Inlägg

Inlägg som alfin har skrivit i forumet
Av alfin

Jag beställde dem i lördags, dock står det fortfarande "Pending" när jag loggar in. Skickade iväg ett e-post till dem tidigare under dagen men har inte fått något svar än så länge.

Av alfin

Köpte två moduler iaf, 1318 med moms för 2gb minne, rena kapet!

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lucifr00
Vad är det för fel på dessa? Är väl samma, eller är jag ute och cyklar?

1) Från Crucial kommer sakerna hem till dörren, snabbt!
2) Crucial garanterat att minnet fungerar utan problem. Om det mot förmodad inte fungerar, byter de ut till en ny modul utan kostnad.

Vad det hela handlar om, är den extra service/trygghet du får från Crucial värd några extra hundralappar?

Otacom: Det är två olika hastigheter på dem, BÅDA är garanterade att fungera på Inspiron 640m, men kolla upp vilken typ du har i nu (exempelvis med hjälp av CPU-Z) och beställ samma typ.

Av alfin

http://www.crucial.com/uk/store/listparts.asp?Mfr%2BProductli...

Passar garanterat, 100 pund för 1gb (~1300-1400 med frakt och moms). Tar runt ett dygn från att du beställer till att du får leverans.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kicken
Är det någon generalagent då eller vilka är de? Och vad har dom med d-JAYS att göra? Vill ju helst inte hålla på och tjafsa om det skulle bli några problem med lurarna...

Enda kopplingen är att Jens Nylander, grundaren av Jens of Sweden är en av entreprenörerna som står bakom Jays, i övrigt finns inga kopplingar över huvud taget.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fiero
Kolla www.amazon.com eller www.ginza.se så kanske du hittar dom.

Jodå, jag hittar alla, men det tar sin lilla tid att gå igenom alla manuellt, kommer vara klar lagom till jul typ...

Finns det något program till windows som gör det automatisk (letar på amazon/ginza osv) och sparar ner jpg-filen till albums-mappen samt fixar till tagen på alla filerna?

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fiero
Ett tips är att markera albumet och högerklicka och tvinga iTunes söka. Hittade album åt mig då trots att jag innan kört autoscan på rubbet.
Jag har dock innan använt mig av ett program kallat iArt som gjort samma sak och även hela tiden lagt till manuellt så jag var redan up to date i stort sett
Men det är sjukt snyggt

Axenstar, Blind Guardian, Nocturnal Rites med flera är inte speciellt vanliga, så jag är inte speciellt förvånad att iTunes inte hittar dem

Av alfin

Suttit idag och lagt till runt 50 cover arts, framme på bokstaven D, verkar som det kommer ta ett litet tag... iTunes hittade typ 5-10 procent av alla album, tyvärr

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte_amal
Var det inte så att de som testade och gillade hörlurarna fick behålla dom? Jag kommer att vänta med ta ställning om man ska köpa dom till folk som köpt dom skriver vad dom tycker.

Så vitt jag vet finns inga sådana förbehåll över huvud taget. Jag bad inte ens om att testa dem så här tidigt, Jens bara skickade ut dem.

Bor du i närheten av Göteborg är du välkommen att testa mina lurar.

Av alfin

Tämligen säker på att Jens nämnde att man skall byta plats på dem när man har dem bakom örat. Finns det ingen möjlighet att byta plats på kanalerna i spelat/drivrutinen? I musik är ju skillnaden minimal vad gäller höger/vänster.

Av alfin

Nu har jag använt mina d-jays i några dagar och börjar gilla dem mer och mer! Initialt tyckte jag dem lät lite platt jämfört med mina Shure E4C, men det var kanske inte att vänta med tanke på att priset är betydligt lägre. Över tiden har jag dock hittat EQ-inställningar som passar dessa lurar perfekt och som lyft dem ännu ett steg.

Eftersom jag är otroligt kräsen vad gäller passformen blev jag överraskad när jag nästan direkt hittade en storlek på sleeves som passade mig, annars brukar jag få köpa/göra egna för att jag skall bli nöjd.

Har låtit andra i min närhet testa dem och jämfört med ett par Apple Original-hörlurar, och alla har blivit överraskade över hur mycket ljudet faktiskt kan skilja sig åt. Som en arbetskamrat sade, "detta är lika stor skillnad som om man tar bort ett lager med smörpapper på TVn!".

Har framförallt testat hörsnäckorna med en JOS MP-500 och MP-400, men också på en Ipod (4G). På alla tre går det att hitta vettiga EQ-inställningar utan större problem. Eftersom lurarna är lättdrivna är det heller aldrig några problem att uppnå önskad ljudnivå.

Enda negativa just nu är att "kabelskrapet" är ganska illa, om man inte sitter still stör det väldigt mycket. Skall testa att ha dem när jag springer så fort det blir uppehåll, skall bli intresant att se hur det fungerar.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scrooge
Känns lite risky att förvara 1000GB på en fysisk hårddisk...

bättre med en psyksik disk? tre sådana i raid 5 hade inte varit fel dock...

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av honkel
Jag fattar inte varför folk inte ringer företaget när det är såna här frågor. Ring Telenor alternativt mobilföretaget och fråga.

farligt att prata i telefon ju!!!!

Av alfin

Conroe 1,86GHz har ungefär samma råprestanda som en FX60, you do the math...

Av alfin

Nu damp pressreleasen ner i e-postlådan iaf, finns på jays hemsida också för alla er som är nyfikna!

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Krydda_08
Den fungerar perfekt i eldräven för mig?

Även om du går in under Butik eller Produkt? Väldigt lockande att beställa ett par, även om det förhoppnignsvis dyker upp ett paket i en brevlåda nära mig inom kort

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fiero
Den uppdaterades för ca 30 min så båda har rätt

Jo jag vet, tyvärr fungerar sidan lika bra i Firefox som tre pucklar på en dromedar... jag som precis börjat gilla Firefox.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalapeno
nu är det den 13 juni så vars är updaten?

hett tips, www.jays.se

Av alfin

FInns inga moderkort på den svenska marknaden idag som fungerar med Conroe.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin.mev
Ni visste väl att Jens of Sweden inte tillverkade mp3 spelarna. dom köpte in dom skit billigt och satte sitt namn på det och sålde det sen för det dubbla.. så ja dom är ett skitföretag som inte bryr sig om vad vi får för pengarna... så hur ska jag kunna lita på dom nån gång?

Snacka om god kontakt med verkligheten...

Har du en aning om vad OEM-tillverkning är? Samt vad tycker du om alla grafikkortstillverkare som köper in färdiga grafikkort och bara sätter på en klisterlapp på kylaren? Eller alla tusentals mobiltelefon som köper innandömmen från Sony Ericsson och bygger i princip ett eget skal om elektroniken? Eller alla livsmedelsprodukter som innehåller exakt samma sak fast bara märks på olika sätt?

Ett hett tips är att läsa lite ekonomi samt bli införstådd i vad skalekonomi samt stodriftsfördelare är och hur det påverkar världshandeln samt det växande välståndet.