Inlägg

Inlägg som Allexz har skrivit i forumet
Av Allexz
Skrivet av Dunde:

Du menar att inbrottstjuven hos dig med iQ230 hackar ditt nätverk, reverseenginerar ditt larm och stjäl sedan allt ditt guld?
Här hos mig är tjuvarna stenkorkade och bryter upp altandörrar, stjäl allt guld och är sedan klara 10 minuter innan vakter/polis kan vara på plats.

Jag tror visserligen att ett mer sannolikt scenario är att en hackergrupp hackar larmleverantören och igenom deras dåligt säkrade tjänst får tillgång till nätverken på tusentals kunder....

Men ja, kanske det är inbrottstjuvarna som tar husen ett och ett?

Av Allexz
Skrivet av Cthugha:

😆
Typiskt fanboy-svar. Påminner om hur hjärntvättade Apple-fans resonerar.
Tur att inte alla tänker som du. Vissa har andra preferenser - bättre grafik, bättre kompatibilitet, osv.

Hm, jag tror att steg 1 i att vara en fanboy innefattar att åtminstone ha deras produkt, vilket jag inte har. Handheld är verkligen inget för mig.

Vad är det för hjärntvättning du tänker på när du nämner Apple då? Deras laptops som är fruktansvärt bra?

Låter som att du projicerar en del

Av Allexz
Skrivet av Cthugha:

Gammal hårdvara i Steamdeck, så det blir ju avsevärt mycket billigare. AMD Zen 2 från 2019 i Steamdeck vs Zen 4 från 2022 i ROG Ally och Legion Go. Dessutom skärm med betydligt lägre upplösning och uppdateringsfrekvens.

"gammal hårdvara" som också visat sig vara den mest effektiva och energisnåla av alla enheter. På en handheld... Är ju liksom exakt det man vill ha i en portabel enhet...

Det känns som att valve har valt exakt rätt hårdvara för portabel gaming medans konkurrenterna i ren panik kör på samma race som alltid.

Dvs... Number go up!!! 492 cores 611gb ram och ett batteri som håller 30min.

Gissar på att RnD på steamdeck var minst det trippla av samtliga konkurrenter

Av Allexz

Skulle nog vilja våga säga att det är en förbättring.

De gånger man råkar gå in på youtube i ett inkognitofönster så blir man ju rekommenderad det värsta skitet som finns.... Svenssonmedia, smink, kläder, mat å skit.....

Av Allexz

Vad är det som gör att de flesta konkurrenter till steamdeck tar nästan det dubbla priset för konsollerna?
Hur ser siffrorna ut rent realistiskt? Vem har störst marknadsandelar etc?

Av Allexz

Kan inte bara vara jag som tycker han börjar bli lite småtråkig?

Av Allexz

Jag har kört android sedan iPhone4 och har varit nöjd sedan dess.

Jag köpte dock en macbook mest på test för snart 2 år sedan och har aldrig varit så nöjd med en dator i hela mitt liv.
Var dags att plocka ut en ny telefon via jobb och tänkte... fan, jag testar väl iPhone igen efter alla dessa år.

Värt att nämna att jag för c:a 3år sedan började bli google-fientlig med tanke på att de äger nästan all data som går att samla om en privatperson på nätet.

Flytten till iPhone har varit minst sagt.... taggig... jag gillar android tusen gånger bättre, eller åtminstone idén om den tills man inser hur mycket data som samlas om dig, varje sekund av varje dygn.

Numera när jag kör någonstans så är det ett aktivt val om jag vill ge min positionsdata till google maps eller ej med tanke på att jag gillar deras kartor bättre.

Nu behöver jag inte längre tänka "ähh, de har redan min position ändå" utan nu är det mer av ett val.

Integritetsmässigt så är det att bära en androidmobil i fickan lika med att du aldrig behöver oroa dig om din integritet online. Den är redan borta sedan länge.

Förutom just att iOS är ett rejält handikappat system ur användarperspektiv av mig som är en måååångårig android användare så känner jag mig åtminstone trygg med att jag inte blir dataminad 24/7

Av Allexz

Vinkelslip

Av Allexz

Det finns ingen inbyggd funktion för detta.
Om man har dokumenten sparade i sin användares mappar och använder olika konton till datorn så blir de per automatik låsta till en specifik användare. Men då får man se till att den andra användaren inte är admin.

Det lättaste är nog dock att zippa filen när du skrivit klart den och sätta lösenord på zippen. Sedan packa upp vid nästa tillfälle, redigera och sedan zippa igen.

Av Allexz

Självscanna med mobil är extremt klumpigt.

Fick för mig att testa det på wills då jag glömt ID nån gång....

Om man har en handscanner så sätter man den på vagnen, sen kollar man ev i mobilen vad mer man skulle handla. Sedan tar man varan och bippar och sätter tillbaka scannern och gör om detta.

När man har mobilen i handen så är den mycket svårare att hålla i. Så om du ska ta ett paket som är lite awkward att hålla i så måste du lägga mobilen i fickan. Sedan måste du ta upp den igen för att scanna, men då är den låst. Sedan ringer det, då kan du inte scanna förrän samtalet är klart. Man får ett sms och måste byta appar, sedan tillbaka till inköpslistan, sedan tillbaka till självscanning.

En förbättring till det enormt dryga scenariot är att åtminstone ha en mobilhållare på vagnen så att man kan sätta den där när man vänder ryggen till och ooops, nu är mobilen stulen. Vad synd om dig, inte butikens fel.

