Inlägg

Inlägg som Mikil har skrivit i forumet
Av Mikil

Men nu är det ju inte bara att flippa F-kassans logga. Nära men ingen cigarr.

Av Mikil
Skrivet av Michael1:

Binding of Isaac och Vampire survivors. Allt man behöver på en slö dator.

Ja, Binding of Isaac har rullat ett par timmar på min laptop, närmare 3000 enligt Steam. Börjar kunna stats på alla föremål nu 🙈

Av Mikil

Lägger min röst på Jetpak. De ringer innan och undrar om man är hemma. Vid en leverans sa jag att jag var på jobbet när de ringde och då kom de förbi jobbet med paketet istället.
Bring levererade paket en måndag när beställning gjorts på lördagen. Väljer ändå service före snabbhet.

Av Mikil

Det vettigaste är min första lägenhet som lätt var det bästa köpet. Den affären har gjort att jag kom in på bostadsmarknaden och är nu inne på vårt andra hus.

Andra ovettiga saker som jag uppskattat mycket finns det många av men ett par B&W CM8 och en Yamaha MT-09 ligger högt på listan. De är dock sålda pga förändrade omständigheter (läs barn) ;P

Av Mikil
Skrivet av Thomas:

Det fanns en "penna" med fukt där jag röstade åtminstone, så inget slickande här.
(Däremot så kändes den en aning torr, men det var inga problem för mig.)

Fuktade du pennan med tungan? 😂

Av Mikil
Skrivet av SuperNova:

Finns mycket att störa sig på men det som för stunden retar mig mest är dessa sex (var två när jag började skriva):

1. Folk som inte håller rytmen/farten uppe. Tex tror att alla korsningar är belagda med stopplikt trots att de INTE är stopplikt, helt öppen och fin väg, bra sikt, inga andra bilar så långt ögat ser men så stannar man! Sitter det sen en Miljöpartiet vimpel på bilen så går man ju bärsärkargång.

Lika så om det på typ 70-väg kommer en pytteliten kurva, typ i samma radie som jordens krökning så bromsar man ner till 12.5km/h för att ta kurvan.

2. Dom som lägger sig SKITNÄRA bakom än men som INTE vågar köra om fast det är helt fritt och bra sikt utan förbud mot omkörning.

3. Folk som inte underlättar/hjälper till trot att det inte kostar dem något.

Säg att jag kör på en väg med flera bilar bakom mig och flera bilar en bit framför mig. Sen kommer en korsning...
Här står en stackare som väntat i 23min på att få komma ut. Ingen framför mig saktar in utan de nästan demonstrativt håller farten eller tom gasar på (trots fritt från möte).

Ser jag att det är fritt från möte så släpper jag ju på gasen lite dels för att markera och även för att se till att denna person hinner ut. Man kanske kan blinka till så de förstår vad man tänker.

Det kostar mig 1 sekund lixom.

4. De som gör uppenbara fel men gestikulerar/blinkar/tutar på den andra som faktiskt räddade situationen.

5. Folk (främst till fots) på parkeringsplatser.
Ser jag att en bil håller på att backa ut och kanske tom kommit ut nån meter så saktar jag in/stannar jag ju för fan och låter bilen backa ut.

Blir galen på folk som bara kliver rakt ut bakom bilar nästan som att deras avsikt är att provocera.

6. Folk som inte tittar när de går över vägen och eller kliver ut och tror att bilar inte följer universums lagar.
Har de ingen självbevarelsedrift? Speciellt på vintern vid halt väglag och utan reflexer så ser man folk kliva ut utan att titta.

Även om föraren ser den gående så fort "den kan synas" (om det tex är lite dolt innan övergångsstället pga buskage/snöhög eller liknande) och ställer sig på bromsen så kommer ju bilen kanske inte att hinna stanna då det ät blank-is och fysiskt omöjligt att få stopp på bilen.

Absolut föraren ska ha koll men av ren självbevarelsedrift måste man ju tänka till lite. Vi lär barn att man absolut inte får springa ut i vägen. Man måste titta 12gånger! Men det gäller inte vuxna?

Fast i och för sig... De äldre har väl växt upp med frogger och kan navigera övergångar som ett proffs, eller nått.

Nej nu får jag sluta, hahaha

Jag kör en hel del i tjänsten ska tilläggas först. Jag anser att jag är en van bilförare.
Det som stör mig mest är de som ligger för nära beroende på hastighet. Ett exempel på detta är om jag märker att någon håller på att komma i fatt på en två plus ett-väg och bilen lägger sig en eller två billängder bakom.
Även de som kör om och tycker det är en god idé att svänga in framför alldeles för tidigt.
Varför stör jag mig? Jo, det beror på att det utsätter även mig för fara. Det stör inte mig om någon kör för fort så länge det inte påverkar mig.

Sen finns det såklart tusen andra saker jag stör mig på.

