Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Gillar Mini-ITX kylaren, undrar om den är designad för låg ljudnivå eller optimal kylning. Hoppas fler tillverkare också ger sig på detta segmentet.

Angående singletornkylarna så tyckte jag en av dom såg nästan identiska ut med min nuvarande Thermalright Archon, men det kanske är svårt att tillverka dom så mycket annorlunda.

Av psiko

Här vänsterhänt själv och är väldigt nöjd med min nuvarande Steelseries Xai rent formmässigt (samt även i största allmänhet). Använder claw grip här om det kan hjälpa dig att bestämma för eller emot den.

Enda jag kan klaga på angående musen är att den är rätt så känslig för damm på sensorn och att den inte fungerar speciellt bra tillsammans med det UEFI som sitter i mitt Asus moderkort. Det sista medför att den inte känns av förens en liten stund efter att datorn nått inloggningskärmen. Lite småirriterande saker, men utöver detta så fungerar den utmärkt.

Av psiko
Skrivet av werty999:

Fan snackar ni om?, Spelet är ju skit kul om man spelar 4ppl, Vet inte vad ni tycker, men jag tycker inte man kan döma spelet om man inte klarat Inferno... Allt händer ju på lvl 60, Pvp, Gear etc.

Tyckte Normal va för enkelt, blev lite tråkigt, men fan va Hell är skoj :D,

Men det är ju bara min uppfattning

Nej i Diablo spelen ska/bör inte allt hända vid max level, det tänket hör snarare MMO-spelen till.

Av psiko
Skrivet av Evil Peter:

Grejen är ju att det inte är fördummat. Systemet är mycket elegantare nu och det "smarta" med D2 är klassisk kvasiintelligens. Många tycker det var mer avancerat med att sätta ut sina stats och välja i skill träd, men de som verkligen förstår sig på logik inser snabbt att de systemen är värdelösa. Ju fler val man har, desto större risk är det att det bara finns ett toppval. Håller man sig lite mer begränsad finns det större chans att det finns flera val som kan vara likvärdiga.

Som t ex statsystemet. Det var, matematiskt sett, dumt att ta mer styrka än man behövde för sin rustning, högre dex än 75 och att lägga något på energy över huvud taget. Det är ett korkat system, fast det krävs lite insikt i logik för att förstå det. Detsamma gäller skillträden som ger illusionen av många bra val, medan det egentligen ger få bra val och tvingar en att spela tråkigare i början för att ha kul sedan. Att lura spelare på det sättet (dock säkerligen inte medvetet) är inte på något sätt smartare speldesign.

Manuset kan jag inte riktigt uttala mig om då jag inte spelat igenom alla akter ännu men hittills ser jag ingenting som är sämre än tidigare Diablo-spel med det eller röstskådespeleriet (hur röstskådespeleriet kan anses sämre nu har jag inte den blekaste aning om). Det känns precis som förr, möjligen lite bättre.

Detta stämmer bara om du förutsätter att alla valde samma build och för mig handlade Diablo 2 mycket om att hitta en build som passade min spelstil istället för den förnärvarande mest populära för respektive klass. För att ta paladiner som exempel så valde jag bort den otroligt populära builden Hammerdin för dom lite mer ovanligare Zealot, Avenger och till och med Charger en gång i tiden. Detsamma kan appliceras på fler klasser, men detta var den mest uppenbara för min del. Dom kanske inte var dom mest effektiva men tack vare det gamla systemet så hade folk valmöjligheten att göra som dom ville.

Antar att du aldrig hört talas om max block karaktärer (hög dex) och energy shield sorcs?

Hela den här min/max förbannelsen känns mer som ett problem som kommer från WoW än Diablo 2, så som jag upplever det. Men jag spelade ju mest Diablo 2 online för mig själv eller med ett fåtal nära vänner så det kanske är därför.

Jag har inte köpt Diablo 3 ännu då jag tänker vänta tills den första hypen har lagt sig, men kan nog garantera att jag kommer skaffa det till slut ändå åtminstone för att få spela igenom storyn. Tvivlar egentligen inte på att det är ett bra spel i grunden, men tveksamt om det lever upp till mina förväntningar för hur ett Diablo spel ska vara och har svårt att se att det kommer bli något som jag kommer spela lika flitigt som Diablo 2.

Av psiko

Om trådskaparen vill ha hörlurar som inte läcker ljud så borde det automatiskt utesluta Koss Porta Pro. Känns som 9/10 som man hör någon som spelar för hela bussen/tåget med sina hörlurar så är det just sådana lurar dom sitter med.

