Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Efter mycket letande så slutade det med att jag köpte följande knopp till (skåp)dörrar på Clas Ohlson för att hänga upp mina HD650 på sidan av bokhyllan.

http://www.clasohlson.com/medias/sys_master/8973341491230.jpg

Trots att den är i det minsta laget på längden så verkar det som att hörlurarna sitter ganska stabilt där. Går dock i tankarna att tillverka en distans på 15-20mm i något snyggt träslag för att få den att sticka ut lite längre.

Kan bli lite klurigt att montera den direkt på en väg, men hade säkert gått att lösa med en mellanmontering som man sedan monterar på väggen.

Av psiko

Var länge sedan jag använde Winamp här nu, men det är synd att se en klassiker gå i graven.

Själv gick över från Winamp till iTunes medans jag köpte musik ifrån iTunes Store, för att sedan hoppa på Foobar tåget bara för att upptäcka att det inte passade mig alls. Slutade med att jag fastnade för JRiver MediaCenter som i och för sig inte är alls lika enkelt och smidigt som Winamp, men som istället erbjuder en del extra funktionalitet till annat än musik som jag uppskattar.

Av psiko

Fick inget svar från Custom Cables alls så mailade Sennheiser direkt och fick detta svar tillbaka.

Skrivet av Sennheiser:

Hello Name,

The 'cable-lock' part of the Momentum cable makes it unique to that headphone I'm afraid, and the portable nature of the Momentum means that a specific 3m cable may not be released. No full sized headphones have a 2.5mm socket for the cable as the Momentum do.

However you can always get yourself up to 3m by means of a short extension -

http://headphonespares.sennheiser.co.uk/hifi-tv-headphones/hd...

Hope this helps,

Steve

Ser inte så ljust ut på denna fronten alltså.

Jag får väl helt enkelt motivera mig själv att köpa ett par bekväma öppna hörlurar som jag kan ha hemma då istället, exempelvis HD650

Av psiko
Skrivet av Mumu55:

Momentumkabeln har skruvlås på 2.5mm sidan mot hörlur. Jag misstänker endast original passar eller 3:e part avsedda speciellt för momentum.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyckte mig se ett skruvlås på den första jag länkade, fast jag inbillar mig då jag hemskt gärna vill se det. Oavsett om det finns ett eller inte så behöver det ju inte passa med Momentums kontakt heller tyvärr.

Jag slängde i alla fall iväg ett mail nyss till den sidan jag länkade till och kan återkomma här när jag fått svar om fler skulle vara intresserade.

Lite off-topic detta och hade egentligen tänkt fråga i den stora hörlurstråden, men kunde inte låta bli när jag såg en annan användare som undrade samma sak.

Av psiko
Skrivet av Songless:

Skulle vilja ha en förlängningskabel till dessa lurar på typ 3 m. Någon som har förslag på en bra sådan?

Är själv inne på samma tankar och letade upp dessa som jag funderat på att beställa. Lite osöker på om dom passar bara eller om det är en speciell typ av 2,5mm kontakt för just Momentum.

http://www.custom-cable.co.uk/sennheiser-hd598-replacement-le...
http://www.custom-cable.co.uk/sennheiser-replacement-lead-3m-...

Någon som vet om dessa skulle passa Momentum också?

Det finns orginalkablar till Momentum att beställa också, men i och med att det inte står någon längd så antar jag att det är samma som dom som följer med.

http://headphonespares.sennheiser.co.uk/hifi-tv-headphones/se...
http://www.custom-cable.co.uk/sennheiser-momentum-replacement...

Av psiko

Ett riktigt bra verktyg för att hålla koll på processer är annars detta.

http://technet.microsoft.com/sv-se/sysinternals/bb896653.aspx

Det är oftast ett av dom första programmen som jag installerar efter en ren installation av Windows.

Vill man sen trimma bort onödiga processer så finns det bra guider for olika versioner av Windows på denna sidan.

http://www.blackviper.com/

Kan också vara användbar om man vill ha information om vad dom olika processerna gör.

Av psiko

Blir nog till att ta en tur in till Hi-Fi klubben här i Oslo till helgen för att lyssna på både DM+ och NAD har att erbjuda. Tack för tipset att ta med hörlurarna, det hade jag nog inte tänkt på själv.

