Inlägg

Inlägg som Sheep har skrivit i forumet
Av Sheep

Precis över 8k men sjukt mycket prestanda för pengarna, har inte hittat något som är bättre.

ASUS A42JA-VX068V i7 - ONOFF

Av Sheep

Men sluta ge så bizarrt subjektiva råd. "ASUS g73 är den överlägset bästa" , "MSI är den bästa". Gillar ni just de datorerna så förklara iaf varför annars tror han ju att det är vederlagt att just den dator ni rekommenderar är den bästa oavsett vad.

MSI GX660 är ett bra val
ASUS G73/G53 är bra val
Alienware 15x är ett bra val så länge som du inte uppgraderar den, Dell tar ordentliga överpriser på uppgraderingar.

Det finns flera firmor som säljer Clevobaserade datorer, jämför priserna på dessa med vad PC-konsulten tar så märker du nog om priset är vettigt eller ej. DevilTech - High Performance Systems - _Home# är ett exempel på en sådan. Finns även några amerikanska som senast jag tittade var klart billigast.

Av Sheep

Jag tror folk sitter med den gamla vanliga "jag måste tycka"-sjukan.

8 timmar är bra batteritid och även om det finns modeller med längre så kommer hon nog väldigt sällan ha nytta av det, om någonsin.

Det var även ett bra pris och modellen har fått mycket bra kritik.

Av Sheep

( offtopic: Hört att datorbutiken.com aldrig gick i konkurs heller. )

Av Sheep
Skrivet av win2kshahid:

Det är t.o.m så här att medlemmarna här har hängt ut mig och min familj och det är emot Svenska lagar.
...

Det är vidrigt att vissa håller på så, men det måste falla på de enskilda personer som gjort det. Inte på Sweclockers eller dess forum som helhet.

Skrivet av win2kshahid:

Det är väldigt tråkigt att i vi inte får den chansen som vi borde få och då tänker man ju varför och det enda som dyker upp är givetvis att jag är en utlänning.

...

Det finns alltid folk som har extrema åsikter, men om du tror att forumet eller sweclockers är rasistiskt så är du verkligen ute och lallar. Det finns både nysvenskar och svenskar som har dålig svenska. I båda de fallen så är det smart att anlita någon som är bra på svenska för att företaget ska få en seriös image. Det har inget med svenskhet att göra. Det ger helt enkelt en oproffsig image när företaget inte kan kommunicera korrekt på det språk som de har valt att kommunicera på!

Skrivet av win2kshahid:

All diskussion är tillåtet så länge den är inom gränser, men ni verkar ju ha överskridit gränserna.

Man börjar ju misstänka att ni också jobbar för dustin och andra och kan inte se hur vi kan få till priserna väldigt lågt.

...

Med tanke på att ni själva är misstänkta för att syssla med sådant så är det en osmart sak att ta upp. Sluta slänga ut anklagelser som du inte har något stöd för när du samtidigt anklagar forumet för att göra detsamma. Oproffsigheten fortsätter, du kanske skulle fundera på att anställa någon annan för att sköta kundkontakterna?

Skrivet av win2kshahid:

Det vi på televaruhuset vill ha är ömsesidig respekt, men denna tråd har präglats av förtal och barnslighet i större utsträckning.

...

Respekt förtjänar man, sköt era affärer väl och sluta slänga ut ogrundade anklagelser så kommer ni få det med tiden.

Skrivet av win2kshahid:

Nu hoppas jag verkligen att vi sluter fred och inte smutskastar varann.

Tack och adjö
Shahid på Televaruhuset

Be någon se över det du skriver här, för det här avslutet är nästan pinsamt efter att du har slängt ut dig anklagelser bara några rader tidigare.

Du gör ditt eget företag en björntjänst med de inlägg du har skrivit hittills. Så ta rådet och be någon annan sköta den här kontakten eller åtminstone att någon läser igenom det du skriver innan du postar.

Jag hoppas det visar sig att ni är seriösa och att ni kommer pressa priserna under året som kommer. Lycka till!

Av Sheep

Svårt att starta nytt företag i den här branschen och frågan är väl om utrymmet verkligen finns för det. Ändå görs många försök varje år, varav en del är försök att lura folk på pengar. Den delen får nog anses vara en minoritet, de flesta är bara klantiga.

