Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Synd om så skulle vara fallet. Det är väl bara att hålla tummarna för att tillverkare av Android mobiler hakar på mindre telefoner innan Mini eventuellt skulle försvinna nu då.

Är rejält sugen på en iPhone Mini och såg det som en potentiell ersättare till min nuvarande, men priset på 8 775,00 kr för minsta speccen är lite för högt pris än vad jag är intresserad av att betala för en mobil (oavsett storlek). Dessutom så är jag fortfarande väldigt nöjd med min Sony Xperia XZ1 Compact och har egentligen ingen anledning att uppgradera i nuläget (tyvärr).

Av psiko

Ingen recension heller, men lite gameplay i 8K.

Av psiko
Skrivet av AndreaX:

Otroligt märkligt att inte ens sätta en minidisplay på "utsidan" som alla andra böjbara nallar har.

Denna måste alltså ligga i fickan med båda skärmarna utåt för att snabbt kunna se notiser eller vem som nu ringer.

Hade de varit smarta kunde de ju tom gjort de fyra rutorna i loggan till såna där notis-widgetar som deras tidigare nallar hade på startsidan.

Tycker själv att just denna lösningen är den bästa, en clean utsida som skyddar skärmarna och inte har någon ful kamerabump. Är mer förvånad att folk ens vill ha en skärm på utsidan. Men jag är ingen "power user" av mobiler själv och har aldrig behovet att läsa notiser på direkten, i så fall hade jag nog använt en smart watch iställt.

En indikator av något slag som indikerar att det kommit in en ny notis hade dock varit trevligt (om det inte redan finns).

Av psiko

Tycker det mesta är bra redan nu, men bumpade nyheter hör till en av mina irritationsmoment. En funktion för att välja kronologiskt flöde under profilen hade varit önskvärt.

En annan sak som jag aldrig riktigt gillade var när nyhetskommentarer dök upp under Nytt i forumet. Förstår att det var vissa som önskade denna funktionen, men hade det inte kunnat visas i en egen sektion eller i en separat lista istället?

Av psiko

Har ganska nyligen påbörjat min Holy Grail (ca 1.5 månader in) och kör lite då och då när lusten faller på. Kör på min favorit klass/build som är en ganska standard FO/CL sorc med en act II Holy Freeze merc.

Det roligaste jag hittat så här långt är nog Lightsabre och en Sur runa.

Kör numera single player SC med PlugY och använder Cactus för att byta mellan patch versionerna. Kan verkligen rekommendera både PlugY och Cactus. Körde mycket ladder tidigare, men tröttnat på all lagg, bottar, timeouts, muling och även ladder resets (drygt när man inte spelar så aktivt).

Kollar även en hel del på Twitch streamern MrLlama (fast youtube för min del) och har haft stort nöja av att kolla igenom hans Guided Playthrough videos för dom olika klasserna. Liten varning för att dom ofta är väldigt långa, men det går ju att pausa på tuben som tur är

Av psiko

Valde Annan webbläsare och använder Waterfox primärt för tillfället. Använde tidigare Firefox (låst till v56 för att få fungerande addons). Har fortfarande Firefox installerat som backup tillsammans med Pale Moon och Edge (Chromium).

Av psiko
Skrivet av klirre:

@m4gnify: Jag är en av de som aldrig fastnade rejält för D3, har redan kommenterat i nån annan tråd här på swec men gör det igen: D3's stora problem var att det kändes för nerdummat, man når maxlevel lätt och när man har alla skills händer inte mer på den fronten. Oändliga paragonlevlar är inte lösningen, poängen man fick var nästintill meningslösa.

Jag saknade skillträdet från D2, där man fick stå sitt kast (på senare år har respec lagts till) och att nå lvl 99 var ett evighetsarbete. Jag saknade penalty för att du dör, minns inte ens om det händer annat än att det kostar lite guld på D3, men i D2 tappar du XP om du inte precis levlat och det motiverar definitivt dig till att försöka överleva.

Gällande items i spelet saknade jag runewords i D3, det fanns inget smidigt sätt att få tag i vad man behövde utom via AH före loot 2.0, efter loot 2.0 droppade legendaries hela tiden och du samlade snabbt ihop bra gear och hela meningen med att grinda dog ut om du inte brydde dig på nån % damage hit eller dit för att nå en högre greater rift.

När vi väl är inne på greater rifts, visst är det en intressant idé att svårigheten skalar efter dina önskemål, men det är ju fortfarande samma instanser man åker till och samma bossar man dödar. Det blir fort trist eftersom fighterna varar längre. I D2 kunde man börja i NM och samla runor tills man fått ihop halvdana runewords för att klara vissa bossar i Hell, när du fått ihop bra gear kunde man lätt börja samla keys och ge sig på uber. Inte lika skalbar svårighet, men jag tycker att större hopp i svårghet är mer givande i slutändan. Något D3 gjorde bra dock var att de tog bort kravet att klara varje svårghet (norm, nm, hell, infern osv) efter varandra när du väl nötat igenom dem med första karaktären, att rusha nya karaktärer var det tråkigaste med D2.

