift blir nog nöjd med vad som helst.

Quest är jag inte så intresserad av. Snäppet dyrare än jag har lust att spendera och prislappen blir bara värre om man ska köpa till ett nytt strap och länkkabel. Eftersom jag bara är intresserad av PCVR så känns det även som att jag skulle betala för onödig hårdvara jag inte kommer använda.

I nuläget vill jag mest hoppa tillbaka i SW Squadrons och Pavlov. Måste också köra klart min gnome run i Alyx! Bland annat.

Ok då får du nog leta beggat som ovan skrev.
Annars är Quest inget dåligt alternativ, det är mycket föe pengarna jämfört med allt annat.
Spelen du nämner som Pavlov och Alyx har jag spelat trådlöst sen Quest 1 tiden.
Med Quest 2, Pico 4 eller Quest 3 kommer bildkvalitet och latency inte vara nått problem. Men du kanske mpste fixa ny dedikerad router också

En annan dålig sak jag också hört med Pico Neo 3 Link är att även fast man kör PC med DP kabeln så går den på batteri och DP kabeln ger ingen kraftförsörjning.

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Har någon här testat både Pico Neo 3 Link och Pico 4? Funderar på att uppgradera från mitt gamla Rift och har sett vissa säga att PN3L är bättre för PCVR pga dess displayport koppling. Hur mycket sämre blir 4ans bildkvalitet när man kör med länkkabel?

Inget är särskilt bra.
Jag vet inte om det är fixat med Pico neo 3 link har problem med scaling med DP kabel.
Kör man Pico ska man köra trådlöst med Virtual Desktop det är vad jag har hört iaf från dom som använder.
Köp Pico 4 eller Quest 3.
Vad ska du köra på headsetet?

Av Molotov
Skrivet av DasIch:

Det har blivit trendigt att hata på VR, framförallt efter Zuckerbergs förkunnande om Metaversum-visionen. För oss andra är det uppenbart vilken enorm potential det har.

Jo, jag vet inte om Zuckerberg och Meta fick nån sorts hybris och blev förblindade av sin egna hype. Men deras "lansering" av Metaverse var ju riktigt stolpskott. Det är inget "Metaverse", det är en dålig kopia av VRChat typ. Oavsett vad deras slutmål är så är var det väldigt tidigt att gå ut med nå sånt. Antar att det var ett försök att få investerare att nappa.
Tur har dom lugnar ner sig ang "Metaverse" och dom verkar nu se med nyktrare ögon på deras Horizon plattform.

Av Molotov
Skrivet av Querth:

Om jag ändå ska köpa spelen för att sen föra över till en steam deck kan jag ju lika gärna spela på Switchen ändå. Som Baxtex länkade tidigare här så verkar ju spelen inte direkt fungera bättre på en steam deck iaf i senaste Mario

Tja, jag köpt spel men laddat ner spelen sen.
Inte fungera bättre, ja det är väll lite vad man jämför med.
Pc desktop nej
Switch = stort sett samma.
Emulatorerna har mer inställningsmöjligheter än Nintendo konsolerna och uppdateras ständigt.
Det är lätt att fixa cloud save så du kan växla mellan desktop och steam deck. En mångfaldigt bättre upplevelse än switch.

Av Molotov
Skrivet av Goedendag:

Microsoft är inte ensamma om att 'rationalisera' VR-projekt. Bytedance ska ha lagt ner Pico 5 enligt rykten. Jag kanske har för höga förhoppningar men Sony verkar inte heller satsa särskilt mycket resurser på PS VR2 sedan det släpptes av det man kan se från utsidan av Sony. Sony har inte släppt jättemånga spel till PS VR2 från sina egna studios.

Nja ryktet säger väll inte att Pico 5 är nedlagt däremot har det läckt "rykten" som specs. Men det har också ryktas om att ByteDance vill ändra focus till att vara en "Apple kopia" ist för en "Meta kopia". Vilket kanske betyder att det inte blir nån Pico 5 eller att den blir annorlunda.
Sony satsar för lite på PSVR2 kan jag hålla med men vi ska inte räkna bort att det endå är en hel del exklusiva spel till PSVR2 som släpptes under året och alla finasierade av Sony. Hoppas på fler egna titlar under kommande år, PSVR2 är ju inte ens året gammalt.

Skrivet av Infiniti:

Svårt att säga om detta är så fel som vissa påstår här. Vi har ännu inte sett om Vision Pro blir en kassako eller en total flopp för Apple. Jag gissar på det senare. Hela VR/AR-grejen känns som en enorm bubbla. Meta, särskilt, har nog lagt lite för många av sina ägg i samma korg.

Bubbla och bubbla, många missar att VR/AR-grejen växer hela tiden, det är inget som växer/växt explosionsartat som sen spricker, finns inga som helst sådana tecken.

Av Molotov
Skrivet av HazZarD:

Fast nintends spelutbud är enormt det kan ingen steam deck ersätta. Valve har sagt att en steamdeck 2 ligger väldigt långt bort i tiden.