Vad gäller den här affären och forumtråden så har vi en blandning av häxbrännare och folk som på allvar försöker reda ut huruvida det är en seriös butik eller ej. Ni som med full kraft bara bräcker er in och förstorar upp allt, har ni någon aning vilken skada ni åstadkommer om det vore så att butiken är seriös? Det är ju någon som står bakom den här satsningen och det har (under förutsättning att den är seriös) satsats mycket tid och pengar på det. Det är rent ut sagt vidrigt att hålla på och anklaga för saker som ni inte har någon koll på. Ta photoshoppandet som exempel, så som jag tolkade slutsatsen av det så kom vi fram till att den inte var photoshoppad, något som jag själv stödjer då jag inte ser något bevis på det och jag har spenderat många hundra timmar i photoshop. Ändå var vissa helt bombsäkra och förstorade upp det till ett klart bevis på att det hela var fejk. Tänk er för innan ni skriver.

Vad gäller butiken i fråga så skulle jag rekommendera folk att inte handla av dem i det här läget. Det är helt enkelt för många frågetecken och sammanträffanden som inte har förklarats på ett tillfredsställande sätt. Är butiken seriös så kommer den finnas kvar i början på nästa år också. Skulle det vare en scam så är det antagligen en jul-scam och kommer ha försvunnit till strax efter mellandagarna.

De första inläggen i tråden tycker jag mer pekar på att det hela är klantigt skött snarare än att det skulle vara fusk. Det som har fått mig att höja på ögonbrynen är snarare de återkommande nyregistrerade medlemmarna som har handlat där och av någon outgrundlig anledning tar illa vid sig när företaget anklagas och deras berättelser inte automatiskt tros på. Att de dessutom lägger ner en ansenlig del av sin tid på att skriva långa inlägg och infoga bilder förstärker ytterligare misstankarna om att det förmodligen är samma person i bakgrunden. En liten första spik i kistan är även att alla gjort mer (om än mindre för varje ny användare) stavfel än vad som är vanligt.

Man ska dock vara försiktig när man gör sådana här uttalanden, lätt att man drar för mycket slutsatser från alldeles för lite information och det är ju viktigt att personerna bakom får anses oskyldiga till dess att motsatsen bevisats. Det behöver dock inte gälla företaget, där är det företaget som har bevisbördan för att de är seriösa! Jag tänker iaf inte beställa något från dem och jag avråder starkt alla från att inte heller göra det tills det utom tvivel är bevisat att företaget är seriöst.

Av Sheep

5650 vs 5470... knappast en match.

Av Sheep

Vet inte vad du förväntar dig, datorn kom för bara någon vecka sedan.

För priset så är det en schysst dator, 2Gb minne på 435GT är dock en marknadsgimmick, gör ingen skillnad i några applikationer.

Den klarar av alla spel men inte alla på de absolut högsta inställningarna.

Av Sheep

Gigabyte 1Gb OC
820 Mhz / 1640 Mhz
1.025 V
4204 Mhz
78 grader i Furmarkl

Av Sheep

Dustin eller Alina för min del.

Av Sheep
Skrivet av anon151788:

Jag har en Deviltech och du den är jävligt prisvärd! fördöm inte före du testat den tack!

Var det allt du hade att säga? SebastianW förklarade väldigt tydligt varför han valde att inte köpa en sådan och det du svarar är i princip ekvivalent med "Nej min mamma är bäst".

Av Sheep

Finns inget för 8k som motsvarar den du länkade till.

Det du får titta på i 8k-klassen är grafikkorten 5650 och Core i5 processorer.

T.ex. Acer TimelineX TG modellerna.

Av Sheep
Skrivet av Ton:

Just nu är det supererbjudande på GX 740 hos Alina. Det finns absolut ingenting som slår MSI GX740-238NE - KAMPANJPRIS! - Alina System AB i den prisklassen.

Om man bara är ute efter prestandan ja, men kvalitetskänslan är ingen höjdare.

Av Sheep

Satan vad läcker... hittar ingen info om tangentbordet är bakgrundsbelyst dock. Någon som hittar det?

Av Sheep

Det var inte påståenden, det var frågeställningar som skulle uppmuntra till tankeverksamhet. Men nåväl.

Balans kan diskuteras utifrån absolut balans eller relativ balans.

Absolut balans (vilket verkar vara vad du förespråkar) är dels ouppnåelig, men dessutom oönskad. Det kräver i sin förlängning att du har identiska raser och identiska förutsättningar.

Relativ balans kräver bara att du ska ha möjlighet att möta din motståndares drag under förutsättning att du ser det i tid samt givetvis att ni ligger inom ett hyfsat jämförbart skicklighetsområde. Vilket jag hoppas att de flesta nöjer sig med.

90% av spelarna där ute spelar dock blint och följer bara den senaste TLO eller Idra taktiken och förväntar sig att vinna på den, annars skyller de på imba.

