Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov
Skrivet av Goedendag:

Microsoft är inte ensamma om att 'rationalisera' VR-projekt. Bytedance ska ha lagt ner Pico 5 enligt rykten. Jag kanske har för höga förhoppningar men Sony verkar inte heller satsa särskilt mycket resurser på PS VR2 sedan det släpptes av det man kan se från utsidan av Sony. Sony har inte släppt jättemånga spel till PS VR2 från sina egna studios.

Nja ryktet säger väll inte att Pico 5 är nedlagt däremot har det läckt "rykten" som specs. Men det har också ryktas om att ByteDance vill ändra focus till att vara en "Apple kopia" ist för en "Meta kopia". Vilket kanske betyder att det inte blir nån Pico 5 eller att den blir annorlunda.
Sony satsar för lite på PSVR2 kan jag hålla med men vi ska inte räkna bort att det endå är en hel del exklusiva spel till PSVR2 som släpptes under året och alla finasierade av Sony. Hoppas på fler egna titlar under kommande år, PSVR2 är ju inte ens året gammalt.

Skrivet av Infiniti:

Svårt att säga om detta är så fel som vissa påstår här. Vi har ännu inte sett om Vision Pro blir en kassako eller en total flopp för Apple. Jag gissar på det senare. Hela VR/AR-grejen känns som en enorm bubbla. Meta, särskilt, har nog lagt lite för många av sina ägg i samma korg.

Bubbla och bubbla, många missar att VR/AR-grejen växer hela tiden, det är inget som växer/växt explosionsartat som sen spricker, finns inga som helst sådana tecken.

Av Molotov
Skrivet av HazZarD:

Fast nintends spelutbud är enormt det kan ingen steam deck ersätta. Valve har sagt att en steamdeck 2 ligger väldigt långt bort i tiden.

Steam Decks spelutbud är ännu större.
Dessutom kan du spela alla Nintendo spelen på Steam Deck via emulator så TKO på det motargumentet

Av Molotov
Skrivet av DasIch:

Det här betyder inte att Microsoft överger AR/VR, utan bara sin Mixed Reality Portal som ingen är intresserad av att använda. Finns ett headset, Reverb G2, sen 2020 som använder det. Går lika bra att köra genom Steam istället.

Sen måste det sägas att köra genom någon slags portal, om det så är Steam, WMR eller Oculus, är helt efterblivet om man bara vill köra PCVR. Att koppla headsetet till datorn borde inte vara krångligare än att koppla in en skärm. Här vore det trevligt om Microsoft satsade mer på en sömlös integrering, fast det är inte troligt då PCVR i sig är en rätt liten marknad.

Har du ett index är det bara starta valfritt spel i steam tex och dra på sig headsetet. Att gå via SteamVR home är inte ett måste.
Frågan är ju om HP Reverb G2 verkligen kommer fungera via Steam för det är ju Windows WMR som körs i "bakgrunden".
SteamVR har inte i sig något stöd för trackingen tex som WMR använder sig av så då blir ju kontrollerna obrukbara.

Av Molotov

Inte aå konstigt då alla WMR headsets är utdaterade utom HP Reverb G2.
Frågan är om det headsetet fortfarande kommer gå att använda i SteamVR?

WMR användes ju bara som en portal för att man skulle kunna ta sig till SteamVR spelen, allt annat var ju bara skräp.
Mitt första VR headset var ett Lenovo Explorer WMR headset

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Ja, DU har påstått det fetade flera gånger nu, men du saknar fortfarande något som styrker detta påstående.

Det kallas livserfarenhet och att kunna räkna ut saker själv. Som sagt det är nått man läst gång på gång genom åren.
Dom som vill ha playstation har redan köpt eftersom spelen oftat inte släpps samtidigt.
En av dom största argumenten konsol-folket har just är priset jämfört med en dator.
Men du kanske ser att 50miljoner köper speldatorer ist om konsolspelen också kom till datorn. Det tror jag inte.

EDIT: se bara hur man sa förr om nedladdning då räknande man 1 nedladdning = 1 missad försäljning, men så är det inte och det insåg man.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Ingen källa alltså.

Bara för att du har läst att endel, kanske t.o.m. många, PC folk inte köper konsol så innebär inte det på något sätt att det potentiellt finns endel andra som avstår köp av konsol pga utbudet numera är mer lika än någonsin.

Du är t.o.m. inne på det själv. "I det stora hela" är en subjektiv bedömning som mkt väl kan ha påverkas av Sonys "PC satsning".

