Inlägg

Inlägg som Sheep har skrivit i forumet
Av Sheep

nope, bara svindyra. Jag har själv letat i snart ett halvår efter en vettig sådan.

Sonys Z serie finns men då kostar de 20k+ och har konstiga lösningar för lagringen , HP Envy 14 finns/fanns med 1600x900 men är ju något större och ganska tung (blev besviken när jag testade den i butik).

Å andra sidan, jag misstänker lite att vi (jobbar också med webb) överdriver behovet av hög upplösning på en så pass liten skärm.

Av Sheep

Zerg är svåraste rasen enligt mig, ingen annan ras har lika många saker som du måste hålla koll på samtidigt. Queens är källan till det onda och goda. Spawn larvae och creep turmors måste läggas hela tiden.

Vinst eller förlust kommer till väldigt stor del handla om just hur bra du kan göra allt samtidigt. Slemmet (creepet) måste du sprida över kartan då det ger 2 saker: mobilitet och syn. Båda är av enorm vikt.

Vill du bli bättre på zerg, lär dig göra detta samtidigt som du bygger och håller koll på fienden. Vad gäller strategier så prova lite allt möjligt, 2 units du inte kan vara utan är dock banelings och infestors. Som är extra starka när de kombineras.

Av Sheep

varför kan ingen tillverkare släppa en 14 med 1600x900, den här prestandan och bra batteritid. Ska det vara så svårt?

Av Sheep

Kraftig laptop _med_ bra batteritid. Finns det?

Hej

Frågan lyder:
Finns det några alternativ om man söker en dator med bra batteritid och bra prestanda.

Dvs 6h+ batteritid
Gfx bättre än 5650
i5 eller bättre cpu

13-15" 1600x900 upplösning eller bättre.

Av Sheep

Allt är viktigt är det enkla svaret. Minst viktigt är GPUn (senaste versionerna av photoshop har dock stöd för gpu-accelerering).

Hårddiskprestanda är nog en av de saker som märks tydligast vid första anblicken, programmet startar snabbare, bilder laddas snabbare osv.

Ramminne är bara en faktor om det tar slut. 4Gb borde räcka långt. (och ja win7 64 bitars kan använda mer).

CPU kommer användas för det mesta som görs i bildhanteringsprogrammet, så du vill inte snåla där om du använder mycket filter/transformationer. Dvs. om vi snackar bildbehandling. Ska du bara rita så behöver du inte slösa pengar i den avdelningen.

Skrivet av nicklas1988:

3.25 gb ramminne är max i ett 32-bitars operativsystem. I ett 64-bit kan man ha sjukt många gb ramminne!

Nej, du kan adressera 4Gb i ett 32-bitars system, det inkluderar dock alla minnestyper.

Av Sheep

Asus G73
MSI GX660 / GX660R
Dell Alienware M15x / M17x
ev. Envy 17 om barnsjukdomarna är borta från den modellen än.
Sony VAIO F serien är fin också

Blir mycket av en smakfråga.

Av Sheep

Men sluta gnälla nu, lämna tillbaka skräpet eller fixa datorn. Den ska kunna köra HoN i den upplösningen utan problem med den hårdvaran, så det är något annat som är fel.

Av Sheep

Mac Buyer's Guide: Know When to Buy Your Mac, iPod or iPhone

MBP ligger i mitten av produktcykeln just nu. Vilket nog är den svåraste tiden att välja, lång tid kvar till en ny modell (3-4 månader) och inte helt nytt längre. =/

Jag tror jag ska vänta iaf, hoppas på högre upplösning, i3/i5 och inbyggt 3G i 13 tummaren.

Av Sheep
Skrivet av laptop guy:

???
well, här är det verkligen befogat med what the fuck..........

Asus bäst kvalité på laptop sidan ????? hoppas du skämtar.

Statistiken säger så. Vill du hävda motsatsen så tycker jag du ska referera till något som stödjer ditt påstående, detta då ditt omdöme redan är ifrågasatt efter ett ytterst dåligt köpråd i form av Dellen du visade.

Av Sheep

Både MB och MBP har TN paneler, det är faktiskt väldigt få tillverkare som ens erbjuder andra lösningar. HP har sin Dreamcolour och Lenovo skeppar väl IPS paneler med sina dyrare workstations (osäker där).

Av Sheep

Dett ger mig en outhardlig njutnign att de finns personer som störr sig på fell.

Av Sheep

Jag funderar själv på att köpa en. En av få små datorer med bra upplösning på skärmen och backlit tangentbord. Känns lite onödigt att punga ut nästan 30k för den, man tycker någon tillverkare skulle kunna ta en av sina ultraportabla 7-9k datorer slänga på bättre skärm och bakgrundsbelysning av tangentbordet och ta 13-15k för den. Jag hade köpt iaf.

Av Sheep
Skrivet av lundstrom.emil:

HP är sämsta tänkbara köp pga av kvalitetsbrist. Lenovo och Mac är bättre val.