När handscanners försvinner, vilket butiker såklart vill att de ska göra för att de kostar butikerna miljontals kronor.... det är nog då jag går tillbaka till kassorna. Att självscanna med mobilen är ren pest.

Av Allexz
Skrivet av FX9:

Hur står sig alla nya kontroller med äldre spel?

JAg är själv intresserad av nån ny kontroller men jag kör PS3 kontroller hemma (som emulerar Xbox 360 kontroller) och då fungerar ALLT!

Åh nej, nu får du lugna dig. Du har ju precis köpt fina nya kopior av PS3 kontroller

Av Allexz

Jag hade kollat om det finns någon specifik modell som är extra utrustad för just mattor.
Robotdammsugare har mycket, mycket svagare sugförmåga än en dammsugare som är rekommenderat för mattor.

Jag hade köpt en på test men inte förväntat mig jättebra resultat. Ett stort extraarbete är att man måste se till att så lite som möjligt finns på golvet inför varje körning. Om någon lämnar något kletigt material, snöre, gummisnodd, strumpa( ) på golvet så är det mer än sannolikt att roboten begår halvt självmord och står i någon vrå nästa morgon.

En fördel med nattstädning är ju annars att en eller två robotar hinner säkert köra 2-3 gånger per natt, så kanske det kan balansera ett sämre jobb (per körning) än vad en lokalvårdare hade utfört på en städning.

Däremot så kommer damm samlas överallt utom på golvet, skrivbordsytor, köksytor, växter, skrivbordsväggar, telefoner etc etc etc.

Av Allexz

Konstigt att man sänker 27" iMac till 24", men ökar 16" till 20" ?

Av Allexz

Vill du vara säker på att din data är din data? Behåll diskarna
Vill du vara hyfsat säker på att din data är din data? secure erase
Bryr du dig inte om din data? well there you go.

Av Allexz

Förtroende för H&M?

Förtroende för....... att de ska sälja kläder? ja i mean, jag har rätt högt förtroende för att de ska sälja.
Tror dock inte att centerpartiet säljer kläder...?

Av Allexz

Jag har varit en thinkpad förespråkare en gång i tiden men har en Thinkpad P13? som är någon generation gammal.
Massor av ram, ssd och en bättre i7a..... well....
Skärmen (1080P) är risig
Ljudet är som en metallburk.
Kylningen är våldsamt underdimensionerad. Fläkten kan aldrig stanna (åtminstone i windows, ej testat linux på denna specifika modell) utan då brinner den upp omedelbart. Så om du t.ex surfar, skriver på teams/alternativ så ligger cpufläkten någonstans mellan 50-100% konstant. Den är så pass högljudd att jag helt enkelt har den i garderoben och fjärrar den från min privata dator.

Jag skulle säga att den är totalt obrukbar som en daily driver om man har någon form av koll eller gillar datorer eller inte orkar med att ha en hårfön på 15% under hela arbetsdagen. + batteritiden är oftast mer än usel oavsett vad försäljningen säger. Jag jobbar stundvis onsite och vågar INTE köra dit utan en laddare.

Däremot så är den inte långsam, kudos för det. Men min macbook pro m1 är ungefär dubbelt så snabb i det mesta och fullständigt ljudlös. (Min första macbook btw, har varit inbiten PC användare i snart 35 år)

Macbooken däremot:
En av de bästa skärmarna du kan hitta på marknaden.
Bättre ljud än någon annan laptop på planeten.
Batteri för arbete en hel dag +4h övertid.
Knäpptyst 100% av tiden förutom under t.ex rendering eller kompilering... då kanske, KANSKE du kan höra fläkten om du ber alla i rummet att gå ut....

Som sagt, pc användare hela mitt liv. Detta är min första Macbook. Theres just no competition.
Asahi linux har kommit långt och samarbetar med Fedora och levererar både KDE och Gnome.
Jag får vara ärlig och säga att jag inte är helt säker på om jag vågat ta in den i en företagsmiljö dock, har inte testat det tillräckligt. Tills dess att skärmen inte är upplåst till högre än 60hz så har jag svårt att gå över

Om man inte är en hardcore linux user så märker man knappt skillnad på macos och valfri linux distro. Det finns en kompetent terminal, det finns brew som package manager.

Av Allexz
Skrivet av TeamRocket:

Inte ens team rocket från pokeserien hade hållit på med något så oetiskt att bygga emulatorer på något företags IP och produkt.

Alla är fria att göra sin egna IP och mjukvara - så länge den inte inkräktar på någon annans.

Okay, så utan emulator, hur lätt är det att spela 80-tals spel idag? Jättelätt ellerhur?
Hur oetiskt är det att låsa tusentals spel bakom en viss hårdvara när det A: går att emulera, B: Går att koda på ett sådant vis att man kan spela spelet oavsett plattform.

Just nu är det fortfarande rätt så enkelt att spela nintendo 8-bitars spel, men det är ju för att det finns gamla konsoller kvar samt nya kloner.

Om kloner hade gått att stoppa och ge det 10-20 år till sen kanske alla orginal NES hade varit trasiga. Då är det alltså oetiskt att bevara tiotusentals spel?

Av Allexz

Stort tack till Nintendo! <3

Det var många år sedan jag testade Yuzu och hade helt glömt bort det.
Nu när Nintendo påminde mig, och miljontals andra om emulatorn så testade jag Ryujinx!
Snacka om att det kommit långt.

Thanks bro!

Av Allexz

Blandfärs 500g, krossad tomat 1-2, vitlök 1-2, gul lök 0.5 - 1, 1 burk taco salsa hot, ketchup efter behov.
Majs och ev riven lök som topping.

Av Allexz