Inlägg

Inlägg som PuMaH har skrivit i forumet
Av PuMaH
Skrivet av snajk:

Det är fortfarande inte klart i mina ögon, om det inte betyder att jag måste jobba exakt de tider där mina resor går som snabbast med kollektivtrafiken, vilket inte är rimligt.

När du vill resa är ju helt upp till dig, men när du räknar på restid ska du ta den tid inom din flex där det går snabbast med kollektivtrafik. Det är helt rimligt tycker jag.

Av PuMaH

Nu är detta bara en fundering, men det känns ju fruktansvärt svagt att man ska kunna byta ut hårdvara utan att data raderas. Jag menar om t.ex. mobilen blivit stulen vill man ju som ägare att data raderas så fort som möjligt, inte att det ska finnas möjligheter för tjuven att komma åt känslig data. Iofs kan jag förstå det om man ändå behöver låsa upp telefonen, men känns liksom som att ge extra möjligheter att stjäla data.

Av PuMaH
Skrivet av Gainsgoblin:

Bara för att du kan flexa betyder det inte att det fungerar för verksamheten. Jag har flex men det hjälper inte mig om jag måste vara på plats en viss tid pga möten.

"Om du har flextid och därmed kan anpassa dig efter kollektivtrafikens tider ska du ta hänsyn till det när du beräknar din tidsvinst."
Om du måste vara på plats en viss tid kan du uppenbarligen inte anpassa dig efter kollektivtrafikens tider. Om det generellt inte fungerar för verksamheten skulle jag inte säga att du har flextid.

Av PuMaH
Skrivet av snajk:

Det jobbiga är att reglerna är otydliga på vissa punkter. Jag försökte få rätsida på detta när jag pendlade GBG-KBA några år, och problemet var flextiden vilket skatteverket inte nämner någonstans. Jag ska tjäna två timmar jämfört med kollektivtrafiken för att få göra avdrag för att köra bil, men när, vilken kollektivtrafik ska jag titta på liksom? Vilken tid ska jag behöva vara på jobbet?

Säg att jag inte hade flextid utan började klockan åtta varje dag. Om kollektivtrafiken då gjorde att jag kunde vara på jobbet 07:30 eller 08:05 så hade jag varit tvungen att ta den tidigare resan och därmed hade jag fått lägga på en halvtimme på min restid med kollektivtrafik, men med flextid så går ju inte det (eller?). Men säg att det gick ett väldigt snabbt tåg en gång på morgonen som gjorde att jag var på jobbet klockan sex men resan tog bara 45 minuter, däremot om jag skulle vara där en vanlig tid så tog resan 1:20. Arbetsgivaren hade säkert inte haft några problem med att jag började klockan sex men jag hade inte tyckt det var så kul.

Nu var det inte riktigt så illa för min del, men om jag räknade med någon hålltid där jag var tvungen att vara på jobbet, säg daily standup klockan 8:30 eller frukosten klockan 09:30 så passade inte tågen särskilt bra. Däremot om jag var på jobbet säg 07:47 så tog resan kanske 1:15. Att köra bil tog knappt tjugo minuter, gasade jag ordentligt så hände det att det gick på en kvart, men inte i lagliga farter. Sen komplicerades det hela av att det bara var var tredje tåg som hade en matchande buss på destinationen, annars fick jag gå vilket tog tjugo minuter alternativt vänta 15-25 minuter beroende på tid. Jag fick förklara detta för skatteverket en gång, men då nämnde jag inte bussen, och de godtog förklaringen.

"För att du ska få göra avdrag för resor med bil ska du regelmässigt göra en tidsvinst på minst två timmar per dag jämfört med om du åker kollektivt. Om du har flextid och därmed kan anpassa dig efter kollektivtrafikens tider ska du ta hänsyn till det när du beräknar din tidsvinst."

Av PuMaH

Jag bjuder 2650.

Av PuMaH
Skrivet av 4.0:

Milersättningens utformning är ett skämt, borde vara att du automatiskt inte kan göra avdrag om du bor och jobbar inom t.ex Göteborg. Tanken bakom den handlar mestadels om att gynna landsbygden, inte för att det ska löna sig att strategiskt bosätta sig på fel sida stan för att spara pengar på skatten.