Av psiko

Tur att man har en UX31A som man använder sparsamt redan annars hade det nog kliat lite i köpfingrarna här

Tycker tvärtemot dom flesta inte alls om den blåa färgen som visas på bilderna, den såg däremot helt okay ut i filmen men det kanske enbart berodde på ljussättning (eller bristen utav).

Den silvervita färgen tyckte jag annars var riktigt läcker, jag som normalt sett skyr vita elektronikprylar som pesten.

En svart eller antracitgrå variant med matt skärm hade jag nog inte kunnat hålla mig ifrån under några omständigheter.

Av psiko
Skrivet av mrqaffe:

Du har länkat olika stativ framförallt höjdmässigt och det påverka stabiliteten, lägre är stabilare, men bestäm höjden först för du måste ju ha rätt höjd annars är stativen oanvändbara.
Är du seriös med en dac så kanske du ska kolla på en beg Benchmark, de är så bra det blir oavsett prisklass och har alla anslutningar du behöver, men de begagnade börjar kring 4000-5000kr för en dac 1
http://www.benchmarkmedia.com/
vad de kostar i Norge vet jag inte.

Tänkte att höjden varierar lite beroende på hur jag sitter, så skrev därför minst 80 cm och hade tänkt mig att det går bra så länge dom ligger under 100cm. Två av dom högtalarstativen jag länkade till var 80 cm, en på 80-113 cm, en på 92 cm (36") och en som jag inte visste något om alls, så det är väl 80 cm eller lite över det som jag tänkt mig.

Benchmark DAC1 (och DAC2) ser väldigt bra ut, men är nog rätt mycket mer seriös än vad jag tänkt mig i första omgången. Har aldrig ägt en renodlad DAC tidigare så tänkte att det är bättre att satsa på en DAC i lägre prisklass först och så kan jag uppgradera senare om jag känner att det finns behov. Tror inte heller jag vill satsa på en begagnad nu som första DAC då jag inte känner mig alls hemma på området ännu och kan avgöra vad som är en bra eller dålig deal.

Vad tror du om dom tre olika DACs jag skrev lite om ovan, hade inga av dessa fungerat bra som instegsmodell? Kanske den där DacMagic Plus som finns på Hi-Fi klubben (lite dyrare än dom 3000 jag tänkt mig som tak dock) kan vara något?

Av psiko

Bygger vidare på min gamla tråd och denna gången handlar det om val av högtalarstativ och en DAC. Detta ska användas till ett par Adam A5X högtalare vilket var dom som jag i slutändan fastnade för.

Högtalarstativ:
Här har jag blivit erbjuden att köpa högtalarstativen i bilden nedan från en arbetskamrat för en liten summa av 300 kr.

http://i44.tinypic.com/339islj.jpg

Han visste inte vilket märke och har inte heller gett mig några mått ännu så vet inte helt hur bra dom hade passat. Men ser det ut att vara dugliga högtalarstativ, eller bör jag leta vidare?

Jag har lyckats hitta dessa som ska gå att beställa från USA.

American Recorder Technologies Studio Monitor Speaker Stand Pair

Någon som känner till dessa stativ eller vet om tillverkaren håller någorlunda kvalite? Passformen på dessa verkar annars riktigt bra med en inte allt för bred fot, tycker dom är relativt snygga och inte allt för dyra (har dock inte räknat på frakt och importavgifter ännu).

Om de ovan skulle bli för dyra i slutändan så kanske desssa, tidigare nämnda Jaspers 80-113-SB från Thomann kan vara något.

Har även tittat på NorStone Stylum 3 och B-Tech BT608 som jag tycker ser helt okay ut. Fördelen med dessa är att jag kan beställa dom direkt från butik här i Norge och slippa allt strul med import och liknande.

Förslag på andra högtalarstativ är välkommna, dom enda kraven jag har är egentligen minst 80cm höga och får inte kosta mer än max 2000 kr.

DAC:
Är ute efter en extern DAC som främst ska användas för att koppla samman PC och högtalare, men som utöver det gärna får ha möjlighet så att jag kan koppla in DVD-spelare och Wii samt ha inbyggt hörlursförstärkare.

Jag har balanced in (XLR) i mina högtalare, bör jag prioritera en DAC med sådana utgångar på i så fall eller är det bara onödigt?

