Inlägg

Inlägg som PuMaH har skrivit i forumet
Av PuMaH

Jag undrar också hur alla som gör detta ser på garanti. Jag har köpt mitt kort från Webhallen och skrev ett mail till dem, de svarade bara kort att det direkt förbrukar garantin och att de avråder från det.
Jag förstår att det alltid är en risk när man öppnar elektronik, men samtidigt är det ju en dålig konstruktion från början. Man är ju minst sagt kluven när man väntat många månader för att få ett kort, sen presterar det bra men blir också väldigt varmt i onödan...

Av PuMaH
Skrivet av Trevlig:

Europcar har jag cirka 20-40k aktier
Europcar tror jag kommer återhämta sig kraftigt då de vet hur man hyr ut bilar, de har startat samarbeten för att enkelt kunna hyra ut bilar med en app. Tror att när vaccinationen är igång i fas4 världen över så kommer de komma tillbaka. Tror även att de kan hyra ut dyrare bilar då folk är ressugna.

Edit: vill lägga till att jag går på vad jag tror och känner för, säger inte att jag har rätt i något men jag tror ändå starkt på dessa bolag.

Ang. att komma tillbaka efter COVID:
Om du kollar hur börsen i allmänhet har gått senaste året så ser du att investerare kallt räknar med att alla bolag "redan" (egentligen investerar man ju för framtiden) befinner sig i efter COVID. När du ser värderingen på Europcar är alltså detta redan med i beräkningarna. En stigande värdering kommer alltså inte ske bara genom att fler kommer hyra bilar, Europcar måste överraska på något sätt, t.ex. genom att överprestera sina konkurrenter.

Bara en fundering som jag hade, hör ofta argumentet "de kommer tillbaka efter COVID" men det är liksom redan inprisat.

Av PuMaH

Jag hade tidigare S9+, har nu Oneplus 8 Pro. En del saker med Oneplus är grymma, t.ex. snabbladdning, skärm och möjligheten att ändra mycket. Däremot känns den buggigare och faktiskt slöare än S9+. I OSet märker jag inte direkt någon skillnad i snabbhet, här känns Oneplus lite smidigare pga. uppdateringsfrekvensen. Men t.ex. en sån sak som att starta kameran från släckt skärm är otroligt segt. När kameran väl startar tycker jag att den är segare och jag lutar åt att S9+ har bättre kamera, åtminstone är det lättare att ta bra bilder.
Saknar den gamla ibland...

Av PuMaH
Skrivet av snailmagic:

Kommer inte sälja modmic separat. 500 för 4 + 10?

Visst, det kör vi på!
Kylare med fläktar i bra skick antar jag?

Av PuMaH

Modmic + 4 + 10
600 kr, upphämtning.

Av PuMaH
Skrivet av Malve:

Vad är bästa kreditkortet för sambos (extra-kort) att dela kostnaderna med nu för tiden?
Alltså bäst som i lägst avgift (gärna gratis) och mest cash-back t.ex.

Kan finnas bättre, men vi kör Shell Mastercard, där har man två kort kopplade till samma "konto" utan extra kostnad. Dock bara 0,5% bonus.

Av PuMaH
Skrivet av TrueType:

Någon som provat investera i Lendify? Är det värt?

Jag testade i ca 6 månader. Inga problem för min del, OK avkastning. Ser det som ett mellanting mellan aktier och sparkonto.

Av PuMaH
Skrivet av Calma:

Har du Samsung Members appen?
Tror man får koden därigenom.

Jag ska själv inte köpa då jag nyss köpt TV så har inte hunnit läsa på fullt ut vad som gäller.

Det har jag faktiskt, men ingen kod vad jag kan se. Kanske krav på att man ska ha köpt någon annan Samsung-produkt nyligen.