Det här kan ju inte stämma. Det bästa är ju att bo nära arbetsplatsen, då har man ju inga kostnader för resa och får ingen ersättning. Ersättningen täcker ju inte mer än de kostnader man har.

Av PuMaH

Hur är skicket på kuddarna? Med tanke på att de inte är utbytbara kan de nog kännas ganska risiga även om de inte använts länge...

Om det är bra skick bjuder jag 2500 kr, kan hämta.

Av PuMaH

Har du inte något gammalt moderkort, helst med flera PCI-e platser, som du kan börja med? Tycker alltid det är bra att testa och lära sig lite innan man går all-in och köper dedikerad utrustning.
Om inte annat kan du säkert få tag på ett par generationer gamla grejer för överkomligt pris här på marknaden.

Av PuMaH

Jag har ett Gainward RTX 2070 Dual Fan från Komplett, inga problem på något sätt.
3500 kr?

Av PuMaH
Skrivet av Tobitheo:

Tänkte köpa nån av de flesta bara de får plats så allt från minsta till största typ

Kollar när jag kommer hem!

Av PuMaH
Skrivet av Tobitheo:

Nån som vet vart man kan hitta måtten på musmattorna?
Grannens börjar bli sliten och med tanke på priset så är det enklare byta ut än att försöka tvätta och ha sig. Men hittar bara vikten och den spelar ju mindre roll om den inte får plats på bordet hans 😂

Vilken storlek? Köpte flera modeller och kan mäta hemma.

Av PuMaH
Skrivet av Webhallen:

Jag förstår fullt ut att det sjukt frustrerande, även fast det inte kan synas på något sätt så har vi medarbetare i butiker som känner till detta och skeppar tillbaka avbokade kort, men är man inte tillräckligt snabb eller har koll (systemet lägger inte ut denna info på ett silverfat direkt) så automatklickar systemet order "redo för hämtning" och då är "skadan" redan skedd.

/Patrik

Klen tröst, vad sägs om att skicka ett meddelande till alla butiker att ändra hanteringen av bokade kort?

Av PuMaH
Skrivet av Webhallen:

Klassiskt fall av avbokad order -> går till nästa man på tur i butik situation.

Har inte tagit emot något sedan mitten på januari där.

/Patrik

Skrivet av Youjimbo:

Har för mig Patrik beskrivit detta tidigare. Flödet går lite såhär:
1. Kortet kommer till centrallagret.
2. Kortet skickas till första beställningen i kö. Gemensam kö för alla.
3. Om kortet skickas till någon som beställd med "hämta i butik" så skickas kortet till denna butiken.
4. När kortet anländer till butik får personen som bokat mail som informerar om att produkten finns att hämta upp
5. Om personen avbeställer eller tiden löper ut (ifall man valt att betala i butik så kan tiden löpa ut) så går kortet ut i rotation igen, men det skickas INTE till nästa beställning på tur i kösystemet och tillbaka till centrallagret. Det går däremot till nästa beställning som har beställt för upphämtning i butik.

Min tolkning är att webhallen vill undvika att skeppa runt kort runt om i landet i hopp om att beställningen inte avbeställs utan man skickar en gång, sedan går det till näste man/kvinna i kö i samma butik.
Av denna anledningen kan detta hända. Har hänt förr och Patrik har beskrivit det tidigare i tråden, men jag hittar inte inlägget

Jag förstår absolut logiken i att ha det flödet, men när det är specialfall som med 3080 kanske man kan göra undantag? Kolla om personen är intresserad när kortet finns på centrallagret?
Jag bokade just det kortet på releasedagen, och ärligt talat blir jag rätt förbannad att jag får vänta på mitt kort när någon som beställde mer än TVÅ MÅNADER efter mig får sitt.

Av PuMaH
Skrivet av juckeyy:

Kollat på Corsair främst, men de erbjuder ju mer bl.a RAM.

Har du ens läst prospektet?
2020 låg resultatet på ca 82,5mkr, vilket ger en EPS på 2,84 och således ett P/E på ca 15.

