Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman

Åh. Favorit i repris!

Av Dinoman

Oooh. Nu snackar vi! Detta kan bli riktigt intressant gamingskärm. Jag gillar att tt Samsungs QD-OLED dyker upp på bred front nu

Av Dinoman

Efterfrågan bruka sjunka i takt med ökande priser så det känns rätt givet.

Nu har dock tillverkarna höjt priserna så pass mycket att de kan svälja sjunkande volymer. En taktik som fungerar under en begränsad tid. Till exempel under förutspådd lågkonjunktur för att sedan satsa på ökade volymer igen när marknaden återhämtat sig.

Av Dinoman

Du hann före! Perfekta memen att förklara känslan.

Av Dinoman
Skrivet av Aphex:

Because bending, that's why.

Gäller ju att vara uppfinningsrik med sin USP.

Briljant genomgång som vanligt, önskar jag också hade utrustningen för att mäta HDR.

Av Dinoman
Nytt bud: 2 800 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Dinoman
Skrivet av jeppe109:

Det är väl inte Neo-varianten så skulle helt klart köra på AW3423DW.
Jag har haft Neo G9 och har nu AW3423DW.
Några saker att tänka på:

32:9 är långt ifrån tillgängligt i alla spel.
När det är tillgängligt är det ofta inte optimalt (menyer och videos i 21:9 eller 16:9 och gampelay i 32:9.

Något positivt med Neo G9 är ljusstyrkan.
Kontrasten är väl ok men det blir en del haloing ändå.
Kan bara tänka mig att non Neo är mycket värre med bara tio leds bakom skärmen.

Jag har inget negativt att säga om AW3423DW.
Det skulle möjligtvis vara att den behöver köra sitt underhållsprogram (pixel refresh) lite då och då men inget som stört mig.
Vissa säger att fläkten för gsync-modulen är högljudd men jag hör den bara om jag trycker örat mot skärmens chassi.
Ok, det är lite trist att skärmen inte har hdmi 2.1, det får jag medge.

Jag hade kollat in versionen utan gsync om jag skulle köpa i dagsläget.

Toppen tack för inspelet.

När det kommer till G9 så anser jag inte att Mini-LED är särskilt mycket bättre. Jag har provat ett par modeller med Mini-LED och jag är inte särskilt imponerad. Då kan jag lika gärna köra med edge-lit. OLED eller det får vara för min del. Särskilt med en skärm man sitter så nära, en TV är en annan femma för där gör avståndet och lägre pixeldensitet att det blir mindre påtagligt med blooming.

Däremot så är jag just lite fundersam över 32:9 formatet, samtidigt som det lockar då jag älskar UltraWide, var en early adopter på 21:9 när det begav sig. Gillar bio-känslan. Jag sitter ju på en 21:9 från AOC idag som börjar bli rätt till åren. Färgåtergivningen är helt horribel med moderna mått mätt.

AW3423DW finns ju också på REA nu så den går för dryga 12k, det är bra mycket mer än G9 trots allt men jag vill ju allra helst ha en OLED såklart. Vet vi något om när AW3423DWF kommer till Sverige?

Det som oroar mig är subpixel-layouten. Hur upplever du text på din Alienware kontra traditionel LCD?

Av Dinoman
Skrivet av Zemlan:

Samsung har ju en egen version med den panelen på G iom Samsung Odyssey OLED

Så det är på G så smått. Alienware har ju en egen version som egentligen är bättre än AW3423DW, i varje fall tyckte jag det verkade så baserat på LTT videon som tog upp de båda. Billigare också iom att de övergett den där Gsync-modulen som allvarligt talat verkar kosta mer än den smakar...

Det visste jag inte men det låter ju logiskt, det märkliga är att Samsung inte var först med tanke på att de själva tillverkar panelen. Nu är ju Samsung ett mega-bolag med många bolag inom sig självt så det är väl Samsung Electronics och Samsung SDI som inte sett nyttan av varandra än. PS. Jag har ingen aning om hur Samsung opererar. DS.

