Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Använder du möjligtvis Windows 7 och displayport? Då kanske detta är orsaken.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-ha...

Råkade ut för detta problem själv i så fall. Tråden nämner ett program i den tråden som ska fixa problemet, men har inte testat det själv.Vad jag gjorde var att köpa en DisplayPort till DVI kabel från Kjell & Company istället. Något liknande denna.

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

Beroende på vilken skärm du har så kanske just denna kabeln inte är tillräcklig dock, ser bara ut att stödja 1920x1200 60 Hz.

*edit*

Här är ytterligare en länk med mer info om problemet och även olika lösningar.

http://superuser.com/questions/267086/how-to-stop-windows-res...

Av psiko

Visual Studio 2008/2010/2012/2013 (beroende på projekt): C#, C++, Web
WebStorm: Web
Eclipse (där plugin kräver det): Java
IntelliJ: Java
Notepad++: För att snabbinspektera diverse filer och skriva anteckningarna, gör ingen direkt kodning där.
DataGrip: SQL

Av psiko
Av psiko
Skrivet av philipborg:

Förstår varför dem finns men ambidextra designer är inget jag skulle skaffa, skönare att ha något som är byggt för ens egna grepp än att vara universell.

Skickades från m.sweclockers.com

Om man kör med palm grip (och kanske claw grip) kan jag förstå att man vill ha en mus som passar handen när man vilar hela handflatan på musen. Tycker dock inte detta är speciellt relevant när man kör med fingertip grip (som jag gör) och då passar ambidextra möss alldeldess utmärkt. Kanske till och med bättre då jag inbillar mig att det blir lättare att hålla något som är symetriskt med fingertopparna (tumme, ringfinger och lillfinger). Ambidextra möss är ofta lite mindre också vilket är skönt med fingertip grip.

Skrivet av KKay:

Vore det inte lättare att göra en mus för vänsterhänta och en för högerhänta, invertera designen? Med en sån här mus så passar den ju varken eller.

Som jag skrev ovan så finns det dom helt enkelt föredrar ambidextra möss, jag är en av dom. Rätt säker på att det har med produktionskostnad kontra efterfrågan att göra och sen är det nog inte så billigt och enkelt som det låter att invertera designen alla maskinerna som tillverkar mössen. Billigare att tillverka möss som kan användas av både vänster och högerhänta då.

Angående musen i nyheten så har jag inte mycket över för musdesign med massa konstiga kanter, skarvar och öppningar i skalet, men det kan ju vara en bra mus rent tekniskt trots allt. Fler möss med optisk sensor är ju alltid välkommet.

Av psiko
Skrivet av tobiasr:

Anledningen till att request desktop site" inte fungerar på många sidor är att det inte finns en separat mobil/desktop site. Det är samma anrop som renderar samma HTML. Som utvecklarna modifierar man bara CSS för att göra utseendet olika på olika upplösningar. Görs responsiva siter korrekt är det jättebra!

Något som jag stör mig på är att det mobilanpassade designspråket börjar röra sig in på fullscreen siter så att allt blir gigantiskt och ganska osmidigt att använda på en vanlig dator.

Tex hur dom har gjort menyn på denna site är katastrof för en datoranvändare... Men på en surfplatta är det smidigt. http://www.holmgrensbil.se/

Stör mig också på att det mobilanpassade designspråket har börjat användas på desktop siter och stör mig nog mer på detta än vad jag någonsin har stört mig på en mobilanpassad sida. Ditt exempelt var verkligen katastrof och här är ett exempel på en annan sida där allt är uppblåst in absurdum så att man som desktopanvändare blir tvungen att scrolla helt i onödan.

Av psiko

Fingertip Grip
Zowie FK
WoW och CS:GO

Av psiko

Har använt TunnelBear här nu i snart 6 månader och det fungerar riktigt bra så här långt. Enkelt att använda och känns som det går snabbt att byta mellan olika länder. Priset på $5 i månaden känns helt klart överkomligt tycker jag, men vet inte hur det står sig jämfört med andra VPN tjänster

Antalet länder är väl inte TunnelBears starka sida, dom har ett helt okay utbud men inte bäst i klassen om man säger så.

Canada
United States
United Kingdom
Germany
Japan
France
Netherlands
Italy
Ireland
Sweden
Switzerland
Spain
Singapore​
Australia*

* Unfortunately servers are ridiculously expensive in Australia so tunnelling down under is only available to paid users.

Source

Det går att använda TunnelBear gratis också, fast med begränsad data trafik (500 MB). Kan vara bra för att testa hur det fungerar, men det räckte inte långt för min egen del när man satte igång och streama.

En annan sak som är ganska irrelevant i sammanhanget men som jag personligen uppskattar väldigt mycket om är humorn som genomsyrar hela TunnelBear

Av psiko
Av psiko

Hur kan denna marknadsföras för vänsterhänta när den endast har sidoknapparna på vänster sida (för en högerhands tumme)? Går ju att använda såklart, men en stor del av poängen borde ju försvinna.

Sen är det lite småroligt hur marknadsföringshypen med speciella brytare från mekaniska tangentbord verkar ha smittat av sig till mössen numera...

