Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mike The Spike
Man talar endast om "ambient temperature", alltså temperaturen på omgivningen, inte själva diskens temperatur.

Eller så anges Enviroment Temperature vilket är detsamma. Återigen "ingen" tillverkare anger hur hög eller låg själva hårddiskens temp får vara.

Men vissa här läser specar som fan läser bibeln...;)

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barry
häröiga bilder

Snygg bumpning!

Av xplane_uppsala

En liten film om hybrider: http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/flashon.htm

Lite historia om SSD: http://www.sandisk.com/Assets/File/pdf/oem/SanDisk_SSDs-A_Bri...

Världens hittills största SSD disk: http://www.techworld.com/news/index.cfm?fuseaction=displaynew...

Svaret på dina frågor finns i mångt och mycket här ovan. Den enda nackdelen som jag ser det är priset enbart. För inte så länge sedan så pratade man om ca 5 tusen kronor för 32GB...

Ytterligare info finns att läsa här: http://www.techworld.com/storage/news/index.cfm?newsID=9076&p...

Mvh

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clintan_ttt
Och jag skulle vilja se din källa att över 60C 24/7 inte påverkar hd´n livs längd eller förorsakar problem för konsument diskar. För utan den är dina ord av intet värde

Läs här:
http://www.hitachigst.com/portal/site/en/menuitem.368c8bfe833...

http://www.seagate.com/www/en-us/support/

http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/

http://www.westerndigital.com/en/

Ingen tillverkare anger någon som helst maxtemp för sina hårddiskar utan endast omgivningstemperaturen.

Ligger den inom angivna värden så klarar hårddiskarna att avge tillräckligt med värme till omgivande luft utan att livslängden förkortas. Men vad vet tillverkarna egentligen? Uppenbarligen betydligt mindre än specialisterna på detta forum

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Det finns gott om folk som hävdar att inte diskar måste kylas, precis som de finns folk som hävdar att global uppvärmning är snack bara.

Kör du en disk brännhet utan ventilation så kommer den avlida inom ett år eller två, så är det bara. Detta är räknat i genomsnitt, det är möjligt att någon har en disk som legat i isoleringsmaterial och snurrat i 6 år, grattis då får man väll säga.

En disk ska vara varm/ljummen, för mekanikens skull, men inte brännhet så man knappt kan ta på dem, som de blir om man inte ventilerar.

Du får gärna hänvisa till en tillförlitlig källa för utan den är dina ord av intet värde, skulle du veta bättre än tillverkarna själva?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KKaRLssON
Lånar tråden lite. ja funderar på att köpa ett liknade system och ja undrar om ja kan behålla mitt nätagg som ja har nu http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=322198 ?

Enklast är ju att prova och se, fungerar det inte vet du ju vad du skall göra och fungerar det så är saken biff

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bleet
xplane_uppsala:
Om du kollar in div speccar på t.ex. Datorbutiken på HD's så står där max/min temp vid drift, brukkar ligga på 5/55 till 0/60 grader.
Så att hålla dom lite under det skadar nog inte.

Om du kollar in specarna hos respektive tillverkare så anger ingen själva maxtempen på hårddiskarna, alla temperaturangivelser är på den omgivande luften.

Dvs värdena som du har skrivit är vad tempen på omgivande luft får vara inte vad själva hårddisken får vara. Tillverkarna garanterar att hårddiskarnas chassie klarar av att avge tillräckligt med värme/energi till luften som cirkulerar kring själva hårddisken om den tempen håller sig inom givna temperatur områden. Vad för temperatur själva hårddisken har i sammanhanget är helt ointressant.

Inte en enda av alla tillverkare anger den temperaturen...
Med detta menar jag att allt snack om temperaturer på hårddiskar är av underordnad betydelse och proportionerna det tar på diverse hårdvaru sajter är kort och gott ren och skär hysteri.

Hade du och alla andra läst specifikationerna ordentligt och förstått vad som är beskrivet så hade ni sett detta redan.

En annan intressant iakttagelse är att Panga har valt att inte svara på min fråga alls, det tar jag som ett kvitto på att han var ute och cyklade från första början... Alltför många som skriver blaj utan att för den skull ha torrt på fötterna.

Man läser inte Sweclockers i första hand för att inhämta relevant information

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panGa
Se bara till att diskarna är välkylda, annars förkortas livslängden mycket.

Har du något som kan styrka det du säger eller är det bara något du hört och väljer att föra vidare?

Av xplane_uppsala

Vid ominstallation av XP efter att ha installerat Vista på samma burk så skrivs bootfilerna över av XP installationen, så svaret på din fråga är att du först skall installera XP och därefter Vista inte tvärtom.

Av xplane_uppsala

Har du nyligen köpt en ny dator är det ju givet var du skall vända dig. Ta kontakt med företaget du handlade ifrån och reklamera grafikkortet.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barry
Blixten gör att man ser dem tydligare..
dock är de charmiga.. tycke rjag själv.. i och med att de är ljudlösa

200:- styck.. men det är det ju värt.

