Inlägg

Inlägg som alfin har skrivit i forumet
Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 0rre
Låter märkligt... Påtvingad, det är ju rent olagligt, du valde nog att installera uppgraderingen.
Iaf, här är lösningen: http://www.computerhaven.info/forum/tm.aspx?m=41159

Jag tycker även det är märkligt att det inträffade för dig, jag hade inga som helst problem med uppdateringen.

Tack för svaret, men förstår inte riktigt hur det där skall hjälpa mig, menar du att jag på något sätt skall ändra filassociationen på .lnk?

Av alfin

iTunes förstör ALLA mina genvägar

Efter senaste uppdateringen av iTunes som Apple tvingade på mig häromdagen (7.4.3.1) fick jag ett tämligen besvärande problem.

Varenda liten genväg på hela datorn har nu iTunes-ikonen och när jag klippar på genvägen öppnas iTunes. Detta trots att genvägen när jag går in under egenskaper länkar till rätt program, exempelvis Word, Outlook osv. Om jag avinstallerar iTunes hoppar genvägarna tillbaka och fungerar normalt, men så fort jag installerar iTunes (oavsett version) uppstår problemet igen.

Jag har sökt som en galning efter en lösning på Internet men enbart hittat tre-fyra andra liknande berättelser på Apples egna support forum och de har fått noll hjälp och enbart idiotförklaringar från supporten.

Någon här som har varit med om detta fenomen tidigare och vet hur det löses?

Bild finnes här; http://alfinson.se/bilder/itunes.jpg
Systemet ifråga kör Vista Business med alla uppdateringar och senaste drivrutiner.

Av alfin

Pratade med SE nyss och enligt dem finns det inga planer alls att sälja K770i olåsta utanför Tre, skräp också!

Av alfin

Någon som känner till en gadget till Vista som kan visa en statisk bild, alltså inte bläddra bland bilder i en mapp?

Av alfin

Ring nummret som står när aktiveringen inte går igenom.

Av alfin

iTunes-uppslening

När man spelar upp musik i sin iPod och väljer ett album spela låtarna i det albumet upp och sedan stoppar spelaren. Så är inte fallet när musik spelas upp i iTunes på datorn utan när första albumet är klart startar nästföljande automatiskt.

Finns det någon inställning man kan göra så att iTunes stannar när ett album har spelats upp, alternativt repetera ett album?

(Jag är medveten om lösningen att använda sök-funktionen, men det känns taffligt och omständligt.)

Av alfin

Satt av en tillfällighet vid en Pentium II idag (som används aktivt än idag), den datorn har fungerat perfekt sedan någon gång runt 2000.

Av alfin

Bara ringa till dem så är det lungt. Jag sitter på en D620 och jag är helt nöjd. Notera dock att minne och hårddisk är svindyrt på Dell (jag beställde med 512MB och 40GB, köpte sedan 2GB och 160GB på Komplett för 1/4 av Dells-priser). Skall du spela är D620 heller inget alternativ på grund av dess mediokra grafikkrets.

Av alfin

Är väl inte så konstigt, Volvo V70 finns i flera miljoner olika varianter (bokstavligt talat!)

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
• Användning av komponenter eller programvara som inte tillhandahålls av Dell <- drivrutiner klassas som programvara antar jag?

Om den punkten skall tolkas ordagrant kan du inte ens installera Office på datorn om du inte köpt det via Dell.

Hela denna diskussionen är tämligen löjlig. Det är defakto omöjligt för Dell, HP, [insert name] att se vilka drivrutiner du kört med om du formterar disken innan den skickas på service (om de nu inte vill djävlas med dig och skickar disken till IBAS...). Hårdvarumässigt är minne och hårddisk "consumer swapable" hos åtminstone Dells bärbara sortiment.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter @ JAYS
De är mindre än d-JAYS

Förvånandsvärt mycket mindre...!

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KOssan
Hej!

Tack för svaren.

Har under kvällen testat med 3.70 beta 2, och samma problem där med access denied. Angående rättigheter så borde jag ha ullständiga rättigheter då mitt konto är administratör. Vad det gäller avstängning av uac så är det inte ett alternativ, det är ju en av de stora säkerhetsvinsterna med att köra vista.

