Inlägg

Inlägg som Allexz har skrivit i forumet
Av Allexz
Skrivet av Cerb:

Snackar vi 25,000V á 1mA så klarar sig nätadaptern till rpi’n också bra.

Så varför välja just 1mA?
Nästan som om det vore... kontraproduktivt?

Av Allexz
Skrivet av Elgot:

Alla delar av bolaget har väl blivit ålagda att leverera copilot-funktionalitet och detta är kanske vad tangentbordsgruppen kunde hitta på?

Crap, då blir det kanske left mouse button från muspartiet

Av Allexz
Skrivet av Cerb:

Du tror inte alla övriga prylar på samma grupp som shuko uttaget hade mer eller mindre exploderat när de plötsligt matas med 25,000V ?

Nej?
Tänker du att man skall assa in ett dieselverk som genererar 25000 volt med 180Amp kontinuerlig matning då eller?

Jag tänker såklart på ett litet handhållet don som kan generera en väldigt liten, men för t.ex en usb/ethernet port på en liten pi är en enormt stor laddning. En sån puttefjask laddning hade varit ungefär som att ta på ett häststängsel för oss, dvs det hade inte ens märkts på något en grupp kopplad till shuko.

Av Allexz

Vet är en fysisk aliexpress butik med produkter av oerhört dålig kvalitet för clasohlson priser. Doesnt make sense.

Av Allexz

Jesus christ vad detta osar desperation.

Är man rädda att ens investeringar inte kommer att överleva om man inte lurar på alla svensson att ge bort ännu mer av sin en gång i tiden privata data?

Av Allexz
Skrivet av Cerb:

Det är nog iaf inte värre än att någon bara tar med en vanlig anslutningskabel och bakmatar elsystemet med 25,000V via shuko uttaget som iprincip alltid finns åtkomliga i offentliga miljöer.

Tror inte något hade hänt i ett shuko faktiskt. Mer än att den lilla grejen som genererar laddningen hade exploderat i handen?

Av Allexz
Skrivet av FX9:

Lycka till.

Kan gå i god att @Allexz är seriös när han hostar...han var bra att ha att göra med när han hostade lite factorio-servrar för ett tag sen.

Aw, tack! Fint av dig!

Av Allexz

Valheim dedikerad, pre- Ashlands 2024.

Tjo,

Har blivit en del gamingservrar över åren och då Ashlands skall komma i 2024 så har mitt intresse spikat igen!

Har satt upp dedikerad server, den är för närvarande vanilla, dvs helt omoddad men är förberedd för att kunna enabla modding om det visar sig vara något som är starkt önskat av den eventuella spelarbasen.

Jag kommer själv stundvis lira Valheim i VR och det är såklart välkommet av andra också.

Lite basic stuff:
Servern stannar kvar sålänge intresse finns kvar och lite längre än så.
Ser helst att man kör en separat karaktär för denna server, alla börjar på noll.
Om inget annat är diskuterat så rör man inte andra personers ägodelar.
Bygg inte kloss intill någon annan utan tillstånd.
???

Hade gärna sett att man var ett par stycken som sambygger en större by eller något med ett torg å grejer men det är så klart inget krav!

Intresse på swec?
Skriv här samt skicka PM ^^

Av Allexz

Vad händer om vi jämför en intel i-gpu storleksmässigt med en dåtida diskret grafikkortslösning från förr? Tycker det vore rimligt att räkna med kylare, kablar och allt som krävs för att det skulle fungera.

Är ofta en rolig tanke att tänka att t.ex en nyare mobil med en systemkrets som med enkelhet får plats i handen är extremt mycket snabbare än fulltower datorer för bara ett par år sedan. Sinnessjukt.

Av Allexz

Som nörd så är det väl lite mysigt?
Lite unikt och roligt att uppge när någon ber om din mail.

Av Allexz

Mitt förslag är att ha ett par kit + valmöjligheter:

Standardpaket (Ha gärna 2-4 olika standardpaket så att man inte känner sig tvingad till en exakt typ) lite valmöjlighet sprider glädje bland personalen som bryr sig om sina verktyg.

Den laptop som 90% av personalen kan köra, alla som bara sitter i office eller excel eller dylikt.
De som inte är nöjda med denna bör väl kunna motivera varför de behöver en bättre dator.
Man kan t.ex fiska med att erbjuda lite extra ram för att hitta en balans mellan behov och önskan.

Utvecklare:
Utvecklare som behöver mycket ram/cpu

Grafiker/cad
cpu + ram + proffsgrafik

Tillbehör:
Standard: trådad mus/tgb
sedan t.ex ha ergonomiska alternativ, eller trådlösa alternativ. (alternativet är personliga kontorsplatser som redan har mus/tgb)

Rätt vanligt att man har 2-3 valbara headsets, något in ear, något on ear

Usb minnen, externa diskar etc etc - behovsmotiverat

Av Allexz

Nerdy stuff is always fun! Thanks!

Av Allexz
Skrivet av Massy:

Ingen som har påstått att lackad plåt rostar snabbare om den inte tvättas. Däremot

  1. Ser din bil inte blank och fin ut efter år utan tvätt

  2. Så skadas lacken och blir ful (även om din syn inte klarar att se det)

  3. Salt och skit sätter sig överallt och bidrar till rost och elände. Ren fakta att bilar tar mer stryk i vårt klimat än på andra breddgrader

  4. Kommer du få stenskott och annat = icke lackad plåt = tidsfråga innan rost. Jag menar, det hade väl varit konstigt att bilar tenderar att börja rosta (ex skärmarna) där de är lackade om rost inte lurar sig förbi lacken på ett eller annat sätt?

