Inlägg

Inlägg som Domifuling har skrivit i forumet
Av Domifuling

alla os/program släpps som alpha / beta till begränsat antal testare (för öppna beta-tester vill säga).

Av Domifuling
Citat:

[i]Jag anser däremot att det är bättre att hålla på med en sport än att hålla på med datorn. [/B]

Men snälla, varför har du åsikter om vilket av det som är bäst? Gillar du sport mer för att det är socialt (vilket många spel också är och då kan man inte generalisera mot allt spelande) eller för att man får motion (har inte alls med hurvida man spelar eller inte och är snarar avsaknad av motion som är fel, inte att man lirar)?

Therradon, att göra saker för att man tycker det är kul är helt rätt. Tyvärr får man stå ut med åsikter från sånna som vet bättre om man gör saker man tycker är kul.

Av Domifuling

"vad anser du Domifuling som gör CS till ett bättre val än till exempel fotboll eller streethockey?"

Tja, man kanske har roligare?

Vad anser du själv är bäst, någon som lirar fotboll och spelar spel än någon som lirar fotboll? Ser du bara nackdelar med att spela? Varför antingen eller?

Men för att ta ett exempel ur rikta livet och jämnföra mig med någon som fokuserat på fotboll.

Själv har jag lirat en hel del men kört (inte haft tid senaste året) enduror för att hålla andan uppe. Enduro håller mig i betydligt bättre form än jag skulle lyckats med om jag lirat fotboll. Jag har även fått rejäl förståelse för teknik och motorer. Mitt intresse för datorspel har smittat av sig och gjort mig datorintresserad i allmänhet. Detta har bidragit till att jag får jobba med något jag tycker är skitkul på en marknad som aldrig kommer sinna märkvärt. Jag har i något yngre ålder lärt mig mycket om management, i stor del tack vare att leda mer eller mindre seriösa och stora gillen i MMORPG (Meridian59, EQ, WoW etc.). Med den plattformen så jobbar jag i dagsläget som seniorkonsult och leder större projekt. Tjänar helt ok.

Om vi jämnför med en kompis som lirat fotboll hela sitt liv och spelat som proffs. Han har också jobbat med något han älskar. För att komma dit har han lagt extremt mycket tid på fotboll, både i jobbet och privat (familjen, både fru och dotter har kommit i andrahand). Nu är han inte längre ung och åtråvärd utan börjat med annat. Med sig på resan har han fått fotboll, and that's about it.

Kontentan av ovanstående är att om man generaliserar har man ALLTID fel.

Av Domifuling
Citat:

EDIT* istället för att tjafsa så kan vi ställa om frågan vad är bäst? att sitta vid datorn och lira cs (klan-spel) eller att spela is-hockey?

Att dra det till ytterligheter som du gärna vill göra fungerar tyvärr inte.

Men för att svara på din fråga ovan, helt klart lira CS.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quadspider
[B] Jag har skrivit om extrema beroenden dvs dom som man varit tvungen att behandla mot datorberoende, så du (AtreX) är förmodligen inte en av dom eftersom du sitter och skriver på detta forum.. Däremot att påstå att datorspelare är mer sociala än dom som utövar en sport där man är tvungen att sammarbeta får tänka om.

Extrema beroenden är precis lika farligt och osocialt vare sig det gäller fotboll eller datorspel. Skärp dig nu. Du vill jämnföra ytterligheter och normaltillstånd.

Citat:

Detta citatet är väl inte helt relevant eftersom det är ytterst ovanligt att dom som spelar en sammarbets sport knaprar anaboola:

Gissning. För övrigt när det gäller samarbete så är den aboslut största spelbasen beroende av just samarbete. Sedan är det inte orelevant eftersom det scenario du jämnför också är ytterst ovanligt.

Men herre verkar haft otur när han tänkt alternativt inbiten "idrotts"-beroende så till den grad att man börjar tänka oklart, d.v.s, missbrukare.

Av Domifuling

Seriöst, Quadspider har gått på dom äldsta fördomarna som finns. Fotboll socialt? Tillåt mig småle.

Dock kan man inte som han generalisera. Jag skulle tippa på att det finns lite olika läger, vi har fotbollsidioterna, som alltid kommer ha kvar åsikten att fotboll är bättre och viktigare (byt fotboll mot valfri idrott), sedan har vi Lé Geekshow, det är killarna som lirar wow 23/7 och säger att "man blir fan så social så man måste låsa dasset när man är ensam hemma p.g.a. alla fans", inte heller ovanligt att dessa tror dom lärt sig 70 poäng finska pga liren osså.

Sedan har vi oss riktiga sportatleter, vi som förstår att sport luktar bränsle medans idrott (ni vet fotboll och datorspel) luktar svett.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nihilas
Att fråga 1000 personer ger inte i mina ögon en korrekt staistik.

