Inlägg

Inlägg som alfin har skrivit i forumet
Av alfin

Jag får flertalet paket i månaden från utlandet, alla märkta "Journalist sample, no commercial value" slinker för det mesta igenom tullen utan problem.

Har fått problem vid några enstaka gånger men då är det bara att begära papper från sändaren att de intygar att man inte har betalt något och att syftet inte är försäljning så är det inga problem. Tullverket är inte så hårda som många tror, och har man bara legitima anledningar till att inte betala tull så slipper man.

De gånger jag köper saker som jag enligt lag skall förtulla finns sätt att komma runt, "Gift" och ett värde på "20 USD" är två tips. Men om de öppnar paketet och värderar innehållet är du körd.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Entrecote
Det är inte ett ultra -D. På ett Ultra -D hamnar minnesplatserna ovanför processorn vid vanlig ATX montering.

Jag har inte identifierat vilket moderkort det är.

Ett tips, Gi'***yte

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SlimJim
Hur många ns är 1800mhz minnen specifierade till måntro? Vet att det finns nån uträkning men har glömt den för längesen.

1000/ns=mhz

1000/ns=1800

ns=1000/1800

ns = 0,55555555555 ~0,55

Av alfin

maestro.64: har du över huvud taget läst recensionen eller bara tittat på bilderna/graferna?

Rille88: nu vet jag inte exakt vad du menar, men jag antar att det var en diskussion till en recension när detta yttrades; "Intel är dött... vill gärna se lite Amd moderkort nu =)" och jag helt enkelt försökte få vissa personer (ingen nämnd ingen glömd) att se saker från två perspektiv. Anledningen till att AMD för tillfället lyser med sin frånvaro är helt enkelt tidsbrist. Om du tycker att du själv har kompetens för att testa visa det så har du ett tiotal kort hos dig imorgon... För det andra är det inte bara att ropa ut en produkts namn i luften och sedan dyker den upp i brevlådan, AMD i det här fallet är helt enkelt mer återhållsamma än Intel.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ykalon
Det är svårare att byta processor på 775 då pinnarna sitter på moderkortet. Många som har fått köpa nytt moderkort efter det.

Knappast. Jag har gjort ett hundratal installationer och aldrig förstört ett moderkort. Om man enbart tar sig en titt i en minut innan man försöker trycka i pricessorn och ser utfasningarna på processorn och piggarna på moderkortet så är det inga porblem över huvud taget. Det är betydligt lättare att förstöra en processor med pinnar på i min mening.

Av alfin

Ja, det är ju verkligen fel på processorn när thermalpaden som sitter på processorn har hamnat lite fel! Jösses, snacka om att göra en höna av en fjäder...det här är ju bara löjligt.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LsdBoy
Tycker att p180 är över hypat. Finns chassin som är lika bra/bättre. Sen så är grunden till ett tyst chassi att den har 2x120mm fläktar. I p180 så verkade man behöva ha fler för att få luft flöde genom chassit.

Det räcker med en. I den nedre kammaren räcker det med fläkten som sitter i nätaggregatet om man enbart har en eller två hårddiskar monterade där.

Den enda 120mm-fläkten säts med fördel bak i chassiet, ovanför IO-platserna. Denna ger fullt tillräcklig sugkraft för att kyla alla komponenterna om man använder sig av en A64 eller långsammare P4. Personligen har jag tre stycken (Nexus) monterade. En i bottenkammaren som körs i 5 volt (runt 400 rpm...) eftersom jag har fyra stycken hårddiskar där nere. I den övre kammaren har jag två stycken Nexus som utblås i 12 volt (1000rpm) eftersom det huserar en P4 3,733EE och ett 7800GTX där.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Interceptor
Jupp, har aldrig varit med om att dom skickat tillbaka samma. BRukar vara en helt ny. Repfri och med nytt batteri..

Alfin: Är det som du säger det ska det helt klart gå på garnanti! Ring och skäll ut dom!

Skällas skall det, var så säker. Har ett tjugotal andra mp3-spelare hemma varav två hårddiskbaserade, så jag borde veta vad de klarar av och inte. Får bara hoppas att det är någon tillmötesgående person på kundtjänst som svarar

Av alfin

För min egen del har jag just nu inte mycket över för Apples support. Köpte en iPod förra hösten och i april började den bete sig konstigt. Fast den låg på skrivbordet, alternativt i fickan när jag gick så låste den sig, precis som den gör när man sprinnger. Skickade nyss in den på service och fick tillbaka den nu i dagarna, "felet ligger inom ramen för tolleransen" eller något liknande. Hej och hopp, en oanvändbar iPod som Apple inte vill laga...