Därmed inte sagt att dom i övrigt kan vara utmärkta lurar.

Av psiko

Jag har OS i form av Windows 7 Home Premium, alla program och min WoW katalog på en 80 GiB SSD och har ändå 23 GiB ledigt. Nu skriver du inte hur mycket program du har installerat, men det låter konstigt att det skulle fylla en hel 120 GiB SSD.

Min Windows installation är på dryga 20 GiB, om din är mycket större än det så kanske det finns Windows funktionallitet du inte behöver som kan avinstalleras. Fast i och med att du har valt Ultimate så kanske det är saker som används.

Som någon nämde tidigare i tråden så gillar vissa program att lägga filer i användarspecifika kataloger som Mina Dokument och Application Data. Om katalogen för din användare är väldigt stor så kanske det kan vara ide att se på om detta går att ändra på, vilket i så fall oftast görs i respektive programs inställningar.

Om du har mycket RAM så skapas det som standard enligt min erfarenhet en väldigt stor och onödig växelfil på samma hårddisk som OS. Själv har jag flyttat min till en annan HD (mekanisk) för att den inte ska ta upp onödig plats på min SSD. Många säger man kan avaktivera den helt om man har tillräckligt mycket RAM, men jag har inte testat det själv.

Om du inte använder hibernation mode så kan du stänga av detta och spara samma mängd utrymme som du har i RAM (har jag för mig det är), frigjorde 8 GiB själv på detta sätt.

Av psiko

När det gäller Obsidian 650D kan man för att få fläktar på sidopanelen använda följande:

http://www.inet.se/produkt/6904271/corsair-meshpanel-650d-kit

Fast då blir det ju 157 kr mer på priset.

Ett annat alternativ är helt clean sidopanel, vilket är det jag själv har och föredrar:

http://www.inet.se/produkt/6904272/corsair-650d-solidpanel

Av psiko

Har båda komponenterna själv och hade inga problem att installera det här, så det borde vara lugnt med kabellängden.

När det gäller ljudnivån på medföljande fläktar så är jag däremot inte helt nöjd, men där handlar det om hela mitt system. Fläkten i nätaggregatet känns okay då den överröstas av andra komponenter som det är nu. Chassifläktarna på 650D har jag däremot planer på att byta ut mot mindre, lågvarviga och tystare någon gång i framtiden.

Även om 650D inte är optimalt för ett tyst system så kommer jag byta det som går för att få det så tyst som det bara är möjligt, på kostnad av kylningsförmågan. Det är inte så att fläktarna låter förfärligt mycket på lägsta nivån med 650Ds inbyggda fläktkontroller, så det är möjligt att andra har mindre problem med dom och tycker annorlunda än mig här.

Som referens så är mina andra komponenter (som låter): i5 2500K med stock kylare (ska bytas mot TR Archon när jag får tid) och Asus DCII GTX570 samt två mekaniska diskar.

Av psiko
Skrivet av skog1s:

Och om du hade varit uppmärksam så hade du sett att han är "väldigt sugen på detta tangenbord, gillar denna låga profilen" och att jag är realist och gillar att påpeka folk som skriver innan dom tänker!

Detta är ett forum där vi kan dela av oss om åsikter! konstruktiv kritik är något som hjälper TS att få en annan synvinkel på det hela!

"jag har det och jag har haft det i 2år och det funkar bra" inlägg, säger inte någonting att det finns andra saker på marknaden som är bättre för TS!!

Sen att du inte tar råd från medlemmar här som har speciellt alisas/nickname, kommer du själv att bli lidandes av! Inte vi

Då kanske du ska läsa trådskaparens första inlägg en gång till, för han frågar inte om vilken typ av tangentbord han ska välja generellt utan om det finns problem med vissa tangentkombinationer på detta specifika tangentbord. Finns ingenting i denna tråden som pekade åt hållet mekaniska tangenbord förens du drog upp det, så vem är det som kommer med orelevant information och inte tillförde någonting egentligen?

Jag äger i alla fall tangentbordet i fråga och gav min bild av hur det har fungerat för min egen del. Har du ens testat detta tangentbord innan du uttalade dig? Låter mer som du försöker motivera ditt eget köp av ett mekaniskt tangentbord än något annat, jag har nämligen av någon anledning fått intrycket att du har ett (men om jag har fel ber jag om ursäkt).