Det faktum att Sony ändå håller tillbaka på PC-släppen vittnar förövrigt om att att de har gjort tillräckligt mkt marknadsundersökning för att inse att det inte är fullt så vattentäta skott mellan de två marknaderna som du vill ge sken om.

Jag förstår inte vad ditt inlägg har att göra med nått av det jag skrev från början.
Att Sony släpper Playstation spel på PC kommer inte generera att det säljs färre Playstation.
Du ser ju själv antalet sålda spel PC-version jämfört med Playstation version.
tänker du att det skulle/bör vara 50/50? det har jag svårt att tro.

Av Molotov

Sony Playstation bör koncentrera sig på Playstation och inget annat.

Av Molotov
Skrivet av Maximo:

Va?

Att alla xboxspel kommer på PC och dessutom är mediokra är ju givet men dom exklusiva toppspelen på PS5 är ju självklart konsolens stora dragplåster.

God of war, Horizon, Spiderman, Final Fantasy Ghost of Tsushima och vad nu Sucker punch släpper här näst....

Vadå va?

Av Molotov
Skrivet av BasseBaba:

Håller med. Det har varit ett jäkla grinande från PC-spelare från alla håll tycker jag, "konsulexklusivitet sucks!!"
Sen fläskar Sony på några av dom största IP:na till PC, utan några imponerande siffror.

det är väll inga dåliga siffror och som sagt finns så mycket mer att välja på PC så spelen är imponerande på konsolerna men kanske inte bland alla pc-spelare.

Av Molotov

Var nära att beställa OLED men har LCD redan.
spelar på den periodvis så känns inte motiverande att uppgradera, väntar på Steam Deck 2.
Fantastisk maskin endå att kunna spela bilbioteket från PC då man är hemmifrån.
Nintendo Switch har inte använts sen Steam Decken kom in i huset. Switchen är riktigt sorglig maskin i jämförelse.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Källa på det?

Med nuvarande strategi, med rätt lång tid mellan releaserna, så minimerar de absolut risken (med baksidan att intresset må ha minskat på pc-sidan, har ju ev. kommit annat som pockar på uppmärksamheten) men om det inte gjorts nån seriös undersökning så är det svårt att veta.

Det är nått man läst gång på gång genom tiderna.
Folk på PC-sidan köper inte en konsol för några få exklusiva spel, iaf inte när det kommer till Playstation och xbox som i det stora hela får samma spel som PC.
Att släppa på PC minskar inte konsolförsäljningen nämvärt, däremot får man sälja mer om man släpper på PC också.
PC är så mycket mer än en "spelmaskin" därför avstår folk konsoler.

Av Molotov
Skrivet av Rödskägg d ä:

Fast ändå mindre än jag trodde. 1-3 miljoner på PC för spel som sålt ca 10-20 miljoner på PlayStation. Om det leder till att färre köper en PlayStation (något jag endast kan spekulera om) så beslutet att släppa spel på PC ingen no brainer.

Nej att släppa spel på pc leder inte att nån märkbart antal kommer avstå att köpa playstation utan helt enkelt bara kommer generera mer inkomster.
Många PC gamers köper inte nåb konsol oavsett vad det finns för spel för PC har mycket mer spel och spel med dedikerade spelare.

Av Molotov
Skrivet av SittingDuck99:

Jag har inte lirat Quest versionen, men då är det nog så som du säger. Trodde att Quest versionen var tryck X rakt igenom för att då kunna få spelet att fungera bättre på Quest. Men man har då gjort Quest versionen mer interaktivt, och PSVR2 versionen har då fått mer av flatscreen versionen med VR funktionalitet.

Nej det är mer som Village om man säger så.
Quest versionen är dock en remake också kan man säga bara att man kopierat originalet. Det är gjort i unreal engine.

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Detta är problemet som jag tror Guerilla Games och Firesprite har löst. Självklart blir det en nackdel att bara sikta med ena handen, och jag hade föredragit att sikta med båda händerna. Men så som jag siktar och skjuter i Call of the mountain så märker jag inte det.
https://www.youtube.com/watch?v=7BXJsT2uBZs

haha jag har varit inne i menyn tre gånger för Village utan att hitta den inställningen. Ser nu på hemsidan att de har Sighting Assist det kanske gömmer sig under accessibility. Det är så himla mycket inställningar i nyare spel (puzzle hints, mini map, quest markers, quest lists, subtitles) som är påslaget av default, listan med inställningar blev dubblets så lång med VR. Jag önskar att alla nya spel levereras med förhandsvalet 'Immersiviness' som ett snabbval. Sighting Assist gör nog spelet betydligt bättre, kanske återvänder ändå, men cutscenes gör att det fortfarande känns tramsigt. Men nu startade jag "Another Fisherman's Tale" istället.