Om en DAC har både optisk och coaxial ingång, brukar det då innebära att dom delar på samma ingång eller att det är två olika digitala ingångar? Hade nog tänkt koppla optiskt mellan PC och DAC, så behöver nog två digitala ingångar om jag sen vill koppla till något mer den vägen.

Hörlursförstärkare hade varit trevligt, men prioriteten ligger nog först och främst på högtalarna här. För att koppla in en Wii så behöver jag förmodligen RCA in vilket det inte verkar vara många som erbjuder, så ser det mest som en bonus om det fungerar.

Några som jag kollat på är.

Beresford Bushmaster (MKII)

Forumtråd med reviews för denna DAC där även tillverkaren är aktiv och svarar på frågor.
The Art of Sound - Beresford Bushmaster DAC Reviews

Någon som har testat en DAC från Beresford tidigare eller kanske rent av just modellen Bushmaster och kan dela med sig av erfarenheter? Den verkar väldigt prisvärd av den informationen jag hittat. Ska komma i en ny utgåva (MKII) nu i september.

  • Har fyra digitala ingångar, men ingen USB eller RCA ingångar.

  • Inga balanced ut heller, men har hörlursförstärkare.

  • Ser väldigt bra ut i mitt tycke.

Matrix "mini-i" Balanced DAC

Recension från Headfonia

Har läst recensionen ovan och lite användarrecensioner på olika forum och inte hittat mycket negativt, verkar vara en bra DAC det här också. Den saknar i och för sig RCA in, men har bra anslutningar i övrigt. Även om jag inte helt förstår om jag kommer kunna använda Coaxial BNC och AES/EBU XLR Interface.

  • Optisk, coaxial (BNC) och USB ingångar, men inga RCA ingångar.

  • Har balanced ut och hörlursförstärkare.

  • Ser bra ut, även om jag inte är något större fan av den glossy volymratten.

Dr. DAC2 DX

Recension från Headfonia

Den här vet jag inte mycket om förutom recensionen ovan som jag fann länkad i recensionen för Matrix "mini-i", men den recensenten verkar gilla den. Den är billigare än Matrix "mini-i", men måste beställas från ebay eller deras egen hemsida och skickas från Sydkorea så kanske tillkommer någon avgift där. Verkar tyvärr vara en utgående modell då den inte längre går att köpa på deras hemsida nu (det gick när jag började skriva denna post...), det finns dock ett fåtal exemplar ute på ebay ser det ut som fast tyvärr till ett betydligt högre pris än tidigare.

  • Optisk, coaxial, USB och RCA in (fantastiskt ).

  • Inga balanced utgångar dock, men hörlursförstärkare med två utgångar (inte säker på om detta är något jag har behov av dock).

  • Inget utseende som direkt tilltalar mig och volymratten ser väl sådär ut. Man kan säkert vänja sig vid den, men just nu tycker jag mest den ser ut som ett bilslutsteg

Reserverar mig för om jag har missat eller missupfattat något i dom korta sammanfattningarna jag gjort ovan.

Det var dom jag kollat in så långt, fler/bättre förslag är välkommet om ni känner till något som passar. Prisnivån jag tänkt mig är ca 2000 kr +/- 500 kr eller däromkring, men kan nog sträcka mig till 3000 kr om det finns goda anledningar.

Av psiko
Skrivet av Asken:

Jag använder vänster hand till musen och binder om "gå" till piltangenterna och så alla knappar däromkring till allt annat.. (höger shift , ctrl, delete, end, page up, down, home och numpad)

Jag har svårt för WASD speciellt eftersom det inte finns mycket kvar för tummen att göra för höger hand.
Har testat att binda om till IJKL istället, men är bekvämast med piltangenterna eftersom de har varit standard sedan urminnes tider.. Innan WASD var standard (mig veterligen) .. Ja, jag är gammal...

Detta stämmer bra in på mig och det är något jag lärde mig vid redan när man skulle gå över från Doom till Quake och helt plötsligt skulle börja sikta med mus och strafa istället för att bara använda tangentbordet. Använder utöver det du skrivit knapparna på NUMPAD till diverse saker t.ex. att välja grenades i FPS eller aktivera cooldowns i MMO och hoppar med höger musknapp i FPS medan jag gör det på ENTER knappen i MMOs.

Jag kan använda högerhanden till att styra musen på jobbet när det handlar om enkla uppgifter, men tycker spel kräver för mycket precision för att det ska bli bra med "fel" hand.