Till trådskaparen: Ett tillägg här i att jag är vänsterhänt och använder mig utav piltangenterna istället för WASD, jag använder mig fortfarande utan problem av CTRL/SHIFT + 1...9-tangenterna dock om det kan vara till någon hjälp.

Men som någon sa tidigare, försök testa det i butik om du har möjlighet då tangentbord mycket handlar om personlig tycke och smak.

Av psiko
Skrivet av skog1s:

Sorry mitt fel! Då jag kollade upp Illuminated på Inet så fick jag fram K800 Wireless Illuminated och tog för givet att dom var det, men har fattat att det finns med tråd med!

Men det är inte poängen med mitt tidigare (fast jag gjorde en miss angående trådlösheten) inlägg!

Det som är poängen, är att man får så mycket mer för ett mekaniskt T-Bort!!

Ärligt talat, vem vill spela på ett LaptopTbord ? Med tråd eller utan? Hela grejen är att det är "LaptopTbord" Man spelar inte med ett sådant OM man testat andra alternativ! Spelar man med LaptopTbord har man inte testat att spela med ett "vanligt spelTbord" Och är man nöjd med ett "vanligt spelTbord" så har man inte spelat med ett mekaniskt!!!!!!

Skillnaden är som natt o dag!

Jag tycker det är sorgligt att så många skriver att "jo det funkar" "Det är ett skönt tangentbord" men frågan är om dom har en erfarenhet av mekaniska?

Jag tror inte det! Annars hade dom inte skrivit så!

Jo dom hade kanske skrivit "jo det funkar" men, dom hade rekommenderat dig ett mekaniskt om dom hade testat ett !! !!

Om du vill lära dig mer om "mekaniska vs vanliga" så googla, och du kommer att hitta svar!

Har du funderat på att det kanske finns olika smak i vilken typ av tangentbord som är skönt att använda? Sen är väl mekaniska tangentbord mest kända för att vara sköna att skriva på, inte för att vara det ultimata för gaming? Ljudet från dom mekaniska hade nog drivit mig till vansinne t.ex.

Själv började jag använda lågprofilstangentbord (laptop tangentbord för mig är tangentbord med urusel layout som även råkar vara lågprofil) när logitech kom ut med sitt UltraX för rätt många år sedan och har aldrig haft något problem att varken skriva eller spela.

För att svara trådskaparen så kan jag säga att jag har haft det nämnda tangentbordet i över 2 år och har inte haft något problem med mitt så här långt. Spelar ett antal timmar i veckan och då mest MMO och FPS, men inte på något sätt seriös nivå (om det spelar någon roll). Har även hänt att det landat en och annan missplacerad näve på tangentbordet, detta utan att jag märkt någon skillnad/försämring i dess funktion

Av psiko

Nu har 4st har länkat till samma youtube video redan, läser ni inte innan ni postar?

On Topic:
Ser ut som ett bra chassi men för stort, dyrt och space-igt för min del.

Ser fram emot en videorecension på detta chassi av Jonas

Av psiko
Skrivet av emilakered:

Nu har jag lagt till resultat för Thermalright HR-02 Macho i tabeller och på infosida, kan behövas lite F5 för att allt ska uppdateras.

Här syns skillnaderna mellan monteringsramarna, den nya är några millimeter smalare. Förstår att Thermalright vill ha "multilösningar" för många kylare, men då blir det också problem med vissa moderkort. Med nya ramen GÅR det, dock måste VRM-kylaren pressas någon millimeter.
http://www.sweclockers.com/image/red/2011/12/30/Thermalright_...

Bra att ni uppdaterar artikeln så här i efterhand.

Själv hade jag gärna sett Thermalright Archon med i testet, finns det möjlighet att lägga till denna också eller är det möjligtvis så att den dyker upp i separat test senare?

Av psiko

Påminner om mitt nuvarande chassi och blev därför fårvånad när det kallas Solo och inte Sonata som mitt. Efter ha letat lite så fann jag ut att mitt heter Antec Sonata Plus 550 och egentligen är en specialversion av Solo då det följde med en nätdel. Rätt märklig anledning att byta modellnamn bara för det dock.

http://www.sweclockers.com/imagebank/200802/Produktbild001.jpg?t...

Tycker det har varit (byter ut det nu till helgen) ett helt okay chassi om än inte så spektakulärt och något struligt att jobba i då det är rätt ont om plats. Men ser ju ut som dom ordnat till det i uppföljaren och då fungerar det säkert bra.

