Inlägg

Inlägg som alfin har skrivit i forumet
Av alfin

Fortfarande ingen som har testat att sätta in Tres 3G-kort i telefonen och sett om det fungerar? Om ni har testat får ni gärna säga när ert Tre-SIM-kort är utdelat.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av k0nsl
Jo, detta vet jag redan. Tänkte be en kompis köpa lite saker därifrån, han har nämligen företag, och sen kan jag köpa sakerna av honom för inköpspris (och ev. andra utgifter som han betalat, kommer ju dock bli mycket, mycket billigare än att handla i vanlig butik, internet eller ej, kommer ju ändå bli billigare). Får väl se hur det blir

Kul att få en hel låda med minnen och lite andra saker.

-k0nsl

Då är det bara tuta och köra, jag har aldrig haft några problem med PCB, även min vän som handlar av dem tycker allt fungerar perfekt.

Tänk dock på att det kan bli lite problem med garantier, du måste gå genom din kompis för att nyttja dem, men det är kanske ett mindre problem.

Av alfin

Är du privatkund kan du inte handla från dem, de är en återförsäljare/distributör. Med andra ord säljer de till butiker som du sedan kan handla ifrån.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roggles
Jag blev väldigt osäker på något om huruvida en funktion är konvex eller konkav. Jag har alltid förstått det så här: om f''(x) > 0 över intervallet så är funktionen konvex. Medan om f''(x) är negativ så är funktionen konkav. Men i min bok säger de att om f''(x) > 0 så är funktionen "convex down", medan annars är den "convex up". Kan någon reda ut termerna här för mig?

Terminologin är lite olika beroende på om det är en svensk, amerikansk eller brittisk bok. Om jag mins rätt så är convex up detsamma som konkav, och convex down synonymt med konvex.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ke84
Undrar om någon skulle kunna hjälpa mig med detta integral talet.
2
| (x+4)^2 / x dx
1

Har grubblat ett tag men fick inte fram så om någon skulle kunna visa hur man löser detta så vore jag tacksam

Du har två alternativ, antingen utvecklar du potensen (x+4)*(x+4) = x^2 + 8x + 16 och integererar det mellan 2 och 1. ((x^3)/3 + 4x^2 + 16x), eller så integrerar du potensen direkt, ((x+4)^3)/3.

Om du vill ha teorin bakom rekommenderas din mattebok

EDIT: Missade divisionen med X, principen är dock den samma.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolipop
sen är det väll inte jonerna som leder ström utan elektronerna ;D

en jon är väl i princip en exhalterad elektron som har tagit sig fri från atomkärnans kraftfält

Av alfin

Han har inget som helst att säga till om, det finns inga lagar som säger att man vid ett privat köp har rätt till att häva det, i alla fall inte när det gäller lågt värdesatta lösören.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaptenperre
Jag vet inte, men varför skulle allt bli ledande just vid nollpungten? Verkar inte logiskt. Men du lär få en hel del problem att komma ner till den också Då räcker det inte med nån liten http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1525&session=a25ad4...
+ en bra peltier som kostar sammanlagt typ 7000kr. Du kanske kommer till minus 50 eller nåt, men itne mer.

Kommer inte ihåg exakt hur det var, men vissa ämnen blev superledande och magnetiska när man närmade sig nollpunkten. Men vid den exakta nollpunkten borde en processor rent teoretiskt inte kunna utföra något arbete eftersom elektronerna inte kan röra sig (allt står still vid den absoluta nollpunkten).

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clew
Ingen fläkt dvs. ett tyst kort

De borde ha kört med en fx-55 i testerna, det var ju ändå grafikort det handlade om, med fx-55 blir processorn en mindre flaskhals och grafikkorten får ju visa mer vad de går för.

Jag försökte få ner en FX-55 i sockel775-moderkortet, men det blev några bödja pinnar, så jag fick installera reservprocessorn

För att svara lite mer seriöst. Om AMD varit villiga att skicka en processo så hade det inte varit några problem. Intel var till skillnad från AMD mer än villiga att skicka en processor, vilket och resulterade i att en Intel-processor användes.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triggah
Han förklarade att sli till Intel var onödigt, vilket iaf jag tyckte var väldigt relevant.

Och det baserar han på vad? Källkritik folk, källkritik. Att Intels processorer inte kan dra nyta av SLI är ju bara bs, om så vore fallet hade det inte existerat. Det jag har sett kommer vi se samma prestandaökning på Intel- som hos AMD-system, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att båda NVIDIA-kretsarna är i princip identiska. Även Intels egna kommande kretsar (955X) kommer att ha stöd för SLI, dock har jag ingen information jag kan delge om denna ännu.