När det kommer till andra aktiviteter i livet så kastar jag boll/pil, håller alla typer av racket och spelar bowling med vänsterhanden, medans jag spelar golf som högerhänt och sparkar fotboll med högern. Försöker för närvarande lära mig spela gitarr och har stora problem att känna mig bekväm oavsett hur jag håller den...

Av psiko
Skrivet av Ralfan:

Har du vetskap om Firefox har liknande/samma tillägg?

Använder det själv, fungerar riktigt bra.

https://addons.mozilla.org/sv-se/firefox/addon/smartvideo-for...

Av psiko
Skrivet av Insomnia50:

Verkar luta åt U2412M. Vilka inställningar ändra du giplet?, följde du någon guide?, kan du skriva ner några få?

TFT Central brukar ha okay värden på inställningar i sina recensioner som man kan gå efter. Det kan så klart skilja från ett exemplar till ett annat så inte säkert det stämmer 100%, men blir troligtvis bättre än standardinställningarna.

Länk till hela recensionen av U2412M

Direktlänkt till kalibreringssektionen i samma recension

Av psiko

Oavsett vilken map jag tar högerklick och väljer egenskaper på så är valet Skrivskydd ikryssat (oavsett om filerna i mappen är det), gissar att detta är för att den inte kan avgöra om all innehåll i mappen är skrivskyddad eller inte. Har du kollat om filerna i mappen fortfarande är skrivskyddade?

Att valet Skrivskydd på själva mappen är ikryssat verkar inte påverka något annars vad jag kan se, går att flytta och ändra på mappar utan problem.

*edit*

Kan testa det som dom skriver i denna länken annars om det fortfarande inte fungerar. Har dock ingen aning om vad det kommandot gör så du utför det på egen risk i så fall.

Citat:

Broken ACL Inheritance may cause such permissions issues. You can try this.
Run CMD as Administrator and execute the following command for the particular drive/Folder/files

icacls <Drive_Letter> /grant BUILTIN\Users:(OI)(CI)(M)

Source

Av psiko

Har ingen aning om hur Access fungerar, men bör inte din JOIN se ut så här?

Person INNER JOIN Lärare ON (Person.personnummer=Lärare.personnummer)
LEFT OUTER JOIN Kurstillfälle ON (Lärare.personnummer=Kurstillfälle.lärare)

Av psiko

Kan rekommendera Logitech Illuminated precis som planta ovan.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=337042

Man bör dock vara medveten om att tangentbordet har problem med en viss kombination av tangenter (W - SHIFT - SPACE tror jag det är) som inte går att trycka ner samtidigt. Detta har aldrig varit ett problem för min egen del, men om man vet med sig att detta är ett problem så kanske man bör se sig om efter annat tangentbord.

Av psiko

Är absolut ingen expert på ljud här, men om du får chansen så tycker jag du ska lyssna på Adam A3X eller Adam A5X. Jag hade möjligheten att lyssna på dom i en 4SOUND butik, gillade vad jag hörde och slutade med att jag valde A5X. Jag var ute efter ett ganska neutralt ljud (i min mening) och lyssnar mest på äldre hårdrock och heavy metal. Lyssnade även på Yamaha HS50 och Yamaha HS80, där den första lät lite för neutral för min smak och den andra lät väldigt bra men ansåg att själva högtalarna var för stora för mina behov.

Av psiko

Finns många bra gitarrister, men min personliga favorit har alltid varit Ritchie Blackmore.

Child in Time - Solopartiet mjukstartar ca 3:20 in i videon om man av någon outgrundlig anledning inte skulle vilja lyssna på hela låten

Av psiko
Skrivet av pluppen_:

Försöker hitta en skärm med komponent ingång som är bra för gaming. ska ha skärmen till datorn och möjlighet att koppla in diverse spel konsol via komponent ingång.

Jag har komponentingång på min nuvarande skärm som är en HP LP2475w och som jag personligen är fruktansvärt nöjd med. Den har dock fortfarande ett relativt högt pris ser jag och verkar tyvärr ut att ha gått ur produktion nu. Kanske går det att få tag i en till ett rimligt pris begagnat dock.

Av psiko

Finns en hel del bra guider här (tyvärr en del mindre bra också).

http://www.codeproject.com/