Den billigare modellen antar jag bara finns i USA?

Av Dinoman
Skrivet av Cordinator:

G9 är på kampanj hos Elgiganten nu 8490kr (samt finns 3st i deras outlet för 5943kr)

Vad säger den samlade kunskapen här inne om att köpa sig en G9 för det fina priset?

Jag ståR mellan denna modellen eller en Alienware AW3423DW.

Av Dinoman
Skrivet av wibbe44:

Du hittar redan Samsungs QD-OLED i Alienware AW3423DW.
Brutal skärm.

Yes. Det var lite av min poäng. Varför har inte Samsung själv en modell, i fler format? Den är ju grym.

Av Dinoman

Äntligen. Nu hoppas jag på en mindre aggressiv ABL så att de kan få till högre ljusstyrka än på deras TV-apparater.

Om bara Samsung kunde få tummen ur med sina QD-OLED också...

Av Dinoman
Skrivet av källarinvånare:

Behövs inga videor för att förstå det, räcker med att kolla butikernas lagerstatus. Allt enligt plan för Nvidia, finns inte en chans att de var så dumma i huvudet att de trodde att folk faktiskt skulle köpa det här kortet. Som jag har sagt från början, 4080:ns initiala uppgift var att få 30-serien och 4090:n att se ut som en bra deal.
Nej det får man inte.

Bingo.

De har ju ett gött försprång till AMD också där de kan kränga av gamla 3000-serie lager.

Av Dinoman
Skrivet av Mithras:

Zoomar man ut lite från vår svenska bubbla så ser man att det här var långt ifrån ett magplask.

I USA sålde de flesta ställena slut på bara några timmar.....

Jag tror Nvidia skiter fullständigt i hur försäljningen ser ut i Sverige eller Norden, när försäljningssiffrorna i USA hela tiden blir nya succeér.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-rtx-4080-sold-out-wi...

Jag tror det kan vara klokt att avvakta lite. Försäljning när produkten är ny är inte alltid en indikation på succé eller ej.

USA har också ett lägre pris generellt än väldigt många andra delar av världen vad det verkar HUB hade fått in många indikationer på att priset är brutalt i många länder utanför Nordamerika.

Blir spännande att se vad AMD kan lägga till bordet dessutom.

Av Dinoman

Jag har stor respekt för Gamers Nexus och detta var AAA-material. Jag har dock ett tillägg till debatten.

När man bedömer risk har man två huvudsaker som bör bedömas. Vad är sannolikheten för att det händer och vad är riskerna vid ett sådant utfall.

Tänk. Väldigt osannolikt som i detta fallet då bara 0,1 procent felar.

Utfall? Troligen döden.

Den risken bör addresseras. På något sätt. Att försöka kommunicera sig ur det är inte ett val och det går inte att lägga det på användarfel. En domstol tillexempel lär lägga skulden på en tillverkare.

Vad kan då utfallet vara här? Oavsett design eller handhavandefel? I detta fallet brand, och brand kan leda till skada av egendom men framför allt döden.

Alltså är min slutsats att med tanke på potentiellt utfall om det händer så är inte användarfel relevant. Detta måste addresseras på ett sätt att kabeln aldrig kan komma till en punkt att den smälter. Tillverkarna kan skylla på handhavandefel allt de vill men om någons hus brinner ner eller gud förbjude ännu värre så är den diskussionen snart helt meningslös.

Av Dinoman
Skrivet av mar3ld:

En gång i tiden blev gamers jätteglada när det kom nya grafikkort på marknaden. Det var omtumlande tider och polarna samlades inte sällan hemma hos den som fick tag på ett först. Socialt, festligt och spännande! Tre önskningar i ett. I den här tråden ser det ut som om många istället deppar över en sån här release ... trots att det går att köpa kort - vilket inte varit självklart under en lång pandemi vi hade nyligen.

Det är fullständigt normalt att inte ha råd eller att inte vilja att prioritera att köpa allt nytt som glänser. Åk istället hem till en som köpt ett 40xx. Ta med julmust och några cheeseburgare, dela och ha kul tillsammans. Jag tycker iaf det här är jättespännande. Tack till SweC för era tester.

