Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Tack för ett snabbt svar!

Av xplane_uppsala

Anmäla inlägg/tråd

Har upptäckt att det alltför ofta händer att jag först måste anmäla ett inlägg eller en tråd för att något skall ske. Det händer alltför ofta att trådar och inlägg som bryter mot reglerna i forumet ligger kvar tills man anmäler dom trots att dom i flera fall kan vara skrivna för ett antal dagar sedan.

Jag förstår att det kan vara svårt att hålla koll på enskilda inlägg i alla trådar men trådarna själva speciellt dom som startas i tid och otid borde väl inte vara så svåra att se eller hur?

Beror detta på att moderatorerna är bakbundna och inte kan/törs göra någonting på egen hand utan måste vänta på att tredje person gör en anmälan eller vad?

Eller beror det på att moderatorerna i allmänhet har blivit hemmablinda eller hemska tanke skiter i sitt eget regelverk och inte gör mer än vad som är absolut nödvändigt för att det skall se bra ut i statistiken, "titta vad duktig jag är som snabbt tar itu med anmälningarna".

Eller är det så att det är brist på personal/moderatorer?

Med hopp om ett hyffsat snabbt svar trots sommartiderna.
Mvh Tomas P.

Av xplane_uppsala

Re: Ny dator - Intel <> AMD

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eztra
Hej, jag bygga ihop en ny dator ifrån komplett.
Jag har ingen koll längre på vad som är bra och inte bra, om man ska ha intel eller amd, vilket som är mest prisvärt etc.
Datorn kommer att användas till film,spel,arbeten.

Tänkte vända mig till er.

Tänkte lägga max 8000:-

/Tack på förhand !

Uppenbarligen kan du ju läsa, läs då detta:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av xplane_uppsala

Vad i denna text är det du inte förstår?

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av xplane_uppsala

Svaret på trådskaparens fråga är att det beror på vad man vill mäta med.

I 3Dmark så blir processorn en flaskhals iallafall när man ser på totalen i poäng räknat. Kollar man bara själva grafikprestandan i 3Dmark så ser man att oavsett processor så presterar grafikkortet samma resultat oberoende av processor.

Lirar man spel i upplösning 1280x1024 och lägre så flaskhalsar processorn spelar man i högre upplösning så gör den det inte.

Är man ute efter höga poäng i 3Dmark och liknande bench program och vill impa på polarna med höga fps i spelen så skall man lira på låga upplösningar så skall man ha en så snabb processor som möjligt.

I övrigt gäller räcker det med ett snabbt grafikkort eller två.

Som alltid så gäller det att hålla isär begreppen och inte dra allt över samma kam.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av majtymicke
Hmm....Vad behöver man inte för slags monsterdator för att spela de senaste fps spelen med alla effekter m.m påslaget i den där upplösningen?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mortac
Alltså.. precis.. det här blir jag vansinnig på! Dom släpper nya större skärmar hela tiden men dom måste vrångt öka upplösningen hela tiden också. Visst, utveckling och hög upplösning i all ära, men vem f-n ska kunna spela med dessa skärmar? När datorskärmarna kommer upp i 28" så har vi nått gränsen för vad grafikkort klarar av att visa om vi fortsätter så här. Löjligt och onödigt mycket med andra ord.

Jag sitter själv med en 32" LCD-TV till datorn som kör i 1360x768 och visst kan jag tycka att upplösningen kunde varit lite högre ibland (trots att det är så gott som kantfritt med lite AA redan), men inte fasen vill jag, eller ens kan för den delen, spela i sådanna hutlösa upplösningar som vi börjar se nu. Dessa monitorer kan inte vara bra för gamers, om man nu inte vill byta hårdvara två gånger per år och/eller undvika alla de senaste spelen.

Monsterdator, vet jag inte direkt om jag vill kalla det, med ett enkelt 8800GTX kort klarar man av dom senaste spelen på en 30" skärm med upplösningen 2560x1600. Vad för processor du använder i den upplösningen spelar inte så stor roll, faktiskt ingen alls då den inte kommer att vara någon flaskhals. All beräkningskraft ligger på grafikkortet allena i den upplösningen.