Folk som inte håller konstant hastighet.
Folk som inte blinkar ut i en rondell så jag tvingas stanna.
Folk som inte reder ut att ligga på ett ställe i sin fil.
Folk som parkerar där de inte ska eller de som helt plötsligt öppnar en dörr utan att titta.
Listan kan göras lång.

På något sätt handlar körning om att jag vill kunna förutse eller ha något så när kontroll över körningen och det har jag inte när jag märker att de som kör framför eller bakom inte är konsekventa.

Jag säger inte att jag kör bäst men jag har ett tänk när jag kör, en plan och tänker på andra också och framförallt är jag konsekvent.

Av Mikil
Skrivet av Don_Tool:

Jösses! Ja varför inte, jag behöver inte min lever eller njure. Jag kan lika gärna donera de nu så kansake jag har råd

Innan du gör något dumt bör du slå upp ordet "donera" 😊

Av Mikil
Skrivet av oobum:

https://www.bildtagg.se/file/dzym4ftw3wrs2un1e7dwsof

Jag personligen blev lite överraskad att det blev så mycket punk på min årslista faktiskt.

Men kollar man last.fm och "Rullande" år så verkar det ju stämma väldigt bra.

https://www.bildtagg.se/file/6mc0j332t4nybl982s8c7m

Ha! The Crown är ju lite mys
Minns när man var på fest och man frågar om man får sätta på en låt, "ja, du får välja vad du vill"...men det får man inte.

Av Mikil
Skrivet av Alphahanne:

Du tycker alltså inte att en dyr sak som går sönder direkt och alltså inte håller den utlovade kvalitén är ett dåligt köp?

Du får skilja på ett oturligt köp och ett dåligt köp.

Av Mikil
Skrivet av noMad17:

Det är väl ändå högst subjektivt.

I båda mina fall rör det sig om att produkterna varit defekta. Inte bara måndagsexemplar, utan fel som mängder av konsumenter har klagat på.

Det är en sak om man råkar ha otur. Det behöver inte betyda att produkten var dålig eller att det var ett onödigt köp. Dåliga produkter som kostar relativt mycket faller enligt min subjektiva uppfattning inom ramen för ett dåligt köp.

Ja men det håller jag med om. Om man köper en vara som flera klagat på och själv inte blir nöjd med så är det ett dåligt köp helt klart. Där emot om du köper en vara som går sönder som du reklamerar och du till exempel får pengarna tillbaks så är det inte ett dåligt köp. I min mening blir det ett dåligt köp om du köper något av betydligt pris som du sedan utnyttjar minimalt eller om du köper något som fått negativa recensioner och du har kunskap om detta.

Av Mikil

Bara jag som reagerar på vad folk tycker är ett dåligt köp?

Köper man en produkt som man behöver och som i sig är bra men just den produkten man fick gick sönder efter en vecka eller var DOA...det är enligt mig inte ett dåligt köp.

Ett dåligt köp anser jag är till exempel de som skriver att de köpt drönare och flugit 3 timmar eller de som köpt ett VR-headset som ej använts. Det är dåliga köp...

Av Mikil

Hela senaste datorbygget har helt felprioriterad budget.

Vet inte vad jag tänkte på men Z390, i9600K, 2666Mhz-minnen och ett GTX 1660 (ej Ti).

Jag vet att man ska lägga ungefär hälften av budgeten på GPU men av någon anledning blev det inte så. Ångrar mig idag då jag hade byggt annorlunda.

Av Mikil

Tal och skrift handlar om kommunikation och information. Det viktigaste är att mottagaren förstår innehållet utan missuppfattningar. Översättningar leder ofta till tveksamma uttryck som gemene man aldrig använder vilket leder till just missuppfattningar eller att informationen tar längre tid att ta till sig.
Engelska termer till exempel Hyperthreading är ett namn på en teknik. Det finns ingen anledning till att försöka översätta det till svenska om det innebär risk för missuppfattning.
Det krävs också mycket av översättaren för att reda ut vilken översättning som är mest lämpad att använda beroende på sammanhanget. Som någon skrivit ovan är en direktöversättning av engelskans "monitor", övervaka på svenska men vem som helst som är insatt förstår att det är datorskärm som avses. I boken "Digital Fortress" av Dan Brown har inte översättaren förståelsen som krävs vilket resulterar i att de översatt engelskans "silicon" till silikon på svenska och inte kisel som författaren avser. Nu heter det förvisso "silicone" på engelska om man menar svenskans silikon, men poängen är sammanhanget.
Det finns en anledning till att jag alltid läser bruksanvisningar på engelska då jag anser att den svenska översättningen inte alltid är helt okej eftersom man, just som vi är inne på, försökt översätta allt till svenska.

Av Mikil
Skrivet av kurdpopcorn:

Vilket betyder? Vad jag ser så står det inte direkt att det drivs laggfritt.

Vad spelar lagg för roll? Dags att lära sig vad det är för skillnad på något som laggar och på något som hackar...

Av Mikil
Skrivet av Ozzed:

Hoppas att dethär ryktet inte stämmer i så fall.

