Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman

Står i testamentet.

Av Dinoman

Jag har sett en video på YT från Microsoft där de använder en 1000 Hz-skärm. Det borde rimligtvis vara den nya guldstandarden! Fan. Kom in i gemet nu @landmarks.

Av Dinoman
Skrivet av X-TroNiC:

Känns som det är värt att vänta på 3x8pin kort då vinsten för OC verkar vara rätt trevlig på 7900 XTX
https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-7900-xtx-tu...
Referensdesignen verkar ju dessutom ha en hel del coil whine..

3.2 GHz klocka. Läste jag det rätt?

Med vattenkylning och upplåst strömbudget så kan RDNA3 flyga.

Nu blev jag intresserad....

Av Dinoman

Fortfarande PC-spelare främst men det har även blivit en del Dead Cells och Hades på mitt Nintendo Switch. PS5 har inte hänt mycket skoj med, förutom Ragnarök som jag börjat men tröttnade (!?).

Av Dinoman

Det moderna valet.

Å ena sidan, betala elräkningen för December å andra sidan köpa ett grafikkort (som sen potentiellt drar upp elförbrukning).

Modern gamer dilemmas.

Av Dinoman
Skrivet av Dumbullen:

Är nog inte heller någon på Corsair som förväntat sig att det blir en storsäljare. Till och med produktnamnet hintar till varför den ens finns - "Flex". Det är 100% en produkt för att synas och nämnas i media och i längden förhoppningsvis leda till ökad försäljning av övriga modeller. Lyckas man få iväg några Flex så blir dom nog bara glada att sälja en produkt med larvigt hög vinstmarginal

Jag märker att min sarkasm inte riktigt framgick. Jag tror de allra flesta av oss förstod att denna inte kommer flyga av hyllorna och är ett test på ett nytt segment.

Men det är ju skönt att vi fått det klarlagt nu tillsammans.

Av Dinoman
Skrivet av Segafreakone:

Jag tycker 45" är för stort!

Möjligen men den är ju fortfarande lika hög som en klassisk 1440p 27-tummare. Den är bara knappt två stycken i bredd, typ. Sen verkar den har ne väldigt aggresiv krökning vilket gör att den kommer inte ta lika stor plats på bredden som en rak. Däremot lär den bli ganska djup istället.

Av Dinoman
Skrivet av Segafreakone:

Hoppas en OLED 34" kommer med 240hz från någon tillverkare nästa år!

LG har en 45" UltraWide OLED på gång.

Av Dinoman

Min spaning är att denna inte kommer bli någon storsäljare.

Av Dinoman

Totalt mörker.

Nu ser jag dock ljuset men frågan är om det är ett tåg i slutet av tunneln?

Av Dinoman
Skrivet av macmann1:

Tack för tipset! Såg onekligen trevlig ut tills det kom till upplösningen, 3440x1440 är ju mer lämpligt för 34" ultrawide, kan det vara fel? Skulle ju vara 3840x16** på det där minst. Kanske inte hela världen men det känns dumt att gå ner.

Håller med att det gjorde mig lite skeptisk också men jag tror ändå att det kan vara ok. Fördelen är ju att spelen blir mer lättdrivna fast i ett större format. PPI blir ju 82 vilket är ganska lågt. Det är ungefär likvärdigt en 27" FullHD.

Blir den inte för dyr så kommer nog iaf jag doppa fötterna.

Av Dinoman
Skrivet av Gurrrra:

ABSL då? Det är den funktionen som störde mig mest för både datoranvnänding o filmtittning som jag var tvungen att gå in i servicemenyn för att stänga av. Alltså att om teven visar vad den tycker är statiskt alternativt för mörk o statisk bild i mer i en minut så dimmar den, vilken kan gör att vanligt datoranvändande kan skifta i bild, eller bara att mörka filmer kan bli så gott som kolsvarta om det inte händer alltför mycket.

Bra, jag missade faktiskt att ta upp detta i min pilot. Jag testade inte specifikt för att upptäcka ASBL utan fokuserade främst på ABL och som jag tar upp så upptäckte jag inget av dessa beteenden när jag hade skärmen kalibrerad vid 140 nits.

I HDR-läge så märker man av ABL och jag misstänker även ASBL men jag kan inte svära på det men rent tekniskt så tyder det mesta på att även den funktionen återfinns även här.

Jag spelade rätt mycket DOOM: Eternal i HDR-läge och där upptäckte jag aldrig något irriterande "dimming"-beteende utan det är främst i film som jag upptäckte t.ex. ABL-beteende. Även faktiskt i Windows om HDR var påslaget men aldrig i SDR-läge.