Av alfin

Re: Importera

Citat:

Ursprungligen inskrivet av oakim
Jag mejlade och frågade Endpcnoise.com, en av två som säljer SPCR special P180(den enda som skickar utomlands) vad frakten skulle gå att skicka hit till Sverige. Lådan kostar redan 169.95 dollar och frakten skulle gå på 150 eller 250 dollar beroende hur "fint" det skall skickas.

urk... ~320 dollar , sen är väl folket på Tullen snåla och vill ha skatt på det hela.

De kan ju skriva att värdet är 10 dollar, så slipper du tull och moms. För övrigt är den svarta versionen av P180 endast "SPCR-unik" till i början på nästa år, efter det kommer Antec själva att börja sälja en svart modell.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av diggarn
Mikael toxic... säg gärna vad du tycker om det, för jag är mkt sugen på att själv köpa ett, men man verkar inte få så mkt information av dom andra, dom tjafsar liksom mest

Tja, vad vill du veta? Jag har använt ett par P180 ett bra tag nu och har testat de flesta funktioner, förutom VGA-ducten, som verkar totalt värdelös, plastig och skranglig, passar verkligen inte in med resten av datorlådan!

Av alfin

Här kommer en snabb bild (den är klickbar).

http://www.alfinson.se/bilder/p180_installed_s.jpg

Kabeldragningen är ett rent helvete. För det första var ATX12V-kabeln inte tillräckligt lång (tänkte dra den under moderkortet först. Det andra problemet var alla fläktar som skulle kopplas in, än en gång var det planerat att dra dessa kablar under moderkortet, men det blev fulkoppling med adaptrar och en klump kablar uppe i det ena hörnet.

Dock var det välldigt tacksamt att koppla in fyra hårddiskar i den nedre delen. Efter lite filande så man kunde dra strömkabeln direkt utan att gå omvägen via ovandelen blev det mycket bra och luftgenomströmmnignen är perfekt! Vid belastning stiger temperaturen på hårddiskarna upp mot låga 40, vilket är helt ok (fyra stycken Diamondmax 10 300GB SATA).

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akke
Verkar som om det är på väg till mig trots allt, fick kollinr för ett paket på 16.8kg .. Iofs, kanske är tegelstenar.

16,5 KG vägde mitt kolli, så det är troligen ett P180, alternativt har de varit noga med att få tegelstenar i rätt vikt

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solstice^
han kanske importerat eller vann ett på DreamHack?

Eller så skickade Antec ett direkt till mig när de gick i produktion

Lafsen: Än så länge ganska minimala modifikationer. Lite tejp på vissa ställen för att rikta luftflödet bättre och lite sågande för att kunna dra kablar på ett snyggt sätt. Dock är alla fläktar utbytta till Nexus 120mm som är undervoltade för minimal ljudnivå. Den enda riktiga modifikationen som jag skulle kunna tänka mig göra är att installera en ljuddämpande matta, men jag vänter tills Acoustipack släpper en specialskärd modell till P180. Vad för bilder efterfrågas, just nu har jag en hög men alla är oredigerade och några MB stora.

Av alfin

Vad skall man säga, en mycket välbyggd produkt. Har använt mig av det nu i snart en månad och jag förundras fortfarande över detaljnivån. Exempelvis tänkte jag först montera ljuddämpnade material inuti, men efter en snabb test visade sig att det inte var värt besväret. Komponentsidorna gör ett ypperligt jobb, och man märker direkt när man knackar på dem att de absorberar en hel del ljud. Just nu är en 3,73EE, 7800GTX, 4 st Diamondmax 10 300GB SATA och lite annat monterat, och datorn är i princip helt ljudlöst! Dock efter vissa modifikationer.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zuljin
Hoppas verkligen det var en xxxl-pråm fylld till bredden med lådor

Nej, bara två exemplar, ett till mig och sedan får resten av alla Europere bråka om det resterande Skämt å sido, det var ett antal på den båten. Och det lär inte vara den sista leveransen av P180 heller för den delen.

Av alfin

Igår kom första leveransen av P180 till Europa (med båt till Holland), nu skall de bara ut till butikerna, så vänta någon vecka till innan de kommer att finnas i handeln!

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
jag har en? sugen?

Jag har två, en 3,73EE och en 840EE, inga fjuttiga 660

Åter till frågan, står det Intel Confidental på processorn är det en ES, detta skall också ses i exempelvis CPU-Z. MEN, det är inte säkert att den är multipelupplåst för det. Vissa ES har fulla multiplar andra har enbart några medans vissa har låst multipel, det beror helt och hållet vad syftet med deras framtagning har varit.

Av alfin

Pratade med Antecs PR-ansvarige tidigare idag och P180 kommer till Europa med båt första veckan i Juli. Efter det tar det drygt ytterligare en vecka innan det kommer till vårt lilla land, räkna alltså med runt mitten på juli.

Av alfin

Du måste ha ett 925xe/945/955-kort för att kunna köra den processorn. Av det leder det att du behöver DDR2 och PCIe. Om du är intresserad av ett passande moderkort, kan du kontakta mig.