Som sagt, försök bilda er en egen uppfattning, tro inte på en enda källa som bevisligen är partisk. Det är som att gå till en bilförsäljare och blint lita på honom när han säger att bilen är perfekt för just dig.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluf
Prestanda droppen är pga att dualcore delar en del av sin cache mellan de två processorerna. Så om man jämför en singlecore på en given frekvens med en dualcore på samma frekvens så presterar singlecore marginellt bättre på singlethread apps just på grund av det.. inte särskillt konstigt. Men det är en tradeoff jag gärna ger för lite SMP love.

Å andra sidan kan den extra processorn ta hand om andra trådar som ligger i bakgrunden och lämna en processor dedikerad åt spelet, vilket inte är möjligt vid singelcore. Så skillnaderna är minimala, dock blir det betydligt bättre flyt vid vanligt datoranvändande med SMP (och till och med HT för den delen).

Av alfin

Intel 3,73 GHz Extreme Edition
2GB Corsair PC5400 PRO
Två 6800 Ultra (dock inget SLI-moderkort just nu) alternativt ett X850XT PE
Sex stycken Maxtor Diamondmax 10 300 GB SATA
Plextor 712SA
Dubbla Lacie D2 Tri-face 250GB
19" TFT

Kommer en bit på vägen, även om jag tycker att dual-burkarna i tråden än så länge har varit det värsta

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
Haha det låter som en mycket bra idé
3 lär känna sig rätt blåsta

Framförallt när man är TRE personer som gör det

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
Jag kan inget annat än hålla med dig! Vore ju kul om man verkligen gjorde så också (kanske gör det och låter nån kompis filma )

Vi är redan tre i klassen som skall gå in tillsammans och göra så. Får se till att filma det också och göra något roligt av det hela

Av alfin

Jag har fått ett liknande fel på min faktura, fast två betalsamtal på ~25 SEK stycket. Som sagt, Tre har noll koll och jag förstår inte hur de kommer att klara sig. På de sju månader jag har haft abbonemanget har de fakturerat fel tre gånger av sju, deras portal har varit ur funktion fem av sju månader, och deras täckning är under all kritik (ändå bor jag i centrala Borås och Göteborg). Och varje gång man ringer och klagar hos dem lägger de över allt skit på mig eller drar någon dålig bortförklaring (i stil med att deras nätverkskabel blev uppäten av en dromedar....).

En gång Tre, aldrig mer. Den dagen mitt abbonemang går ut skall jag gå in till Tre-butiken och ställa mig och hoppa på telefonen i protest.

Som sagt stå på dig! Mitt förfallodatum var den 14e Mars, jag tänkter inte betala innan de skickat en ny faktura till mig!

Av alfin

Jag har nu testat att maxa min WRT54GS´s throuput (har 100/100-lina) i ett dygn utan att routern ställer till med problem. Så vad ditt problem beror på vet jag inte. Det första jag kommer på är överhettning. Står den dumt till så att den inte har fri luft omkring sig?

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zyphoon
Tro det eller ej men PCI-E och PCI-X är pricis samma grej.

Ja, de är precis lika som en enbent get och en trehuvad dromedar...

PCI-X är en vidarebyggnad på den parallella PCI-specifikationen som kom något ett år sedan. Medans PCI-Express är ett nytt seriellt gränssnitt som på INGET sätt är kompatibelt med PCI-X.

Av alfin

Är troligen 2.0 ns, jag har GC20-Samsung på PowerColor X800XT, Gigabyte X800XL Silent-Pipe och Gigabyte X800 Silent-Pipe. Även ASUS verkar använda sig av dessa minnen till sina X800XL.

Av alfin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Måste också säga att jag förvånades av Komplett häromdan när jag beställde en KVM-switch på fredagen och fick den på mitten av dagen på måndagen.

Inget förtroende för dina gamla kollegor ;D

Komplett har blivit snabbare det sista (dock ej på returer, där tar det fortfarande ett halvt sekel). Men de har fortfarande en lång tid kvar till Dustin, max 24h på ordrar, max tre dagar på returer, helt ok

Av alfin

tre har låst den funktionen så man inte skall ringa enbart med gsm (vem vill inte det med tanke på hur satans dåligt deras nät fungerar) och därigenom kosta tre massa pengar (de får betala till vodafone om deras kunder nyttjar gsm eftersom de hyr in sig på deras nät).

summar summarum, tre har i praktiken låst sim-kortet så att de inte går att använda att ringa med...