Av psiko

Laddar du in elementet dynamiskt i efterhand? Testa detta i så fall.

<script type="text/javascript"> function autoplay() { $("<närmsta element som inte laddas dynamiskt>").on("click", "embed", function() { console.log("clicked"); }) $("embed").click(); console.log("fired"); } </script>

Description: Attach an event handler function for one or more events to the selected elements.
source

Av psiko

Använder mig själv av SpiderOak och tycker det fungerar bra. Kan vara lite omständigt att sätta upp bara. Vet dock tyvärr inte hur det står sig mot dom andra som nämnts här.

En bra sak med SpiderOak är deras Zero-Knowledge Privacy funktion där allt krypteras lokalt innan det skickas så det finns inte en chans att någon annan än du själv kan dekryptera det (om dom inte knäcker den på något sätt då), så det enda dom kan lämna ut till myndigheter är krypterade filer. Nackdelen med detta är att det finns inget sätt för dom att återställa datan om man själv slarvar bort sitt lösenord.

Skrivet av SpiderOak:

What, exactly, is Zero Knowledge Privacy?
'Zero-Knowledge' privacy means the server never knows the plaintext contents of the data it is storing. Never. Therefore, the data is never at risk of being compromised or abused by either internal threats or external hackers.

Encrypted Storage
Unfortunately, most online storage systems only encrypt data in transit - meaning the data on the server is visible and potentially at risk. With SpiderOak, your data is fully encrypted end-to-end, and only you are able to unlock it using your password.

Password Protection
Storing encrypted data only solves half the problem. If your password is stored alongside your data, then anyone with access to those servers can view your data. At SpiderOak, we never store your password, which means your data is always private.

No Knowledge
Even with physical access to the storage servers, SpiderOak staff cannot see even the names of your files and folders. All we see are sequentially numbered containers of encrypted data. We are never capable of betraying the trust of our users.

Av psiko

Jag har testat GIMP för några år sedan och kom aldrig riktigt överens med det personligen. Tyckte programmet var ganska omständigt uppbyggt då och sen hjälpte det inte att alla tutorials som jag hittade på nätet och försökte mig på var skrivna specifikt för PS, men det sista kan man ju knappast lasta GIMP för. Det är möjligt att det har blivit bättre nu och/eller att en person som är mer insatt än jag i bild- och fotoredigering lyckas förstå det bättre.

För mina enkla behov använder jag nu istället Paint.NET som är gratis och enkelt att komma igång med fast samtidigt har ganska basic funktionalitet. Har dock rätt bra stöd för plugins så en del funktionalitet finns att få den vägen istället om man letar.

Av psiko
Skrivet av Kilroy:

Är storleken på cpu-kylare mer begränsad på mATX?

Nej, jag vet inte vad det skulle vara som du förlorade. Förutom expansionsmöjligheter.

Det fetstilta i det jag citerat är egentligen den största anledningen till att jag fick för mig att göra den här tråden.
Enda anledningen för mig att välja ATX är, varför inte när jag ändå vill ha ett ATX-chassi eftersom det inte finns några andra som passar mina behov lika bra. (bra luftflöde med fokus på låg ljudnivå)

Och det är så frustrerande.

ett mATX chassi utan 5.25platser, max 1-2 3.5 tums platser, 1-2 2.5 tums platser och fokus på låg ljudnivå men ändå bra luftflöde.

Allt jag behöver.

Har suttit och tänkt på samma sak och det du räknar upp matchar ungefär mina preferenser också. Jag behöver i och för sig inte några 3.5" platser alls, men kanske blir lite för nischat att ta bort dom helt. Vad jag absolut inte vill se i ett chassi är öppet på toppen eller en massa döyta för radiatorer då jag inte har några planer på vattenkylning (går det att klämma in ändå så är det såklart okay).

Räknade lite på mått själv för ett tag sedan och såg inte helt orimligt ut att kunna få ner storleken till någonstans runt 200 x 400 x 400mm (b x h x d) sett frammifrån för ett chassi med ATX. mATX och Mini-ITX går såklart att göra ännu mindre.

Moderkort:
ATX = 305 x 244 mm
micro ATX = 244 x 244 mm
Mini ITX = 170 x 170 mm

PSU:
ATX std. = 150 x 86 x 140 mm (b x h x d)

HD:
3.5" = 146 x 101.6 x 19, 25.4 mm (b x h x d)

Skrivet av sKRUVARN:

http://i60.tinypic.com/1zftu6o.jpg

Såhär alltså (blir väl typ 380mmx380mmx210mm). Så kör man 2x140mm i fronten. Inget i toppen dock, öppen topp är avskyvärt för ljudnivån och öppna för en 240rad bygger onödigt mycket på höjden, då finns arc osv som sagt. Så länge det inte blir för tight med att dra kablarna igenom spelar det ju ingen roll om det är tätt, men kan man lyfta bort buren kan man ju dra alla kablar först sen sätta tillbaka den, då spelar det ju ingen roll alls Sen en front i metall såklart

Det där ser väldigt bra ut tycker jag!