Sist men inte minst tog Blizzard bort all anledning att samarbeta med andra, duu kan spela D3 med dina vänner om du tycker det är kul, men i övrigt finns det noll anledning att spela "online". Man kan inte byta grejer med varandra, PvP:n var lika dum och kass som i D2 och eftersom det var så lätt att nå maxlevel behövde man inte samlas som i D2s Baal- och Diaruns. Jag spelade nästan aldrig själv i D3, när polarna började tröttna spelade vi nåt annat istället. I D2 har jag lagt rätt mycket tid på att spela själv, dels för att tradingsystemet var så gammaldags och bakvänt (skapa game med rubrik för vad du söker/säljer) och dels för att de flesta bottade istället för att spela och ha kul.

Nu blev detta ett långt inlägg, hoppas nån orkar läsa det. Vad jag sett hittills är jag inte negativ till D4, de lovar förbättringar i rätt riktning, men samtidigt måste inväntar jag riktiga recensioner innan jag köper nåt. Är spelet för likt D3 kommer jag förmodligen inte lägga tid eller pengar på det.

Det där sammanfattar väldigt mycket hur jag känner angående D3 vs D2. Jag kör fortfarande D2 av och till, men D3 har jag inte saknat sen jag loggade ut för typ 5 år sedan.

Det sagt så är jag ändå försiktigt positiv till D4. Cinematic-trailern var riktigt bra och även om gameplay-trailern inte övertygar mig helt ännu, så verkar det ju som dom har något år eller två på sig att tweaka detta.

Av psiko

TS nämner inte vilken Windows version det gäller, men länkar till en guide för configuration av Windows 10 services (finns även guider för Windows 7 och 8 på sidan).

http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-10-service-configurations/

Har själv Windows 7 så vet inte hur bra just denna fungerar. Används såklart på egen risk också

För tredjepartsprogram med egna services får du själv avgöra om programmet är värt att ha körande i bakgrunden och om inte testa att stoppa servicen eller avinstallera programmet helt.

Och även om Windows aktivitetshanterare har blivit bättre med åren så rekommenderar jag (använder den själv) Process Explorer om man vill ha ännu bättre koll på vilka processer som körs.

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer

Av psiko

Gammal räv här och fick även jag 10/10 på detta quiz

Skrivet av Squallie:

Detta är 100% min erfarenhet av ICQ och MSN.

Samma för mig också. Jag körde länge Miranda IM för att kunna ha både MSN och ICQ samtidigt och slippa ha MSN installerat, men använder sedan ett antal år sen endast Steamchatten.

Skrivet av scienta:

Förstår inte hur så många kan ha haft fel på DC?! Klart lättaste ikonen

Förstår inte heller hur så många missade på DC++ ikonen, så jag kände mig tvungen att rota fram en gammal installationsfil (DCPlusPlus-0.699) och installera programmet igen för att dubbelkolla.

http://i66.tinypic.com/30lmdrd.png

Av psiko
Skrivet av breakman:

Olika DPI-inställlningar?

Skickades från m.sweclockers.com

Låter som en rimlig orsak till felet tycker jag.

TS: Har du kollat DPI-skalningen i Windows?

Windows 7

http://www.eizoglobal.com/support/compatibility/dpi_scaling_sett...

Windows 10

http://i60.tinypic.com/2nid10y.jpg

Av psiko
Skrivet av jsl_80:

Välkommet. Jag ogillade mycket med designförändringarna som kom med Australis inkl. tabbdesignen så jag har kört med "Classic Theme Restorer" https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/classicthemere... men den kommer tyvärr sluta fungera med version 57 pga Web Extensions. Får hoppas de gör en del andra designfixar också eller bättre konfigurerbarhet annars tappar Firefox en av de främsta anledningarna till att jag använder den.

Använder också Classic Theme Restorer för att få tillbaka det gamla utseendet (som jag tycker är överlägset), så tack för varningen att det kommer sluta fungera i 57. Får hoppas att utseendet är bättre då eller går att konfigurera efter egna önskemål när den kommer. Ogillar verkligen Chromifieringen som dom har gjort med UI från och med version 4 och använder även Status-4-Evar https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/status-4-evar/ för att få till ett utseendet som jag är nöjd med.

Trots detta så har Firefox alltid varit min goto browser genom åren och det är enbart på jobbet som jag har använt andra då man inte haft något val. Hoppas verkligen Firefox kan steppa upp lite och gärna genom att skilja sig från nuvarande mainstream browsern Chrome då jag tror det är dödfött att fortsätta försöka göra samma sak fast "sämre".

Av psiko
Skrivet av psiko:

Fick min orderbekräftelse må 2017-06-26 19:46 och har inte fått något mail ännu, nervöst som bara den.