Vet inte om det besvarar din fråga?

Av Dinoman
Skrivet av macmann1:

Jag vill gärna åt displayporten men det är väldigt svårt att motivera en så hög prislapp, men jag vill heller inte gå ifrån oled. Om det kommer en 38" ultrawide med oled och 120+hz så är jag intresserad av att byta ut min 48CX, men priset är ju största probemet.

Då skulle du vänta på att denna kommer till svenska marknaden. Visserligen 45" ultrawide. Den kommer nog kosta ungefär som denna modellen jag recenserade.

https://www.lg.com/us/monitors/lg-45gr95qe-b

Av Dinoman
Skrivet av friArsenik:

Ok skulle det vara förklarat på det viset (om just AOC's OSD). Ok fine. Det köper jag.
Men grabbar... Ärligt talat.. USB-C hub med PD... Till detta pris? Grabbar, ni är bortskämda

I detta fallet var det mer som ett exempel och ja, jag förväntar mig att vi kommer längre med USB-C. Visst, med tanke på att vi knappt får USB-C på de flesta skärmar idag så är det helt klart inte förväntat med PD i denna prisklassen, men, jag ser detta ur ett perspektiv där jag vill se förflyttning. Status Quo är enbart till fördel för tillverkaren.

En USB-hubb är knappast för mycket begärt dock.

Av Dinoman
Skrivet av friArsenik:

Negativt

Ingen positiv OSD-upplevelse

Saknar högtalare och USB-hubb

O.o

Jag ber om ursäkt men,

Det första är en väldigt subjektiv grej. Man kunde lika gärna skriva: "Ingen positiv fot disajn-upplevelse" eller "Knapparna på skärmen kändes inte sköna"....

Och på den andra kunde man lika gärna skriva att " Den saknar en mikrofon och videokamera med ögon capture funktion inbyggd." Detta är extra funktioner som vissa efterlängtar inte alls.

Känns lite som att test-piloten skrev dem två raderna i negativa delen bara pga man behövde skriva någonting...

Men behövde man?...

Har du använt AOC's OSD någon gång? Jag har. Deras OSD är fruktansvärt och AOC har inte gjort något åt det på flera år. Självklart minus även för mig.

USB-hubb är mer eller mindre standard idag och kan mycket väl anses vara ett minus likväl som avsaknad av KVM-switch. USB-c utan DP alt eller Power Delivery är också en punkt som kan dra ner betyget. Allting måste bedömas utifrån vad som kan förväntas på marknaden varav båda sakerna som Björn tar upp är fullt rimliga om du frågar mig.

Av Dinoman

Vad vann jag?

Av Dinoman
Skrivet av Mr_Flash:

Uppe för beställning igen nu. Då räknar jag nästan med att få ett. Som sagt jag har redan ett XFX 6900xt, men icke XTXH så därav mitt spontanköp. Återstår att se om det blir vattenkylning eller typ Raijintek Morpheus 8069.

https://www.proshop.se/Grafikkort/GIGABYTE-Radeon-RX-6900-XT-...

<Uppladdad bildlänk>

Rackans bananer vilket bra pris! Där kan vi snack om ett kap. Sjuk prestanda för pengarna.

Vattnekylning och MPT och du har 15-20% mer prestanda.

Av Dinoman

Först av allt vill jag ge en eloge till Komplett.se som till och med ger oss data från bakom kulliserna, classy move.

Sen så vill jag också ge tipset till de som är ute efter något på dessa reor att alltid kolla historiskt lägsta pris på Prisjakt. Den är ofta pålitlig och en god indikator på hur bra affären är för dig som konsument, då kan man bortse från eventuella höjningar i nutid eller liknande. Samma är att inte stirra sig blind på procentsatsen som butikerna sätter för den är inte heller särskilt intressant, då butiken kan ha haft ett mycket högre pris än de med lägst pris vilket gör att relativt sett ser besparingen stor ut men i absoluta pengar är skillnaden kanske liten ställt mot konkurrensen.

Vidare så har rådet getts tidigare. Var förbered när reorna drar igång och håll koll på prisutvecklingen på produkter samt undvik impulsköp.

Pappa staten kan inte agera förälder åt oss hur mycket som helst. Något eget ansvar får vi väl ändå lägga på den myndiga befolkningen?

Av Dinoman

Åh. Favorit i repris!

Av Dinoman

Oooh. Nu snackar vi! Detta kan bli riktigt intressant gamingskärm. Jag gillar att tt Samsungs QD-OLED dyker upp på bred front nu