Vad trött man blir....

Det var ett j*vla whine på dig...

Av Mikil

Samsung har ju en HD-mobil på G så det dröjer nog inte speciellt länge innan vi ser HD-telefoner i handeln.

Som språkpolis grät jag en skvätt när jag läste inlägget (långt) ovan :/

Av Mikil
Skrivet av Waveglist:

.....

*Att utnyttja dx11 kostar inte alls mycket och det är väl värt det då dx9 spel flyter på ännu bättre
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=751132

*Att en dator är mer unik har inte med bakgrunden att göra....det är vad som sitter i datorn det handlar om.

*En grupp PC-spelare med mus VS en grupp med handkontroller....Det var pinsamt vad Datormus ägarna ägde kontrollspelarna.

Bevis: http://www.tomshardware.com/news/xbox-360-windows-live-gaming...
''Because console gamers were no match for PC gamers.''

*En dator med ett GTX460 har med status än vad en konsol har....

*Öppnar du en konsol för att rengöra fläktarna kan du kyssa hej då till din garanti på konsolen!

*Mitt gamla Xbox360 blev överhettat och kraschade titt som tätt.....blev less på det och sålde skitet till underpris.

Ska man räkna ''most bang for bucks'' så vinner PC stort med alla fördelar jämfört med en konsol..

Jag begriper inte varför PC-fanboys måste vara så trångsynta.
Begrip att det är skillnad på konsoler och PC. Det spelas inte bara RTS och FPS på konsoler. Att ställa upp ett gäng konsolspelare mot PC-spelare i en "tävling" är som att jämföra en F1-bil med en bågskytt. Tro fan att F1-bilen kör snabbare runt Hockenheim än en bågskytt kan löpa, men inte fan kan en F1-bil skjuta pilbåge. Om man nu ska göra något så dumt som att tävla så ska det göras på lika förutsättningar. Jag slår vad om att en konsolspelare med handkontroll spöar skiten ur en PC-spelare med musen som styrdon i ett bilspel, men det säger ingenting om vilken plattform som är bäst.
Att ett DX11-grafikkort kostar 1500:- spelar ingen som helst roll. Hur kul har du med ditt grafikkort en kväll när din polare sitter med en Xbox för samma peng? Det är helheten du måste se till.
När du spelar på din PC sitter du antagligen på din datorstol ensam med ljuset släckt och fraggar orcher eller vad det nu är. Konsoler är mer casual, man lägger sig i soffan och lirar ett spel. Det finns givetvis hardcore-spelare på konsoler och det fungerar också...man måste hitta det man tycker bäst om men bara för att det man själv gillar bäst så betyder inte det att det ÄR bäst och sen spy galla på allt annat.
Det är så mycket mer än bara hårdvara...

Av Mikil
Skrivet av Waveglist:

*Alltid roligare att använda en PC då en datormus är så mycket bättre än en kontroll!
*En dator är mer personlig än en konsol.
*Man spelar inte alltid på en PC, man kan snabbt gå ut i webben och surfa lite.
*En dator kan utnyttja DX10/11.
*En dator håller i regel längre än vad en konsol brukar göra. (Xbox 360 går i sönder minst 1 gång per år).
*En dator ger mer status.
*Lättare att rengöra en dator från damm.
*Roligare att jobba med en dator.

*Enligt mig så är det värt att lägga ca 3000:- på en dator som klarar av dom flesta spel på high med dx11 i 1280*1024 upplösning köp en begagnad skärm för 500:- eller nåt.

Ojojoj overflow av bullshit...

*Alltid roligare att använda en PC då en datormus är så mycket bättre än en kontroll!
Det där är högst personligt som är långt ifrån en generell uppfattning. Du insåg antagligen hur dumt det lät precis när du skrivit det.

*En dator är mer personlig än en konsol.
Förvisso, men vad spelar det för roll vad du har för bakgrundsbild när du spelar spel?

*Man spelar inte alltid på en PC, man kan snabbt gå ut i webben och surfa lite.
Ett argument som däremot håller.

*En dator kan utnyttja DX10/11.
Kan utnyttja ja, men vad kostar det att kunna utnyttja det? Knappast värt pengarna.

*En dator håller i regel längre än vad en konsol brukar göra. (Xbox 360 går i sönder minst 1 gång per år).
Det här är lögn. Jag byter eller köper nya saker flera gånger per år till min dator. Musmatta, mus, tangentbord, fläktar, ljudkort mm. Jag har aldrig haft något som gått sönder till min Xbox.

*En dator ger mer status.
Haha, eller hur! Kanske på Dreamhack, men de skrattar åt dig när de gått därifrån.

*Lättare att rengöra en dator från damm.
Det här är ju verkligen ett argument som kan fälla en eventuell konsolköpare!

*Roligare att jobba med en dator.
Roligare att jobba? Pratade vi inte om att spela?

Av Mikil
Av Mikil

Beställt!