Uppenbarligen ser dina ögon fel. Det är så att det är fullt tillräckligt (fast det är lite andra kriterier som skall uppfyllas också).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slabb^
[B] [ironi]Ja, jämfört med datorspelande är verkligen idrott en lek.[/ironi]

Det där med att datorspelande barn idrottar mer än andra tror jag är rent båg. Det ligger ingen som helst logik i det och är dessutom föga otroligt.

Blanda inte in logik om du inte förstår vad logik är. Det är väldigt logiskt. Det är till och med nästan den enda logiska slutsats man kan dra, dvs att datorspelande barn idrottar mer än andra.

Citat:

Med handen på hjärtat känner jag mig lite halvt oroad över nästa generations barn som växer upp med datorer till kors och tvärs. Att sitta som ungdom och spela ett spel i hopp om att bli 'professionell' datorspelare är i mina ögon helt befängt när denna 'eSport' kan vara en fluga.

Fluga är det knappast. Sedan har jag varit likadan sedan jag var liten. Jag började lira Vic20 för många många år sedan och har fortsatt lira sedan dess, lirar fortfarande frekvent och får nog berömma mig själv för att jag lyckats riktigt bra här i livet. Va inte så rädd för spelen. Det är som med allt annat här i livet, för mycket av något är alltid för mycket. Men måste hålla med dig, är själv lite rädd för generationen som växer upp nu. Allt för många i min generation som suger som föräldrar och vågar knappt säga nej till sina barn.

Citat:

Jag skulle hellre se att min son satsar på en vettig idrott som faktiskt kan leda honom någon vart i livet.

Du menar att det är lättare att bli proffs inom idrott än att spela spel på datorn och bli lärare inom fysik?

Citat:

Tar man det inte jäääävligt försiktigt med datorer och barn, med fasta och direkta regler gällande användning, tror jag att 'dataspelande' (gud vad jag hatar det ordet) kan bli en ren folkepidemi.

Varför ser "folk" datorspelande som något "farligt"?

Citat:

Sedan att datorspelare skulle idrotta mer låter synnerligen osannolikt, det stämmer inte alls på min omgivning.

Nehe, så du menar på fullt allvar att du har fler i din omgivning som idrottar och aldrig spelar dator än du har datorspelande idrottare? Jag tvivlar. Nästan varje person som har rejält idrottsintresse tycker det är kul att lira spel innom grenen också. Det är ungefär lika korkad undersökning som att påstå att tv-tittare idrottar oftare än dom som inte tittar på tv. Hur många finns det som inte tittar på tv?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danjeel
Amd har liknande på 45 TDP. Det är snarare Intel som apar efter AMD i detta fall

Ja visst är det....

Av Domifuling

Seriöst, världen är full av fjantar som kommenterar saker dom inte gillar. Låt folk ha luren om dom vill, håll er skit för er själva. Vill ni inte ha en så fine.

Självklart har den brister, som alla andra lurar. En sak har den dock som andra lurar saknar, otroligt mycket mer funktioner som verkligen fungerar tillfredställande. Och ja, jag har också varit skeptisk ganska länge, främst pga taskig 3g men det är löst.

Ni som gnäller på iphone, vad har ni för lurar själva?

Sedan den som gnäller på att firmware uppdateringar är konstiga för telefoner, varför skulle det vara konstigt? Förklara vad en firmware är för mig och förklara sedan igen varför det är konstig. Jag har gjort firmwareuppdateringar på flertalet nokia och ericssonlurar tidigare, fast det är visserligen några år sedan eftersom jag slutade använda dom pga regler i jobbet. Men visst, förmodligen så borde det stå OS uppdatering så att alla som misslyckas tänka själv förstår.

Kan vi inte lyfta nivån ifrån 13årings diskussioner och snacka om vettiga saker istället för att försöka kasta skit? Låt dom som vill ha lurarna ha dom, skit i att den har brister som du inte gillar. Andra tycker inte som er uppenbarligen eftersom den tagit rejält av marknaden och många som har luren är extremt nöjda (eller menar ni att dom inbillar sig för ni sitter högmodiga och vet "bättre" än dom som verkligen äger och använder luren?).

Att jag börjat gilla den är för att jag använt den mer och mer. Den är riktigt bra både som privat och affärslur.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nicklas0001
ja tycker att alla judarna under andra världskriget skall skylla sig själva för dom borde anat att det var nått lurt med hitler... (jag menar inte detta man det är typ samma som Danne skriver ovanför fast med andra ord)

Det där va nog fan bland den dummast liknelsen jag läst, sorry, men jag är bara ärlig.

För övrigt:
1, Leverantörer har ställt krav på DB.
2, Pengarna går till staten, dvs dig och mig.
3, Att prioritera enstaka privatpersoner och riskera att andra privatpersoner åker på nitar är löjligt. På gränsen till patetiskt. Använd postförskott.

Belga har dock en poäng, men det skulle kräva att vi avskaffade hela kreditcirkeln för att det skulle fungera. I'm in, men verkligheten är det inte.