En sak som jag tyckte var väldigt bra med den nya versionen är att dom minskat ner till endast två 5.25" platser i fronten. Önskar att fler tillverkare tog efter detta, även på sina större chassimodeller.

Av psiko
Skrivet av Blackbeard:

If Komplett have 100+ in stock, I wouldn't say there's a shortage

Well if one store bought up every single Corsair Obsidian 650D, then I belive it's adequate description to say these's a general shortage among the other stores. (Just an example of course )

What worries me is that the store I ordered from, even after two weeks, don't have any information to give me about when they will be back in stock. Could of course be the store's own problem, but I wanted to check here if it was a bigger problem in Sweden (or whole of europe) to push out enough cases to meet the demand.

I don't want to cancel my order and split it up among different stores unless I really really have to.

Av psiko

A general short supply on Corsair Obsidian 650D?

I'm wondering if there is a general shortage of Corsair Obsidian 650D right now?

I placed an order around two weeks ago at my go-to webshop (www.webhallen.com) and it's the chassi is nowhere to be found. It was out of stock even at that time I ordered so I was prepared that I had to wait a bit, but when I called them two days ago they still had no idea when they would get a them back in stock.

I looked around in several other stores and noticed very few had them in stock, pretty much only Komplett of the big 4 stores (Webhallen, Inet, Dustin, Komplett). They on the other hand have 100+ in their stock

Reason I'm asking the question above is because I might have to consider ordering it from somewhere else if that is the case.

Av psiko
Skrivet av Blackbeard:

We're in the process of getting them stocked in Sweden, so they should appear at Komplett etc in the next week or so.

Great to hear they are inbound to Swedish resellers, thanks for the info.

Av psiko
Skrivet av psiko:

Now I'm not in any rush really as my plan is to upgrade in the summer (most likely), but it is a bit frustrating as I see 650D as the ideal case for me otherwise. I might sound old and grumpy now, but in my ideal world solid panels would be the obvious standard and side panels with windows should come as the nice option for those willing to pay extra for that.

So the time has finally come to upgrade and to my surprise I notice that a solid side panel for 650D is now available in the Corsair store. *thumbs up to you Corsair*

http://www.corsair.com/solid-side-panel-for-obsidian-series-650d.html

Now the question is how I would go about to aquire one of these. Do you know a Swedish reseller who might be able to get these side panels in their stock? I've checked Inet, Komplett, Webhallen and Dustin so far, but couldn't find any there.

Av psiko

Corsair har denna tråd med information om kabel längd för alla deras nätaggregat:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=83210

Vet inte om andra tillverkare har något liknande dock.

Av psiko
Skrivet av AlbertMwugabi:

Åhh vad jag älskar det där vita 600T, ser ut som en snygg tysk sportbil, typ en Porsche, så skulle inta tacka nej till ett sånt chassi.

Grym fredagspanel, lite lång men det kanske jag inte ska klaga på, gjorde ett McD besök i halvtid

Av någon underlig anledning så påminde den vita 600T mig mest om en stormtrooper dräkt från Star Wars...

Väldigt trevlig fredagspanel som vanligt annars och ser väldigt mycket fram emot recensionen utav Corsair Obsidian 650D. Kommer även fram emot SSD round-up och fler tester av grafikkort med custom kylning.

Undrar även om ni har någon ETA på det där Sandy Bridge moderkortstesten som utlovats tidigare?

Av psiko

I'm not quite sure I understand which side panel you are refering to. The only ones I can find in Corsair's own store is:

http://www.corsair.com/cases/case-accessories/graphite-series-600-side-panel-with-windowed-and-mesh-inserts.html
http://www.corsair.com/windowed-side-panel-for-obsidian-series-800d-700d-full-tower-case.html
http://www.corsair.com/cases/case-accessories/side-panel-for-obsidian-series-800-full-tower-case.html

None of these are for the "right" hand side. The first two have windows and the third one is for 700D/800D which I assume is larger then a 650D side panel. And you can't seriously have suggested I buy two cases just to get the second side panel, or can you?

Now I'm not in any rush really as my plan is to upgrade in the summer (most likely), but it is a bit frustrating as I see 650D as the ideal case for me otherwise. I might sound old and grumpy now, but in my ideal world solid panels would be the obvious standard and side panels with windows should come as the nice option for those willing to pay extra for that.