Nej, jag har inte läst prospektet i sin helhet. Jag läste sammanfattningen då jag inte är särskilt intresserad, och frågade därför dig varifrån du fått informationen.

Av PuMaH
Skrivet av Chris_Kadaver:

Mig veterligen är defenitionen för "vecka" en tidsperiod om 7 dagar som sträcker sig från måndag till söndag.

Skrivet av grizzly666:

Kan även enligt mig vara "arbetsvecka" dvs mån-fre 5 dagar, men kortare än det vet i fan om jag kan hålla med om.

Står det inte t.ex. "veckorerbjudande v. 5" så tycker jag bara att de ska gälla sju dagar, måndag-söndag eller ons-ons...

Av PuMaH
Skrivet av juckeyy:

Jag baserar det på P/E tal, PEG talet, bra historisk tillväxt, omtyckt varumärke i branschen, finns marknadsandelar att ta, lägre värdering än peers.

Vilka peers kollar du på?

Var hittar du vinsten för 2020?
De senaste siffrorna som finns att tillgå är 2019, räknar man P/E med värderingen som görs vid notering är det strax under 38. Räknar man med att vinsten har utvecklats någonstans mellan omsättning och EBITDA hamnar man på 17-28. Att utvecklingen skulle fortsätta i samma takt framöver som den gjorde 2019-2020 är inte sannolikt, 2020 har varit exceptionellt bra år för alla företag som har med datorer att göra över huvud taget.
Personligen tycker jag inte att produkterna är särskilt imponerande. R3-R4 var riktigt bra chassin, men på senare är de inte lika konkurrenskraftiga.

Av PuMaH
Skrivet av Blomman90:

Fast detta är väl knappast en personalbil utan snarare en förmånsbil? Jag antar att du endast betalar förmånsbeskattning, kostnaden för bilen står din arbetsgivare för? Så det är ju inte alls jämförbart med att köpa en egen bil...

Det stämmer, men han skrev inte vad han frågade efter. Tråden handlar ju om tjänstebil (vilket de flesta säger även i de fall de menar förmånsbil).

Av PuMaH
Skrivet av Hulle:

Är det ens någon vits med att strula med sådana här upplägg? Sparar man faktiskt något på det? Med undantag för de med jättehöga löner (och har man så hög lön förstår jag inte varför man inte bara köper bilen kontant)?

Kollade supersnabbt nu och man kan privatleasa en ny Passat med automat och massor med utrustning för under 4 000 kr/mån. För även företagsbilarna ni snackar om äger man väl inte efter 3 år?

Om man inte kan spara pengar så kan man då istället fixa samma Passat via billån för 7 000 kr/mån + 60 000 kontant, och då äger man bilen efter 3 år.

/hulle.

För min V60 D3 årsmodell 2020 betalar jag ca 2400 kr netto, detta med fördelar som t.ex. 4500 mil/år. Det är bra.

Av PuMaH
Skrivet av juckeyy:

Fractal design blir given teckning.
Man kommer in billigt här tycker jag.

Baserat på? Vilka värden utgår du ifrån?

Av PuMaH
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag tycker webhallen kör med fulmarknadsföring eller vilseledande marknadsföring när man först skyltar med "veckans deals" som sen bara visade sig gälla igår tisdag och idag onsdag när tänkte lägga en beställning så har man höjt priset med 2000 kr?! Varan finns 50+ i webblager samt i en uppsjö av de fysiska butikerna, så man kan ju inte motivera höjningen med "så långt lagret räcker" heller?! Det gäller TCL 55" 55P715 som igår kostade 4990 kr och idag 6990 kr. Nu ägnade jag gårdagkvällen åt att leta recensioner och gick igenom funktioner för att jag sedan idag skulle hjälpa föräldrarna att lägga en beställning. Hur ställer ni er till det här? Överväger att göra en anmälan till konsumentverket om vilseledande marknadsföring.

Nu måste ju inte vecka betyda måndag-söndag, men lite fult är det. Men detta skadar ju Webhallen, nästa gång man hittar något beställer man för att sedan ev. använda ångerrätten.