Av PuMaH
Skrivet av Calma:

Här är länken till Samsung nya TV deal:

https://www.samsung.com/se/offer/members-qled-2021/

T.ex QN90A 50” för 13.990kr

Välj en gratisprodukt:

HW-Q66T Soundbar
Galant Tab S7 Wi-Fi
Galaxy Watch3 45m
Jet70 sladdlös dammsugare

Obs! Bör gå att använda Benify för att få rabatt på tv dessutom.

Det finns även en kampanj som jag skrev om lite högre upp om 30.000 SAS poäng vid köp av nya QLED och kan man få ihop allt som allt utan att det står något finstilt om att kombinera erbjuden osv så är det en väldigt bra deal för dig som behöver ny TV!

För mig står det att man behöver ha en personlig kod, lägger man bara till produkterna och går till kassan är det fullpris. Jag kan inte hitta sidan via Benify-appen.
Kanske går att kombinera med Eurobonus, men för den kampanjen står det iaf att man inte kan kombinera med andra erbjudanden.

Av PuMaH
Skrivet av shivaliciouz:

Någon fler här som har lagt beställning på ett stycke MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X OC 10GB?

https://www.webhallen.com/se/product/324067-MSI-GeForce-RTX-3...

Beställde mitt 24e november 2020 & hade kontakt med webhallen för ca 1,5månad sedan att det skulle komma in en badge av dom korten men vettefan alltså, sen kundsupporten är inte mycket att hurra över heller.. Nämligen i mitten på Februari så hörde jag av mig på deras hemsida och de sa att den 28e Februari skulle det komma in ännu en ny badge av kort men det gjorde det aldrig. Sen kan jag förstå att de har mycket press på sig men har fått olika svar varje gång jag haft kontakt med dem. Sen att de uppdaterar kön/bokningar typ 1 gång i månaden är inte heller något man vill se som konsument. Nästan så man funderar på att avboka kortet och vänta på 4000 serien....
Som sagt, någon fler här som lagt en beställning på det kortet? Har ni pratat med supporten? Isåfall vad har dom sagt till er?

MVH.

Jag beställde detta på releasedagen, 15:50. Fick mitt kort för snart en månad sedan om det hjälper dig något....

Av PuMaH
Skrivet av Tip Top:

behöver inte roota för att köra odin, till och med knox blir kvar på den

Toppen! Ska kolla mer på detta under helgen.

Tack!

Av PuMaH
Skrivet av Tip Top:

går att lösa med NEE firmware , pay kommer alldrig funka här dock men resten byt till svensk firmware med odin , finns på sammobile.com mm hur

https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s9-plus/firmware/SM-...

behöver ett program som heter odin med , men regga dig på sidan så finns där instrukutioner hur man gör länkat den svenska firmware:n

Tack för svaret!
Hoppades dock att det skulle kunna gå att lösa utan att roota telefonen. Förstår helt enkelt inte varför Samsung väljer att "låsa" telefonen.

Av PuMaH

Samsung S9+ från Indonesien

Hej,

Vi fick en Samsung S9+ stulen när vi var på Indonesien för ett par år sedan, och köpte därför en ny på plats. Då det är min sambos telefon har jag inte lagt så mycket tid på det, den duger fint i vanliga fall, men det är ett par saker som jag inte får ordning på. Det är vad jag kan se endast Samsungs egna appar, t.ex. Samsung Pay, som helt enkelt verkar låsta till Indonesien. I flera appar går det inte att ändra några platsinställningar och det kan vara på indonesiska. Samma sak om man installerar uppdateringar för telefonen kommer det upp flera texter på indonesiska innan man faktiskt kommer in in OSet och språkinställningarna funkar som det ska.

Som sagt är detta inte några livsavgörande grejer, men det hade varit bra att kunna ändra! Någon som har några idéer?

Mvh
Daniel

Av PuMaH
Skrivet av anon236072:

Säg att man köper ett hus för 4.5 milj & lägger 1.5 milj i kontantinsats.
Ganska hög kontantinsats (33%) men trots det 3 miljoner i lån.