Skrivet av m1n1h0p:

Man ska ha ungefär lika lätt att vinna med alla. Ok, de första 25 games man spelar kanske inte behöver ha likadan skill/hours played-ratio oavsett race, men efter 100 timmar har man lärt sig sin ras och då tycker jag absolut att man ska ha ungefär lika lätt att vinna som alla raser. Annars krävs det mer av spelare 1 att vinna än vad det krävs av spelare 2 pga deras val av ras, och det är inte balanserat.

_Du_ hävdar att det inte är balanserat då... för att det ska vara sant så krävs det även att du har rätt.

Något som jag anser att du inte har. Varför kommer följa nedan.

Skrivet av m1n1h0p:

Zerg behöver i dagsläget mer APM än T/P, men det säger inte att spelet är obalanserat. Tänk t.ex. om creep skulle ge insane regeneration på Z units och spawn larvae skulle ge 4 instant ultralisks istället, då skulle Z fortfarande kräva mer APM men ha väldigt lätt att vinna games. Det skulle inte vara balanserat.

Jämförelsen är ju direkt felaktig, du behöver ingen apm alls om spelet vore så, du hade bara behövt spawn larvae en gång å sen a-move och vunnit.

Här går du dessutom emot vad du påstod tidigare. Du menade att man efter en förhållandevis kort tid borde kunna bli lika bra med varje ras, men att få upp en hög effektiv APM tar mycket längre tid än så.

Skrivet av m1n1h0p:

Det beror på vad du menar med starka. Men overall, ja. Däremot, i t.ex. ZvT så är zerg på defensiven till Z har fått upp sin expo ordentligt, det är inte obalanserat utan bara ett sätt att spela, men om det är svårare för Z att få ett övertag till midgame än vad det är för T så är det obalanserat, ja.

Nej, det är ett resultat av hur du tolkar spelet just nu. Det finns fler riktigt duktiga zerger som går på offensiven istället. Det är dock inte så intressant i sig, så länge som man har möjlighet att bemöta varje drag under förutsättningen att man ser det i tid.

Skulle alla raserna ha samma förutsättningar för att vara starka i alla skeden av matchen så försvinner en stor del av poängen med att ha distinkta raser.

Att en viss ras kan vara offensiv (pga av t.ex. ett styrkeövertag) i ett visst skede av matchen är en strategisk finess med spelet, något som gör det intressantare.

Skrivet av m1n1h0p:

Vad menar du med yttre faktorer? Och ja jag tycker att vi spelare, främst de progamers som finns ska kunna avgöra hur balanserat spelet är efter 2 månader. Speciellt när de spelat betan lång tid innan dess.

2 månader + betatiden är ingenting. Starcraft 1 utvecklades och förändrades fortfarande efter 10 års tid, och vissa hävdar att det fortfarande gör det, wc3 utvecklades fortfarande efter 6-7 år (sen verkar det faktiskt ha stannat av). Givetvis är en stor del av orsaken just patchar och kartor, men det går inte att förneka att spelare har kommit och "revolutionerat" sina raser åtskilliga gånger.

Skrivet av m1n1h0p:

Att det är svårare att lära sig ras 1 än ras 2 är helt ok så länge raserna är jämna när man spelat dem en längre tid. Om det istället visar sig att ras 2 alltid är starkare än ras 1 när man tar två spelare med varsin ras och lika många antal spelade timmar så är det obalanserat.

"Svårare att spela" kan innebära flera saker. T.ex. att zerg kräver högre apm, att protoss kräver högre närvaro och att terran kräver bättre timings. (bara exempel, snöa inte in på det).

Enligt min egen erfarenhet så är zerg den svåraste rasen att spela bra, det krävs att man håller uppe sin apm hela tiden samt är duktig på att macra överlag. Det gör att rasen är svår att spela för nybörjare, det i sin tur är dock ingen obalans.

Den balans du söker kan antingen vara den som upplevs just för stunden med de strategier som används och den nivå spelarna ligger på, _eller_ den potentiella styrkan från rasen från personer som listar ut detta. I första fallet måste du patcha spelet varje gång en ny strategi hittas för att spelet i just den instansen är obalanserad och kräver en balansering. I andra fallet så finns inte det behovet (så länge som man kan påvisa att det faktiskt finns lösningar på problemen). Obs! Det här är ett kraftigt förenklat exempel, inte startpunkten för en ny diskussion.

Skrivet av m1n1h0p:

Tänk jaedong och Flash, där har vi exempel på två spelare som är lika bra fast de spelar olika ras. De tränar antagligen ungefär lika mycket, de har samma talang för spelet, och fastän de spelar Z och T så vinner de lika mycket. I dagsläget i SC2 är det inte så då det är mycket svårare för en Z att vinna trots att en Z-spelare spelar lika mycket och antagligen har samma talang som en T-spelare. Det är inte balanserat.