--------------------------------------------------

När det gäller ursprungsfrågan så hade jag nog klarat mig fint på mATX och kanske även Mini-ITX. Det enda som oroar egentligen är väl antalet minnesplatser, fast jag hade nog kunnat överleva med bara 2 st.

Väldigt bra tråd detta, strålande initiative från trådskaparen!

Av psiko

Är det en Synology NAS? Dök felmeddelandet upp efter uppdatering till DSM 5.X?

Jag fick nämligen samma fel på min Synology NAS efter uppdatering och det var med så gott som helt nya diskar i den. Detta gjorde att jag blev lite misstänksam och började kolla runt på Synologys forum där jag upptäckte att jag inte var ensam om att uppleva samma sak.

DSM 5 false SMART errors

Nu kan det ju vara fel på diskarna oavsett och man blir ju lite orolig när den varnar för sånt här, så kan vara bra att testa diskarna som andra föreslagit trots allt så allting stämmer.

Själv så gjorde jag ingenting på mina diskar och kan inte påminna mig att jag sett felmeddelandet nu på ett bra tag. Har dock mixtrat en del med inställningar sedan dess och bland annat slagit av hibernation helt och hållet (om det kan påverka).

Av psiko
Skrivet av ozo64:

Noll skillnad. Alla Wii U är exakt samma i europa förutom elkontakten. De har väl samma i Norge mao kör på.

Skrivet av The_Edge:

Jag bor själv i Oslo och köpte min Wii U här. Det är inget du behöver oroa dig för, det är ingen skillnad alls.

Låter utmärkt, då blir det nog ett köp i dagarna

Av psiko

Tänkte ta mig i kragen och beställa mig en Wii U nu!

Saken är bara den att jag för närvarande är bosatt i Norge, så därför undrar jag om någon vet om det innebär någon skillnad eller nackdel att köpa den där jämfört med i Sverige? Har för mig Bergsala är distributär för båda länderna faktiskt.

Kollar man på priser så ser det nästan fördelaktigt ut att köpa den i Norge då en Mario Kart 8 Premium bundle kostar 2500 NOK jämfört med 3000 SEK i dom flesta stora butikerna i Sverige.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2630380
http://www.prisjakt.no/product.php?p=2630380

Av psiko

Alla rekommendationer som jag har läst säger att man ska lämna musinställningen i Windows på 6/11. Det som annars händer är att Windows introducerar egen acceleration på musrörelserna och förhållande inte längre är 1-1.

Själv använder jag 400 dpi, 6/11 i Windows och har pendlat mellan 3.0-3.5 i sens i CS genom åren på en fUnc 1030 matta som jag antar räknas som liten i sammanhanget.

En annan sak är väl att om man har högre dpi settings så innebär det normalt sett lägre sens i spel, men det kanske bara är något jag inbillat mig?

Av psiko
Skrivet av anon114264:

Hur gör man det exakt?

1. Öppna KeePass
2. Navigera till gruppen som lösenordet är sparat i
3. Klicka på lösenordet (********) och dra det till fältet för lösenord på hemsidan och släpp

Man kan göra samma sak med alla dom olika kolumnerna om man vill.

Av psiko
Skrivet av emilakered:

Jag har bara bokstäver och siffror i det här, faktiskt. Om du loggar ut och loggar in igen, kan du klistra in från KeePass då eller måste du ta manuellt varje gång? Klistrar jag in i Notepad och skriver av varje tecken fungerar det som sagt, jätteskumt.

Skrivet av Lagers:

Precis så får jag också göra såg jag sedan.

Har ni testat att använda drag-n-drop funktionen i KeePass? Upptäckte att det fungerade för mig på Adeccos hemsida där det av någon anledning inte gick att klistra in lösenord direkt från KeePass.

Av psiko

Gillar inte alls det nya utseendet, men jag har å andra sidan inte gillat det på ett bra tag nu. Som tur var så kan man ju (än så länge) modifiera utseendet som man vill och det är därför som över delen av mitt webbläsarfönster fortfarande är mest likt gamla Firefox 3.6 än något annat.

http://i62.tinypic.com/2mzmvxk.png

Det som känns lite oroande för min del är att dom går mer och mer åt Chrome utseendet (vilket jag personligen avskyr) för varje version och det händer mer och mer frekvent att dom plockat bort funktionalitet som jag uppskattat och där jag sen fått lägga ner tid på att först googla vad som hänt och hitta en lösning för att sedan gå in i about:config för att ändra det tillbaka som jag vill ha det. Detta för att dom "medvetet" har valt att inte lägga in ett val under inställningar vilket känns som att dom försöker tvinga på användarna "nyheterna", lite som med Microsoft och Modern UI.

Som tur var så är det ju oftast möjligt att få till det som man önskar till slut, vilket jag är väldigt tacksam för, men det känns lite olustigt att det ibland går så långt att man ska behöva sätta sitt hopp att någon likasinnad och dessutom kunnig sätter ihop ett tillägg för att få tillbaka funktionalitet.

Kan till viss del förstå varför Mozilla gör som dom gör, men jag hade önskat att Firefox och Chrome gick i mer motsatta riktningar i utseendet för att skapa mer mångfald i webbläsarträsket.