Alienware är Dell datorer. Normalt har även Dell problem med värme. Vissa bränner sig och datorn går långsammare av värmen som bildas. :S

Skulle kolla på Asus, men ta en titt på HP Envy 14. De flesta problem är borta från Envy fast den har problem med värme precis som macen. Kolla även på vaio som knappt har några problem, presterar bättre, och är riktigt fina att titta på.

Mer kan jag nog inte säga för tillfället.

Kolla i detta forum, där får man all info om tillverkare och modeller.

Notebook Manufacturers

Umh? Vad pratar du om?

Du vet att det är HPs konsumentburkar som har dåligt omdöme va? (främst dv-serien) Deras företagsdatorer rekommenderas varmt, bland annat på just det forumet som du länkar till. Envy som du föreslog verkar ha de värsta värmeproblemen av alla datorer just nu.

Sony har just återkallat drygt 500,000 VAIOs (vissa serier). Men överlag så håller Sony bra kvalitet på sina datorer, tyvärr fullständigt fullproppade med skitprogram från början.

Dell har inga direkt kvalitetsproblem på sin latitude E serie samt Precision, snarare tvärtom, ligger högt i de jämförelser jag har tagit del av.

Alienware är "Dell"-dator i någon viss mån, men det är en helt egen serie och har knappt något gemnsamt med Dells vanliga utbud. De är även några av få datorer som har riktigt bra kylning. Tvärt emot vad du hävdar..

On topic:
Med tanke på vad du sysslar med så skulle jag nog kolla på Lenovo Thinkad W510, HP Elitebook 8540w (har fullt tangentbord med numpad =), Dell M6500/M4500 (eller Latitude E6510 om du nöjer dig med ett lågprestanda grafikkort, då kan du även kolla på Thinkpad T serien samt HP 8540p)

Alla dessa har bra support, bra kvalitet och dockningslösningar. Men du får betala för det (eller snarare, din chef)

Av Sheep

Thinkpads håller värdet ganska bra för att vara pc och prestandan är inte dålig även med dagens mått mätt.
3500-4000 skulle jag säga.

Av Sheep

Det låter något billigt. Den konfen lär ha kostat ~30k ny.

Om du väljer att köpa den, se till att testa den först (glöm inte att stresstesta den så det inte är någon komponent som har blivit dålig och fått lödningsglapp)

I vilket fall, räkna med att behöva köpa ett nytt batteri.

Annars så låter ju W510 som ett bra val för dig. Men HP 8540w/8740w och Dell M6500/M4500 kan också vara intressanta. Alla är ju väldigt kompetenta och kvalitativa byggen. Pris och smak får nog avgöra där.

HPn är den enda 15" med numpad av dessa.

Av Sheep

Vad gäller frågorna så syftar jag på de, jag vet inte hur många, som jag ställt till dig som du har valt att inte svara på. Vad gäller det ursprungliga diskussionsämnet så är det ganska uppenbart att svaret "Nej" inte är godtagbart hur mycket du än vill att det ska vara så.

Du kan hävda att det för dig inte finns några vettiga premisser för hur du ska göra ett datorinköp och att du alltså handlar i blindo genom att kasta en slumpmässig summa pengar på en slumpmässigt vald Elgiganten-anställd och skriker "ge mig en dator för helvete".

Är så inte fallet så har du vissa parametrar för att göra ett så bra datorinköp som möjligt. Parametern "budget" är något speciell och kan i någon viss mån kraftigt försvåra diskussionen då den egentligen inte har så mycket med dina behov att göra, utan snarare din rådande livssituation. Men i övrigt så har du antagligen vissa önskemål på storlek, vikt, batteritid, kvalitetskänsla, tekniska lösningar, prestanda, anslutningsbarhet osv. Du har antagligen även en viss rangordning mellan dessa.

Jag skulle då hävda att du har 2 sätt att sedan göra ditt val.

1) Du använder dessa parametrar för att göra ett så bra val som möjligt givet en fast budget.
2) Du har inte en fast budget och försöker hitta sweetspots där du får så många parametrar uppfyllda som möjligt för en viss summa.

ec.
1) Du har 8000 kronor och prioriterar bärbarhet, batteritid och grafikprestanda.
Val: Det blir då antagligen Acers TimelineX
2) Du har upp till 20,000 men vill gärna inte spendera allt, du värderar spelprestanda över allt annat och struntar egentligen i bärbarheten.
Val: Du fastnar antagligen för MSI GX740 som kostar 12,000:- alternativt så kanske du direktimporterar en G73JH för ~18,000:-

I fall 2 där du inte har en fix budget som du vill maximera ditt datorval för så kommer det kristallisera sig ett antal datorer som syns i mängden. Ex. på sådana är just Acers Timeline X och MSIs GX740 , det är just dessa som personer på forumet får råd om att köpa beroende på sina egna parametrar. Ett vettigt antagande är isf att "årets dator 2010" finns bland dessa.