Frågan är då egentligen om det är rimligt/inte allt för korkat att skuldsätta sig med 3 miljoner i dagsläget.

Det jag ser talar för:
- Efterfrågan kommer vara hög på villor under lång tid framöver.
- Värt mycket för mig personligen jämfört med att bo i min hyresrätt. Förvisso en trevlig hyresrätt med relativt låg hyra, men saknar trädgård & plats.

Jag har inga problem med att ha 3 miljoner i skuld, frågan är om man får (de flesta banker har ett tag på runt 4,5 gånger årsinkomst vilket ger ca 56k i månadslön för lån på 3 miljoner).
I övrigt har jag som sagt inga problem, känns det olustigt att räntan kan gå upp så bind den. Amortera så lite du kan, går räntan upp har du ju pengar sparade som du kan amortera med.

Av PuMaH
Skrivet av Daemon:

Mja 3060 har väl likt 3060 Ti och 3070 ingen sensor för det?

Det vet jag inget om! Antog att det var samma som 3080, var lite svårt att hitta tempen där med.
Oavsett tycker jag inte att han ska sträva efter att köra fläkten lågt.

Av PuMaH

Vill nämna för TS att du kan kolla HWinfo för att se tempen på minnet, vilket är det viktiga. Om jag var som du skulle jag sätta alla fläktar i systemet rätt högt (grafikkortet runt 80%) för att få ner minnet under 100 grader.

Av PuMaH
Skrivet av Asyvan:

Du gjorde samma fel som jag gjorde först. Du ska inte skicka till en BTC adress, utan du skall scrolla ner i listan och välja Coinbase BTC som finns där. Då länkar den ihop ditt Nicehash och Coinbase och det blir avgiftsfritt.
Kan ta bild imorgon om du inte hittar rätt.

En rent teoretisk tanke:
Coinbase är ju rätt hårda med finansiell information, att det synkas med ens ID.
Detta lär ju innebära att de automatiskt skickar information till skatteverket vilket direkt ger dig minst 30% skatt på transaktionerna in till Coinbase?

Av PuMaH
Skrivet av Svampen:

Dessa 400k är att betala av lånet jag har för den andel jag äger i det bolaget jag jobbar på.
Så är mentalt ganska skönt att vara av med den delen.
Sen är mitt resonemang att visst ränteläget är lågt nu men kommer inte vara det för evigt.
Har vi väldigt lågt eller t.o.m obelånat hus så är det garanti på att hjälpa mina små barn med kontantinsats/bottenbolån om 18-20år. O ett obelånat hus vid pension vore ju drömmen
Visst förstår jag att aktier och fonder som har högre utveckling än bolåneräntan är en bättre affär men mer riskabel.
Är nog för safe tänkande lagd

Jag har funderat på detta fram och tillbaka och kommit fram till följande:
Scenario 1: Man har inget lån på huset och ev. barn får pengar när man går bort.
Scenario 2: Man har 2 miljoner i lån på huset och ger de två barnen 1 miljon var när det är 25 till kontantinsats.

Generellt tycker jag att ekonomi är "felfördelat", man får bra ekonomi flera år efter man behöver det. Detta gör att jag för egen del föredrar scenario 2.
Skulle räntan sticka iväg har man ju ändå pengarna tillgängligt för att betala av lån om man måste (före pengarna har gått till barnen).

Av PuMaH

Den är absolut vettig för pengarna, kolla om du hittar någon recension på skärmen och ta dig en funderare hur mycket minne du behöver. Det ser absolut ut att vara en OK dator och den kommer duga fint till vardagsgrejer. Du kan troligtvis hitta något ännu mer prisvärt om du väntar.

Av PuMaH

Ang. grafikdelen så är det standard med Intel-processorer när man inte har dedikerat grafikkort. Det duger fint till vardagligt användande, inget att hänga i granen när det kommer till spel.
Datorn är säkert helt OK men inget klipp. Dell själva hade rabatt i veckan där man kunde få en liknande med i7 för ungefär detta priset.