Jag påstår inte heller att gnida in bilen i schampo skulle vara den primära fördelen med att tvätta bilen var 3:e vecka vs göra det var sjätte år. En del bilar har dessutom rena designfel som gör att någon list etc skaver mot lacken och bildar diverse gropunkter för rost som du pga all smuts och brist på intresse varken kommer se eller märka av innan halva skärmen rostat bort. Här förhindrar man rost genom att tvätta bort salt på vinterhalvåret regelbundet.

Exempel på enligt utsago omöjlig rost pga lackad del av bilen.
https://di-uploads-pod5.dealerinspire.com/thompsonsalescompany/uploads/2021/07/Rust-covering-a-right-fender-of-a-used-car.jpg

Om vi rör oss vidare till den ekonomiska biten. En bil kommer hålla sig i gott skick betydligt längre om du tar hand om den = färre reparationer, mindre rost, längre livslängd. Jag personligen köper kanske bilvårdsprodukter för 1500-2000 per år och med den budgeten går det ta hand om bilen väldigt väl inkl keramisk lackbehandling som gör att den mesta skiten bara rinner av. Balans är nyckelordet.

Hjulhusen blir blästrade dagligen av all grus däcken sprätter upp. Är ganska självklart att det är en hotspot för rost
Helt ärligt ser jag inte mycket vinst för dig att lägga så mycket energi på mina inlägg. Jag bryr mig helt enkelt inte om att tvätta bilen då jag inte ser poängen med det, kunde inte bry mig mindre.

Noll vinst

Av Allexz
Skrivet av Massy:

Den skiner inte alls sådär efter 4 år utan tvätt. Redan efter ett par dagar blir det skillnad och då behöver det inte ens vara skitväder och bilen kan vara lackförseglad och hela skiten.

Åh fan? Jag ska titta bort framöver så att jag inte misstar mig igen!

Skrivet av Massy:

Det är väl vedertagen fakta att bilar man tar hand om och tvättar håller längre. Konstigt annars att personer man känner och vet tagit hand om bilen i 30+ år har mindre rost än någon som skiter i alltihopa har efter 5-6 år.

Vedertagen fakta var då? Underrede, fjädring och liknande? Sure säkerligen. Men lackad plåt håller ju knappast längre för att du gnider den i schampo 26 gånger per år.

De som tar hand om sin bil och har varmgarage och köper produkter för halva bilens totalpris över 15 år och smörjer, filar, putsar, gnider och har sig som hobby hoppas jag verkligen har en bil i bättre skick! Vore lite absurt annars.

Men vad har detta med myter om att lackad plåt rostar snabbare om den inte tvättas?

Av Allexz

Förutsätt inte att de flesta ISP kör cgnat bara för att bahnhof gör det. Det är snarare mer vanligt med vita ip-adresser i Sverige!

Av Allexz

Senaste gången en dörrknackande försäljare (Vet ej företag) ville sälja larm så var jag faktiskt nyfiken på vad de kunde erbjuda. Våra diskussioner slutade dock plötsligt när jag bad honom återkomma om en vecka då jag jämfört med konkurrenter.

Då sa han att hans erbjudande endast gäller här och nu. Det för mig var tillräckligt bevis om att det hela bara är skojare och jag bad honom att lämna.

Har sedan dess läst på om hur dessa larmtjänster fungerar och det enda som någonsin skulle kunna vara till hjälp i min värld är brandlarm med direktutryckning. Men som de flesta vet så är ett hus övertänt på den tiden utryckningen tar och det skyddar mest närliggande byggnader. Alltså finns det inget värde alls i dessa larmtjänster. De agerar inte på inbrott, de får inte ut brandbil snabbt nog, vad gör de? Jo falsk säkerhet.

Du har dina försäkringar, som dessutom är billigare än såna skitlarm.

Av Allexz

Om man kör Telias router så är de så vänliga att de kör en tjänst på 192.168.1.2 som samlar in information i bakgrunden om ditt privatliv.

De är stolta över det också!

https://neo4j.com/blog/scaling-neo4j-to-millions-of-homes-wit...

Citat:

Working with Telia Zone’s APIs

So what you can do with our APIs?

We’re telling our developer communities that they see when somebody comes and leaves the home.

Nästan så att jag vill köpa en Telia router bara för att ha som en vän i vardagen, nån som håller koll på mig och ser till att jag mår bra!

Av Allexz

Bytet för mig gick hyfsat smidigt.
Telia gick ner 00
Telenor fick jag ringa på förmiddagen nästa dag och fråga så aktiverade kundtjänsten omedelbart.

Är dock inte helt nöjd med hastigheterna.
Från 500/100 (480-500, 90-110) Telia
Till 500/500 (320-420, 250-350) Telenor
Detta kl 03:07 29Dec (nog inte jättemycket trafik just nu )

Inte helt säker hur man kan misslyckas så med en fibertjänst men visst.....

Av Allexz

Är nyfiken också, har använt google domains i flera år, men sen de sålde till squarespace så har årskostnaderna dubblerats på de ändelser som jag använder. Funny how that works...

Av Allexz
Skrivet av Gorian:

Det är inte min emotionella investering som får mig att vilja tvätta den, utan istället den finansiella investeringen. Har fått för mig att bilen rostar fortare om man inte tvättar den, men det kanske inte stämmer?

Har fått höra det också. Jag antar att alla som gör vinst på sina biltvättar skulle hålla med! Tydligen ska damm kunna ta sig igenom lack...... Men bara på bilar

Jag har aldrig på 8 år behandlat underredet heller och brukar titta på besiktningen och den har förvånansvärt lite rost. Men där köper jag utan tvekan resonemanget om att skydda! Gillade rouges lösning med gamla oljan, jag har dock ingenstans jag skulle kunna jobba under bilen själv..