Det är rea på VR spel i Playstations butik för den som är intresserad. Köpte The Last Clockwinder också

Jag har säkert 100 timmar i In Death unchained med Quest 2 och har absout inga problem och jag vet många IDU spelare håller med mig, den pilbågen känns 100ggr bättre och mer verklig än Horizon.
Det där videoklippet handlar mer om att visa vad Quest Pro klarar inte vad Quest 2 inte klarar, för när man spelar så står man inte och spänner bågen utanför synfältet.

Med det sagt så är jag ingen pilbågsskytt på riktigt så det kan ju vara så att jag "skjuter fel" omedvetet för att det är så det passar i VR. Men jag håller ofta i bågen och drar mot nedanför hakan, inte förbi huvudet. Det blir dessutom en hel del växlande man blir ju lite trött i armen till slut så då håller jag vid hakan ospänd och spänner bågen framåt ist

Av Molotov
Skrivet av SittingDuck99:

Håller med er båda! Village kändes som ett renodlat VR spel även om det egentligen inte var det. RE4 får mig att se kompromisserna de gjort för att få det att fungera i VR. Tredjeperson kamera ofta när man trycker X eller ska sparka (dock sparken kan jag förbise men inte andra handlingar). Som en recensent sa på YouTube gällande detta med att trycka X för att interagera, öppna dörrar, lådor, och klättra igenom fönster…”I thought we were past that with VR by now”. Vi är några av få som verkar tycka att Village var en bättre VR-upplevelse.

Känns som att de tog det bästa med Village och valde att inte ta med det i RE4 som t.ex öppna jackan för vapen och ficklampa och att bara kunna interagera med världen. Jag trodde det skulle vara lite av en påbyggnad på Village och inte att man skulle ta flera steg tillbaka när det kommer till VR upplevelsen. Jag tror att de har tagit den begränsade Meta Quest versionen av RE4 och lagt på grafik från RE4 flatscreen remaken och då har vi fått RE4 till PSVR2. Det gör mig lite besviken måste jag säga. Alla på nätet, inklusive kanaler jag vet oftast är opartiska, säger att man bara ska fortsätta spela och att spelet blir bättre och mer interaktivitet med världen blir det också. Har spelat bara 1-2 timmar så ska fortsätta och se vad man tycker i slutändan.

Du menar att man borde ha tagit Quest versionen och gjort en remake på den, då hade det blivigt mer interaktivitet.
Men inventoryt är kopierat av quest versionen även alla 3rd person interaktioner.
Quest versionen är dock mer än bara press x än vad remaken är och hade bättre byte mella first oerso och 3rd person.
I slutändan tycker jag Re4 Remake också är bra men ibte lika bra som village.

Av Molotov
Skrivet av Itsnotme:

Det är lite mer som att skjuta pistol. Jag tror de har gjort så för att slippa problem med att spårning av draghanden försvinner när kontrollen är utanför synfältet.

Jag har spelat lite andra spel. Moss Book var supermysigt. Trevligt att kunna sitta i en fåtölj och vila benen när man var trött ifrån call of the mountain. Var häftigt när avancerade strider uppstod mot slutet av spelet.

Sedan gick jag över till No Man's Sky och Resident Evil Village. Men jag tyckte både dem var lite halvdana. Det känns som hybrider fullt av kompromisser.
No Man's Sky kunde man inte förflytta sig genom att gå fysiskt i vardagsrummet, utan det är bara joystick som gäller, det är lite tråkigt. Tutorial saknar vissa viktiga moment (jag dog sex gånger innan jag lärde mig hur jag plockar upp Natrium). Meny systemet som är monterat på handen låter coolt, men utförande gör att det är svårt att läsa texten för allt hoppar runt. Ibland låser sig menyn på fel hand när man pekar. Huvudmenyn laddas ofta in bakom väggar, så man måste stänga menyn, rotera 90 grader och öppna igen. Står man 30 cm åt sidan i vardagsrummet så kan man inte ta fram scannings verktyget (hämtas bakom högra axeln). Jag har hört mycket bra om No Man's Sky, men VR implementationen var medioker.