Ska ta och testa 7-zip och se vad det går för, tack för tipset!

/KOssan

Lurigt, jag körde med 3,51 (om jag inte minns fel) och fick upp UAC-förfrågan så fort jag ville packa upp en fil. Gick till Winrars hemsida och laddade ner 3.70 beta 2 och då fungerade allt perfekt, fram tills idag då jag skulle testa att packa upp från en hårddisk till en annan för att se om det fungerade hos mig.

Har fyra stycken hårddiskar och precis som du säger så får jag upp access denied på en av dem (D). Dock går det utmärkt att packa upp från E till C och sedan flytta till D. Verkar vara samma problem du har?

I vilket fall som helst har jag ingen aning om hur problemet kan lösas, men testa att temporärt avaktivera UAC (undre användarkonton) och se om det hjälper, det är enda lösningen jag kan komma på såhär på morgonkvisten.

Av alfin

No offence, men vad sägs om att gå till utvecklarnas sida? Står klart och tydligt att verision 3.70 beta 2 är anpassad för Vista.

Samma tips gäller ni andra som ställer liknande frågor vad gäller kompatibiliteten i Vista, ladda ner senaste versionen av programmet/drivrutinen innan ni börjar fråga till höger och vänster.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrIbra
Det kommer nog inte vara några större problem.
Chipsetdrivers till det mesta ingår i Vista och Nvidia har ju släppt kompatibla drivers till sina grafikkort.

Din datorkonfig uppfyller kraven och mycket mer. 2GB ram kommer att vara till din fördel också, vilket du redan har.

//MrIbra

Visst finns drivrutiner, men de fungerar kasst (?), eller så är det bara jag som är dum. Har installerat Vista x86 (Svenskt, RTM) och senaste ForceWare från NVIDIA, men det vill inte fungera som i XP. Jag vill exempelvis köra klonat mellan LCD och TV, men då envisar datorn med att köra 1024 på min LCD (var inga problem med 1280) i XP. Och utöver det vill jag att så fort ajg kör igång en video så skall den visas i fullskärm på den sekundära skärmen (TVn). Någon som kan hjälpa mig i rätt riktigning?

För övrigt fungerar MSDNAA-nycklarna till alla Vista Business-versioner, oavsett språk och X86/64bits! Installerade precis Vista Business Svensk med CD-MSDNAA-nyckeln, utan några problem!

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doomer
Finns på Lindholmen i DVD format också. Tur att man ringde och skyndade på dem lite idag

Såg det precis, tagit ner båda och det var två skiljda licenser, woho!?

Av alfin

Nu ligger den uppe på Chalmer-Lindholmens MSDNAA, dock enbart i CD-format!?

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
För att förtydliga mig så pratar jag om chalmers msdnaa portal inte chalmers lindholmens om det är där ni tittar. Är ni på rätt portal så förstår jag inte, jag hittade det och har laddat ner det med synnerligen god hastighet. Det ska även gå att se utan att logga in.

Vad är skillnaden och hur får jag tillgång till chalmers msdnaa-portal (läser I)? Har tillgång till Lindholmens men den är ju som sagt ej uppdaterad.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timerx
åå fint. Fins på Lundsuniversitets msdnaa nu me
n
Dags att fixa.. Men vad är det som skiljer Windows Vista Business från dom andra? Försöker hitta en exact lista på vad som finns i dom olika versionerna, den på deras hemsida som jag kan hittar är inte så bra..

Hade en sida innan där man såg hur mycket max ram, många cpu etc etc som man kunde ha på dom olika, om ni har så skicka gärna länk. Undertiden så ska jag tanka och leta upp den själv, om jag nu lyckas hitta den

Inget på chalmers ännu, jag som har dragit mig för att installera om en dator i flera månader nu...

Av alfin

Bilderna är i nuläget äckligt stora! Är det inte möjligt att få dem i samma storlek som i tidigare versioner, alltså att bilden ersätter de gröna små gubbarna rakt av?

Av alfin

Företagare-till-företagare, båda parter anses likvärdiga i lagen och inga "skyddande" åtgärder behövs.

Företagare-till-konsument, konsumenten anses svagare, därav KPL osv.