Inlägg

Inlägg som NeZo har skrivit i forumet
Av NeZo

Silverstone chassit låter ju faktiskt riktigt bra måste jag säga, ingen med ett Define Mini som kan säga något?

Av NeZo

Tack för svaret hur tyst är lådan? Nej den har jag inte missat men jag skulle vilja jämföra dessa två bara

Av NeZo

Tänkte låna tråden lite då jag har ungefär samma problem. Har försökt klocka lite olika men när man går upp till 4.5 så går tempen i graven runt 75+ med en Antec 620 kylare :S Vad är felet?

Edit* Märkte även nu att när jag köra Prime95 så går hoppar processorn mellan 3.8 - 3.9.. Vad är nu problemet -.-

Av NeZo

Vilket chassi för mindre dator Fractal Design Mini eller Silverstone Temjin TJ08B?

Hej!

Har nu under en längre tid funderat på att byta till ett mindre chassi då jag tycket mitt nuvarande ( Antec P182 ) är lite väl stort. Har hittat två chassin som jag tycker verkar väldigt bra för priset, men vilken är bäst? Det jag prioriterar är bra luftflöde och ett tyst system.

Prylarna som ska i chassit är dom som ni ser i sign förutom att jag kommer byta till ett mATX kort och köra en SSD samt en vanligt hddn. Vilken tror ni skulle passa bäst med det delar jag har?

Tack på förhand!

Av NeZo
Skrivet av Cyberz:

Men alltså vem har gjort kortet? Asus, MSI , Gigabyte etc ? Kolla den tillverkarens hemsida....
Nvidia har bara drivrutiner.

Sitter med ett gtx580 och har lite problem jag med, men vad jag kan se på gigabytes hemsida så finns det inge bios att ladda ner, eller det som står är från April :/

Av NeZo

Har också dessa problem. Jag tror att det är drivrutinerna.

Av NeZo

http://i.imgur.com/IBK7f.jpg

Ursäkta kvalitén på bilden men som många andra är fotot tagit med mobilen.

Detta räddar min fredags kväll i alla fall, plus BF3

Av NeZo

Word till xboxflickan.

Av NeZo

Bara jag som tappat alla mina kontakter och appar även fast den gjorde backup innan....? Bra start..

Av NeZo

Well efter lite pillande och väntande så funkar nu allt bra! tack för till alla som hjälpte till

Av NeZo
Skrivet av solger:

Du loggar in på loopia och klickar på Domän och webb och sedan Domäninställningar.
Välj domän du vill ställa in dns på och bocka i DNS. På pekning väljer du A och skriv sedan in ip adressen du vill att din domän ska peka till, t.ex 123.123.123.123. Sedan sparar du och väntar en stund, som någon ovan skrev - ända upp till två timmar.

För att se att det fungerar är det smidigast att försöka pinga domänen, öppna kommandotolken i windows och skriv "ping din.domän.tld". får du ett svar från den ip-adress du satte dns till så fungerar det.

Lycka till!

Låter ju bra.. men vad ska man ha för subdomän? måste ju tydligen välja det med.

Av NeZo
Skrivet av Supreme8001:

3600 motsvarar en timme, vilket jag tror är det lägsta värdet man kan ha. Det innebär att det borde ta maximalt 2h innan ändringar slår igenom.
Om du har väntat 2h och det fortfarande inte fungerar är det nog enklast om du kontaktar Loopia och ber om hjälp.

Ja men hur ska jag confa upp det hela så det funkar? Det är ju det som är problemet jag vet inte riktigt hur det ska confas för att det ska bli rätt.

Av NeZo
Skrivet av Supreme8001:

Det kan ta ett tag innan ändringarna slår igenom. Uppgifterna måste propageras ut till många DNS-servrar på internet.
Vet du vad du har satt som TTL? (Time to live).

Den påverkar hur länge en DNS-server får cacha uppgifterna innan den på nytt hämtar nya från Loopia.

3600 Står det förskrivet i TLL rutan, men sedan så vet jag ju inte vart jag ska ändra heller..

Av NeZo

Ja det dära med att confa har jag inte riktigt fattat när man sätter A-record så är det mot sin ip? och Cname = sitt domän namn? fast det funkar ju inte endå :S

Av NeZo

Loopia och deras DNS tjänst.

Hej!

Har nu suttit väldigt länge och sökt om hur jag ska lösa mitt problem men hittar inget vettigt så startar denna tråd istället.

Mitt problem är att jag har köpt en domän av loopia, som jag vill ska peka på mitt IP-nummer då jag kör en FTP / Minecraft server så är det skönt att inte behöva skriva in ipnr utan bara en domän adress, men jag får verkligen inte detta att funka.. jag vill bara kunna skriva in domännamn.eu som jag har men det går inte.. Är det någon som vet vad jag gör för fel?

Av NeZo
Skrivet av pjuppi:

du kan ändra så att spelet körs på vissa/en kärna genom att gå in i aktivitetshanteraren, inne i fliken "processes" högerklicka på "javaw.exe" o välja "set affinity" (vet inte va de heter på svenska? )

annat så kan du ju prova att ladda ner senaste java, eller köra en "force update" i minecraft så att den tar bort alla filer o sen ersätter dem...

Ingen skillnad tyvärr

Edit* Har märkt att jag inte får några FPS drops alls när jag lirar i fullscreen mode men så fort man vill köra window mode så börjar det lagga och ha sig :/

Av NeZo
Skrivet av Asken:

moderkortsdrivrutiner?
grafikkortsdrivrutiner?

Ja såklart att dessa drivare är installerade. Har fortfarande problem

Edit* Har märkt att jag inte får några FPS drops alls när jag lirar i fullscreen mode men så fort man vill köra window mode så börjar det lagga och ha sig :/

Av NeZo

Ska testa och se om det blir bättre!

Av NeZo

Nope har inga mods installerade. är som FPS drops när man springer om kring eller bygger saker för den delen. Läst runt lite och verkar som att folk har problem med detta, man ska kunna ändra så att spelet liras på en kärna av processorn vet dock inte hur man ändra detta.

Av NeZo

Nya dator och problem med Minecraft.

Tja!

Har precis köpt ny dator som står i sign, och nu har jag det härliga problemet att minecraft små laggar lite till och från och jag förstår mig inte på vad som är fel? :S Får även upp en rutan från windows att windows körs väldigt långsamt testa byt " colorscheme " eller vad det står.. jag menar borde inte denna dator kunna köra detta hur piss enkelt som helst? :/