Det var dock inte frågeställningen jag hade. Min frågeställning var vad som var viktigt i en bärbar dator, vilka parameterar som är viktiga för just dig när du gör ett datorval. Sedan skulle vi med dessa parametrar försöka hitta den dator som bäst uppfyller dessa samt hur parametern pris passar in i detta.

Men riktigt så långt kom vi ju inte....

Angående forumdelarna så missade jag att den andra delen faktiskt heter "och övriga trådar":
Men intressant att den kallas "Teknisk support" på förstasidan. Man måste klicka på bärbara först för att se att övriga trådar passar in där.

Jag skulle nog fortfarande hävda att tråden passar bättre här, men det är väl upp till moderatorerna att avgöra.

Av Sheep
Skrivet av ChristofferC:

Starta en ny tråd där du i öppningsposten tydligt redogör för vad det är du vill disktuera egentligen. Den här tråden är dömd att förbli fruktlös.

Om du inte vill få köpråd så skapa inte en tråd i "Bärbara datorer: Köpråd" där du nämner att du skall köpa en ny dator i öppningsposten...

Jag tyckte jag skrev det ganska tydligt? Sen var i öppningsposten skrev jag att jag skulle köpa ny dator?

Det finns inget annat forum att diskutera detta i... dessutom ligger det ju väldigt nära området "köpråd". Då, om "ni" hade läst det första inlägget och svarat på det, funnits råd i tråden.

Skrivet av Erben:

Ska jag tolka det som att du inte tänker svara på de frågor jag ställt?

Skrivet av Newklear:

Veckans Fail-tråd det här...

+1, tyckte ditt resonemang var helt förståeligt.
Tror inte skaparen tänkt igenom tillräckligt innan han skapade tråden Eller insett hur lätt det bara blir troll'eri av det hela.

Jag har gått tillbaka och läst igenom vad jag skrivit och jag kan fortfarande inte förstå hur ni kan missförstå.

(iofs, någon hade ju bara läst "titeln" och svarat på den)

Trolleriet står ju ni för, jag har en konkret fråga (om än med ett luddigt svar) som ni helt bortser från att svara på, samtidigt som ni fullständigt struntar i att läsa inläggen.

För övrigt så har jag fortfarande ett tiotal (uppskattningsvis) ifrågasättanden av er kritik som ni inte vågat svara på. =/

Börjar likna Flashback det här.

Av Sheep

Erben, du har fortfarande inte svarat på mina frågor som finns kvar sedan sida 1. Innan du fortsätter diskussion, vänligen gå tillbaka och svara på mina frågor.

Av Sheep
Skrivet av Erben:

Jag läste igenom tråden och som jag ser det har du utvecklat frågan hela tiden. Du borde ha delat in frågan i mindre bitar i olika användarområden redan från början eftersom den är bred. Man kan inte definiera "Bästa" bärbara dator just eftersom den inte finns det är min åsikt. Men jag förstår att du vill ha en bra bärbar ehumm "Bästa" bärbara datorn som finns till salu idag för ett rimligt pris till din firma. Där du kan tänkas använda den till en mängd olika saker. Ett enkelt svar idag är att leta efter en bärbar maskin enligt de specifikationer som du la upp och byt ut hårddisken mot en SSD eftersom det ej kommer som standard idag. SSD:n tycker jag ska vara en intel G2 av någon storlek kostar mellan 2000-6000 (80-256 GB). Den reducerar värmen utvecklingen i datorn och drar mindre ström samtidigt som den är avsevärt snabbare en vanlig hårddisk. Vill du ha ut mer krut ur datorn kan du raida två SSD er i den och den blir en raket år 2010.
En dockningsstation kan vara bra också om du har större datamängder på jobbet som ej kan få plats i den bärbara datorn. Ledning hur man gör finns här på Sweclockers.

Nej. Jag är _fortfarande_ inte intresserad av att ändra min ursprungliga fråga och så vitt jag kan se så har jag bara klargjort att jag med "2010" inte menar att man ska sia om vad som skulle kunna komma under resten av året, diskussionen handlar om man vad man kan köpa "nu".

Jag är _inte_ intresserad av köpråd i den här tråden, vilken jag för bara tio poster sedan svarade en annan som gav mig just det. Men du läste inte det heller. Topic är [diskussionstråd]... hur pass mycket klarare måste jag vara?

Jag citerar mig själv tidigare i tråden:
"Den här tråden är inte till för att jag ska hitta den! Tråden är till för att det är ganska intressant hur svårt det är att definiera den "bästa" bärbara datorn."

Av Sheep

Om ni kunde köpa vilken bärbar dator som helst.

Scenario:

Ni har gott om pengar (är ingen begränsning för valet), driver ett enskilt datorrelaterat företag och ska köpa er en bärbar dator.
Ni har varken plats eller behov för flera datorer, utan kommer ha denna som er enda dator.
Ni kommer använda den ~70/30 stationärt/mobilt, varav den mobila delen kan kräva upp till 5 timmars batteritid vid aktivt användande.

Användningsområden, rankade:
1: Programmering
2: Grafisk produktion
3: Spelande

Vad skulle ni köpa?