Steam Decks spelutbud är ännu större.
Dessutom kan du spela alla Nintendo spelen på Steam Deck via emulator så TKO på det motargumentet

Av Molotov
Skrivet av DasIch:

Det här betyder inte att Microsoft överger AR/VR, utan bara sin Mixed Reality Portal som ingen är intresserad av att använda. Finns ett headset, Reverb G2, sen 2020 som använder det. Går lika bra att köra genom Steam istället.

Sen måste det sägas att köra genom någon slags portal, om det så är Steam, WMR eller Oculus, är helt efterblivet om man bara vill köra PCVR. Att koppla headsetet till datorn borde inte vara krångligare än att koppla in en skärm. Här vore det trevligt om Microsoft satsade mer på en sömlös integrering, fast det är inte troligt då PCVR i sig är en rätt liten marknad.

Har du ett index är det bara starta valfritt spel i steam tex och dra på sig headsetet. Att gå via SteamVR home är inte ett måste.
Frågan är ju om HP Reverb G2 verkligen kommer fungera via Steam för det är ju Windows WMR som körs i "bakgrunden".
SteamVR har inte i sig något stöd för trackingen tex som WMR använder sig av så då blir ju kontrollerna obrukbara.

Av Molotov

Inte aå konstigt då alla WMR headsets är utdaterade utom HP Reverb G2.
Frågan är om det headsetet fortfarande kommer gå att använda i SteamVR?

WMR användes ju bara som en portal för att man skulle kunna ta sig till SteamVR spelen, allt annat var ju bara skräp.
Mitt första VR headset var ett Lenovo Explorer WMR headset

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Ja, DU har påstått det fetade flera gånger nu, men du saknar fortfarande något som styrker detta påstående.

Det kallas livserfarenhet och att kunna räkna ut saker själv. Som sagt det är nått man läst gång på gång genom åren.
Dom som vill ha playstation har redan köpt eftersom spelen oftat inte släpps samtidigt.
En av dom största argumenten konsol-folket har just är priset jämfört med en dator.
Men du kanske ser att 50miljoner köper speldatorer ist om konsolspelen också kom till datorn. Det tror jag inte.

EDIT: se bara hur man sa förr om nedladdning då räknande man 1 nedladdning = 1 missad försäljning, men så är det inte och det insåg man.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Ingen källa alltså.

Bara för att du har läst att endel, kanske t.o.m. många, PC folk inte köper konsol så innebär inte det på något sätt att det potentiellt finns endel andra som avstår köp av konsol pga utbudet numera är mer lika än någonsin.

Du är t.o.m. inne på det själv. "I det stora hela" är en subjektiv bedömning som mkt väl kan ha påverkas av Sonys "PC satsning".

Det faktum att Sony ändå håller tillbaka på PC-släppen vittnar förövrigt om att att de har gjort tillräckligt mkt marknadsundersökning för att inse att det inte är fullt så vattentäta skott mellan de två marknaderna som du vill ge sken om.

Jag förstår inte vad ditt inlägg har att göra med nått av det jag skrev från början.
Att Sony släpper Playstation spel på PC kommer inte generera att det säljs färre Playstation.
Du ser ju själv antalet sålda spel PC-version jämfört med Playstation version.
tänker du att det skulle/bör vara 50/50? det har jag svårt att tro.

Av Molotov

Sony Playstation bör koncentrera sig på Playstation och inget annat.

Av Molotov
Skrivet av Maximo:

Va?

Att alla xboxspel kommer på PC och dessutom är mediokra är ju givet men dom exklusiva toppspelen på PS5 är ju självklart konsolens stora dragplåster.

God of war, Horizon, Spiderman, Final Fantasy Ghost of Tsushima och vad nu Sucker punch släpper här näst....

Vadå va?

Av Molotov
Skrivet av BasseBaba:

Håller med. Det har varit ett jäkla grinande från PC-spelare från alla håll tycker jag, "konsulexklusivitet sucks!!"
Sen fläskar Sony på några av dom största IP:na till PC, utan några imponerande siffror.

det är väll inga dåliga siffror och som sagt finns så mycket mer att välja på PC så spelen är imponerande på konsolerna men kanske inte bland alla pc-spelare.

Av Molotov

Var nära att beställa OLED men har LCD redan.
spelar på den periodvis så känns inte motiverande att uppgradera, väntar på Steam Deck 2.
Fantastisk maskin endå att kunna spela bilbioteket från PC då man är hemmifrån.
Nintendo Switch har inte använts sen Steam Decken kom in i huset. Switchen är riktigt sorglig maskin i jämförelse.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Källa på det?

Med nuvarande strategi, med rätt lång tid mellan releaserna, så minimerar de absolut risken (med baksidan att intresset må ha minskat på pc-sidan, har ju ev. kommit annat som pockar på uppmärksamheten) men om det inte gjorts nån seriös undersökning så är det svårt att veta.

Det är nått man läst gång på gång genom tiderna.
Folk på PC-sidan köper inte en konsol för några få exklusiva spel, iaf inte när det kommer till Playstation och xbox som i det stora hela får samma spel som PC.
Att släppa på PC minskar inte konsolförsäljningen nämvärt, däremot får man sälja mer om man släpper på PC också.
PC är så mycket mer än en "spelmaskin" därför avstår folk konsoler.