Resident Evil Village har också många sjukdomar. Varför ska Japaner ha 1 miljon cutscenes där det inte behövs? Yakuza Like a dragon och Final Fantasy XVI hade samma problem. Och vissa cutscenes är bara 3 sekunder långa, tex för att öppna en dörr. Det blir lite märkligt när karaktären ligger på marken i en cutscene, men jag står i vardagsrummet haha. Och vissa cutscenes är redigerade med sceneövergångar som vänder dig 180 grader, vilket gör att du helt plötsligt stirrar åt fel håll. Jag tror att spelet har "raised black levels", vilket gör att mura är mer synligt. Många interaktionen är genom att trycka på "X" istället för VR implementation. Likaså R3 för att ducka. Vi får underarmar, men de pekar ofta åt fel håll. I detta spel kan man iallafall gå runt fysiskt, vilket är bra. Vapnen är roliga, men jag gillar inte att vapnen snäpper till skjutposition. Jag tror jag spelar klart detta spel på TVn istället. Och i framtiden håller jag mig till rena VR spel.

Ja det med pilbågen är ett design-val men andra spel fixar pilbåge på bättre sätt så dom hade kunnat göra annorlunda

Ang Village, det går att ändra att vapnen inte snäpper till skjutposition (nån sorts "comfortläge" som är helt galet att vara på som default), välj bort det då är det mycket bättre.
Village VR Mode är ett av årets spel imo
Man behöver inte trycka på X på allt, det är bara ett alternativ du kan ju slå sönder lådorna med vapnet du håller i handen osv, öppna skåp osv. Att det finns mycket press x är pga det är som sagt ett flat-game med VR-Mode.
Skulle aldrig få för mig att spela Village vanligt och har heller aldrig gjort

Många är av åsikten att det ska vara "rena" vr-spel endast. Den åsikten ändras efter ett tag att man vill ha bra spel ist

Av Molotov
Skrivet av dblade:

Just det. Jag saknar verkligen att använda mina index kontroller. Någon som vet hur eller om man kan använda dom till Quest 3? Jag har alltså allt uppsatt för Vavle Index men vill köra Quest 3 HMD.

Ja det ska gå man behöver vive dongles eller motsvarande för att paira kontrollerna till datorn

Av Molotov
Skrivet av flightsim18:

Det kanske redan tagits upp i tråden men i jämförelse med Quest2, hjälper den interna hårdvaran i Quest3 till att förbättra PCVR kvalitén i länkat läge eller är det enbart styrkan på GPUn och dess encoding?

Är vissa headsets mer trögdrivande än andra så att säga? Och då menar jag inte upplösningen i sig (vilket förstås påverkar) utan tekniken runtomkring.

Jag vet inte hur det är med Link, tycker Link är allmänt janky med dåliga inställningar som jag undviker, ser heller ingen personlig anledning att köra med sladd längre när man har ett standalone headset.

Trådlöst med Virtual desktop så är det en förbättring både själva hastigheten och bitrate man kan köra, finns även codecs som bara går att köra med Quest 3 och om man har ett gpu från senaste Geforce eller Radeon generation..

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Mmm, till den grad att det är AR glasögon i ena fallet och AR headset i det andra, betydligt mer aktuella, fallet kanske?

Vad jag menar är dock att folks förväntningar på vad AR egentligen innebär kommer sättas redan nu (nästa år) med Vision Pro & Co. Att verkligheten trillar in som video är mest en teknikalitet, de kommer lägga beslag på AR begreppet oavsett.

Spelar ingen roll vad man kallar det.
AR betyder nått annat, det är mixed reality. Tekniskt sett är det VR headsets inte AR headsets.
AR förbättrar du verkligenheten det gör man inte med MR, visst kan det vara nära men det är inte förbättrad verklighet.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

En teknikalitet som helt kommer att sakna betydelse.

"AR" är precis vad AR (nej, ingen kommer säga MR) kommer vara framöver. Inkl möjligheten att kunna justera hur mycket "verklighet" (ända ner t.o.m. 0 "verklighet ") användningen ska inkludera.

Vilket är riktigt bra! Det ska inte behövas två olika produkter för att gå mellan 0 verklighet och >0 verklighet.

Och produkter som bara kan erbjuda det ena eller det andra är nog dödsdömda.

Nej det är ingen teknikalitet.
Målet bla både Meta och Apple har är att göra riktiga AR glasögon också där glaset är klart dvs ingen skärm som man ser verkligheten via kameror.
Det finns helt klart användningsområde för båda framför allt för det kommer kunna erbjuda helt olika formfaktorer.