Av xplane_uppsala

Har du partitionerat och formaterat alla enheter då?

Av xplane_uppsala

Det är systemåterställningen som tar upp minne, inaktivera den så löser det sig.

Av xplane_uppsala

Då du har en dator från Dell så tycker jag du skall ringa till dom och fråga. Men du skall ha vanliga PC-3200 DDR minnen.

Av xplane_uppsala

Jag skulle vilja se en montering utav ett 8800GTX singel eller SLI, tror inte at det får plats vare sig det ena eller det andra om man utnyttjar alla hårddisk platser. Hur man kan påstå att det inte är några problem att montera dylika kort utan att ens försöka är för mig en gåta...

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Enkel förklaring på olika RAID konfigurationer.

http://img291.imageshack.us/my.php?image=raiddemsytifiedvg4.j...

Nja riktigt så fungerar det ju inte. RAID-0 kommer inte att fungera som den skall enligt det exemplet Men tanken var ju god.

Av xplane_uppsala

Nej, för vidare funderingar föreslår jag att du läser FAQ delen på lagringsforumet då du uppenbart behöver läsa på lite om lagring rent allmänt och RAID i synnerhet.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cloned
Grundat på vad? Har bara bra erfarenheter från båda, samma gäller alla jag känner som handlat hos dem.

Kan tycka det är tråkigt att det blir färre aktörer som konkurrerar men samtidigt är det ju bra med starka aktörer som har resurser att hänga med i ett priskrig. Betydligt bättre än att någon av dem skulle försvinna i konkurrensen

Det är väl en ganska dum fråga, bara för att du råkar ha bra erfarenheter av dessa butiker så betyder det inte att detsamma gäller för alla här... Vilket denna tråd visar om inte annat men du har väl inte läst alla inlägg, orkade du inte eller vad?

Av xplane_uppsala

Men om du inte kan läsa och förstå FAQ:n så lär inte mina försök till hjälp göra mycket nytta heller. Läs allt i FAQ:n om inte så lär du dig något nytt.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bubblan111
Ursäkta mig men jag förstår inte mycket i det här området alltså. Lyckades knappt fixa alla sladdar haha
Så nybörjar vänligt tack. dock uppskattar jag svaret och du kanske kan hjälpa mig ändå?

Då tycker jag du läser allt som står här först innan du fortsätter:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=1...

Mvh

Av xplane_uppsala

Hur är din brännare/cd-spelare byglad?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mats/KPS
paran0id:

Det är tråkigt att du fortfarande sedan du lade dina ordrar 2002 känner så för oss.

Jag har lite snabbt tittat igenom ditt case och du får gärna PMa mig om det är något beslut som togs vid det tillfället som du fortfarande undrar över.

Ursäkta men är det inte lite för sent nu att efter 5 år att försöka hjälpa till. Patetiskt är vad det är...:)

Av xplane_uppsala

Det bästa är att sprida ut riskerna på flera media, sedan om det är hårddiskar eller CD/DVD är egalt men oavsett så måste man ha flera olika för att ha någon säkerhet att tala om. Visst kan en hd gå sönder men att två st skulle göra det samtidigt håller jag för otroligt...:)

Av xplane_uppsala

Min klassificering är 5.8 som lägst.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ykalon
datorbutiken har redan lägre priser överlag än Komplett och Dustin. Dustin är överlag dyrare än både JME, db och komplett.

Kvalitet kostar, har testat både db, JME, komplett och Dustin men efter diverse strul med felleveranser och DOA så använder jag mig av Dustin sedan drygt 4 år. Inte en enda gång har en produkt fallerat efter leverans från Dustin.

Jag tror mig ha ganska bra på fötterna då jag i snitt handlar för 15-20 tusen per år. Jämför man priserna mellan butikerna så ser man snart att på en komplett dator så kanske det skiljer max 500:- och det är enligt min mening växelpengar i sammanhanget, då väljer jag hellre Dustin och betalar lite mera för en bättre service och mindre strul.