Många antaganden... det är flera faktorer som du glömmer eller undviker att nämna.

SC2 har varit ute i drygt 2 månader, SC1 har funnits i drygt 10 år!! <- Läs minst 3 ggr!

Sen har du flera orsaker till varför det _skulle_ kunna vara så att vi inte har fler topspelare som lirar zerg.

Några grundantaganden, bortsett andra faktorer.
a) Ju fler som spelar rasen, desto fler kommer bli bra.
b) Ju fler bra, desto snabbare utvecklas de. (följer av utbyte av information).
c) Ju fler bra, desto fler vinner turneringar
d) Ju fler som vinner turneringar, desto fler vill bli som dem.
e) etc etc...

Möjliga faktorer:
1) Zerg är tråkiga
2) Terran och Protoss liknar varandra mer än vad de liknar Zerg vilket gör att de har lättare att hjälpa varandra att bli bättre.
3) Kampanjen i SC2 är för Terran vilket leder till att fler börjar spela terran
4) Terran är enkla att spela när man är nybörjare.
5) Terran påminner mest om sin egen ras från BW jämfört med de andra raserna
6) Terran är roligare att spela
7) Protoss är roligare att spela

Skriv ner de 10 bästa zergspelarna. (behöver inte vinna turneringar, men de måste vara av motsvarande skicklighet som topterrans och toptoss)

Rangordna dem på ett ungefär, och titta sedan på skillnaden mellan 1:an, 5:an och 10:an i skicklighet. Skillnaden är ENORM!

Gör samma sak med Terran och Protoss.

igen:
SC2 har varit ute i drygt 2 månader, SC1 har funnits i drygt 10 år!! <- Läs minst 3 ggr!

Enligt mig: Den obalans som upplevs just nu är till 80% folk som grinar för att de inte är bättre än vad de faktiskt är och 20% är pga. kartor.

Av Sheep

Ni får nog ta å skilja lite på begreppen. Balans är ett relativt begrepp.

Betyder det att om man tränar 100 timmar med vardera ras så ska man vara lika bra på alla?

Betyder det att samma effektiva apm ska vara lika värd oavsett ras?

Betyder det att alla raserna ska vara lika starka i alla skeden av matchen?

Betyder det att oavsett yttre faktorer så ska spelet uppfattas som jämnt av oss spelare när det har varit ute i 2 månader?

Betyder det att ingen ras får vara svårare att spela än någon annan?

Av Sheep

Välj inte en dator med sämre grafikkort bara för att du inte gillar designen.

Designen kommer du inte ens tänka på efter 2 månader, det enda som kommer spela roll då är prestandan.

330m för en spelburk är inte ett alternativ. Titta vidare.

Av Sheep

Du har ju professionella burkar också, t.ex. Dells E6500 och HPs Elitebooks 8540W och 87840w. Då snackar vi quadra kort som inte är speloptimerade, men stabilare för utveckling.

Där har du en mycket högre grad av konfigurerbarhet och kan även få in lite mer batteritid.

Av Sheep

Heter inte tråden "Siege Tank nerfen" ? Försök iaf hålla er till ämnet, whine trådar finns det gott om.

Jag gillar den, med tanke på alla trupper som Terran har fått så fanns det ingen orsak att ha Siege tanks så pass starka som i Broodwar.(där var de ett måste).

Spelet är intressantare sen Tanksen nerfades, speciellt eftersom Hydras har blivit användbarare mot Terran.

Av Sheep

Clevobaserade: Det där är ju knappast bärbara datorer. Tunga som bly och har 1-1,5h batteritid.
Vad det innebär är att du betalar ~10,000 för att kunna flytta datorn. Huruvida det är värt det är ju en annan fråga, måste du kunna ha datorn överallt samt ha information direkt på datorn så har du ju inte så mycket val. Annars är det ju klart smidigare med stationär dator och en extern disk som utvecklingen ligger på.

Macen vet jag inte hur den lyckades smyga sig in, prestandamässigt så ligger den långt efter Clevodatorerna och Asus G73:an (vad webhallen länken går till vet jag inte, då den verkade trasig). Men det är åtminstone en bärbar dator och den har 8-9 timmar i angedd batteritid. (not: Gillar macbookarna, men du måste vara beredd att betala extra för OS'et och ergonomin)

Sitter själv och utvecklar saker (inte spel) och tycker det viktigaste är att kunna ha med sig datorn överallt samt att den har batteritid nog för att kunna jobba även utanför kontoret/hemmet ibland.

Vad menar du med att du måste ha ett 9-cellsbatteri? Det säger inget om batterikapaciteten, förutom att det har mer än ett 6-cells av samma typ.