Kreditkort och banker är den riktiga anledningen till att världsfinanser är svajiga. Hade alla snackat "riktiga pengar" istället för "riktiga pengar + lika mycket fake pengar" skulle det funnits massa bakom ekonomin. Men, att få detta att försvinna funkar inte. Dom flesta vanliga, ni vet dom som handlar mot förskottsbetalning, skulle inte gå med på det. Bankerna skulle aboslut inte gå med på det. Husköpare skulle inte gå med på det osv osv osv. Tyvärr Belga, won't happen.

Om man dessutom ska betala mindre begåvade förskottsbetalare före staten, gissa om det skulle poppa upp ohederliga bolag som med vilje driver bolaget i konkurs för att betala stålar till sina privata polare för att slippa momsen?

Av Domifuling

Jag tycker man skall ifrågasätta saker som pressenteras som fakta när dom flesta runt omkring inser att det är gissningar. nothing more, nothing less.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Det är allmänt känt att marginalerna i G92 och GT200 har varit pressade, och att de haft mycket dåliga yields inledningsvis.
Men om du vill kan vi bara låtsas att vi vet det absolut uppenbara. Solen är gul himlen är blå, mer får jag inte yttra mig om. Fast hur vet jag att det är så, och inte bara en illusion det med?

Du ser inte skillnaden mellan att påstå bestämd fakta på att försöka att åtminstånde framstå som man är ödmjuk inför det faktum att man inte vet? Eller, varför frågar jag, svaret finns några inlägg upp

Av Domifuling

Intressant vad många verkar jobba som analytiker men även en hel del som jobbar på forskningsavdelningen på nVidia. Vi borde skatta oss lyckliga för att vi har så mycket kompetens på forumet.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Viceroy
Om det nu vore så enkelt att allt bara är positivt med en gemensam valuta, så visst. Nu är ju så inte fallet. Flera undersökningar runtom i Europa, bl.a. i Tyskland visar på att många vill tillbaka till sina gamla valutor. Allt blev dyrare när man gick över till Euro.

Och endast Saida kan säga att så inte vore fallet även om dom inte gått med på gemensam valuta.

Dock är det oerhört svårt att få vår planet att gå runt om vi inte lär oss samarbeta. Frågan är om småvalutor eller gemensam valuta är ett steg i rätt riktning när det gäller samarbete och styrka.

Dom flesta Svenskar verkar naiva och säger att det är jättebra om vi får rösträtt och kan hålla en demokrati snurrande, så vi kan rösta emot än större demokratier och samarbeten. Smart? You do the math.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xitele810
jaha ok, så du menar att dom kom till jobbet idag och chefen sa! nu går vi i konkurs idag? lite svårt att tro det!

det e ju öppenbart att att dom har tänkt på företagets bästa och inte kundernas, synd!

Det är precis så det går till. Annat är förmodligen inte änns lagligt.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xitele810
hur fan kan folk säga att datorbutiken e bra, dom har ju ljugit för sina kunder. dom borde ha stoppat kortbet, förskottbet. om dom hade varit bra mot sina lojala kunder.
dom har nog vetat ett tag att det skulle gå i konkurs..

Ett företag försöker och har tilltro in i det sista innan dom sätter sig själva i konkurs. Klart dom vet att det har varit dåligt men dom lär trott att det går att lösa in i det sista. Det är när man förstår att det inte kommer gå att lösa som man tillsammans med bank/advokat begär bolaget i konkurs. Dvs, det är inget man vet en vecka i förväg.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeagan
Det där är ungefär lika smart som att säga att det är kaka på kaka om man skaffar både bra grafikkort OCH bra processor.

Du verkar smart, utveckla gärna vad du menar. Minnena i diskarna jobbar redan strippat, att lägga till ytterligare diskar lär inte bidra mycket till prestandan. Största vinsten med Raid0 är just pga begränsningen med mekaniken i diskarna.

Av Domifuling

En kanske inte helt obetydlig fråga, vad sitter det för kontrollerkort till diskarna i respektive burk?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av inomjordisk
Intressant. Undra hur detta filsystemet presterar i en RAID-0-konfiguration?

Lär bli lite kaka på kaka eftersom det bygger på ungefär raid0 tänket redan.

För övrigt, om en lagringsleverantör kommer med ett nytt filsystem så luktar det SAN lösningar lång väg och knappast något som kommer bli filsystem för våra OS. Dock låter det riktigt bra ur ett SAN perspektiv.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hummus
Jag vet inte exakt vilka tester dom gör, men från min tid på ATI vet jag att WHQL mycket väl kan ställa till problem för drivrutiner och att Microsoft mycket väl kan aktivt motverka IHVs från att implementera funktionalitet som Microsoft inte gillar.

Hummus, självklart innebär det "problem" eftersom MS ställer krav på vad som måste uppfyllas, men det är samma för alla. Om kraven uppfylls spelar det ingen roll vad MS har för åsikter om funktionerna. Jag kan förstå om en utvecklare tycker att det är för att djävlas, men är också ganska säker på att det bottnar i att utvecklaren vill göra på sätt som inte tillåts.