Ljudlösa... Det tror jag inte, bara du som har en lätt hörselskada

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fuer_frei
jarå. men kylarn orkar ju inte kyla mer. Testa med öppet chassi, bordsfläkt på max bredvid men krasha i 3dmark06 när jag körde 400*9. Vet inte om det är för att jag kör alla volt grejer på auto eller vad det är. Är ganska okunnig hittils. Men jag vill ju ogärna ha temps på 70-80 grader när man spelar. Vill gärna ha hjälp med o överklocka men verkar rätt segt på den här tråden och vill inte göra ny för kommer ju bara få svar att ja ska följa noob guiden som jag kollat i säkert 45ggr.

Jag kör med en Vcore på 1.55 och minnena på 2.05 i övrigt är allt på auto. Dock har jag en temp på cpu:n som ligger kring 75 grader i load men det är ingenting som håller mig vaken om nätterna.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2good4you
Återstår att se, dock så kommer den vara rejält mycket snabbare per klockcykel än vad Intel's Core2 är.

''

Ja hoppas kan man ju alltid...;) Med tanke på hur pass bra alla trodde att det nya grafikkortet skulle prestera så skulle jag vara lite försiktig med att ta ut någonting i förskott när det gäller produkter från AMD/ATI.

När och om nu denna processor kommer i produktion och ut i butik så kan man vara säker på att Intel inte har legat på sofflocket med armarna i kors medans AMD har filat på denna.

Jag förmodar att Intel har använt sig av sina intjänade slantar från C2D och Q2D till att utveckla något som kan möta upp och även överträffa allt som AMD kan vaska fram framöver.

Det är ju inte direkt så att AMD har haft möjlighet att spendera så mycket på produktutveckling som man skulle kunna önska, om så vore fallet så hade vi väl sett både nya processorer och grafikkort ute i butikerna tidigare än vad som nu är eller hur?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fuer_frei
update: kör i 400*7 nu. Blir för varm annars, vågar inte köra med uppåt 70/70 grader i load.

Är det inte lite för lite med tanke på att du kunde ha sparat en tusen lapp eller så och köpt en 4300 eller liknande och klockat lika högt eller högre

Känner du att du har fått valuta för pengarna du har lagt ut?

Av xplane_uppsala

Re: Hur mycket watt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AzlimE
hur mycket watt ska man ha på ett nätagg till en gamerpc?

Exempelvis: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36066

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av forcevision
I enhetshanteraren står följande:

Det går inte att läsa in den här enhetens drivrutin. Drivrutinen kanske är skadad eller saknas. (Kod 39)

Klicka på Sök efter lösningar om du vill skicka information om enheten till Microsoft och kontrollera om det finns någon lösning.

Jag har provat att avinstallera dvd/cd enheten men detta hjälper inte.

Hoppas denna sida kan hjälpa:
http://support.microsoft.com/kb/310123

Av xplane_uppsala

Det finns 4 st artiklar som behandlar DDR2 minnen i arkivet, läs dom först i övrigt är nätet fullt av tester och recensioner av minneskretsar. Googla...

Terniz; det är klart du har rätt, skyller på tillfällig sinnesförvirring och den hyffsat tidiga timmen...;)

Av xplane_uppsala

Problemet är ju uppenbart, ser ni inte att det är skit mellan tgb och ryggstöd

Hade trådskaparen läst på före så hade han vetat om att det endast fungerar med dom senaste uppdateringarna av programmen och Norton Internet Security 06 har inget stöd överhuvudtaget för Vista.

Med tanke på att snålheten bedrar visheten i detta fall har jag anledning att tro att Vista exemplaret inte är införskaffat på lagligt vis... Det är väl knappast riktigt sunt att köpa ett OS för ca 3000:- om det är en OEM version eller hemska tanke nära 5000:- när man inte har ekonomi eller planer för att köpa ny programvara för någon tusenlapp.

Av xplane_uppsala

Till trådskaparen, DDR minnen betyder att dom går i dubbla hastigheten så minnen som är specade till 533Mhz är just 1066Mhz när dom är monterade i datorn.

Så skall du inte klocka så duger vanliga PC-4200 minnen.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pytonOrm
Dragon_boy

du får allt mata på mer Vcore kanske för jag tror din processor har dålig stepping om den redan segar efter 2,8ghz

jag har tagit lite över 3,8ghz med min E6320 och din borde klara 3ghz+ iaf

Jaså det säger du... Jag skulle vara lite försiktig med att utlova eller ens påstå att det skulle hjälpa med en högre spänning på processorn. Är du medveten om att alla processorer är enskilda individer och det inte finns några klara regler om hur mycket en processor kan bli klockad. Det enda man kan vara säker på och det man har betalat för är vad processorn skall klara i stock.

Alla hastigheter över stockhastighet är bonus oavsett hastighet, det enda man kan vara säker på är att det finns en risk att förstöra något vid överklockning. Är du beredd att ta ansvaret för att se vad gränsen går vid just denna processor och moderkort?

Mvh.