Har precis köpt nya datordelar och ska bygga i kväll och morgon. Gaming på fredag! Blir det med ett 40xx? Nä, jag prioriterar lite annat just nu, så det får bli gaming med den nya i5-13600 och mitt trogna 1080ti. Ska bli jättekul😀

Handlar väl om marknadsekonomi? Det sjuka med det hela är att om vi inte köper GPUer att ha i våra PCs så misstänker jag att utvecklingen mot att streama spel från nån sketen konsolmanick går ännu snabbare. Jag vill INTE dit för fem öre. Har testat. Det presterar som utgången sirap jfm att spela lokalt.

Hej hopp!

Bevikelsen var lika påtaglig när Intel dominerade CPU-sidan. De hade dock en annan approach än Nvidia då de knappt innoverade överhuvudtaget utan bara sålda samma trött fyrkärniga processor om och om igen. Nvidia innoverar för att det finns andra marknader som kräver det, främst datacenter, AI och bilindustrin. Däremot så tar de större och större marginaler för denna innovationen eftersom de dels åtnjuter en otroligt mind share, snarlikt med Apple och dels för att konkurrensen inte är ikapp. Många tror att prestandafördelarna som Nvidia har haft i PC-spelande är anledningen till deras dominans men det är snarare CUDA som är anledningen om ni frågar mig. Mjukvara till GPU-compute är nyckeln till Nvidias dominans sen kommer det andra på köpet.

Ja det är en fantastisk produkt men det jag har upplevt under snart tjugo års tid som aktiv med denna hobbyn är att den har gått från något för gemene man till något för de exklusiva få och trendar priserna fortsatt uppåt på detta viset så kommer snart PC-döden som så många gapade sig hesa över för tio år sedan.

Jag gillar din optimism men jag har tyvärr mycket svårt att dela den just på grund av priset, jag är dessutom inte särskilt ensam då konsensus i journalistkåren är att RTX 4080 är horribelt värde för pengarna. Som GN nämner i sin review, stagnation när det kommer till perf/$. Du får mer prestanda men du får betala mer eller lika mycket för varje FPS som du gjort tidigare.

Det fanns en tid när det inte var såhär och de som minns den är såklart ganska trötta på utvecklingen.

Notera också att Nvidias marginaler har ökat stadigt år för år. Snart uppe i 70%.

Av Dinoman

Om någon undrar varför PS5 och Xbox Series X säljer så bra så har vi svaret i den här prissättningen.

Vansinne är vad detta är. Då svalde jag ändå min stolthet och köpte ett begagnat 3080 Ti, pga TW:WH III.

Det sviniga är att även EK-WB följer efter. Deras vattenblock är dubbelt så dyra kontra förra generationen. Moneygrab. Jag kan bara hoppas att ekonomin kraschar hårt och ger dessa företag ett uppvaknande. Nu önskar jag ingen här svåra tider men det verkar vara det enda som kan vända trenden med skenande priser.

Av Dinoman

Annonsen är avslutad

Av Dinoman
Skrivet av Akkid:

Kan man lägga bud?

Sorry, kortet är sålt. Affären blev gjord idag.

Av Dinoman
Skrivet av metalmac:

Har inte spelat första spelet ännu, har det på PS5an.
Kanske skulle testa det?

Tveka inte.

Av Dinoman
Skrivet av Sval:

Alltid tyckt God of War ser exceptionellt dåligt ut och skulle nog aldrig kunna tänka mig spela det. Ser dock ivrigt fram emot Elden Rings eventuella nya DLC.

Du tycker alltså att det ser dåligt ut baserat på att du sett en trailer, eller? Elden Ring, Dark Souls eller Bloodborne ser ju generellt ut som skit men är exceptionellt bra spel. God of War både ser bra ut och är extremt underhållande.

Ge det en chans, finns billigt till PC, jag tror inte du kommer ångra dig.