Spelar det någon roll när man lade till produkten i kundvagnen tror ni? För jag lade till den säkert 10 min tidigare och strulade sen lite med att lägga ordern. Hade varit surt att åka dit på en sån sak

Har en order till hos Dustin som jag får hålla tummarna på annars.

Lite sen till begravningen, men även jag fick ett dystert besked från Inet igår

Så nu står mitt hopp till Dustin. Är det någon som har hört något från dom ännu?

Av psiko

Fick min orderbekräftelse må 2017-06-26 19:46 och har inte fått något mail ännu, nervöst som bara den.

Spelar det någon roll när man lade till produkten i kundvagnen tror ni? För jag lade till den säkert 10 min tidigare och strulade sen lite med att lägga ordern. Hade varit surt att åka dit på en sån sak

Har en order till hos Dustin som jag får hålla tummarna på annars.

Av psiko

Trevlig och bra video som vanligt och ser ut att bli ett grymt kort.

Håller även med er om unboxing videos

Av psiko

Någon annan som fortfarande inte har fått sitt chassi ännu?

Tog väldigt lång tid innan min ens dök upp på Postnords hemsida och när man kollar historiken så inger den ju inte direkt något större förtroende för Postnord heller...

2017-02-16 07:56
Hässleholm Sweden
The shipment item is under transportation

2017-02-15 18:30
Toftanäs Sweden
The shipment item is under transportation

2017-02-14 08:04
Hässleholm Sweden
The shipment item is under transportation

2017-02-13 21:36
Toftanäs Sweden
The shipment item is under transportation

2017-02-13 19:35
Toftanäs Sweden
The shipment item is under transportation

Stod igår att det beräknades komma fram idag 2017-02-17 kl 18:00, men det har ändrats till att den är under transport nu under dagen. Kan ju säga att jag inte bor i Hässleholm heller även om det i alla fall var i rätt riktning

Nu är det egentligen ingen brådska med chassit för min egen del då jag inte köpt komponenter ännu, men är ganska orolig för att något ska ha hänt under transporten.

Av psiko
Skrivet av gujukal:

Enda skillnaden är att DM inte har sidoknappar på bägge sidor, annars är det exakt samma form som Sensei. Inte alls lik Rival som har annan form på högersidan.

*edit my bad*

Bleb lurad av skuggan på denna bilden.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/49458?l=eyJyZXNvdXJjZSI6...

Av psiko

Steelseries har ju en Ambidextrous Design så tycker det är fel att säga att denna musen har samma form. Mer lik Steelseries Rival i så fall tycker jag.

Av psiko
Skrivet av krft:

Ingen smart människa anlitar väl utvecklare ifrån Sverige!?
Liksom, varför tror du stora bolag outsourcar utvecklare från andra länder egentligen?

Skrivet av Chrillemeter:

För priset inte för kompetensen.

Som Chrillemeter säger så är största anledningen priset.

Och det är långt ifrån alla projekt som lyckas trots det detta.

http://www.aftenposten.no/norge/Det-er-et-av-de-storste-forny...

Citat:

– Sentrale kundesystemer vil ikke bli byttet ut i det tempo som var opprinnelig planlagt, sier Johannessen.

– Fordi dere anser risikoen som for stor?

– Det er to forhold: Tid og kvalitet. Hvis de ikke kommer tidsnok er det ikke noen gevinst i å gjøre det, sier Johannessen.

– Så det indiske selskapet leverte med feil som dere åpenbart ikke hadde forutsett?

– Vi fikk ikke arbeidsflyten til å gå slik som den skulle. Det er riktig. Når vi da satt helt klare kvalitetskrav, så kan du godt kalle det det. Du må møte kvalitetskrav, sier Johannessen.

@Kevinkingeen
Har jobbat med en del projekt som har outsource:at arbete och mina tips om du bestämmer dig för att gå den vägen är att vara väldigt noga med att specifiera vad som ska göras i minsta detalj och vara väldigt noga med att följa upp arbetet under projektets gång.

Av psiko

Ser ut som ett väldigt bra och genomtänkt chassi när det kommer till att inte slösa på det invändiga utrymmet. Bra jobbat Fractal och hoppas fler tar efter denna stilen. Hade jag inte haft ett DAN Case A4-SFX på ingång så kanske jag hade slagit till.

Kör enbart med SSD numera så att kasta ut HD buren för att få plats med ett ordentligt nätagg ser jag som ett mindre problem. Däremot så är jag lite skeptisk till hur 8-pins kontakten ska dras med 3 SSDer monterade då det ser ut att bli väldigt ont om plats med 3 SSD på rad där. Ser nästan ut som kabeln måste dras i framkant och sen ovanför SSDerna och då gäller det att kabeln är lång nog för det.

Går det förresten att montera en SDD i botten, eller finns det bara skruvhål som passar för en HD där?

Av psiko

Låter som det sämsta av båda världar, det odrägliga klick ljudet från mekaniska och den svampiga känslan från membran. Inte heller tillräckligt low-profile för att passa min smak.

Om det ändå kunde satsas lite mer på tangentbord med scissor switches!